Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GeceKuşu

Önerilen İletiler

Mesela, Alaattin'in Cin'inden yada insanların yarattığı tanrılardan medet ummak yanlış fikirlerdir.

 

 

Bu söz sadece senin algılama sınırını gösterir..Doğa gerçeklerinin ne olduğunu çok iyi kavradığın gibi Ruh,Cin,Melek gibi Dinden bahsedilen şeyleri yanlış kavraman senin düşünme-bulma eyleminin ne kadar zayıf olduğunu gösterir..Tanrıyı sorgulama konusunda herhangi bir cevap-sonuç bulamadığın için Tanrı inancını yanlış fikir olarak benimsemiş olabilirsin..Ama bunlar sen ne kadar red edersen et kendi adına red edersin..

 

Anlayamıyor tanıyamıyorsunuz işte.. Tüm inançlılar kendi peygamberlerinden sonra gelenlere yalan söylüyor derler. Müslümanlar da kendi peygamberlerinden sonra gelen peygambere yalan söylüyor der. Sen ise Bahaullah'ın sözlerini doğru bulup imza yaparsın. İnançlılar hep böyledir.

 

 

http://www.turkish-m...4-bahai-inanci/ Beni çevrendekilerle karıştırma smile.png

 

 

 

Bilim tarafsız derken O'nun varlığı/yokluğu hakkındadır..Çürümüş dediklerin bilimsel deneylerde zaten gözlemlendi ama senin algılaman yada kabul etmen söz konusu değildir..

 

Öğrenmek için okuduğunu anlayacaksın kardeş smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Okudum merak etme..Bir tür alay dini smile.png Bence senin kavrayacağın daha çok şey var..Birbirimizi aşağılamak yerine kalite bir tartışma olmasını isterdim ama görüyorumki bu çok uzak..Gecekuşu gibi tartışmasını bilen birini görünce ister istemez diğerlerinide aynı kişi zannediyorsun..Ben dediğimin arkasındayım şu an bir Peygamber çıksa onu adım kadar tanırım..Neyse artık daha fazla tartışmak istemiyorum..

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burada din tartismasi yapilmiyor bu nedenle konuyu dini tartismaya cekmeyin,bizde öyle yapmiyoruz.Ancak dogrularinda söylenmesi gerekir.Eger demokratsaniz.

 

Benim sosyalizmi bilip bilmemem şimdilik bir kenarda dursun bakalım. Gerektiğinde sosyalizmi konuşuruz. Önce senin şu yukardaki yazılarını açıklığa kavuşturalım. Sosyalizm eşittir islamdır, yada çok yakın diyorsan bu tamamen yanlıştır.

 

Kaldı ki tüm dinler sınıf tahakkümü ve sömürü için doğmuştur. Dinlerin hükümlerinin tamamen sosyalizme terstir iddasında bulunmuştum. Din hükümlerini sosyalizmle bağdaşır bir yanını söylemelisin o halde..

 

Ayrıca "burada din tartışması yapılmıyor" demişsin. Başlığa bir bakalım o halde, başlık ne imiş? "Devrimci müslüman kimdir?"

Biz burada, bu başlığa göre, hem müslümanlığın, hem de devrimciliğin ne olduğunu tartışmayacakmıyız?

 

Sizin sorununuz Islamla. Ancak ben Islam propagandasi yapmadim.

 

Şu aşağıda yazılanlarda din propagandası yapıldığını görebiliyormusun?

 

Islamda bircok yaklasim vardir ki sosyalizmi cagristirir.Islam bir dayanisma dinidir,elindekini verme,paylasma dinidir.Eger bugün "DEVRIMCI ISLAM"diye bir akim cikmissa bunun anlami Islami gercek anlamda yasamak isteyenlerin varliginin mevcudiyetidir.

 

 

Konuya böyle yaklasmak bence yararli olabilir, yoksa alisilagelmis,tartismalardan bir sonuc alinamaz.Tanri varmidir yokmudur bunlar artik kliselesmis tartisma sablonlaridir.Gercek ise ortada bugün yasanilan Islamin gercek islam olmadigini haykiran seslerin var oldugudur.Budur tartisilmasi gereken.

 

Sömürü düzenlere son vermenin tek çıkar yolu, sömürünün kader olduğunu yerleştiren ideolojileri tartışmaktır. "İnsanların kimini varlıklı kimini muhtaç yarattık, hiç köle ile varlıklı bir olurmu?" diyen bir kaynak ideoloji tartışılmayacak ta, sömürü düzenini temsil eden A parti gitsinde B parti gelsin mi tartışılacak? İşte bu, bataklıkla değil sivrisinekle uğraşmaktır. Devrimleri geciktirmek, sömürü düzenin koruyuculuğunu yapmaktır.

 

 

Simdi bu noktayi alip carpitarak kendince bir seyler iddia etmenin anlami nedir. Ben herseyi bildigimi iddia etmedim sadece yazilanlari carpittiginizi yazdim cünkü benim anlatmak istedigimle sizin varmak istediginiz nokta tamamen farkli acilarda duruyor. Sizin sorununuz Islamla. Ancak ben Islam propagandasi yapmadim.

 

Değil Yaşar Nuri, hakça düzenin dinler tarafından kurulabileceğini "politika" da söylese, bir devrimci sosyolg ta söylese karşı çıkılmalıdır.

 

Aynen dinciler gibi konuşmuşsun; "Sorununuz islamla"..

 

Ben ve arkadaşlarım defaatlece söyledik. Anlatamamışız.. Bir kez daha söyleyeyim. İnançlar kişide kaldığı sürece hiç bir sorun yok. Ancak bizim sorunumuz, HER HANGİ BİR İDEOLOJİ'nin toplumu yönetme adına dayatmasının yapılmasına..

 

Şu an farklı bir şey mi yapılıyor?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

..Birbirimizi aşağılamak yerine kalite bir tartışma olmasını isterdim ama görüyorumki bu çok uzak..

 

Bilmiyorsun, öğrenmelisin demek aşağılam değildir. Aşağılamanın anlamını da kavramalısın.

 

Gecekuşu gibi tartışmasını bilen birini görünce ister istemez diğerlerinide aynı kişi zannediyorsun..

 

İnsanlar üzerinden tartışma yürütmek, mukayese yapmak, trübünlere hitap etmek etiğe terstir. Sen bilgini koy. Kimsenin üslubu bir diğerine uymaz. Burada binlerce üye vardır. Gecekuşu ise bizim idolümüz.

 

Ben dediğimin arkasındayım şu an bir Peygamber çıksa onu adım kadar tanırım..Neyse artık daha fazla tartışmak istemiyorum..

 

 

Çelişkiler ortaya çıkınca, söylenecek sözler biter tabi. Bu forumda benim de sözümün bittiği yerler olmuştur. Ama ben, "tartışmak için öğrenip geleceğim" demişimdir.

 

"Ben hristiyanım, Muhammed son peygamber, İslam son dindir" diyen sendin. Şimdi sondan sonra gelen dinlere gönül vermişsin.

 

Ama seni takdir ettiğim tarafın, değişimin olumlu bir gelişme..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Meraba..Mesajlarınız bana saygılı bir tavır izlenimi vermemişti..İdolüne benzemeni öneririm..

 

"Ben hristiyanım, Muhammed son peygamber, İslam son dindir" diyen sendin. Şimdi sondan sonra gelen dinlere gönül vermişsin."

 

Sana çok net dedimki,Ben hem Hristiyanım,Hem Museviyim,Hem Zerdüştüm,Hemde Müslümanım..Dinler arasındaki kavgayı bir kenara bırakıp aslında hepsininde aynı temel üzerinde durduğunu söylemiştim..Bahai öğrenmeden öncede Dinlerdeki birliği nasıl desteklediğimi sen bilirsin..

 

Bende çelişki yok,sendede en başından beri sevmediğim bir huyun var..Karşındaki insan her kim olursa olsun hemen kendin bir kılıf çekiyorsun..Maske takıyorsun..Bırak bunları,herkes öğrenir ne öğreneceği varsa senin bilmediğin birçok şeyi ben biliyorum eminimki ve tezlerim bunu doğru çıkarıyor.Sen bu sözü nasıl anlarsan anla..Beni takdir etmen yada etmemen tabiki bana birşey kazandırmaz ama güzel görüşün için teşekkür ederim..

 

Tavsiye=Yazdığın son söz benim için diğerlerinden daha fazla değeri kaldı..Kılıf çekeceksen eğer böyle güzel bir şekilde çek..İnsanlara zıt gitme..İnançlara saygı göster..

 

Son olarak Devrimci Müslümanlar hakkında görüşlerinizi yazın konumuzu oraya çekelim..

 

 

Saygılar smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dinsiz olmak demek inananlari sömürü düzenine ayak uydurmus olanlar gibi gösterme hakkina sahip olmak demek degildir.Nice dinsizler var ki özlerinde sömürme yatar.Biraz da dinsizliktir onlari insanlari sömürmeye yönlendiren cünkü vicdani muhasebe yapmazlar.

Eger bir dinin özünde paylasim varsa bu ilgi duyulmasi gereken bir noktadir.

Dinsiz olabilirsiniz ama bu size gercekleri inkar etme hakkini vermez.Ya gercekleri kabul edeceksiniz ya da hayir ben en dogrusunu biliyorum noktasinda kalacaksiniz.

 

Dinlerin carpitilarak insanlara verilmesidir sömürü düzenini yaratan yoksa dinin kendisi degildir.Bunu ben Komünizm diyipte, SSCB'de insanlari 70 yil iskence altinda yasatan carpik zihniyete benzetiyorum.Komünizm degildir iskenceyi öngören ama zihniyettir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Meraba..Mesajlarınız bana saygılı bir tavır izlenimi vermemişti..İdolüne benzemeni öneririm..

Saygı kavramı inançlılarda öyle değişik şekillenmiş ki, kutsallarına laf söylendin mi saygısız oluyorsun. Mesela, "bu ne biçim tanrı, bu tanrı küfürcü, yarattığına pislik diyen bir tanrı olabilirmi?" diyince saygısız oluyorsun. Bu yüzden senin saygı anlayışınla benimkisi değişik. Benim saygı anlayışım insanları aşağılamamaktır. Yoksa yazı başına "sevgili", sonuna da "saygılı" kelimesi eklemekle saygılı olunmuyor.

 

İdol konusunda yine tirübüncülük yapmışsın. İdeolümle benim en ufak bir fikir ayrılığım yok. Ona benzemeye senin ihtiyacın var. O'na oranla sert mizaçlı olabilir, sabırlı olamayabilirim. Kaldı ki saygının anlamını yanlış bilen inançlılar idolümün üslubunu bile zaman zaman eleştirdiler.

Sana çok net dedimki,Ben hem Hristiyanım,Hem Museviyim,Hem Zerdüştüm,Hemde Müslümanım..Dinler arasındaki kavgayı bir kenara bırakıp aslında hepsininde aynı temel üzerinde durduğunu söylemiştim..Bahai öğrenmeden öncede Dinlerdeki birliği nasıl desteklediğimi sen bilirsin..

 

Dinlerdeki birliği sen yaratıyorsun. Aslında dinler evrilip eksikliklerini tamamlıyorlar. Bahai dini insana, kadına değer vermeyen diğer dinlerin eksikliklerini tamamlamıştır. Ama onların tüm eksiklerini ise pastafaryanizm tamamlamıştır. Senin daha yeni geldiğin bahai dininin ve diğerlerinin tüm eksikliklerini, şimdi senin geçtiğin evrelerden biz yıllar önce kademe kademe geçerek bu günlere geldik.

 

Bende çelişki yok,sendede en başından beri sevmediğim bir huyun var..Karşındaki insan her kim olursa olsun hemen kendin bir kılıf çekiyorsun..

 

Çektiğim kılıf(!) şu; bilgiyle hareket edenler, ezberlerle hareket edenler. Eğer gerçekten bu nitelememden rahatsız oluyorsan bu bir saygısızlık değil. Rahatsız olman olumlu bir gelişme. Bizler de bu evreden geçtik. Anlatılanlardan rahatsız oluyorduk ama öyle değilmiş. Bilginin ve ezberin kaynağını araştırıp irdelediğinde tüm ezberlerinden kurtulup artık rahatsız olmayacaksın.

 

Maske takıyorsun..Bırak bunları,herkes öğrenir ne öğreneceği varsa senin bilmediğin birçok şeyi ben biliyorum eminimki ve tezlerim bunu doğru çıkarıyor. Sen bu sözü nasıl anlarsan anla..Beni takdir etmen yada etmemen tabiki bana birşey kazandırmaz ama güzel görüşün için teşekkür ederim..

 

Sen istersen maske takıyorsun de. Yaşamımda hareketlerimle fikirlerim çelişmemiştir.

 

Adam demiş ki; "herşeyi biliyorsun ama yüzmeyi bilmiyorsan işte şimdi hapı yuttun" bilgi ve ezberle hareket etmek yaşam denizine giripte yüzmeyi bilip, bilmemek gibidir.

 

Tavsiye=Yazdığın son söz benim için diğerlerinden daha fazla değeri kaldı..Kılıf çekeceksen eğer böyle güzel bir şekilde çek..İnsanlara zıt gitme..İnançlara saygı göster..

 

Dost sözlerinin acı geldiğini öğrenmelisin. İnsanlar sana her zaman alttan alamaz, konuşamaz. Gerçekler, gerçeklere karşı olanlar için acı veya itici olabilir. Yanlış bulduğum ideolojilere saygı duymam. Ama aşağılamadan da yanlış olduğunu söylerim.

Son olarak Devrimci Müslümanlar hakkında görüşlerinizi yazın konumuzu oraya çekelim..

 

Yukardaki yazdıklarımın her kelimesi, her cümlesi inançların veya müslümanların devrimci olup olamayacağı ile çok yakın alakalı. Değişimi, doğrunun ancak doğa bilgisi olduğunu kabullenmiş her inançlı devrim için ilk adımı atmış olur. Onun için senin gelişmene olumlu demiştim.

 

Dostum, daha öyle evrileceksin ki; Hz. Bahaullah'ın sözünü değil, Hz. Omar'ın benim de imzam yaptığım "İspatsız olan her şey boştur..." sözünü hiç çekinmeden, göğsünü gere gere sen de imza yapacaksın. Zira o söz, tüm Hz'lerin sözüne bedeldir. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dinsiz olmak demek inananlari sömürü düzenine ayak uydurmus olanlar gibi gösterme hakkina sahip olmak demek degildir.Nice dinsizler var ki özlerinde sömürme yatar. Biraz da dinsizliktir onlari insanlari sömürmeye yönlendiren cünkü vicdani muhasebe yapmazlar.

Kimi ideolojiler sömürü yanlısı kimileri de sömürü karşıtıdır. İdeolojiler de sömürü olmayan bir bir yaşama doğru evrilirler. Din ve din kaynaklı ideolojiler içerisinde sömürü ögeleri bulundururlar. Sömürü düzenini devam ettirmek için bu şekilde hazırlanmışlardır.

 

Eger bir dinin özünde paylasim varsa bu ilgi duyulmasi gereken bir noktadir.

 

Kapitalist, yani egemen sınıf ideolojisinde de sözüm ona paylaşım vardır. Geride kalıp, içerisinde sömürü olan fakat eskiye oranla daha yumuşatılmış sömürü ideolojilerine takılıp kalmak, devrimcilere göre geride kalmaktır, gericiliktir. "İlgi duyma" takıntılı olmamalılıdır. En yüce değer emektir.

 

Dinsiz olabilirsiniz ama bu size gercekleri inkar etme hakkini vermez. Ya gercekleri kabul edeceksiniz ya da hayir ben en dogrusunu biliyorum noktasinda kalacaksiniz.

 

"Doğru"yu yukarıda yazdım. En doğru, en yüce değer EMEK'tir. Var mı daha bundan yücesi? Söylemelisin o halde..

 

Dünyada ne kadar ideoloji varsa "gerçek" onun gerçeğidir. Aslında gerçek, insan değeri ve insan emeği değilmidir? "Gerçek nedir"i irdelemeliyiz.

 

Dinlerin carpitilarak insanlara verilmesidir sömürü düzenini yaratan yoksa dinin kendisi degildir. Bunu ben Komünizm diyipte, SSCB'de insanlari 70 yil iskence altinda yasatan carpik zihniyete benzetiyorum. Komünizm degildir iskenceyi öngören ama zihniyettir.

 

İnsana ve guruplara ait sömürü egosu her türlü sömürü ideolojisi üretebilir, üretilmişleri de çarpıtıp sömürüye hizmet eder hale getirebilir. Emperyalist(sömürü) amaç bunu zaten görev edinmiştir.

 

Din ve etnik kaynaklı ideolojiler sömürüye hizmete çok yatkındır. Zira insanların kutsallarıdır. Bölüp, parçalayıp, hasım, rakip, yaratmaya çok yatkındırlar. Görmek isteyenler için, günümüzde her an, her yerde örnekleri çok bariz gözükebilir.

 

İdeolojilerin ölçüleri, referansları, kutsallıklar değil, bilim, insan değeri, emeğin değeri olmalıdır. Devrimin, devrimciliğin de tek ölçüsü bunlardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Senden artık hiçbirşey beklemiyorum..Eskidendi onlar..Anladımki bu tür tavırlar boş,kimse kimseyi değiştiremez..Tartışacağınız konuyu daha fazla dağıtmak istemiyorum sende dağıtma bence..Saygılarımla pas diyorum..Size başarılar..

 

Böyle "kimse kimseyi değiştiremez" diyen bir kaç arkadaşımız bu forumda bilgilenerek değiştiler. Hatta ben bile çok değiştim bu forumda. "Değişmezlik" iddiası hem bilimsel değildir.

 

Bir de başlığa uygun olsun madem.. "kimse kimseyi değiştiremez" düşüncesi devrimci düşünce de değildir. Hristiyanlıktan Bahailiğe atlayış ise devrim teorisinin içerdiği evriliştir(değişim). smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

kendilerine anti-kapitalist müslümanlar diyorlar.

onların ifadeleri üzerinden değerlendirilmeleri daha doğru olur.

haklar, özgürlükler ve emek mücadelesine girmek için kimseden icazet almalarına da gerek yok ayrıca.

bu mücadelede taraf olan biri olarak aramıza hoş gelmişler.

bütün iletileri okuyamadım, birilerinin yazdığına yanıt olarak algılanmasın.

sadece kişisel görüşümdür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devrimci müslüman kimdir, Devrimci müslümanlar kimdir,,

 

Insan olarak,

 

Dönme Özüne dönme..olarak algilasak,

 

Özgürlüge Demokrasiye susamis olmalari gerekir. Daha özgüvenli ekonomiye susamis olmalari gerekir

 

Dünya insani olmaya karar vermis olmalari gerekir..

 

En azindan! Evrensel bir yanlari vede..insan olarak.

 

Ortadogu haklarinin ne kadar demokrasiye susamis olduklarini görür..

 

Batida

 

Ileri ülkelerde dinle ötekilestirme kavramlarinin olmadigini görür

 

AKP ile kindar nesil nasil yaratilirmis o gercegin farkina varmasi gerekir..

 

ABD ILE yaratilan...

 

El kaideyi dolaylida olsa nasil destek verdiklerini görür,,

 

Yanibaslarinda nasilda el kaide olduklarini devrimci olamiyacaklarini görür. Öz elestiri yapar Devrimcinin özü, öz elestiridir.

 

Dini devrimin icine sokmaz en azindan daha doyurucu birsey bulunabilirdi..

 

Devrimin disinda olan birseyle dinle devrim olmaz

 

Putperest bir olguyla uzlasma olmaz...

 

Bizim ülkemiz simdiye kadar Türkiye olarak dünya capinda oynanan oyunlara her daim mesafeli dik onurlu ve dikkatli davranis sergilerken bugün ne olduda AKP ile dikkatimiz dagildi..

 

Bu devrim mi...

 

Onu arastirir

Esen rüzgara göre dönek politika izleme ihtiyaci neden duyuldu..

 

Onun farkina varir..

 

Icerde ve disarda...

 

Kinle icerde disarda kindar iktidar nasil yarattik bunlari arastirir. Bir yandan Sosyal haklarin nasil bir bir temizlendigini farkina varir..Kalkinma topragindan uzak Toki evleriyle salkim salkim ÜST ÜSTE taslarin arasina insanlari sadece sokmak olmadigini görür. Ürgüp magaralari toki evlerinin yaninda lüks kaldigini farkina varir tepki gösterir.. icine girmez!

 

Icerde ve disarda...

 

Müslüman devrimci? sözüm ona kofi annanin alti maddelik bir projesi var oldugunu bilir Kofi annanin Ateş kes cagrisi sadece esad´dan bunu beklemesi..

 

Neden sadece Suriye hükümetinden isteniyor? Kimdir bu muhalif gurub?Bati diyor? El Kaide... Nereden destek aliyorlar, bu catismalari kim körüklüyor,, Kimler bundan yararlaniyor?

Sözüm ona El Kaide... Bir müslüman ülkede ic savasi cikarip taraf mi oluyor..Devrimci müslüman bunlari irdeler! ben ne olmusum.abi der,,

 

Putlarin arkasina saklanmis devrimci müslümanlar..

 

Suriyede ki El kaide kim kimlerden olusuyor ki..Suriye´de nicin neden kirli mezhep savasini yürütüyorlar. Suriyede Halkin yarisi sunni.. Yönetim şii yönetim şii oldugu sürece iran irak gibi ülkelerin Suriye üzerinden Lübnan’daki israil karsiti örgütlere destekleri devam edecektir. Bu demektir ki İsrail´in simdiye kadar cektigi en büyük sikintisi hanidan kapisi onun icin cözüm kapida cözecek olanda ne garip Batiya göre israil dostu bizim elkaide sunni kaide...Bizim topraklari israilin kurtulusu icin topyekün kullaniyorlar..

 

Biz neymisiz..

 

Onu mercek altina alir. Magazinle vurup cehaletle bu ülkeyi bitirmek

 

Sunni müslümanlik Sunni Devrimcilik oyunu,,

 

Devrimci müslüman oyunu oynamak isteyen ilk önce sunnilikten arinmasi gerekir.

 

Ondan sonra diledigi kadar oynar, Devrimcilik oyununu..

 

Diyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğru ama insanların ne dediği beni çok fazla ilgilendirmiyor. Ne yaptıkları daha çok ilgilendiriyor...

 

bu hareketin geleceği noktasında bi öngörüm yok maalesef. ama şuan durdukları yerle söyledikleri arasında bi arıza görünmüyor (yoksul sünni kitlelerin ezberini bozmak dışında).

 

“kapitalizmle mücadele platformu” adı altında örgütleniyorlar,

1 Mayıs’a katılmak için yaptıkları çağrıdan minik bi alıntı, kaldı ki sünni-siyasal islam geleneğinin belki de bu topraklarda bu anlamda yaptığı ilk çağırıdır; “‘Hrantlar, Uludereliler/Roboskililer, Ceylanlar ve daha niceleri hangi suçlarından ötürü öldürüldü’ demek için! (…) Katliamlarla, sürgünlerle, tehcirlerle varlıklarına kastedilen Ermeni ve Alevi yurttaşlarımızın hakkı için’’

 

sol bu anlamıyla, bu tip hareketler ezilenlerle bütünleşme derdini koruduğu sürece eylemde birleşir, birleşmelidir de.

islami sızma, hep iran örneği iyi hoş da bir de paraguay ve bunun gibi onlarca ülkede faşizme karşı birlikte mücadele edilmiş eylem pratiği vardır.

 

daha önce yazan arkadaşlardan biri dinlerin evrimle sürecine ilişkin görüş bildirmiş. ben ve kendim de bu görüşe katılıyorum bu taleplerle ortaya çıkan bir hareket soldan başka zaten kimle bütünleşebilir ki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devrimci müslüman kimdir, Devrimci müslümanlar kimdir,,

 

Yanibaslarinda nasilda el kaide olduklarini devrimci olamiyacaklarini görür.

 

Bizim ülkemiz simdiye kadar Türkiye olarak dünya capinda oynanan oyunlara her daim mesafeli dik onurlu ve dikkatli davranis sergilerken bugün ne olduda AKP ile dikkatimiz dagildi..

 

Bu devrim mi...

 

Icerde ve disarda...

 

Müslüman devrimci? sözüm ona kofi annanin alti maddelik bir projesi var oldugunu bilir Kofi annanin Ateş kes cagrisi sadece esad´dan bunu beklemesi..

 

Neden sadece Suriye hükümetinden isteniyor? Kimdir bu muhalif gurub?Bati diyor? El Kaide... Nereden destek aliyorlar, bu catismalari kim körüklüyor,, Kimler bundan yararlaniyor?

Sözüm ona El Kaide... Bir müslüman ülkede ic savasi cikarip taraf mi oluyor..Devrimci müslüman bunlari irdeler!,,

 

Putlarin arkasina saklanmis devrimci müslümanlar..

 

Suriyede ki El kaide kim kimlerden olusuyor ki..Suriye´de nicin neden kirli mezhep savasini yürütüyorlar. Suriyede Halkin yarisi sunni.. Yönetim şii yönetim şii oldugu sürece iran irak gibi ülkelerin Suriye üzerinden Lübnan’daki israil karsiti örgütlere destekleri devam edecektir. Bu demektir ki İsrail´in simdiye kadar cektigi en büyük sikintisi hanidan kapisi onun icin cözüm kapida cözecek olanda ne garip Batiya göre israil dostu bizim elkaide sunni kaide...Bizim topraklari israilin kurtulusu icin topyekün kullaniyorlar..

 

Biz neymisiz..

 

Onu mercek altina alir. Magazinle vurup cehaletle bu ülkeyi bitirmek

 

Sunni müslümanlik Sunni Devrimcilik oyunu,,

 

Devrimci müslüman oyunu oynamak isteyen ilk önce sunnilikten arinmasi gerekir.

 

Ondan sonra diledigi kadar oynar, Devrimcilik oyununu..

 

Diyorum.

Türk mücahitler Suriye’de!

“Ömer Faruk Tugayları” grubun Suriye toprakları içinde eğitim kamplarının olduğu ortaya çıktı

Türk mücahitler Suriye’de! Suriye’de Esad rejimine karşı savaşanlar arasında Türk mücahitlerin de bulunduğu, kendilerine, “Ömer Faruk Tugayları” adını veren bu grubun Suriye toprakları içinde eğitim kamplarının olduğu ortaya çıktı.

 

Saraqeb Media isimli Cihad sitesi tarafından yayınlanan videoda, Türkçe konuşan bir örgüt üyesi, “Ey Müslümanlar, ey inananlar, nerdesiniz? Gelin beraber Suriye’yi kurtaralım” çağrısı yapıyor. Çağrının ardından Türkçe “Yolumuz Şam’a” isimli bir şarkı başlıyor ve Suriye topraklarındaki eğitim kampında örgüt üyelerinin nasıl eğitildiği gösteriliyor. Daha sonra Arapça devam eden videoda örgütün füzelerle havaya uçurduğunu iddia ettiği tanklar ve diğer askeri hedefler gösteriliyor.

 

El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in Güney Asya’dan sorumlu kıdemli komutanı olan Ömer Faruk, 9/11 saldırılarını gerçekleştiren grubu eğitmişti. Faruk 2006 yılında Irak’ta ölü olarak ele geçirilmişti. 24 Temmuz 2012 Salı vatan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.