Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?


morbezelye

Önerilen İletiler

mzl.xgidlclo.175x175-75_normal.jpg

Evlilik danışmanı Sibel Üresin: "Eşime bir hanım gösterdim, 'Almak ister misin?' diye..."

 

Yaşam koçluğu ve evlilik danışmanlığı yapan ve geçtiğimiz yıl "Çok eşlilik yasal olsun" açıklamasıyla tartışma yaratan Sibel Üresin, yeni kitabı öncesi yine iddialı demeçler verdi. Erkekler için çok eşliliğin doğal olduğunu "Bir kadın aynı anda 4 adamdan hamile kalamaz ama bir adam 5’er dakika arayla 4 kadını hamile bırakabilir." sözleriyle savunan Üresin, kendi eşine de bir kadını göstererek "Bunu almak ister misin?" şeklinde açıkça teklifte bulunduğunu söyledi.

 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aldığı 2 litrelik Coca Cola"nın kapağında "Tekrar deneyiniz" yazısını gören Karadenizli, önce denemeleriyle, sonra da açtığı davayla gündeme oturdu...

 

36876_414339251543_198158716543_4439762_5915061_n.jpg

 

Konuyla ilgili açıklama yapan davacının avukatı İdris Karadeniz "Müvekkilim marketten aldığı 2 Lt.lik kampanyalı coca-cola ürününün kapağını açtığında hediye çıkmadığını ve tekrar deneyiniz yazısını görmüş. Bunun üzerine kapağı kapatıp tekrar açmış ancak yine aynı şey. Bunun üzerine tam 4246 defa deneme yapmasına rağmen hediye çıkmamıştır. Coca-Cola şirketinin tüketiciyi dolandırdığını düşünen müvekkilim şirkete dava açmaya karar vermiştir. Biz de bugün gelerek dava dilekçemizi adliyeye teslim ettik. 10 bin YTL. maddi tazminat talep etmekteyiz" dedi.

 

Davadan haberdar olan Coca-Cola yönetimi adına açıklama yapan bir şirket yetkilisi olayın çok komik olduğunu ve artık Karadeniz bölgesine gönderilen ürünlerin kapağına "Başka Şişede İnşallah" yazmayı düşündüklerini söyledi.

 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgililer Günü’nde gül alan erkeklere isyan

 

cornette_sg.jpg

 

14 Şubat Madurları Derneği sekreteri Ayşen Özer, “Sevgililer Günü’nde erkek arkadaşlarımız her seferinde gül hediye etti. Artık kırmızı gül görmek istemiyoruz. Bu sene erkek arkadaşlarımızdan daha yaratıcı olmasını bekliyoruz. Mesela bir masal kitabı hazırlayabilirler” diyerek isyanını dile getirdi.

 

Çiçekçiler ise “gül almanın nesi yanlış canım” diyerek eleştirilere bir anlam veremediklerini belirttiler.

 

 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son 5 Yıldır Ezan Sesinden Etkilenerek Müslüman Olan Turiste Rastlanılmaması Üzerine,

Harekete Geçen Diyanet İşleri, Müezzinlere Şan Dersini Zorunlu Hale Getiriyor

muezzinders.jpg

 

Ülkemizi ziyaret eden turist sayısı her geçen yıl artmasına rağmen bir süredir hiçkimsenin ezan sesinden etkilenerek müslüman olmaması Diyanet İşleri'ni harekete geçirdi. Önceki dönemlerde senede 1-2 kişi de olsa illa ki birilerinin ezan sesini çok beğenerek İslam'ı tercih ettiğini ancak son 5 yıldır gazetelerde buna benzer bir habere rastlayamadıklarını belirten Diyanet sözcüsü Süleyman Albayır, sezon açılmadan önce Turistik bölgelerdeki müezzinlere şan dersi verilerek bu ayıbın temizleneceğini müjdeledi.

 

"Yanlış giden bir şeyler var"

Konuyla ilgili olarak bu sabah bir basın toplantısı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Basın sözcüsü, Doç. Dr. Süleyman Albayır, "Geçen gün arkadaşlarımızdan biri 'Yahu artık hiçbir yabancı ezan sesinden etkilenmiyor mu, niye böyle haberler görmez olduk?' deyince bizim de aklımıza geldi. Gazete arşivlerini araştırdık gerçekten de en son 26 Temmuz 2007 tarihinde Markus Zimmeicher isimli bir Alman vatandaşı ezan yüzünden müslüman olarak Mahmud Zincirbozan adını almış, ondan sonra ses seda kesilmiş. Demek ki bir şeyleri yanlış yapıyoruz." diyerek, kurum bünyesinde alınan önlemlere değindi.

 

Turistik bölgelerde hayal kırıklığı

Özellikle Antalya, Muğla gibi illerde yazın ciddi bir turist patlaması yaşanmasına ve bildikleri kadarıyla bu bölgelerde de günde 5 vakit ezan okunmasına rağmen kimsenin müslüman olmamasını manidar bulduklarını ifade eden Albayır "Hadi diyelim bunlar turist, 1 haftalığına geliyorlar onun da yarısını çok afedersiniz sarhoş geçirip dönüyorlar memleketlerine. Fakat özellikle Alanya'da, Kaş'ta, Belek'te kaç senedir yaşayan, oralara yerleşmiş Alman, İngiliz vatandaşlarımız da var. Bir tanesi de etkilenmez mi bunların ezandan? Hatta aldığımız bilgilere göre geçen sene Belek'e gelen bir Arap din kardeşimiz, orada duyduğu ezandan etkilenerek Hristiyan olmaya karar vermiş. Böyle bi şey olabilir mi? Bu kadar mı kötü okunuyor yani o bölgelerde ezan?" sözleriyle yaşanan hayal kırıklığını dile getirdi.

 

Performansa dayalı sistem geliyor

Doç Dr. Albayır, bu gidişe bir dur demek amacıyla önümüzdeki aydan itibaren kurum bünyesinde faaliyet gösteren tüm müezzinlerin şan eğitimine tabii tutulacağını belirterek, eğitimden yüksek puan alanların öncelikli olarak Turizm bölgelerine atamalarının yapılacağını ifade etti. Özellikle yabancıların gelip yerleştiği turistik bölgelere gönderilecek ve performansa dayalı olarak görevlerini yerine getirecek müezzinlere yıllık kota konulacağını söyleyen Diyanet sözcüsü, şöyle devam etti:

"Orada da beldedeki yabancı sayısına göre bir rakam belirleyeceğiz. Misal 1000 tane yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı bir bölgede görev yapan müezzinlerimizin senede 4 kişiyi sırf ezan okuyarak müslüman yapmaları gerekecek. Nasıl yapar bilmiyoruz, gerekirse 5 vakit kulağına üflesin yani. Bu şekilde kotasını dolduramayan arkadaşlarımız da kurum içinde oryantasyona tabii tutacağız. Madem beceremiyor, gitsin Kırşehir'de okusun ezanını. Bizim daha fazla puan kaybına tahammülümüz kalmadı..."

 

Uygulamadaki sıkıntılar için çözüm arayışları

Açıklamasında, uygulamada karşılaşabilecek sorunlara da değinen Diyanet sözcüsü, "Şu an için önümüzdeki en önemli sorun, İslam'ı seçen turistin tam olarak hangi ezan sesinden etkilendiğini saptamak gibi görünüyor. Çünkü biliyorsunuz genelde aynı anda 3-4 noktadan birden başlıyor okunmaya. Artık o arkadaşa kendisini etkileyen sesin tam olarak hangi yönden geldiğini mi sorarız, yoksa o puanı bölgede ezan okuyan arkadaşlarımızın hepsine birden mi yazarız henüz net bir karar veremedik..." diyerek, sezon açılmadan önce bu tarz sorunların aşılacağına olan inancını ifade etti.

Son olarak bir süredir gündemi meşgul eden duyma engelli vatandaşlar için işaret dilinde ezan uygulamasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Albayır, uygulamada karşılaşılan bazı zorluklar nedeniyle bu projenini şimdilik rafa kaldırıldığını, işaret fişeği gibi alternatifler üzerinde çalışmaların ise sürdüğünü söyleyerek açıklamalarını noktaladı.

 

 

 

mzl.xgidlclo.175x175-75_normal.jpg

 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

düşünemiyorum

izinliyim

hastayım

bezelyeyi çok severim ama

moru varmı sahi

 

Sen boş ver düşünme zaten. Ne gerek var düşünmeye birileri bizim içinde düşünürken...

Bezelye durumu şöyle, hani bazen boşboş konuşuruz, biride kalkar bir laf eder mosmor oluruz ya...

Bezelyenin moruda böyle bir şey işte...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

409062_376642399015473_137329039613478_1484150_1910023033_n.jpg

 

 

İspanya'da hayat kadınlarının protesto gösterisine katılan kadınlardan birinin üzerindeki tişörtte şunlar yazıyordu:

" Biz orospular ısrarla söylüyoruz ki, bu politikacılar bizim çocuklarımız değildir! "

 

Bu kadınlar İspanyol değilde ülkemiz kadınlarından biri olsaydı ve böyle bir tişörtle protestoya katılsaydı eğer, başına ne gelirdi acaba diye insan düşünmeden duramıyor!

 

Yazılan yazıda "bu politikacılar bizim çocuklarımız değildir." cümlesinin ifade ettiği olumlu anlam mı anlaşılırdı? Yoksa "hayat kadını" ve "politikacılar" kelimeleri aynı cümlede yer alıyor diye ön yargılı algılamalar baskın mı çıkardı?

 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
522146_10150708322824888_740144887_9396111_1018462560_n.jpg

 

Ya da kendini bunalmış ve kafan allak bullak olmuş hissediyorsan?

Doğru yöne bakabiliyor olmak bireysel çözümlemelerde elbetteki katkısı olacaktır.

Ama doğru algılanmak ve algılamak en az iki kişinin birlikte yapabileceği bir şey değil midir*

 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Hani biz insanlar "Kediler Ulaşamadığı Ciğere Mundar" dermiş diye fikir yürütürüz ya...

 

Peki Kedi Ulaşabildiği Ciğere Ne der?

 

Bu konuda bir fikri olan var mı?

 

Kolay lokma..:lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.