Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MİT’LEŞTİRİRSENİZ ŞAŞIRIRSINIZ!..


GeceKuşu

Önerilen İletiler

Böyle bir olaya gülünür mü bilemem ama bu MİT ve emniyet olayını gülmesem de gülümseyerek izliyorum. O kadar çok nedenim var ki gülümsemem için, hangisini anlatayım.

 

Ergenekon olayı ilk başladığında Paris’teydim. 2-3 gün gazetelerden neler olup bittiğini anlamaya çalıştım, ne zaman ki işin içinde Fatih Ürek’in adını işkenceci, Kadir İnanır’ı ajan olarak okudum, bu işin ciddi olmadığını anladım. Bu söylediğim şaka değil, eğer savcılık kendisine verilen bu abuk sabuk bilgileri dava dosyasına eklemişse bu davadan bişey çıkmaz diye düşündüm. Aylarca “Davayı sulandırmayın…” diyenlere hep bu açıdan yanıt verdim, sulandıran davayı hazırlayanlardı çünkü.

 

Esas inandığım başka bir şeydi doğal olarak, ben derin devletle hesaplaşmanın ancak sosyalist bir iktidarla olacağına inanıyorum. Burjuva hükümetleri derin devletle iç içe yaşadıklarından fazla dokunmazlar, zaten AKP’de yıllarca kendisiyle barışık olmayan derin devlet kademeleriyle uğraştı ve uğraşıyor. Bunun en büyük delili en fazla faili meçhul cinayetlerin işlendiği dönemden hiç sanık olmamasıdır. En fazla faili meçhul cinayetin olduğu dönem Tansu Çiller-Necmettin Erbakan koalisyonunun olduğu dönemdir yani AKP’nin içinde olduğu dönemdir.

 

Kimi solcu yada liberaller bu dönemden çok memnun kaldılar ve kafalarında ya Recep Tayyip Erdoğan’ı yada Fetullah Gülen’i mitleştirdiler. Sanırsın ki iki demokrat imam çıkmış meydane, solcuların, demokratların, sosyalistlerin ve komünistlerin yapamadıklarını yapacaklar.

 

Gülen-Erdoğan kavgasını 2009 yılında yazdığımda en yakın arkadaşım bile dalga geçiyordu benimle. Neyse ki yazılarımı kitaplaştırdığımdan delilim duruyor.

 

Daha sonra Kürt açılımı teranesi başladı. Yine ikinci günü olamayacağını yazdım. İki neden öne sürdüm, birincisi AKP kendi parti programında olmayan bişeyi yapmaya kalkıştı ki bu olanaksıza yakındır çünkü kitle tepki koyar ve koydu da… İkincisi de Erdoğan konuyu ilk açıkladığında “Bu konuda partimizdeki Kürt milletvekilleri demeç vermesinler…” dedi.

 

Bunları yazdığımda bana Ergenekoncu yada ulusalcı dediler. Kendileri toplantıdan toplantıya gidiyordu. Neredeydi toplantılar, emniyetin binasında, aralarında hiç Kürt olmadan yapılan Kürt açılımı toplantıları. Toplantılar yetmedi sabah kahvaltıları başladı. Kimler mi çağrıldı bu sabah kahvaltılarına, Seda Sayan, Nihat Doğan vb… Seda Sayan ve Nihat Doğan’ın bilgilendirilmek yada tartışmak üzere çağrıldığı bir Kürt açılımı olayına nasıl inandılar bilmiyorum ama işi yine Kürtler ve sosyalistler değil bence kendileri sulandırdı.

 

Şimdi de karşımızda MİT, Özel Mahkemeler ve emniyet savaşımı var, daha doğrusu Fetullah Gülen-Recep Tayyip Erdoğan kavgası artık son noktasında…

 

MİT olayı denince aklıma 3 başbakan geliyor hep, Turgut Özal, Tansu Çiller ve Recep Tayyip Erdoğan… Neden bu üçü geliyor, çünkü bana göre üçü de devlet insanı değil. Ülkeyi şirket yönetir gibi yönetmenin doğru olduğuna inandılar ve her türlü bürokrasiyi istedikleri bir alt şube gibi yönetebileceklerini sandılar. Dikkat edin, üçü de MİT’i sadece kendi inisiyatiflerinde ve kendi adamlarıyla idare etmek istedi. Oysa MİT yada ajanlık böyle bişey değil ki, hemen hemen her görüşten birileri var ve yıllarını vermişler.

 

12 Eylül darbesi sonrası Kenan Evren’in yaptırdığı olayın ceremesini hâlâ çekiyoruz aslında. Bu olay bitakım cinayetlere karıştığı iddia edilen eski ülkücülerin MİT’e alınması yada kullanılmasıydı. Abdullah Çatlı ve Alaattin Çakıcı Ermeni örgütü ASALA için alındılar ve yurt dışına gönderildiler bikaç arkadaşıyla. ASALA olayı bitince aynı kişiler PKK ve Apo’ya karşı da kullanıldı. Bişey elde edebildiler mi, hayır çünkü onların böyle bir derdi yoktu, kimileri uyuşturucu ticaretinden yattı ama hepsi zengin oldu, mafya oldu. Sonuçta bir Susurluk çıktı karşımıza, MİT, Ülkücüler, asker ve emniyet iç içe geçmiş durumda…

 

Bunu Özal’da kullandı Çiller de… Erdoğan aynısını yapmak istedi, MİT’in sadece kendisine çalışmasını, özel bir MİT oluşmasını istedi…

Şimdi deniyor ki, MİT çok başarılı çalıştı ve KCK’nın içine çok ciddi sızdı. KCK’nın içine giren MİT elemanlarını örgüt içindeki eylemlerden yargılarsanız bu emri veren başbakanı da yargılamak zorunda kalır ve yüce divana verirsiniz ama benim derdim bu değil. KCK’nın yada PKK’nın içinde bu kadar MİT elemanı varsa bir takım ölüm olaylarının MİT’in teşvikiyle yapılmadığını bana kim anlatacak? Aynı 12 Eylül öncesi yada Ergenekon davasında olduğu gibi darbe hazırlamak için kışkırtılan eylemlerin aynısını Kürtleri halkın gözünde küçük düşürmek için bir takım eylemler yapıldıysa -ki bu durumda yapılmaması olanaksıza yakın-, o zaman Erdoğan kimi yargılıyor.

 

Şu an derdim MİT, Ergenekon, Emniyet yada özel yetkili mahkemeler değil. Yakılan otobüsü kim yaktı, MİT bu işin neresinde…

Aynı 12 Eylül sonrasında olduğu gibi MİT adına lümpenleri doldurduysanız bunun sonuçlarını önleyemezsiniz.

 

İşte kendisini solcu, sosyalist yada liberal zannedenler, Erdoğan’la beraber sizler de bunu hesabını bize vermek zorundasınız. Her türlü bilgiyi anında yayınladığınıza göre bunu da çoktan biliyordunuz ama siz Kürt açılımının başarısızlığında hep Kürtleri suçlu buldunuz. Bir sevinçle karşılama olayını siyasi cinayete çevirdiniz.

 

Yada aklıma başka bişey daha geliyor ki bu hükümetten ve Gülen’den beklerim bunu, o da KCK’nın içinde yüzde 50’ye yakın MİT elemanı var diyerek bütün Kürtlerin birbirine şüpheyle bakmasını sağlayıp onları bu şekilde elemine etmeye çalışacaksınız.

Şimdi çok şaşırdınız ve birbirinizi yiyorsunuz. Bu gece CNN’de Nagehan Alçı “MİT şeffaflaşmalı…” diye bişey söyledi. Lütfen hanginizin sözünü dinler bilemem ama birisi bu kadına MİT’in dernek olmadığını anlatsın.

 

Şimdi devleti ele geçirip darbe yapmak isteyenlerin sayısı 2’yken 3 oldu,

Erdoğancılar, Gülenciler ve Ergenekoncularla ülkücüler…

 

Hadi size kolay gelsin… MİT’leştirdiniz ya, buyurun buradan yiyin artık…

 

ahmetnesin @Şubat 10, 2012

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Susurlukçular da böyle korunmuştu!

 

MİT Müsteşarı ile eski müsteşar ve eski müsteşar yardımcısını ifade vermekten kurtaracak yasa değişikliği teklifini veren AKP Isparta Milletvekili Recep Özel, önergesinin gerekçesini dün Sabah’ta şu sözler ile açıklıyordu:

spacer.gif

“Savcının yaptığı yorum hatasını Meclis düzeltiyor. Savcı mevcut yasayı çok dar yorumladığı için MİT görevlilerini ifadeye çağırdı.”

Türkiye’deki yargı sisteminin kanunları dar yorumlaması genel bir sorun.

Geçenlerde bir gösteride polise plastik su şişesi attığı için bir genç “terör suçundan” mahkûm edildi örneğin.

Sayısız genç, pankart açtığı için, bir gösteride slogan attığı için hapiste yargılanmayı bekliyor.

Memleketlerindeki dereleri ve doğal çevreyi korumak için demokratik haklarını kullananlar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

 

Bunların hepsi ama hepsi adalet sistemimizin kanunları yorumlarken özgürlükleri genişletmek yerine dar yorumlarda bulunmayı tercih etmelerinden kaynaklanıyor. Ve bu sorun ile dün karşılaşmış değiliz, yıllardır böyle ama AKP milletvekilinin aklına bu durum ancak MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağrılmasıyla geliyor!

 

AKP’nin derdinin de zaten aslında “kanunların dar yorumu” filan olmadığı, aynı milletvekilinin şu sözlerinden de anlaşılıyor:

“Memleket için çalışanlar bu kadar kolay harcanmamalı!”

Tansu Çiller’in Susurlukçuları korumak için söylediği “devlet için kurşun atan da, kurşun yiyen de şereflidir” sözlerinin yeni bir versiyonu!

Onun kadar açık ve cesur değil ama aynı kapıya çıkıyor.

 

148b.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

MIT yasasi jet bir hizla onaylanip,resmi gazetede yayinlanmasi icin meclise gönderildi.

 

PKK pazarlikcilarini koruyan ve onlarin organizatörlügünü yapan basbakanin teröristlere verdigi tavizlerin aciga cikmasini önlemek icin hazirlanan MIT yasasi Cankaya'dan onay aldi,bu sonuc sasirtici olmadi cünkü PKK ile isbirliginde sadece basbakan degil onun noterligini yapan isimde var,bunlar bir yumak gibi birbirine sarilmis ve hedeflerine ulasabilmenin güveni icinde calismaktadirlar.Yüzde 47 bizi secti biz herseyi yapariz zihniyeti ile hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti Devletini teröristle pazarlik masasina oturttular.Halkimizin aymazligi,sadece kendini düsünmesi AKP'nin cüretini daha da arttirmaktadir.

 

MIT;PKK ile Türkiye'nin bölünme pazarligini almis oldugu talimatla yürütmektedir.AB'nin Kürtlere özeklik dayatmasi ABD'nin AKP'nin arkasinda olmasi bu gücü onlara vermektedir.Kagittan kaplanlarimiz ise kis uykusuna yattilar.daglardaki magaralarin filimlerini bizlere seyrettiriyorlar sanki bilmiyormusuz gibi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"MİT'e zırh" yasasına jet onay!

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den MİT yasasına jet onay: Anayasa gereğince yasayı 15 gün inceleme süresi bulunan Gül, değişikliği Köşk'e sevk edildiği gün onayladı. Değişiklikle birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifade vermeye gitmesi için Başbakan Erdoğan'ın izni gerekiyor.

 

MİT teklifi 12 saatlik maraton sonunda kabul edildi

 

Cumhurbaşkanı Gül, MİT yasasından yapılan değişikliği Köşk'e sevk edildiği gün onayladı. Meclis Genel Kurulu'nda AKP Isparta Milletvekili Recep Özel tarafından verilen teklifin görüşmeleri 16 Şubat Perşembe günü saat 17.30 civarında başladı. PKK-MİT görüşmeleri üzerine yapılan tartışmaların damga vurduğu görüşmeler sabah saat 06.00 civarında son buldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Gül, yasaya yaklaşık 13 saat sonra onay vermiş oldu.

 

Yasaya göre MİT mensupları veya başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından görevlendirilenler hakkında, görevin niteliğinden doğan veya görev sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı soruşturma yapılması başbakanın iznine bağlı olacak.

 

Bu kişiler hakkında özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçları işledikleri iddiasıyla soruşturma yapılmasında da başbakanın izni aranacak. Yasanın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla devam eden soruşturma ve kovuşturmalarda da başbakanın iznine bağlı olma hükmü uygulanacak.

 

 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Gül'ün damarlarında AKP kanı dolaşıyor"

 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, MİT Yasası'nda değişiklik öngören yasayı onaylamasına, "Damarlarında hala sıcak bir şekilde AKP kanı dolaşıyor. Kendini sıcak siyasetin içinde hissediyor hala" yorumunu yaptı.

 

"Hükümetin acelesini anlıyordum da Sayın Cumhurbaşkanı'nın acelesini anlayamadım. Birlikte izledik, sabahın 6'sında Genel Kurul'dan geçti, 7 saat içinde Sayın Cumhurbaşkanı onaylıyor. Meclis'e gelişi de bir ilginç biliyorsunuz, Sayın Meclis Başkanı da hiç incelemeden alelacele, görülmekte olan bir davaya bakmadan, bizim gensorularımızda aklına geliyor da, hükümetin gönderdiği bir kanun teklifi veya tasarı da aklına gelmiyor bunlar. Sayın Cumhurbaşkanı ne yazık ki toplumun tüm kesimlerinin cumhurbaşkanı olamadığını bir kez daha göstermiştir. Damarlarında hala sıcak bir şekilde AKP kanı dolaşıyor. Kendini sıcak siyasetin içinde hissediyor hala. Yazık bu ülkenin geldiği noktaya, Meclis Başkanı'nın tutumu, Hükümetin tutumu ve Cumhurbaşkanı'nın tutumu hepsi bir birini tamamlıyor. Tarafsızlığını yitirmiş bir Meclis Başkanı ve Türkiye'de tüm kesimlerin Cumhurbaşkanı olamamış bir Cumhurbaşkanı."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gül kendisine verilmis olan görevi yerine getiriyor,Yasa Cankaya'ya gönderilirken "acil"olarak gönderilmis Gül'de bu aciliyete acilen onay vermistir,görevini yerine getirmistir,onu Erdogan bosunami oraya oturttu.Hele bir onaylamasin bakalim neler oluyor.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Basbakan bugün yine alisilmis tarzda konusmaya devam etti.Secilmisleri Atanmislara kurban etmeyiz diyerek resmen suc islesede MIT örgütünü savunacagiz demeye getirdi.Bunun ne kadar yasal olup olmadigini bilemem ama benim saglikli mantigim bunun asla yasal olamiyacagini,suc isleme dokunulmazliginin ancak normal olmayan yönetimlerde gecerli olabilecegini söylüyor bana.

 

PKK bir terör örgütüdür hem de tescillenmis bir terör örgütü.Dünyanin bircok devleti PKK'yi terör listesine almis ve bu örgütle mücadele etmektedir,Türkiye ise daha düne kadar tüm dünyayi terörle mücadelede bizi yalniz biraktiniz diye magdurlari oynayip sitem ederken bugün PKK ile pazarlik yapsin diye devletin Milli Istihbarat Teskilatini görevlendiriyor.

 

Ne demisti cankaya noteri:Iyi seyler olacak.Demek ki iyi denilen seyler,Haburda PKK'larin birer kahraman gibi karsilanmasi,Mit'in pkk ile pazarlik yapmasiymis.Önce resmi yoldan malum libos gazeteciler PKK'nin ayagina gönderildi nabiz yoklamasi yaptirildi,acaba PKK AKP'ye kirgin mi degilmi diye.Sonrada Oslo'da randevülesip masaya oturdular,sanki Sevr'i yirtan bir ulusun istihbarat teskilati degilmis de Sevr'i görüsen kafileye katilan isgalci yandaslari gibi.Iste basbakan bu isgalci yandaslarini korumak icin yasa cikartiyor ve benden izinsiz benim adamlarina dokunamazsiniz diyor.Basbakanin adamlari ne yaptilar Oslo'da:PKK'ya hangi tavizi vereceklerini basbabakin talimati dogrultusunda pazarlik ettiler.Tevekkeli degil BDP'liler görüsmelerin kesilmesine karsi cikiyorlar cünkü basbakan ve MIT onlar icin calisiyor.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

MIT'ciler hakkinda verilmis olan 'YAKALAMA KARARI'kaldirildi,bunun öztürkcesi,MIT ile ilgili cikartilmis olan yasa ile ihanetin yasal bir konuma getirilmis olmasidir.Yani artik Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasal bir ihanet sarmalina alinmistir.Dün Sevr'e karsi mücadele veren onurlu insanlara isgal güclerinin talimatlari yönünde 'eskiya'diyenlerin torunlari bugün Sevr'in yeniden gündeme alinmasinin taseronlugunu yapiyorlar,dün isgali 'baris'olarak yorumlayanlarin torunlari,bugün Sevr'de kendilerine verilen haklari almaya calisanlarla pazarlik yapmayi 'analar aglamasin'kilifina sokuyorlar.Nasil da birbirine uyuyor degil mi?Dün adina' Baris' denilen SEVR bugün 'analar aglamasin' sloganiyla gerceklestiriliyor.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sinirlari asmak yetki gaspiymis,buyuruyor basbakan.Demek ki Erdogan ve yandaslarina,terör örgütü ile pazarlikcilara dokunmak "YETKI GASPI"oluyormus,bugün ne kadar AKP'ci gazete varsa bunu mansete tasimis,özellikle bir zamanin Enver Örenci Türkiye Gazetesi büyük puntolarla bunu yazmis hani belki görmeyen olurda gözlük grekmesin diye,halbuki bunlar kendi gözlerindeki tavuk karasinin farkinda bile degiller cünkü eger farkinda olsalardi bu hukuksuzlugu yandaslik ugruna manset yapmazlardi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.