Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ALLAH'I İnkar Etmek


omar123

Önerilen İletiler

Bazı insanlar Dünya hayatının değerli olan mal,mülk,para,kadınlar vs. gibi şeyleri hep ister bu insanların tanrısı bunlardır.

Tanrımız değil ama en çok önemsediğimiz değerlerimiz. Bizleri mutlu kılan değerlerlerimiz. Onlar olmasa mutlu olabilirmiyiz?

 

Allah her insana çalıştığının karşılığını verir kafir olsun mümin olsun farketmez kafirleri yaratanda O dur smile.png

Çalışana karşılığını doğa veriyor zaten. Orada bir yerde gizlenmiş, ne olduğu belli olmayan bir "şey"in insanlara faydalı olması bir orta çağ hikayesi. Kaldı ki o kadar çalışıp didinen %50 insanın da başına beklenmedik felaketler gelebiliyor. Bu felaketler çalışmaya karşılık mı? Eğer durum böyle ise, yaratıcı "karşılığını veriyor" bir masal oluyor.

 

Bir insan inkarda edebilir inananda olabilir bunu gerçekten kestiremiyoruz,

Öyle değil işte. İnsanlar bir şeye inanmışsa ona göre hareket ederler. Teorinin pratiğidir yapılan. Fikirin zikridir.

 

Bu durumda üç farklı insan yapısı oluşuyor. Fikirlerine karşı samimi olup pratiğe koyanlar, samimi olmayıp yapmayanlar. Bir de işine geldiği zaman yapanlar. Bu tür insan yapılanmaları zaten hemen belli olmaktadır. En azından psikologlar ve yargıçlar çözebiliyorlar.

 

Yüzümüze hepsi müslümanız demiyor mu. Ama bu Net ne güzel konuşturuyor adamı dimi Dayı.

Baskı, şiddet, kötü niyet olmasa insanlar fikirlerini net'te değil her ortamda açıklarlar. İnsan olmayanlar insanca düşüncelere dayanamıyorlar. İnsanca düşünmek dogmacılara törecilere fazla geliyor.

 

------------------------------------------------------

 

Ayrıca Sylvia arkadaşımız çok önemli bir şeye değinmiş. Konu başlığı hatalı. Burada hiç kimse var olan bir şeyi inkar etmiyor. Var olduğunu söyleyen fikir'i "red" ediyor.

 

Başlığın şu şekilde olması doğru olanı. YARATICI FİKRİNİ RED ETMEK. (İnanmayanlar sadece Arap kültürüne ait olan yaratıcı fikrini değil, tüm yaratıcı isimleri red ederler)

 

Bu, şuna benziyor: Kaf dağındaki ölümsüzlük sağlayan elmanın varlığını inkar etmek. "Böyle bir elma kesin var ama, birileri inkar ediyor" gibi. Bu fikri red etmek fiili, doğru olanıdır.

 

Başlığı admine söyleyerek değiştirmesi de açana, yani Omar kardeşimize düşüyor. Madem yanlışlığı kabul etmiş..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tanrımız değil ama en çok önemsediğimiz değerlerimiz. Bizleri mutlu kılan değerlerlerimiz. Onlar olmasa mutlu olabilirmiyiz?

 

*

**

 

Başlığı admine söyleyerek değiştirmesi de açana, yani Omar kardeşimize düşüyor. Madem yanlışlığı kabul etmiş..

 

Para,pul bunlar olmadanda ben çok mutluyum,Önemli olan sağlıklı,insancıl olmak smile.png Sağlığın iyi değilse ve mutlu olamıyorsan paranın pulun ne önemi var.Yalnızsan herkes paranla konuşuyorsa bence mutluluk duygusu senden uzak olur..

 

Bilimselci dostum farkında olmadığın o kadar çok şey varki smile.png Bikere felaketler niye geliyor insanın başına...Sana bişey söyleyeyim mi?Allah benim bu hayatımda en çok sevdiğim şeyi benden aldı?Hiç Allah'a ne kızgınım nede öfkeliyim çünkü başıma gelen bu büyük zarar benim yararıma oldu :)Yıllar sonra anlıyorum bunu..

Birde şunuda söyleyeyim bazı insanlar vardır inkar eder ama onlarla sıkı bir diyaloğa girersin kişinin içinde ufak ufak titreşimler meydana gelir...Damlaya damlaya göl olur misali sonra bi bakarızki o insanda inandığını anlar duygusal bir bağdır bu...

 

Herkes istediğini yapmakta özgürdür...Ama İnanmayıpta inandık demek gerçekten hoş görülecek birşey değil...

Burada var olan birşeyi inkar ediyorsunuz dostum..Ben diyorumki size Allah'a sadece Allah denmektedir,İspatım ney Kur'an-ı Kerim...Bilmediğimiz birçok Peygamberler var...Her din'de değil Tek Tanrı inancına sahip her din Allah'ı gösterir...Sen diyorsunki insanlar kabul etmiyor,etmez tabi etse aradaki hüküm değişecek...Sana yemin ediyorumki benim dediğim doğru (bu konu hakkında),Allah'ın birçok isimleri vardır.Hadi diyelimki senin dediğin doğru ise eski Yunan,Hint,Mısır,Kelt mitolojilerinde çeşitlerde tanrılar görüyoruz..Neden tek Tanrı değilde çok tanrı..Çok Tanrı dahada güçlülüğü ifade etmez mi:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilimselci dostum farkında olmadığın o kadar çok şey varki smile.png

Doğru söylüyorsun Omar kardeş. Bizler nasıl farkında olabiliriz ki? Ancak sizlerin uyarmaları sonucu bazı şeyler anlayabiliyoruz. Allahınız sizlerden razı olsun.

Bakalım kimler farkında değilmiş..

 

Para,pul bunlar olmadanda ben çok mutluyum,Önemli olan sağlıklı,insancıl olmak smile.png

Tamamen yanlış..

 

Para pul olmadan bırak sağlıklı olmayı, bir adım bile atamazsın. Yürüyecek ayakkabın bile olmaz. Bunların beş yaşındaki bebeler bile farkında.

Sağlığın iyi değilse ve mutlu olamıyorsan paranın pulun ne önemi var.Yalnızsan herkes paranla konuşuyorsa bence mutluluk duygusu senden uzak olur..

Parasız pulsuz sağlıklı olmak mümkün mü? Vitaminlerin, proteinlerin ücretsiz dağıtıldığı yerleri biliyorsan bize de söylesen de bizler de yararlansak.

 

Bikere felaketler niye geliyor insanın başına...Sana bişey söyleyeyim mi?Allah benim bu hayatımda en çok sevdiğim şeyi benden aldı?Hiç Allah'a ne kızgınım nede öfkeliyim çünkü başıma gelen bu büyük zarar benim yararıma oldu :)Yıllar sonra anlıyorum bunu..

Bebelerin başına tonlarca taş yağdırıp, kafalarını pres gibi ezen eğer bir yaratıcı ise, öyle yararlı felaketler olmaz olsun. Bu bir zulümdür. Cezalandırılması gerekir.

Birde şunuda söyleyeyim bazı insanlar vardır inkar eder ama onlarla sıkı bir diyaloğa girersin kişinin içinde ufak ufak titreşimler meydana gelir...Damlaya damlaya göl olur misali sonra bi bakarızki o insanda inandığını anlar duygusal bir bağdır bu...

 

Ufak titreşimler varsa eğer, masallara inanma kırıntıları kalmıştır o kişide. Masalla bilgi ters orantılıdır. Hangisi yükselirse diğeri azalır. Herkes istediğini yapmakta özgürdür...Ama İnanmayıpta inandık demek gerçekten hoş görülecek birşey değil...

Her tür ideoloji için iki tür kişilik görülür. Pratiğini teorisine(fikrine) göre yapan samimi insan. Samimi olmayan. takiyyeci olan. Bu tür kişilikler psikologlarca ve yargıçlarca zaten tespit edilirler.

 

Burada var olan birşeyi inkar ediyorsunuz dostum..Ben diyorumki size Allah'a sadece Allah denmektedir,İspatım ney Kur'an-ı Kerim...Bilmediğimiz birçok Peygamberler var...Her din'de değil Tek Tanrı inancına sahip her din Allah'ı gösterir...Sen diyorsunki insanlar kabul etmiyor,etmez tabi etse aradaki hüküm değişecek...Sana yemin ediyorumki benim dediğim doğru (bu konu hakkında),

Bir Zerdüşt'te yemin eder ki; "Benim dediğim doğru, Mazdah tektir, bütün isimler onu işaret eder. Buna kutsal kitabımız Avesta'da şahitlik eder." Seninki ile ne fark var?

 

Allah'ın birçok isimleri vardır.Hadi diyelimki senin dediğin doğru ise eski Yunan,Hint,Mısır,Kelt mitolojilerinde çeşitlerde tanrılar görüyoruz..Neden tek Tanrı değilde çok tanrı..Çok Tanrı dahada güçlülüğü ifade etmez mi:)

Bir çok isim de Zerdüştlerin yaratıcısı Mazdah'ı işaret eder. O tekttir ve ona diğer tanrıları benzetmek onlar için şirktir. Tüm toplum kültürlerinde bu böyledir.

 

İnanmayanlar ise, tüm bu masalsı kültürel edinimleri red eder.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ortada tek bir gerçek vardır.Oda Bir Yaratıcı olduğudur...Hristiyanlık ve Müslümanlık arasında bir savaşın olması gerekmez tam aksine bir yarışın olması gerekir..İyiliklerle,ibadetlerle yarış yapılmalıdır..Ama ne bir Hristiyana nede bir Müslümana sen nasıl inandın diye bir soru sorulmaz...Zira her inanan bir insan ne derse desin ne söylerse söylesin,inkar etse bile gerçeği değiştirmez...Mesela ben Dünya dikdörtgen şeklindedir desem bu Dünyanın yuvarlak olduğunu değiştirir mi ?

Allah hakkında kim ne derse desin gerçek değişmez...Savaş dini inanç yüzünden olsun olmasın eski çağlarda savaş bir kanun idi...

 

İnanmayanlara "Allah'ı neden inkar ediyorsunuz?" diye sorulabilir ama hristiyanlarla müslümanlara "Sen nasıl inandın?" diye sorulmaz demek. İlginç bir tartışma anlayışı. Bu arada eski çağlarda kanun olan şey, insanları savaşa teşvik etmek için cennet mennet vadetmekmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  1. Omar,
    "Oysa bir insanın uydurma hükümleri şöyle olur..Mallarınızı bana bağışlayınki bende Tanrıdan sizi bağışlamasını isteyim" demişsin;
     
     
    Enfâl(*) Sûresinin 1 . Ayetinde (Ey Muhammed!) Sana ganimeter hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler Allah’a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.”
    Enfâl(*) Sûresinin 41 . Ayetinde Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize11inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.
    demiş, bu arada 40 ayet içinde karar değiştiriyor 5 te birine razı oluyor..

kadınlar konusunda ise;

 

Ahzâb(*) Sûresinin 50 . Ayetinde Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

 

neden diye sorulmaz ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilimselci ben para olmadan benim ikinci plandır demek istedim..para nedir be dostum:) İnsan değer veriyor yoksa para sadece bir kağıt...Sağlıktan daha mı önemli ?

Ücretsiz dağıtılmıyor..Ama biz müminler olarak olmayana karşılıksız veriyoruz,onlara yardım ediyoruz:) Yani Allah bedava veriyor karşılıksız...

 

"Bebelerin kafasına tonlarca taş yağdırıp" Sanırım burada Allah'ın yaptığı bir azabı söylüyorsun..Eğer başka birşey belirtmek istediysen bilmiyorum...Allah kullarına zulmedici değildir...

 

"Bir Zerdüşt'te yemin eder ki; "Benim dediğim doğru, Mazdah tektir, bütün isimler onu işaret eder. Buna kutsal kitabımız Avesta'da şahitlik eder." Seninki ile ne fark var? " Hala anlamıyorsun dostum...Birdaha oku yazdığını bak cevap orada...

 

Antropod

 

Savaşa karşılık değil mümin olmalarına karşılık Cennet vaad edildi.. savaş müminleri denemek için oldu...

 

Bastarko

 

özellikle çok güzel yerden yakalamışsın ne cevap vereceğimi bilemedim şu an büyük bir şok altındayım..

 

Ayete yorum yapmaktansa bence gereken noktalara bişeyler yazarsam daha net anlaşılacak

 

Ahzab suresinde mehirlerini verdiğin geçiyor.Yani bir tür başlık parası gibi bir anlam taşır mehir kelimesi..Ganimet kelimesi burada savaşta bulunan esir kadınlardan söz ediliyor..Erkekleri olmuş ve boşta kalan kadınlar ve bunları helal yazılmıştır."Kendini Peygambere bağışlayan" kendini mehirsiz olarak Peygambere özgür iradeleriyle teklif eden demek..."nikahlamak istediği MÜMİN kadınıda" inanan bir kadınında helal olduğu belirtiliyor...Kadınlara fazla değer verilmemiş ve köle gibi kullanılabildikleri bir toplum olduğu için bunlar zevk düşkünü ifadeler taşımıyor..12 tane karısı var ve dahada fazlası neden olmamış zaten bu ayetin indirildiği vakit Hz.Muhammed'in yaşı çokta genç değil idi..Ayrıca aynı surenin 37 ve 38. ayetleri bu ayete biraz açıklama katabilir..

 

Enfal suresinde "ganimetler" yani açıklaması savaşta kazanılan mallar,eşyalar..Bak burada Allah'ın ve Resulu dediği için hepsini istediği gibi harcadığını düşünüyorsun değil mi?Doğru düşünüyorsun..Hicrete,yoksula ve sefere gidenlere vererek gerçekten istediği gibi harcadı...

 

Karşında neden diye soran ve cevabını bulan bir kişi yazıyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eski çağlarda kanun olan şey, insanları savaşa teşvik etmek için cennet mennet vadetmekmiş.

 

Savaşa karşılık değil mümin olmalarına karşılık Cennet vaad edildi.. savaş müminleri denemek için oldu...

 

özellikle çok güzel yerden yakalamışsın ne cevap vereceğimi bilemedim şu an büyük bir şok altındayım..

 

 

Tevbe/ 111 : Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler.

 

İnananların tek özelliği, kutsal kitaplarını okumadan ebeveynlerinden duyduklarıyla idare etmeleri. Veya kendi kafalarınca, işlerine geldiği gibi bir din uydurmaları. Gerçeği öğrendiklerinde de "şok oldum" derler. Keşke şok olmak yerine okusalar.

 

Cennet vaadi için mümin olunması aslında bir bahane. İnsanlık düşmanlarının asıl gayeleri insan katlidir. Katliam için bahaneleri her zaman vardır. Birisi mümindir, diğerisi kafir. Birisi şiidir, diğerisi sünni, birisi katoliktir, diğerisi protestan veya ortodoks.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hz ali der ki

göremediğim hiç bir şeye inanmam

yaratanı her yer ve her şeyde görüyorum

 

iki ateist şems e sorular sormak isterler

buyurun sorun der

biz senin tanrını göremiyoruz, onun gelecekte gerçekleşecek adeletine inanmıyoruz, bırakın herkes istediğini yapsın .. derler

şems yerden bir kerpiç tuğlasını alıp adamın başına vurur

adam feryat figan gider kadıya

kadı şemsi çağırır

niye böyle bir şey yaptın diye sorar kadı

şems bunlar sizin tanrınızı göremiyoruz dediler acıyı ağrıyı göstersinler

isteyen istediğini yapsın ne olur ki dediler ben bunun kafasını kırmak istedim

adalete ne hacet dediler size niya gelmişler anlamadım

gelecekteki adalete inanmayanlar bu gün neden adalet isterler ki

 

yanlış yoldasınız ey erenler bu topraklar hünkar hacı bektaş veliyi,yunus emre yi yetiştirmiş bu iki insan ne demiş neler yapmış bi zahmet okuyuverin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tevbe/ 111 : Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler.

 

İnananların tek özelliği, kutsal kitaplarını okumadan ebeveynlerinden duyduklarıyla idare etmeleri. Veya kendi kafalarınca, işlerine geldiği gibi bir din uydurmaları. Gerçeği öğrendiklerinde de "şok oldum" derler. Keşke şok olmak yerine okusalar.

 

Cennet vaadi için mümin olunması aslında bir bahane. İnsanlık düşmanlarının asıl gayeleri insan katlidir. Katliam için bahaneleri her zaman vardır. Birisi mümindir, diğerisi kafir. Birisi şiidir, diğerisi sünni, birisi katoliktir, diğerisi protestan veya ortodoks.

 

Dostum yazdığım şu sözümü "özellikle çok güzel yerden yakalamışsın ne cevap vereceğimi bilemedim şu an büyük bir şok altındayım.." ciddi olarak algılamışsın sanırım :)

 

Ben Kitapı okumayan birisi değilim bu ayetler daha önce çok karşıma çıktı...Müminler mallarını,canlarını Allah'a teslim etmişlerdir..Allah yolunda savaştıkları halde Allah onlara neden Cenneti vaad etmesin..O savaş neden oldu acaba ? Savaş olmadan baskı nasıl yıkılabilirdi.Putperestlerden dahada az bir sayıda olmalarına rağmen çok kolay kaybedilecek bir savaştı..Yani savaşı yapmak tam bir manyaklıktı..

 

İnsanlar dinleri olmasa dahi yinede savaş olmaz diye birşey yoktur..Savaş dinden mi kaynaklanıyor yoksa insanlardan mı acaba?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ciddi olarak algılamışsın sanırım smile.png

 

Evet, hata ben(biz)de tabiki. Karşımızda en az kendimiz kadar ciddi, samimi bir tartışmacı var sanıyor, mümkün olduğunca da mantık çerçevesinde tartışmaya çalışıyoruz. Tartışmalarda mantık kurmadan, çevrenden edindiğin ezberlerinle tartıştığın gibi, üstüne üstlük bir de ciddi değilsin.

 

Daha önce kafa bulduğunu söylemişti(m)ik. Bu ikincisi oldu. Demek ki ciddi bir tartışmacı değilsin. Daha fazla vakit kaybetmenin de bir gereği yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, hata ben(biz)de tabiki. Karşımızda en az kendimiz kadar ciddi, samimi bir tartışmacı var sanıyor, mümkün olduğunca da mantık çerçevesinde tartışmaya çalışıyoruz. Tartışmalarda mantık kurmadan, çevrenden edindiğin ezberlerinle tartıştığın gibi, üstüne üstlük bir de ciddi değilsin.

 

Daha önce kafa bulduğunu söylemişti(m)ik. Bu ikincisi oldu. Demek ki ciddi bir tartışmacı değilsin. Daha fazla vakit kaybetmenin de bir gereği yok.

 

Ciddi tartışmadıysam altında neden açıklama yaptım..Dostum onu sanada değil bastarkoya söylemiştim..Hepiniz zannediyorsunuzki biz doğruyu biliyoruz millet uyuyor..Arkadaş ayetleri yazınca "neden" diye sormazsın dedi ve bende ona bu ayetlerin neden diye sorulduğu ve cevabı bulundu mesajını verdim..

 

Hepiniz zannediyorsunuzki siz doğruyu biliyorsunuz millet uyuyor..Benim eski kafamda giden insanlar var hep burada,bunların hepsi araştırıldı,hepsini ben tartıştım imamla,papazla,ateistle,onunla bununla...Yeri geldi dayaklar yedim,dışlandım,kötü sözler sarfedildi ama inanmadığım hiçbir zaman inandım demedim doğruyu herkesin suratına söyledim BABAMA kadar...Ciddi bir tartışmacımıyım değil miyim..Bikere ben tavrımı kaldırıp konuşmaya başladım sen neden tavırlarını kaldırmıyorsun hala üzerinde büyük bir yük mü taşıyorsun bu konuda...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kafir arkadaşlara söylüyorum...Durumunu düzelten herkes için savaşan müminlere vaat olunan Cennet sizede vaat edilebilir...üstelik savaşmanıza falan karşılık değil sadece inanmanız ve kulluk etmeniz için...İçlerimizden bir çok ateist,inananların babadan gelme bir ezber olduğunu zannediyor,bazıları böylede olsa bazılarımız değil..Kur'an sonuna kadar okunup tartışılmış bir Kitap.

 

Not:Bazı büyüklerimizden açıklamalarını bekliyorum hala,tartışmak istemiyorlarsa sadece sebep yazsınlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dikkatimi çeken bir diğer konuda şu..:)

 

Neden inananlar inançlarını dayatır..inanmayanların böyle bir derdi yoktur..inançsızlıklarını dayatmak gibi bir telaşeleri handikapları ve RİSKLERİ yoktur..:)

 

Bir inanan inancını rahatça ifade eder,hatta, TEBLİĞ ile mükellef olduğunu söyler..bir ATE,nin böyle bir derdi yoktur..:) yani ATE olduğunu TEBLİĞ,le görevli değildir..:)

 

İnanan bir İNSAN,ım..fakat,bütün değerlerimi TESLİM edebileceğim son derece güvendiğim DOSTL,larımın içinde bir çok ATE var..:)

 

ATE,lerle çok çabuk temas kurabiliyorum..çünki Radikal değiller..dogmaları yok..mistik korkuları yok..kabul kapıları açık..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabiki kabul kapıları açık,ama buradaki ateistlerin hala anlayamadıkları birçok şeyler var...içlerindeki herşeyi döksünlerki gerçek ortaya çıksın...Yaratan farklı isimlerdede olsa bilinenlerden olmuştur...Allah Yaratanın birer ismidir,bu noktaya varalım artık...Aksini ispat edecek birşey yok...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabiki kabul kapıları açık,ama buradaki ateistlerin hala anlayamadıkları birçok şeyler var...

içlerindeki herşeyi döksünlerki gerçek ortaya çıksın...

Yaratan farklı isimlerde de olsa bilinenlerden olmuştur...

Allah Yaratanın birer ismidir,bu noktaya varalım artık...

Aksini ispat edecek birşey yok...

 

Sen neyi ne kadar algılayabildin ki, "buradakiler" hakkında hüküm sahibi olabiliyorsun?

 

Tipik teist algılamayı, her satırında, her cümlende, her kendini ifade edişinde sergiliyorsun...

Sen inanıyorsun ya tek anlayan algılayan sensin!..

İnancını, "Neye, kime , hangi haklı gerekçeyle" dayatma hakkını kendinde görüyorsun!

Sana bu hakkı kim tanıdı?..

 

İnsanlık tarihinin gelişimi içinde, "tanrı ya da tanrılar" kavramını teke indirip onuda görünmez kılanların varsayımlarına iman etmiş olman sana çevrende yaşayan ya da bu forumda yazan diğerlerine göre nasıl bir ayrıcalık veriyor?

 

Senin inancın olduğunu söylediğin ritüellere, varsayımlara inanıyor, onları uyguluyor olman sadece seni bağlar. Bu sana huzur veriyorsa kimseyi de ilgilendirmez... Aynı şekilde buradakiler dediğin diğerlerinin kişisel inanç ve düşünceleri de seni ilgilendirmez. Senden farklı düşünüyor olmaları ya da senin farklı düşünüyor olman bir şeyleri dayatmanın gerekçesi olamaz...

 

İnançlarını tartışamaya açmış olman, ya da var olan bir tartışmaya dahil olman eğer seni rahatsız ediyorsa uzak durmak kişisel huzur ve ruh sağlığı açısından en doğru olanı...

 

Hayır ben tartışırım, inancım gereği tebliğlerde de bulunurum diyorsan, bu yaklaşımın sonucu olarak öne sürülecek olan farklı görüş, düşünce ve itirazların sende yaratacağı sarsıntılara katlanmayı baştan kabullenmişsindir demektir.

 

Ne anlatmak istediğimin yanıtını kendine şu Soruyu sorarak arayabilirsin....

 

Neden 'Dayı'nın "İnanan bir İNSAN,ım" demiş olması hiç bir tartışmaya neden olmuyor da, neden senin "buradaki ateistlerin hala anlayamadıkları birçok şeyler var... içlerindeki her şeyi döksünler ki gerçek ortaya çıksın..." demiş olman tepki yaratıp bu iletinin yazılamasına neden oluyor?

 

İlkinde inancın dile gelmesi, diğerinde dayatma yapılıyor olması olabilir mi acaba? Ne dersin?

 

Demek ki, buradakiler dediğin hiç kimse, kimsenin inancına karşı durup saygısızlık yapmıyor...

Ama inancını tartışmaya açıp dayatmalarda bulunanlarla eğer gerekiyorsa karşı duruş ve düşüncelerini kişisel tasarruflarda bulunmadan açıklıyorlar...

 

Bu ayrımın farkında olmak tartışma adabını bilmek ve yapılan tartışmaların kimseyi rahatsız etmemesi açısından önemli.!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Gecekuşu anlaşılan siz bayağı sinirlenmişsiniz bana smile.png Öyleki o kadar taşmışsınız aşağılamalar geliyor...

 

Şu yazıyı okumadın mı hiç "Dinler bir uydurmadır,hepsi birer masaldır" Bu benim inancıma saygı göstermemektir..Ama bunu söyleyen şahıs kendi adına konuşursa o zaman eleştri olur...Amacım dayatmak değildir hepimiz özgürüz kime ne dayatabilirim zaten...Ben sadece inkarların bir sebebini aradım,Sebebinizi yazın tartışmak istemiyorsanız tartışmayın zaten kaç yaşındasınız size ben zorla neyi kabul ettirebilirim...

 

İnancımı tartışmaya ben açmadımki siz hepiniz ne güzel konuşuyodunuz ben geldim tartışmaya ortak oldum sadece,hatırlarsınız sanırım...Üstelik size sadece kabul kapılarının açık olduğunu hatırlatmak istedim,kötü birşey yaptığımı zannetmiyorum..Sen intihar etmek isteyen kıza güzel bir mesaj yollamadın mı ?Ömer Hayyam şiirinin son dörtlüğününde hayat bomboş diye okuduğumu hatırlıyorum smile.png Benim dayatma gibi bir zorunluluğum yok,sizin inkar etmeniz bana zarar vermiyor..Sigara içenler zararını görür,sağlıklı yaşayanlar faydasını...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Gecekuşu anlaşılan siz bayağı sinirlenmişsiniz bana smile.png Öyleki o kadar taşmışsınız aşağılamalar geliyor...

 

Şu yazıyı okumadın mı hiç "Dinler bir uydurmadır,hepsi birer masaldır" Bu benim inancıma saygı göstermemektir..

 

Ama bunu söyleyen şahıs kendi adına konuşursa o zaman eleştri olur...Amacım dayatmak değildir hepimiz özgürüz kime ne dayatabilirim zaten...Ben sadece inkarların bir sebebini aradım,Sebebinizi yazın tartışmak istemiyorsanız tartışmayın zaten kaç yaşındasınız size ben zorla neyi kabul ettirebilirim...

 

İnancımı tartışmaya ben açmadımki siz hepiniz ne güzel konuşuyodunuz ben geldim tartışmaya ortak oldum sadece,hatırlarsınız sanırım...Üstelik size sadece kabul kapılarının açık olduğunu hatırlatmak istedim,kötü birşey yaptığımı zannetmiyorum..Sen intihar etmek isteyen kıza güzel bir mesaj yollamadın mı ?Ömer Hayyam şiirinin son dörtlüğününde hayat bomboş diye okuduğumu hatırlıyorum smile.png Benim dayatma gibi bir zorunluluğum yok,sizin inkar etmeniz bana zarar vermiyor..Sigara içenler zararını görür,sağlıklı yaşayanlar faydasını...

 

Kimsenin kimseye sinirlendiği falan yok gereksiz çıkarımlarda bulunmanın alemi yok...

Adabına uygun olarak tartışma adabını, dayatmaların gereksizliğini vurguladım sadece...

"Öyle ki o kadar taşmışsınız aşağılamalar geliyor..." diyorsunuz ...

Size yazdıklarımın içinden aşağılama olacak bir tek harf gösterebilir misiniz?

 

Yine aynı yaklaşım ...

Sizin inançlarınızı kabul etmeyenlere sigara ile örnekleme yapılan zararlı önermeniz...

Gerçekte de ben tam tersini, sizin inanç sigarasını içerken üflediğiniz dumanın etkisi altında kalan insanların zihinlerinin karartılarak zehirlendiğini düşünüyorum...

 

Daha önce yazılan aşağıdaki şu iletiden farklı bir yaklaşım değil bu yaklaşımınız...

 

Kafir arkadaşlara söylüyorum...Durumunu düzelten herkes için savaşan müminlere vaat olunan Cennet sizede vaat edilebilir...

üstelik savaşmanıza falan karşılık değil sadece inanmanız ve kulluk etmeniz için...

İçlerimizden bir çok ateist,inananların babadan gelme bir ezber olduğunu zannediyor,bazıları böylede olsa bazılarımız değil..

Kur'an sonuna kadar okunup tartışılmış bir Kitap.

 

Not:Bazı büyüklerimizden açıklamalarını bekliyorum hala,tartışmak istemiyorlarsa sadece sebep yazsınlar...

 

"Dinler bir uydurmadır,hepsi birer masaldır" Bu benim inancıma olan saygı göstermemektir.." bakış açınız, her şeyi açıklıyor kendiliğinden...

Söz konusu inançlarınız olduğunda onun eleştirilmesi ve inancınızı desteklemeyen görüşlerin söylenmesini saygısızlık olarak algılıyorsunuz...

 

"İnsanlık tarihinin gelişimi içinde, "tanrı ya da tanrılar" kavramını teke indirip onu da görünmez kılanların varsayımlarına iman etmek" tespitini yaptığımda, senin inancına saygısızlık mı etmiş oldum şimdi?

Ya da bu konuda bir görüş belirtip bir tespitte mi bulunmuş oldum?

 

Tartıtığınız muhataplarınıza "İnanmayan arkadaşlara söylüyorum.." diye futursuzca hitap edebilirken, aynı paragrafın devamında özgürlüğünü en önde tutan kişilere "kul olamaları " teklifinde bulunurken, kişileri en az sizin rahatsız olabildiğiniz ölçüde rahatsız ediyor muyum acaba diye bir sorgulama yaptınız mı kendi içinizde...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Size yazdıklarımın içinden aşağılama olacak bir tek harf gösterebilir misiniz?

 

 

Sen neyi ne kadar algılayabildinki, "buradakiler" hakkında hüküm sahibi olabiliyorsun?

 

Tek kelime yeterli sanırım smile.png...

 

Ben sigara ile çok güzel bir örnek verdim siz ne anlarsanız anlayın.. Anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır(Hz.Mevlana)

 

Yunan mitolojilerinde,kent mitolojilerinde,eski mısır mitolojilerinde uydurma tanrıları hepimiz gördük..okuduk...Uydurma olduklarını biliyoruz ama bu uydurma sözü gerçeğe yansımamalı...

 

Kul olmak...Nedir kul olmak...Allah'a ömür boyu kölesi mi olmak anlamına geliyor..Bütün bir yıl namaz kıl,oruç tut,zekat ver hepsini yapmak zorundasın yoksa Cehenneme gireceksin bunumu anlıyoruz hemen...Yine söylüyorum hepimiz özgürüz,isteyen inanır isteyen inanmaz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Omar kardeş ezberelerine devam ediyor..

 

Yine söylüyorum hepimiz özgürüz,isteyen inanır isteyen inanmaz...

Bakalım inanmamakta özgürmüymüşüz..

 

Özgürlüğün anlamı: Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu.

 

İnananların %90'ı dinlerini bilmezler, kendi bildiklerini okurlar. Söylemleriyle de şirk yaparlar.

 

Yine söylüyorum hepimiz özgürüz,isteyen inanır isteyen inanmaz...

Bütün bir yıl namaz kıl,oruç tut,zekat ver hepsini yapmak zorundasın yoksa Cehenneme gireceksin bunumu anlıyoruz hemen...

 

Mü’min 60: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Omar kardeş ezberelerine devam ediyor..

 

 

Bakalım inanmamakta özgürmüymüşüz..

 

Özgürlüğün anlamı: Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu.

 

İnananların %90'ı dinlerini bilmezler, kendi bildiklerini okurlar. Söylemleriyle de şirk yaparlar.

 

 

Bu insandan kaynaklanıyor...İyi yetişen bir insan kendi bildiklerini okumaz,söylemleriyle güzel örneklerde verir.Doğruyu konuşur...

 

 

 

Mü’min 60: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İyi yetişen bir insan kendi bildiklerini okumaz,söylemleriyle güzel örneklerde verir. Doğruyu konuşur...

Doğruyu konuşmak demek, konuşulanla, konuşmanın uyuşması demektir.

 

Senin konuşman şu:

 

Omar diyor ki: İbadet etmeyen hemen cehenneme mi gider sanıyorsunuz? Hayır öyle değil, özgürsünüz. İsteyen inanır isteyen inanmaz.

 

Bu senin vicdanen inanmak, inandırmak istediğin, yani bilmediğin din.

 

Ama dinin aslı şöyle:

 

Din diyor ki: İbadet yapmayı kendine yediremeyenlerin(kabullenmeyenlerin) gideceği yer cehennemdir.

 

Yukardakilere göre doğruyu konuşmuyorsun, iyi yetişmemişsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.