Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BUKET UZUNER - SU (Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları)


gloria

Önerilen İletiler

Evet yeni bir kitap daha çıkmış, hemen tanıtmakta yarar gördüm çünkü ilk olarak konusu itibariyle güzel görünüyor; ikinci olarak kitap Buket Uzuner'in kitabı... Mutlaka takipçileri vardır ve bu habere sevineceklerdir eminim.

 

Kitap tanıtım yazısında da okuyacağınız gibi Şamanizm geleneğinin dört ana unsuru olan su, toprak, hava ve ateşten ilham alınarak yazılmış bir dörtlemenin ilk kitabı.

 

Kitabın adında geçen Defne Kaman ismindeki Kaman kelimesi, Şamanizm ya da diğer adıyla Kamanlık'tan gelme...

 

Kitabı okuyanların yorumlarından yola çıkarak diyebilirim ki oldukça akıcı olmasının yanı sıra ilk kitap olarak da iyi bir açılış kitabı olarak tanımlanmış. Diğer 3 kitabın ise konunun işlenişi açısından daha içerikli olması bekleniyormuş vs. vs. Eğer okuduysanız sizlerin de yorumlarını beklerim mutlaka... Ve ben de ilk fırsatta okuyup fikrimi belirteceğim tabii smile.png

 

 

UYUMSUZ-DEFNE-KAMAN-IN-MA_131318_1.jpg

 

UYUMSUZ DEFNE KAMAN'IN MACERALARI: SU

 

Yazar: Buket Uzuner

Yayınevi: Everest

Sayfa: 344

 

Tanıtım, arka kapak'tan alındır:

 

Buket Uzuner'in, bugün Anadolu'da yaşayan her kültürü derinden etkilemiş kadim Kamanlık (Şamanizm) geleneğinin dört unsuru olan SU, TOPRAK, HAVA, ATEŞ'ten ilham alarak yazdığı yeni romanı UYUMSUZ DEFNE KAMAN'IN MACERALARI dörtlemesinin ilk kitabı 'SU' çıktı!..

 

Gazeteci Defne Kaman bir yaz akşamı bindiği vapurda arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolur. Onu aramakla görevli Komiser Ali Ümit ile arkadaşı Sahaf Semahat kendilerini aniden tuhaf olaylar ve esrarengiz semboller arasında bulurlar. Bir yandan kendi hayatlarını sakatlayan yasak ve tabulara rağmen ayakta kalmaya çalışırken, kayıp gazeteci Defne Kaman'ın peşinde nefes nefese bir maceraya sürüklenirler.

 

Buket Uzuner, SU romanında bütün canlı varlıkları eşit değerde kabul ederek doğayı ve yaşamı kutsayan kadim Türk geleneği Kamanlık'a (Şamanlık) selam ederken, okurları hem eko-feminist bir okumaya, hem de 1000 yıl önce Uygur harfleriyle ön-Türkçe yazılmış olduğu düşünülen (Mutluluk Bilgisi) KUTADGU BİLİG ŞİFRESİ ile zihin oyunlarına davet ediyor.

 

Kutadgu Bilig yazarı Yusuf Has Hacib'in;

 

"Aklın süsü dil, dilin süsü sözdür. Kişinin süsü yüz, yüzün süsü gözdür."

 

beyitiyle açılan romanın bir Kutadgu Bilig şifresi kitabı olarak da okumak olasıdır. Yazar, SU romanı yazarken yakından inceleme şansı bulduğu Kutadgu Bilig'in bilinen üç orijinal nüshasından ilkini Uygur harfleriyle Türkçe yazdığı düşünülen Yusuf Has Hacib ile bu önemli eseri 1947'de günümüz Türkçesine çeviren Prof. Reşit Rahmeti Arat'ı şükranla anıyor ve bugüne kadar Türkiye'de ve dünyada hak ettiği önemi ve sevgiyi göremeyen bu güzel eserin, romanda bir şifreler kitabıymış gibi kullanılmasıyla özellikle gençler arasında ilgi göreceğini umuyor.

 

"Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları", SU romanından sonra TOPRAK, HAVA ve ATEŞ ile devam edecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

OKumaya başladım bu kitabı ve çok beğendim. Şamanizm hakkında da güzel bilgilendirmeler var, bir an önce serinin diğer kitaplar da çıkar umarım :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.