Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hardiskten Herşeyi Silen Makine


bitir

Önerilen İletiler

Artık herşey gizli kalacak

Alman HSM firması tarafından geliştirilen ve bilgisayar hard diskinde yer alan bilgileri “tamamen” silen “Dijital İmha Makinesi-Digital Sheredder” Türkiye’de 15-16 bin euro fiyattan pazara sunuldu.

HSM Üst Yöneticisi (CEO) Dietmar Dengler, HSM’nin gizlilik içeren belgelere yönelik evrak imha makineleri ürettiğini, ayrıca çevre teknolojisi bölümünde de geri dönüştürülebilme potansiyeli olan herhangi bir ürünün balyalamasını yaptıklarını anlattı.

Bilgilerin hard disklerde de depolandığını, kendi konseptlerine uygun olarak dijital ortamdaki bilgilerin güvenli bir şekilde imhası üzerine çalıştıklarını belirten Dengler, şunları kaydetti:

“Bugün hard diskleri imha etmek için çeşitli yazılımlar kullanılıyor. Fakat bu yazılımlar gerekli teknoloji ve yatırım yapıldığı zaman geri çağrılabilmekte… Bizim ürünümüz kesinlikle bugünkü teknolojiyle geri dönüştürülemeyecek şekilde disk üzerindeki bilgileri yok ediyor. Geliştirdiğimiz makine bunu da çeşitli yazılım kombinasyonları ve kendine has olan algoritmasıyla sağlıyor. Biz de bilgiyi güvenli şekilde imha etme pozisyonumuzu tescil etmiş oluyoruz. Bilgiler silindikten sonra formatlanan hard disk yeniden kullanılabiliyor.”

Ürünün geliştirilmesinde ABD’li ortaklarıyla çalıştıklarını, hedef kitlerinin ise büyük firmalar ve devlet kurumları olduğunu belirten Dengler, ürünün Türkiye’deki satış fiyatının ise 15-16 bin avro dolaylarında olacağını bildirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İlgi göreceğini sanmıyorum. Zira fiyatı Bin TL ye kadar düşse bile, madem tüm bilgileri sileceksin bu paraya... Gider bir hard disk alırsın çok daha ucuza. Eski hard diski de(sadece diski) çıkartıp yakarsın. Hepsi bu kadar. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

15-16 BİN avro MU?!! bizim memlekette bir laf vardır: "hiç aç kalmadınız mı siz bilaader " :) "şaşırdın mı sen kendini beaa?" şeklinde kullananlar da vardır :)

 

 

İlgi göreceğini sanmıyorum. Zira fiyatı Bin TL ye kadar düşse bile, madem tüm bilgileri sileceksin bu paraya... Gider bir hard disk alırsın çok daha ucuza. Eski hard diski de(sadece diski) çıkartıp yakarsın. Hepsi bu kadar. smile.png

 

ok kadar...

 

geçenlerde 2TB'lık samsung disk aldım, fiyatı 190 tl.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.