Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Tek derdimiz var İzmir'


tm_haberci

Önerilen İletiler

  • 4 ay sonra...

Kemeraltı çarşısı Ramazan Bayramına sayılı günler kala hareketlenmeye başladı. Bayram alışverişi için tarihi Kemeraltı çarşısını tercih eden vatandaşlar, daha çok çocuklarına bayram elbisesi ile misafirlere ikram edilmek üzere bayramlık şeker ve kahve alıyor.

Bayramın yaz ayına denk gelmesi nedeniyle çikolata çok tercih edilmezken şekerin rağbet gördüğünü söyleyen çarşı esnafı, çarşıdaki durgunluğun bayrama sayılı günler kala yerini hareketliliğe bıraktığını ifade etti.

Şekerciler, çocuk giyim esnafı, oyuncakçılar ve kahvecilerin bayram alışverişinden daha çok nasibini aldığını söyleyen Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Ceylan da yaklaşan bayramın biraz da olsa çarşıya hareketlilik getirdiğini ifade etti.

Ceylan, ''Bayramların bizim kültürümüzde çok önemli yeri var fakat insanların alım gücü yok. Vatandaşlar kredi kartı borçlarını ödemekten bayram alışverişi yapamıyor, zamanında bayram alışverişi için beş alırken şimdi bir alıyor'' dedi.

Kemeraltı çarşısının müşteri profilinin orta yaş ve üzeri olduğunu söyleyen Ceylan, ''Orta yaş ve üzeri için Kemeraltı nostaljik bir yerdir, onlar için vazgeçilmezdir. Genç neslin alışveriş mekanı AVM'ler'' diye konuştu.

Çocuk kıyafetleri satan esnaf Bülent Alper ise normalden hareketli günler yaşadıklarını belirterek, bayramların özellikle çocuklar için güzel olduğunu kaydetti.

Alper ''Bu bayram yaz dönemine geldiği için daha çok çocukların tercihi kapri, elbise, etek ve tişört oluyor. Kemeraltı'da bir çocuğun bayramlık elbisesi, ayakkabısı da dahil 40-50 lira tutuyor. Alışveriş merkezlerinde ise 80 ile 100 liraya maloluyor'' dedi.

Çarşıda şekerin kilosu kalitesine göre 5 ile 25 lira arasında, lokum ise 5 ile 27 lira arasında tezgahlarda yerini alıyor.


100_16811.jpg



 

bild_DSCF8020.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye İzmir Olduğunda...

 

 

Mağazalarını, işyerlerini, ocaktaki tencerelerini bırakıp sadece yüreklerini alarak koştular, çocuklarını terör canavarının elinden almaya... Köşelerde gönüllü yol göstericiler belirdi... Düşenleri koşanlar tutup kaldırdılar... Taksiler, otobüsler, dolmuşlar güzergâh değiştirip yardıma koşanları ücretsiz taşıdılar hastanelere...

Elindeki pazar poşetini durağa bırakıp koştu...

 

Yardıma...

 

Poşet durağa emanet...

 

Hem koştu hem yapanlara lanet okudu...

 

Birkaç kez tökezledi...

 

Düştü kalktı...

 

Gösterdi; dizi kanamış...

 

İnsanlara çarptı...

 

Gözlerinden boncuk boncuk yaşlar yuvarlandı...

 

Yaşaması için dua etti...

 

*

 

Kimin?..

 

Onu bilmiyor...

 

Tanımıyor...

 

Yüzünü görmüş değil...

 

Adı ne?

 

Boyu, posu?..

 

Belli değil...

 

Yaşaması için dua ettiği, uğruna ağladığı ve ona doğru koştuğu insan nasıl bir şey?..

 

Hiçbir fikri yok...

 

*

 

Bildiği tek şey bir küçük cümle:

 

“Askere saldırı, kan aranıyor...”

 

*

 

O gün binlerce İzmirli böyle koştu...

 

Bir anda tek parça oldu şehir...

 

Mağazalarını, işyerlerini, ocaktaki tencerelerini bırakıp sadece yüreklerini alarak koştular, çocuklarını terör canavarının elinden almaya... Köşelerde gönüllü yol göstericiler belirdi... Düşenleri koşanlar tutup kaldırdılar... Taksiler, otobüsler, dolmuşlar güzergâh değiştirip yardıma koşanları ücretsiz taşıdılar hastanelere...

 

Sevgilerini sedyelerin başucuna bırakıp döndüler, öfkelerini meydanda haykırmaya...

 

*

 

Merak ettim sordum:

 

“Durakta kalan pazar poşeti?..”

 

“Dönüp aldım” dedi...

 

(Başka şehir olsa, amcanı bıraksan bulamazsın.)

 

*

 

Türkiye’nin içine düştüğü ve debelenip bir türlü çıkamadığı derin tuzaktan kurtulmasının sırrıdır bu:

 

İzmir olmak...

 

Birinci kurtuluş Samsun’dan başlamıştı...

 

İkinci kurtuluşun başlayacağı yerin adıdır; İzmir...

 

*

 

“AB müktesebatı” olur ya da olmaz...

 

“İzmir müktesebatıdır” adı...

 

Yobazın, gericinin, yıkımcının, hainin, satılmışın, ihanetin giremediği şehrin, son iki günde bize anlattığıdır bu...

 

Tek yön...

 

Tek çare...

 

Tek umuttur...

 

Yolu yok başka...

 

*

 

Utanç uykusundaki toplumun, bataklıklarda debelenen ülkenin, bir gün başını kaldırıp geleceğine gülümseyerek bakabileceği zamandır:

 

Türkiye İzmir olduğunda...

 

 

Bekir Coşkun

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

872165983_a3ff71ba2f.jpg

 

İzmir’ de Gün Batımı

 

 

Bir annemin

Süt kokusunda kayboldum İzmir

Bir de, sende yok oldum her akşam batarken güneşin!

 

Yolcuları beklerken sessiz limanda gölgem

El sallar hüzünler gülümseyip geçerken.

Tenimi kanatırken soğuk rüzgarların,

Zamanın saçlarını tararım senli parmaklarımla!

 

Alacaksan bekletme artık ,

Al beni de lacivertinde oyun bahçene

Bitsin sürgün iz düşümlerim!

Bırak düşeyim mavi bulutlardan karanlık dehlizlere.

Bilirsin ağlamam kimsesizliğime,

Avunurum serkeş imbatlı rüzgarlarının serinliğinde.

 

Kaybolduğum her gün batımında

Şerefe diyerek içiyorum acıları

Kehribar renkli kadehlerde.

 

Bu yüzdendir sana sevdam,

Damarlarımda dolaşır yosun tadın.

Bakışımda saklanır gizemli adın.

 

Aldatırım aşklarımı

Kollarında sabahladığım gecelerde!

Kıskanır martılar,

Güneşi taşırlar erkenden pencereme..

Açmam kilitli kapıları

İnadına camların saydamlığında

Yakıp geçer sıcaklık solmuş anıları.

 

Alaz pırıltılarında

Kırmızılara inat,

Gökyüzü olur rengin.

Vurulmuş umutlarında kalır

Saklı düşlerim! …

 

H_A_K

 

2009

 

İzmir...

Her günü yeni bir umuttur..

Anlatmakla olmaz yaşamak gerek..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

 

 

ttbrosur_t.jpg

 

 

Dünya Turizmi İzmir'de Buluşuyor

 

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB, Uluslararası fuar organizatörü Hannover-Messe İnternational İstanbul ve İZFAŞ ortaklığıyla 6.kez 06-09 Aralık 2012 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanında gerçekleşecektir.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, geçtiğimiz yıl 638 katılımcı ve 34 ülkeden 20.568 ziyaretçiyi bir araya getirmiş ve yakalamış olduğu başarı grafiği ile dikkatleri üzerine toplamıştır.

 

Turizm Sektöründeki Eşsiz İş Fırsatları Bu Fuarda

 

Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize rağmen büyümesini sürdüren Türk turizm sektörünün; başarılı organizasyonu, seçkin konukları ve etkin konferans programı ile ön plana çıkan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, 2012 senesinde de 5 salonda 750'nin üzerinde firma ve ciddi sayıda yurtdışı katılımıyla büyümeye, katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecektir.

 

Türkiye'nin ve değişik ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacaktır.

 

Gerek yurtiçinde gerekse de uluslararası katılımcı ve ziyaretçilere tanıtımınız; yeni işbirlikleri gerçekleştirmeniz ve var olan ilişkilerinizin geliştirilmesi adına; turizm sektörümüzü bir araya toplayacak olan fuarımıza katılımınızın son derece faydalı olacağına inanmaktayız.

 

Travel Turkey İzmir fuarı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da, dünyanın çeşitli ülkelerinden fuarımızı ziyarete gelecek uluslararası turizm profesyonelleri, katılımcı firmalarla işbirliği yapmak üzere fuara davet edilecektir. Gerçekleştirilen bu özel program çerçevesinde, yurtdışından gelecek olan özel delegasyonla fuar alanında stand sahibi turizmcilerimiz biraraya gelerek profesyonel bir ortamda iş bağlantıları yapmaları ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları hedefleniyor.

 

Dünyanın farklı destinasyonlarını başta İzmir halkı olmak üzere çevre illerden turizm meraklılarıyla da buluşturacak olan fuarın, son tüketiciye de yönelik olacak son iki gününde katılımcı firmalar tarafından düzenlenen etkinlikler, yemek sunumları, çekilişler ve özel dans gösterileri bu yıl da devam edecektir.

 

Ülkemiz turizm sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olan "Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansına katılımınız bizleri son derece memnun edecektir. Sektör profesyonelleri ile sonuca yönelik, verimli iş görüşmeleri ve anlaşmalar yapabileceğiniz eşsiz bir buluşma ortamı yaratan "Travel Turkey İzmir" Turizm Fuarı'na sizleri bir kez daha büyük başarıları birlikte paylaşmaya davet ediyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

12 Ülkenin Ulaştırma Bakanları İzmir'de Toplanıyor

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Ulaştırma Bakanları Toplantısı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın davetiyle yarın İzmir'de yapılacak.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Ulaştırma Bakanları Toplantısı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı B. Yıldırım' ın davetiyle yarın İZMİR' de yapılacak. Karadeniz ülkeleri arasındaki taşımacılığın önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili konuların tartışılacağı toplantıdan sonra Yıldırım,Çiğli ilçesinde kurulan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin temelini atacak.

12 ülkeden altı Ulaştırma bakanı, dokuz bakan yardımcısı ve bürokratların katılacağı toplantıda, bu ülkeler arasındaki ulaştırma projeleri masaya yatırılacak. Karadeniz ring otoyolunun geliştirilmesi, deniz otoyollarının geliştirilmesi, kara taşımacılığının önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili konular tartışılacak. Bürokratik engellerin sınır geçişlerinde azaltılması, ulaştırma altyapılarının genişletilmesinin de konuşulacağı toplantıyla Karadeniz ülkeleri arasındaki işbirliğinin arttırılması planlanıyor.

Bakan Yıldırım, toplantısının ilk oturumunun ardından Çiğli'de yapılan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin temel atma törenine katılacak. Yaklaşık 70 dönümlük alana kurulacak hastanede 16 ameliyathane, 112 poliklinik, 16 diyaliz ünitesi ve 3 bin metrekarelik acil servis bulunacak. Hastanenin 14 Mayıs 2014 tarihinde açılması planlanıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

du-de-asure-gunu-etkinligi-duzenlendi-4115613_o.jpg

 

 

İzmir’in Bergama ilçesinde aşure etkinliği düzenlendi.

 

Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen etkinliğe Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve bölge esnafı de katıldı. 4. defa yapılan etkinlik, artık bir gelenek haline geldi.

 

Etkinlikte konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Gönenç muharrem ayının birlik ve beraberliği perçinlediğini söyleyerek,

 

“Bu tür etkinliklerle gelenek ve görenekler yaşatılmaya devam ediyor. Aşure dağıtmanın amacı paylaşmak ve kaynaşmaktır. Bu geleneğin sürdürülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tahtacı Kültür Eğitim, Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Bergama Şube Başkanı Musa Güneş ise,

“Tahtacılar, tahta bıçkısını yüzyıllarca ustalıkla kullananlardır. Aşure Günü’nün ruhunda kardeşlik, birlik, sevgi, anlayış ve hoşgörünün anlamı saklı. Bu bereket ayında insanlarımızın hayır dualarıyla etkinliğimize katılım göstermesi bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Izmir bu gece değişik bir aktiviteye daha ev sahipliği yapıyor..

 

İzmir bu gece donuyor. 1 Aralık 2012 Cumartesi yani bu akşam saat 21:30’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin başında toplanacak olan topluluk çalan düdük ile 1 dakika hareketsiz kalacak. Olaydan habersiz insanların tepkisi ve donan İzmirlilerin görüntüleri kamera ile kaydedilecek.

 

Cumartesi gecesi için değişik ve eğlenceli bir aktivite arayanlara duyurulur..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...
İzmir, Türk Edebiyatı' nda Yerini Perçinledi

 

 
izmir-turk-edebiyati-nda-yerini-percinle
 
 
Türk edebiyatının usta kalemleri İzmir'e gelerek genç kalemlere yol gösterecek, yazarken hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulunacak.
 
Uluslararası öykü ve şiir etkinlikleri, edebiyat festivalleri, imza günleri ve söyleşilere ‘Yazarlar İzmir için Okuyor’ programını da ekleyerek İzmir’i edebiyatın başkenti haline getiren Konak Belediyesi, yazın etkinliklerine bir yenilik daha kazandırdı. İzmir’de ilk defa edebiyatımızın usta yazarları ve genç kalemlerini İzmirli okuyucuyla yazarlık dersleri için buluşturan ‘Yazarlık Okulu’ etkinlik takvimlerindeki yerini aldı. 
 
İlk olarak İnci Aral’ı konuk eden Yazarlar Okulu, her hafta farklı bir yazarı ağırlayacak. Yazmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyen, dolap raflarında yıllardır yazdıklarını biriktiren, yazma serüvenini merak edenler Yazarlık Okulunda sorularına cevap bulacak.
 
Yazarlık Okulu’nun ilk programı İnci Aral’la birlikte başladı. Katılımın ücretsiz olduğu ancak 50 kişiyle sınırlı tutulan Yazarlık Okulu’na çok sayıda başvuru yapıldı.

 

 

izmir-turk-edebiyati-nda-yerini-percinle

 

 

İzmir Gündem

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

lodos_kordon_ve_mavisehiri_sular_altinda

 

 

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan ve sahil kesiminde etkili olan lodos Konak Kordon ve Mavişehir semti 2040 sokakta su taşkınına neden oldu. Deniz seviyesinin yükselmesiyle oluşan dalgalar sokakları doldurdu. Hazırlıksız yakalanan araç sahipleri yolda kaldı. Mazgalların yetersiz kalmasıyla sular uzun süre çekilmezken İzmir Büyük Şehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri, suları çekmek için çalışma başlattı. Kordon'da etkili olan su baskını bölgede bulunan işletmelere zor anlar yaşattı. Bazı iş yerleri su altında kaldı. Araçlarını suların içinden çıkartmaya çalışan vatandaşlar, belediye tarafından yapılan pompaların çalışmadığını iddia ederek bu duruma tepki gösterdi. (DHA)

 

 

4925aeb7d985dac19dbbd163422ce4ad.jpg

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İzmir'de Kültür Şölenine yoğun ilgi gösterilmesi   kentte trafiği kilitledi.   

 

b5ea7ac_o.jpg

 


Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen 11. Uluslar arası Dil ve Kültür Festivali dün İzmir'de rekorla başladı. Kültürpark'ta 5 kıtadan 140 ülkenin katılım gösterdiği festivali ilk gün tam 800 bin kişi ziyaret etti. Böylece 3 gün boyunca 1 milyon ziyaretçi ağırlaması beklenen festival ilk günden rekora imza attı. Büyük ilgi nedeniyle kent merkezinde trafik kilitlendi. Etkinliğin açılış törenine bazı ülkelerden bakanlar da katıldı.

 

Festivale İzmir merkezinin yanı sıra, çevre il ve ilçelerden de çok sayıda öğrenci otobüslerle taşınarak getirildi. Sabah erken saatlerinden itibaren otobüslerle, İzmir'e gelen ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu ziyaretcileri taşıyan servis araçları kent trafiğini de kilitlendi.   Kültürpark'a bağlanan tüm caddeler ile ana artellerde, uzun araç kuyrukları oluştu. Kente giriş yaptığı bildirilen 800'e yakın otobüs, midibüs ve minibüs de trafik polislerince belirli alanlanda toplandı. İzmir'deki trafik yoğunluğu arama motoru yandex uygulaması üzerinde de kırmızı renkle belirgin olarak yer aldı. Saatlerce aracanın içinde beklemek zorunda kalan sürücüler gazete bürolarını arayıp ne olduğunu anlamaya çalıştı.

 

 

742373854226.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

AK Parti'nin mutlaka almak istediği il

 

 

517_1.jpg
 

İzmir'de yerel seçim için kolları sıvayan AK Parti, her sandıkta 9 kişi görevlendirerek, o sandıkta oy kullanacak seçmenlerin kapısını çalıp oy istiyor. 

 

 'Hücre çalışması' diye adlandırılan sistemde, sünnet ve düğünlere katılım, ev ve esnaf ziyaretleri, kahve toplantıları raporlanıyor. Yerel sorunlar ve beklentiler dinlenerek o konuda proje hazırlanıyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, "2009 yerel seçimlerinde çaldığımız halde açılmayan kapılar vardı, ama bu kez şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadık" dedi.

 
AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İzmir'de 10 bin 491 sandıkta örgütlenerek her sandığa 9 kişi görevlendireceklerini, üç ana kademe, üç kadın, üç gençten oluşacak sandık yönetimlerinin yüzde 77 oranında tamamlandığını söyledi.
 
Sandık yönetimleri, seçime kadar görevli oldukları sandıkta oy kullanacak seçmenin düğün ve cenaze törenlerine katılacak, evlerine gidip hal hatır soracak, partinin yaptıklarını, yapacaklarını ve İzmir için hazırlanan 35 projeyi anlatacak. Sandık hatibi, sandık çevresini toplayarak, partinin politikalarını dile getirecek. Sandık yönetimleri, yerel ve genel sorunları dile getirirken, çeşitli sorularla seçmenin nabzını da ölçerek, partiye ilgiyi test edecek.
 
SEÇİM SONUCUNU BİR HAFTA ÖNCESİNDEN AÇIKLAYACAĞIZ
 
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kaya, çeşitli sorularla sandık yönetimlerinin partiye olan ilgiyi de ölçtüklerini belirterek, yerel seçimden bir hafta önce İzmir'de seçim sonucunu açıklayacaklarını öne sürdü.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İzmir, yatırımda İstanbul’ u zorluyor

 

460_2.jpg

 

 

İzmir, 10 bin liraya ulaşan metrekare fiyatlarıyla İstanbul’ u zorlarken arsa arzının azalmasıyla da İstanbul’ dan yatırımcı çeker hale geldi.

 

İzmir, turizm dışında gayrimenkul sektöründe de oldukça hareketli günler geçiriyor. Son yıllarda Türkiye geneliyle kıyaslandığında markalı ve lüks konut projelerin payının hızla arttığı İzmir, yatırım açısından da fırsatlar sunmaya başladı. İstanbul’da proje gerçekleştiren inşaat firmalarının da yöneldiği İzmir’de metrekare fiyatları bazı bölgelerde İstanbul ile yarışır hale geldi. Metrakare fiyatının markalı projelerde 10 bin liraya kadar yükseldiği İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları da var.

 

Talep İzmir’e kayıyor

 

Eva Gayrimenkul Değerleme’nin hazırladığı rapora göre, birbiri ardına yapılan lüks nitelikli konut ve alışveriş merkezleri nedeniyle yatırımcı şirketlerin ve yabancı ortaklı firmaların gözü İstanbul’un ardından İzmir’e kaydı. Özellikle son yıllarda İstanbul kökenli firmalarının İzmir’e gelmesi söz konusu. Bu gelişimde İzmir’deki dinamiklerin değişmesi kadar İstanbul’da arsa bulmanın zor ve pahalı olması rol oynuyor.

 

 

Kentsel dönüşüm

 

Eva Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, şu bilgileri verdi: “Başta Yeşildere ve Uzundere Vadisi projeleri olmak üzere İzmir’in gelişmesi planlanıyor. Ayrıca Yeşildere aksında, Bornova ilçe merkez mahallerinde, Kadifekale’de ve Yeşilova- Altındağ aksında da kentsel dönüşüm projeleriyle nitelikli konutlar yapılıyor. Liman arkasında yer alan Umurbey, Hilal ve Ege mahallerinde de ‘Özel Planlama Alanı’ ilan edildi.”

 

MAVİŞEHİR ÖN PLANA ÇIKTI

 

MAVİŞEHİR’in son 6 yıldır gelişme gösteren bir bölge olduğunu ifade eden Filiz Akkaya, bölgenin yüksek gelir grubuna hitap ettiğini belirtti. Mavişehir’in metro hattı ve hizmete giren Gediz Üniversitesi ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Akkaya, bu bölgeyi Çiğli-Ulukent-Koyundere bölgelerinin takip ettiğini dile getirdi.

 

Tercihler değişiyor

 

İZMİR‘ de konut tercihinde de değişim yaşandığını ifade eden Filiz Akkaya, konut alıcılarının özellikle metro hattına yakın, kira getirisi iyi olan, kuzey-güney ve kısmen batı aksında yeni ve nitelikli konutlara yöneldiklerini söyledi. Filiz Akkaya, EXPO 2020’ye aday olan İzmir’de emlak değerlerinin yeni ve lüks projelerle daha da artacağının beklendiğini söyledi.

 

Rezidanslar yükseliyor

 

İZMİR‘ in her bölgesinde ciddi bir dönüşüm yaşandığını, kentin batı aksında gelişme gösteren alanlar arasında Narlıdere, Balçova’ nın üst kısımları, Urla ve Güzelbahçe’ nin sayılabileceğini belirten Filiz Akkaya, Balçova-Güzelbahçe aksında alışveriş merkezlerinin rayiçleri artırdığını vurguladı.

 

İzmir’ in merkezinde ise Yeşilova ve Altındağ’ ın geliştiğini ifade eden Akkaya, Bayraklı-Turan-Salhane bölgelerinde karma kullanımlı ticaret ve konut bloklarının inşasına başlandığını da sözlerine ekledi.

 

MELTEM KARA / VATAN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
İZMİR' de Panik! 
İzmir’de yaşanan Suriyeli mülteci akını hemen hemen kentin her yerinde kendini göstermeye devam ederken, ucuz iş gücünün ve emek sömürüsünün getirdiği sorunlar bir sektörü daha vurdu.
 
 

İzmir’de sayısı bine yaklaşan konutlara doğalgaz bağlantı projesi hazırlayan ve tesisat döşeyen taşeron firmalar çok büyük bir tehlikeye de davetiye çıkartıyor. Alanında uzman olmayan mültecileri personel olarak işe alıp çalıştıran, ellerinde yeterlilik belgesi bulunmayan bu kuruluşların ucuza sunduğu iş, vatandaşlar tarafından uygun fiyatları nedeni ile tercih edilirken, yarattığı tehlike ise göz ardı ediliyor ve her eve, deyim yerindeyse doğalgaz değil “saatli bomba” kuruluyor. 

 

Ellerinde yeterlilik belgesi bulunmayan bu kuruluşların ucuza sunduğu iş, vatandaşlar tarafından uygun fiyatları nedeni ile tercih edilirken, yarattığı tehlike ise göz ardı ediliyor ve her eve, deyim yerindeyse doğalgaz değil “saatli bomba” kuruluyor.

 

 

Tesisat döşeyen ve uygulama projesi hazırlayan birçok sektör temsilcisi ise, durumdan yana şikayetlerini bildirirken, esas sorumlunun ve denetleme yetkisine sahip kurumun İZMİRGAZ olduğunu belirterek, yaptırımların ağırlaştırılmasını ve denetimlerin arttırılması talebinde bulundu. 

 

Ulusal Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BEN İZMİR KADINIYIM

Laik yaşamak varken,
Şeriat diye bağıramam.
Ekmek özgürlük eşitlik savaşında,
Erkeğimle omuz omuza vuruşmak varken,
Boynuma zincir, ayağıma pranga vurdurup,
Sinemem bir köşeye.

 
BEN İZMİR KADINIYIM,
İnkar edemem nene hatunu, kara fatmayı,
Bebeği yerine mermiyi saran o yüce anayı.
Unutamam Çanakkaleyi, Dumlupınarı kurtuluşu,
Her karışı şehit kanlarıyla sulanan vatanı,
Satamam ne pahasına olursa olsun.

 
BEN İZMİR KADINIYIM,
Değer görürken öpülürken elim,
Satılamam pazarlarda köle misali.
Dünya kadınlarıyla aynı safta olmak varken,
İkinci sınıf sıfatını yakıştırmam kendime.
Kadın erkek eşitliğini vermişken bizlere Atam,
Yine on adım geriden yürüyemem,

 
BEN İZMİR KADINIYIM,
Yürümek varken ilkeler elimde,
Uğraşamam sultanla sarayla hanla.
Değişemem özgürlüğümü parayla malla.
Ak güvercinleri uçurmak varken göklerde,
Dalgalandırmak varken o Ay Yıldızı gönderde,
Bakamam kapkaranlık semaya.

 
BEN İZMİR KADINIYIM,
Seçme seçilme hakkım varken elimde,
Razı gelemem haksızlıklara.
Savunmadan suçsuzluğumu,
Boynumu vurduramam canice.
Ben anayım ben kadınım.
Hayat savaşında varım yiğitçe mertçe,
Susamam son sözümü söylemedikçe.

 
BEN İZMİR KADINIYIM,
Atamın verdiği bunca nimeti,
Tepemem elimin tersiyle.
Göğsümü açsalar bağrımı dağlasalar,
Sürükleseler taşlasalar Halide Edip gibi,
Ölüm bile hoş gelir binlerce şehit gibi.

BEN CUMHURİYET KADINIYIM.

 

 

1378283_556769724394888_733481195_n.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

TÜRKİYE' NİN 2. HAYVAN MEZARLIĞI KARŞIYAKA' YA AÇILIYOR

Sevimli dostlarımızın, gömülerinin uygun şartlarda yapılması için Belediye Meclisi “Hayvan Mezarlığı” yapılması kararı aldı.

Örnekköy tapulama alanında, Yamanlar Köyü yolu üzerinde, cebel arazi olarak görünen 4.400 metre karelik bir yer, alınan karar doğrultusunda hazırlanarak, hayvan mezarlığı olarak kullanılacak.

Evlerinde besledikleri hayvanları öldüğünde gömebilmek için yer talep eden hayvan severlere çözüm ürettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,

'' Karşıyakalılar, hayvan dostlarımıza karşı son derece duyarlı. Biz de onların bu duyarlılığına katlıyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Barınağımız, polikliniklerimiz, parklara yerleştirdiğimiz otomatik suluklarımız, Hayvan Ambulansımız ile hak ettikleri hizmeti sevimli dostlarımıza sunmaya çalışıyoruz. Bizimle aynı havayı soluyan sevimli dostlarımız öldükten sonra da uygun koşullarda defnedilmeyi hak ediyor. Uzun süredir, onlar için mezarlık yapmak amacıyla, yer arayışımız sürüyordu. Hemşerilerimizin taleplerine uygun bir arazi bulduk. En kısa sürede hazırlayıp kullanılır konuma getireceğiz '' dedi.

Hayvan Mezarlığı için Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde öncelikle bir yönetmelik oluşturulacak. Alan temizlenip çevresi duvarla kaplanırken, kullanıma uygun hale getirilecek. Hayvan mezarlığına Karşıyaka’da bulunan ve Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne kayıtları yapılmış olan hayvanlar kabul edilecek. Sahipli hayvanlar için gömü başına 10 ağaç fidanı dikilmesi istenecek.

 

1452569_565852146819979_587646843_n.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1466316_565854500153077_693488987_n.jpg  

 

Zifte Bulanmış Yavru Kedi Hayata Döndürüldü

 

 

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde zifte bulanıp çöp konteynırına atılan yavru kedi, belediye veteriner ekiplerince hayata döndürüldü.

 

Evka 2 Mahallesi’nde yaklaşık bir ay önce iki genç, çöp konteynerinin içinde zifte sıvanıp çöp poşetinin içine konulmuş yavru kedi buldu.

 

Gençler minik kediyi hemen Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirdi. Tamamen zifte bulanmış 2 aylık yavru kediyi temizlemek için belediye veterinerleri yoğun emek harcadılar. Kediye zarar vermemesi için temizlik maddesi olarak hiç bir kimyasal madde kullanmayan veterinerler iki gün boyunca kediyi zeytinyağı kullanarak ve ılık suda zeytinyağlı sabunla yıkayarak zifti temizlediler. Ziftin kuruduğu bölgelerde ise tüyleri tıraşladılar.

 

 

 

zifte-bulanmis-yavru-kedi-hayata-donduru

 

 

Doğal ortamda kediyi sık sık kontrole giden ve aşılarını yapan Veteriner Onat,

"Bize geldiğinde çok kötü durumdaydı. Çok korkmuştu. Her yeri zift içindeydi. Müdahale edilmeseydi kısa süre içinde ölecekti. Hemen müşahede altına aldık. Aslında zifti yoğun kimyasal maddelerle temizleyebilirdik ancak biz kediye zarar vermemesi için hiçbirini kullanmadık. Bebek bakımı gibi çok hassas davrandık. İki gün boyunca zeytinyağı sürerek ve ılık suda zeytinyağlı sabun kullanarak kediyi temizledik. Zifti temizledik ancak sıcak zift kedinin karın bölgesinde yanık oluşturmuştu. Gözleri de ziftten dolayı kapanmıştı. Ben de daha iyi bakabilmek için kediyi evime götürdüm. Bir hafta boyunca kediye evimde baktım. Önce gözleri açıldı ardından yaraları kapanarak tamamen iyileşti. Sonra kediyi diğer kedilerin yanına bıraktık. Kedi şimdi kendi doğal ortamında kendi yaşıtları ile birlikte yaşıyor. Kedinin iyileşmesi hepimizi çok mutlu etti. Sık sık kontrole gidiyorum” diye konuştu.

Haberciniz.biz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.