Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MEHMET ALTAN’I KİMLER HARCADI...


GeceKuşu

Önerilen İletiler

Mehmet Altan Star Gazetesi’nde iktidarı ucundan da olsa tırtıklamaya kalkınca bir iş kazası yaşayıp şutlanıverdi.

 

Kendisine “Geçmiş olsun” demek isterim. Ancak, muhafazakar tokadının Altan’ı toparlayacağını sanmıyorum.

Çünkü Mehmet gemileri yakmıştır. İttifak edeceği başka bir ideolojik kitle yoktur.

 

Star olmazsa Sabah, Sabah olmazsa Zaman veya Bugün. En yakın dönemde, yandaş medyada bi yere kapağı atacağını tahmin ediyorum. Cemaat medyasının Mehmet’in biletini tereddütsüz kesmesi, AKP iktidarında kazandıkları muazzam özgüveni ortaya koymaktadır. Olayın trajik boyutu, Altan’la aynı çizgideki liberallerden ciddi bir tepki gelmemesidir. Yakın saz arkadaşı Eser Karakaş bile bu vahim kovulma durumuna ebelek gübelek bir açıklama yapmış. 1964 yılından beri tanıdığı dostu Mehmet’in silkelenmesi hususunda konuşamıyormuş. Çünkü meselenin özel ve de kamusal boyutları varmış. Mehmet’in çok yakın dostu olması etik açıdan, meselenin özel boyutuna, yaşanan nahoş sürece girmesine maniymiş. Maniye bak! Bu anlamsız serenattan mani de çıkar, tekerleme de. Hüzünlendim sakallı çocuğa. Mehmet’e arka çıkarsa Eser’in de kapı dışarı olması muhtemel. O da bunun farkında. O nedenle işi maniye döküyor.

 

Eser Karakaş’ın Mehmet Altan olayına tepkisi liberallerin kemik miktarı hakkında bir ölçü verebilir mi, bilemiyorum. Alaturka liberallerin hepsi ileri demokrasiye sıkı tutunmaktadır. Mehmet gibi eli gevşeyenlerin akibeti malumdur. Geride kalanlar düşenlerin yasını tutmayacaktır. Çoğu da düşmemek için tereyağı küleğiyle iktidar mensuplarını takip etmek durumundadır.

 

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu da “Mehmet Altan’ın bu kuruma saygısı azaldı veya kayboldu” demiş.

Ne demek bu şimdi?

Mehmet Altan gazeteye artık eli cebinde mi geliyordu?

Gazete çalışanlarına enseye tokat mı yapıyordu?

 

Karaalioğlu Altan’ın saygısızlığını açık etmemiş. Umarım edep erkan meselesi değildir. Öte yanda Hürriyet Gazetesi’nden Ertuğrul Özkök Altan’a dönük eleştirileri anlamsız bulmuş. Mehmet Altan'ı, söylediklerinden dolayı, "Şimdi mi aklın başına geldi" diye suçlamaya kimsenin hakkı yokmuş. Onun aklı şimdi başına gelmemiş, çünkü her zaman yerindeymiş...

 

Ertuğrul Özkök Mehmet Altan’ın akli melekelerine dair müspet düşüncelerini aynı yazıda detaylandırmış: İkisi de Özal'ın vizyonunu, onun topluma getirdiği yenilikleri, yaptığı değişimleri destekliyormuş. Özal, Avrupa Birliği'ne tam üyelik başvurusunu yaptığında, ikisi de çok heyecanlanmış. Ve ikisi de "İkinci Cumhuriyet" lafını çok sevmişmiş. Buradan anlıyoruz ki Ertuğrul’un da, Memet’in de aklı tastamam yerinde, tırlayan yalnızca Özal’a hiç sempati duymayan ve ikinci cumhuriyeti benimsemeyen bizleriz. Kendi apoletleri de çoktan düşmüş olan Hacı Ertuğrul’un pes perdeden tıngırdaması bir gerçeği değiştirmiyor: Tehlike çanları liberaller için çalmaktadır. Çünkü, artık iktidarın onlara ihtiyacı kalmamıştır.

 

Sözü Muhteşem Yüzyıl dizisinden bir benzetme ile bitireyim. Alaturka liberallerin konjonktürel nedenlerle ortaya çıkan Makbul İbrahim Paşa dönemleri sona ermiştir. Bundan sonra saray keyfiyetinin sürebilmesi için Sümbül Ağa olmak durumundadırlar. Sümbül Ağa olmak da tesisatı çizdirmek demektir. İkbalin de hayırlısı.

 

mehmet-altani-kimler-harcadi-0202121200_m.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.