Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kemalizminizi ölçün


gaffar

Önerilen İletiler

"..Şeyh Sait isyanında analar ağlamadı mı, Dersim isyanında analar ağlamadı mı?.." (onur öymen)

 

"..Dersim katliamının sorumlusu devlettir. Katliamın yapıldığı tarihte tek parti iktidarı vardı, CHP iktidardaydı. Atatürk’ün olaydan haberdar olmaması imkânsızdır..." (Hüseyin Aygün/chp)

 

ve simdi

Kemalizminizi ölçün:

  • Dersim’de 80 bin Alevinin katledilmesi gerekliydi. Yine olsa yine yapılmalı.
  • Devletin Sünnî İslâm’ı desteklemesi laikliğe aykırı değildir.
  • Çılgın Türkler ve Metal Fırtına okunarak Türkiye tarihi ve diplomasi öğrenilebilir.
  • Brezilyalılar her sabah okulda “ah keşke Türk olsaydım” diye and içerler.
  • Dünyanın bütün ülkeleri bizi kıskanır. Türkiye’nin dağları, kedileri ve hamam böcekleri diğer ülkelerinkinden daha güzeldir.
  • Yabancı şirketler bizi sömürür, Türk patronlar ise melek gibidir.
  • Komşu ülkelerle barış içinde yaşamamız imkânsızdır. Zaten bu gereksizdir.
  • Komşularımızın komşusu olan ülkelerle barış içinde yaşamamız imkânsızdır. Zaten bu gereksizdir.
  • Avrupalı ve Amerikalılar her sabah uyandıklarında “bu gün Türkiye’ye nasıl bir pislik yapabilirim?” diye düşünmeye başlarlar.
  • Türkiye’nin yer altı zenginlikleri bütün dünya ülkelerinden fazladır.
  • Türkiye’de ırkçılık yoktur, eskiden de hiç olmamıştır. Tersini söyleyen haindir.
  • Mimar Sinan’ın ve başka tarihi şahsiyetlerin mezarlarının açılıp kafataslarının ölçülmesi ırkçılık sayılmaz.
  • 6-7 Eylül olayları sırasında evleri, kiliseleri yakılan ve öldürülen Hristiyan ve Yahudilere OHHH olmuştur. Canıma değmiştir.
  • Gayrı Müslimler bu ülkede misafirdir. Hadlerini bilmelidirler.
  • Ordu devletin gerçek sahibidir. Silahlı kuvvetler halkın ve meclisin üzerindedir.
  • Silah kimin elindeyse ona taparım. Kimin şehit olup cennete gideceğine Tanrı değil genel kurmay başkanı karar verir. Bu durum laikliğe aykırı düşmez.
  • Ordu kendisi gibi düşünmeyenleri isterse azarlar isterse Diyarbakır cezaevine atıp işkence yapabilir. Canı isterse Dersim’deki gibi bombalayabilir. Ordu bizim sahibimiz, çobanımız ve kasabımızdır.
  • Darbeler ülkemize barış, huzur, özgürlük ve demokrasi getirmek için yapılmıştır.
  • Safkan Türk olmayanların bu ülkede köle olmaktan başka bir hakkı yoktur.
  • Mutlu olmak için Türk olmak yeterlidir. Devletten başka bir şey bekleyenler haindir hatta liberaldir.

1-10 arası: Hastalık size bulaşmış. Daha fazla yayılmadan titreyin ve kendinize gelin. Yukarıdaki ezberleri pompalayan yayınlardan uzak durun. Şiir okuyun, doğa gezilerine çıkın, bir insana aşık olun. Unutmayın Güneş doğudan doğar, Samsun’dan değil.

 

10′dan yukarı: Fena halde hastasınız. Gazete, dergi, heykel ve rozetlerden uzak durun. Bir ay boyunca yemeklerden sonra 40 defa şu cümleyi tekrar edin: "Ne mutlu insanım diyene! Türk olmak için önce insan olmak gerekir"

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dersim’de 80 bin Alevinin katledilmesi gerekliydi. Yine olsa yine yapılmalı.

 

 

Bunu isterseniz herkesin tarafsızlığında ve objektifliğinde hemen hemen hemfikir olduğu Uğur Mumcu araştırmalarından okuyun.

 

 

Devletin Sünnî İslâm’ı desteklemesi laikliğe aykırı değildir.

 

Diyanet işlerinin devlete bağlanması o dönem gerekliyidi. Ama bu gereklilik her mezhebe aynı zamanda eşit mesafede durmayı gerektriyordu. Özellikle Atatürk'ün ölümünden sonra Türkiye yönetiminin nurcu kadroların eline geçmesi diyanetteki sunni islama bakışı sağlamlaştırmış ve diyanet amacını aşmıştır.

 

 

 

Çılgın Türkler ve Metal Fırtına okunarak Türkiye tarihi ve diplomasi öğrenilebilir.

 

Kemalistler Türk tarihini bunlardan öğrenmiyorlar. Risale-i nur taraftarlarından da. Gerçek kemalistlerin eğer Atatürk'ü gerçekten anlayabildilerse araştırmacı olduklarını söyleyebilirim. Ayrıca tarihle ilgili olan herkes bilmelidir ki , tarihte gelişen olaylar bugünün koşulları ile değerlendirilemezler. Zira aksi hataya götürür.

 

 

Brezilyalılar her sabah okulda “ah keşke Türk olsaydım” diye and içerler.

Bu ülkede herkes "elhamdülilah müslüman " dediğinde kabahat olmuyorsa, kürdüm, lazım demek ırkçılık ve faşizm olmuyorsa Türk lafı neden sizleri bu kadar korkutuyor? Üstelik kemalistler çok iyi bilir ki buradaki Türklük ırkçılık içermemektedir.

 

Dünyanın bütün ülkeleri bizi kıskanır. Türkiye’nin dağları, kedileri ve hamam böcekleri diğer ülkelerinkinden daha güzeldir.

Bir insanın ülkesinin güzel olması ile övünmesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Evet benim ülkem güzel hemde çok güzel hamamböcekleri bile güzel

Yabancı şirketler bizi sömürür, Türk patronlar ise melek gibidir.

Evet yabancı şirketler bizi sömürür ve Atatürk'ün milli sanayi, milli tarım ve mili ekonomi anlayışına terstir. Bu ülkedeki bir çok kamu sektörlerinin de yabancıların elinde olduğunu düşünürsek pek haksız tesbit değildir bu söylem. Üstelik patronlarda kapitalizmin temsilcisidir. Ne beklenebilir?

Komşu ülkelerle barış içinde yaşamamız imkânsızdır. Zaten bu gereksizdir.

Kemalistler yurtta sulh cihanda sulh ilkesini benimser.Benim topraklarıma göz dikilmediği sürece herkesle barış içinde yaşamak mümkündür.

 

Komşularımızın komşusu olan ülkelerle barış içinde yaşamamız imkânsızdır. Zaten bu gereksizdir.

Aynı cevap burası içinde geçerli

 

Avrupalı ve Amerikalılar her sabah uyandıklarında “bu gün Türkiye’ye nasıl bir pislik yapabilirim?” diye düşünmeye başlarlar.

Dünya konjoktüründe bu gereklidir. Tek ekonomik düzen tek dünya devleti. Çıkarları gerektirdiği sürece devletler bunu yapar. Devletlerarası ilişkilerde duygusal ilişkiler değil çıkar ilişkileri geçerlidir. Tıpkı RTE nin kendi çıkarı için Libya'ya ve Suriye'ye uyguladığı politikalar gibi. Keşke bu uygulamalar gerçekten ülke çıkarları için gerekli olsaydı emperyal çıkarlar için değil.

 

Türkiye’nin yer altı zenginlikleri bütün dünya ülkelerinden fazladır.

 

Evet Türkiye'nin yeraltı zenginlikleri bir çok dünya ülkesinden iyi durumdadır.Emperyallerin ülkeler üzerinde oynadığı oyunların temel nedeninin enerji olduğu düşünülürse , ülkemiz için yapılanlara şaşmamak gerekir.

 

Türkiye’de ırkçılık yoktur, eskiden de hiç olmamıştır. Tersini söyleyen haindir.

Türkiyede ırkçılık birçok dünya ülkesinden çok daha azdır. Ancak ülke üzerinde oynanan oyunlar sayesinde bu pompalanmaya ve oluşturulmaya tüm hızyla devam etmektedir.

 

Mimar Sinan’ın ve başka tarihi şahsiyetlerin mezarlarının açılıp kafataslarının ölçülmesi ırkçılık sayılmaz.

Bilimsel amaçla yapılanlar benim için ırkçılık değildir. Onun ötesi anlam taşıyanlar tabiki ırkçılıktır. iNSANLARIN KAFATASININ ÖLÇÜSÜNÜN NE OLDUĞU DEĞİL O KAFA İÇERSİNDE NE KADAR BEYİN TAŞIDIĞI ÖNEMLİDİR.

 

6-7 Eylül olayları sırasında evleri, kiliseleri yakılan ve öldürülen Hristiyan ve Yahudilere OHHH olmuştur. Canıma değmiştir.

Gayrı Müslimler bu ülkede misafirdir. Hadlerini bilmelidirler.

 

6-7 eylül olaylarını tek ağızdan değerlendirmek doğru değildir. Çünkü bu olayların öncesi vardır.Ama ülkemizde misafir dahi olsalar

şiddet tasvip edilecek bir olay değildir.

 

Ordu devletin gerçek sahibidir. Silahlı kuvvetler halkın ve meclisin üzerindedir.

Silah kimin elindeyse ona taparım. Kimin şehit olup cennete gideceğine Tanrı değil genel kurmay başkanı karar verir. Bu durum laikliğe aykırı düşmez.

Ordu kendisi gibi düşünmeyenleri isterse azarlar isterse Diyarbakır cezaevine atıp işkence yapabilir. Canı isterse Dersim’deki gibi bombalayabilir. Ordu bizim sahibimiz, çobanımız ve kasabımızdır.

Darbeler ülkemize barış, huzur, özgürlük ve demokrasi getirmek için yapılmıştır.

 

Ordu hepimiz gibi bu ülkenin gerçek sahiplerinden biridir. Görevi barışı korumaktır. İşkencelerin hiç bir özrü olamaz. Darbeler bu ülkeyi her seferinde 50 sene geriye düşürmüştür. Ayrıca islamcı oluşumlara zemin hazırlamıştır. Bana göre buna alet olan ordunun kabahati büyüktür (ABD nin Evren'in sırtını sıvazlayıp "iyi iş çıkardı bizim çocuklar " dediğini akıldan çıkarmamak gerek).Ama bu kabahat sadece orduya ait değildir.Top yekün 1950 den sonra yönetime geçen nurcu tabanlı yöneticilerin yatacak yerleri yoktur .

 

Safkan Türk olmayanların bu ülkede köle olmaktan başka bir hakkı yoktur.

Mutlu olmak için Türk olmak yeterlidir. Devletten başka bir şey bekleyenler haindir hatta liberaldir.

 

Bu ülkede yaşayan Kürdü de , Lazı da, Çerkezi de Türkü de aynı sıkıntıları yaşıyor. Bunların zengin olanları rahat , fakir olanları sürünüyor.

Bunu belli bir etnik kesime indirgemek abesle iştigaldir.

 

Testin sonucuna baktım .Ben iflah olmaz bir Atatürkçüyüm. Titredim tekrar kendime baktım. Yok Atatürkçüyüm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yukaridaki testi kimin hazirladigini anlatmaya bile degmez cünkü Kemalizmin bas düsmanlari Komünistler ve din tüccarlari seriat özlemiyle yanan cevrelerdir.Onlardan böyle test sorulari beklemek dogaldir onlarin dogasinda bu vardir.

 

Kürt isyanlari Kürtcü-Dinci bir karakter tasir ve bu isyanlarin arkasinda Ingiliz emperyalizmi yatar.Insanlarin söylediklerini yalanlayabilirsiniz fakat arsivlerde saklanan belgeleri inkar edip yalanlayamazsiniz.

 

Kürtcülere karsi ilk mücadeleyi Padisah 1.Mahmut vermistir,bu konuda 1.Mahmut'un vermis oldugu fermanlar vardir.Daha sonra 1.Abdülhamid bu mücadeleyi vermistir.Osmanli'da Kürtcülere karsi verilen mücadeleyi ve padisah fermanlarinin bilincli olarak adini etmeyip Cumhuriyet dönemi Kürtcü isyanlari anlatanlar art niyetlidirler onlarin müslümanligi gecerli degildir.Müslüman yalan söylemez,müslüman iftira atmaz,müslüman birilerine yaranmak icin tarihi saptirmaz.

 

Seyh Said denilen mürteci,din adami olmaktan cok bir eskiyadir.Insanlarin saf duygularini sömürerek cumhuriyete savas acmis bir meczuptur.Onun bu anlamda kendi imzasini tasiyan bildirilerle insanlari kiskirttigi belgelerle sabittir.

 

Bu bildirilerden bazi satirlar asagidadir:

 

"Kuruldugu günden beri,Islam dininin temellerini yikmaya calisan Türkiye Cumhuriyeti Reisi Mustafa Kemal ve arkadaslarinin Kur-an anlamina aykiri hareket ederek Allah ve Peygamberi inkar etmeleri ve Islam Halifesini sürdükleri icin gayrimesru olan bu idarenin yikilmasi bütün Islamlarin üzerine farz oldugu..."

 

Seyh Said denilen mürteci,Kozan esrafindan bir tanidigina yazmi oldugu mektupta sunlari söylüyor;

 

"1300 seneden beri Cenabi Hakkin Peygamber efendimizi göndermekle nesir ve teblig ettigi dinimizi imhaya calisanlara karsi harp ilan ettim.Burada bana yardimci olunmazsa cümlemiz mahvoluruz"

 

Insanlarin saf duygularini sömürmek münafikligini gösteren bu mürteci bugün Atatürk din adamlarini öldürttü diyenlerce anilmaktadir.Kürtcü isyanlar tamamen cumhuriyete karsi organize edilmistir.Arkasinda Ingliz enmperyalizmi yatar.Amac Türk ulusunun birlik ve bütünlügünü yok etmek toplumu birbirine kirdirarak melun emellerine ulasmakti bu melun emellere ulsamak icin Ingiltere cok büyük paralar ödemis ve Kürtcülere Kürdistan sözü vermistir.

 

Kürtcü isyanlarin bastirilmasi ülkenin birlik ve bütünlügü acisindan gerekliydi.Bunu bugün bir suc olarak masaya yatirmaya calisan iktidar ve onun hempalari Türkiye'nin birlik ve bütünlügünede karsidirlar.Dün Seyh Said Inglizlerle isbirligi yapmisti bugünde iktidar ABD ve Ingiltere ile ayni isbirligi icindedir,amac degismemistir sadece isimler degismistir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Politika yazdi: "...Yukaridaki testi kimin hazirladigini anlatmaya bile degmez cünkü Kemalizmin bas düsmanlari Komünistler ve din tüccarlari seriat özlemiyle yanan cevrelerdir...."

 

 

pes dogrusu..

Genç siviller rahatsız!

Buda size dert olsu!!!

'Sizin yalanlarınızla ,hilelerinizle baş edemedim. Bu bana dert oldu.

Bende sizin önünüzde diz çökmedim. Bu da size dert olsun!' Seyit Rıza

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Seyit Riza bir Türktür ve eskiyadir bu belgelerle sabittir,Simdi onun bir sözünü alip ta burada sözüm ona ders vermeye calisanlarin Seyit Riza'nin kim oldugu konusunda zerre kadar bilgileri olmadigindan eminim.

 

Seyit Riza,eskiyaliktan arandigi icin kacarak Kürtcülere siginmistir.Ve onlara önderlik yapmaya karar vermis Ingilizlerlerden almis oldugu destekle Kürtcü isyanlari yönetmistir.Sonunda pazarlikla hayatini gecici olarak kurtarmistir.Bugün PKK'lilarin Seyit Riza'ya sahip cikmalari dogaldir cünkü eskiya ancak eskiya ile mutlu olurmus.

 

Kemalizm'in düsmanlari dinciler yani seriat özlemi ile yanip tutusanlar ve komünistlerdir,bunlarin disinda vicadan sahibi hickimse Atatürk'e düsmanlik yapamaz,cünkü Atatürk demek onur ve haysiyet demektir.Onur ve haysiyetse sadece vicdan sahiplerinde olur.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Seyit Riza'nin akil hocalari Ermeni-Kürt Dernegi kurucusu ve Kürtcülük adina hertürlü hainligi yapmaktan cekinmeyen Baytar Nuri Dersimi ve Kürt Teali Cemiyeti'nin

bölgedeki uzantilarindan Kocgirili Alisir'de kiskirtma ve isyana tesvik gibi görevlerini ifada ön siradaki yerlerini koruyordular.

 

75 yasindaki Seyit Riza,kendisini neredeyse bir Kürt(oysa,Kürt gözüken bir arap diye kendini tanitan aslinda Türk oldugu bilinmektedir)Alevilerin Etnik Kimligi CEMAL SENER-ETIK YAYINLARI :s.105)padisahi gibi görmüs gücüne güvenerek ayaklanmis ama devlet güclü, baskin cikmis bozguna ugramisti.Baytar Nuri'nin önerisiyle Inglizlere mektup yazarak destek aramaya kalkismisti.Iste o mektuptan ibret verici birkac satir:

 

"Yillardan beridir,Türk Hükümeti,Kürt Halklarin asimile etmeye calismakta ve Kürt dilini gazete dergilerde yasaklayarak anadilde konusanlara eziyet ederek,,Kürdistan'in bereketli topraklarindan gidenlerden büyük bir bölümünün telef oldugu Anadolu'nun corak topraklarini zorunlu ve sistemli göcler düzenleyerek bu halka zulmetmektedir."

 

Mektup yalvarmayla....(3 milyon Kürt benim sesimde ekselanslarina sesleniyor...)sürüyor.Altinda Dersim Geneli Seyit Riza imzali (30 Temmuz 1937)

Belge ve taniklariyla Dersim Direnisleri s.310 (Murat Köylü)

 

Bu hainler Kurtulus Savasinda,Atatürk'ün yaninda olan Libya'li Seyh Sunusi'yi hic agizlarina almazlar.Diyap Aga'yi hic agizlarina almazlar,ama hain Seyit Riza agizlarindan düsmez.Neden?Büyük dedeleri de Seyit Riza gibilerinin safinda yer aldigi icin olabilir mi ACABA?

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

75 yasindaki Seyit Riza..

 

 

 

seyyid riza´nin yasi idam edilmeye müsait olmadigindan asagi cekildigini,oglunun ise büyütüldügünü bu vesileyle hatirlatmak isterim..

 

evet

 

"...Sabiha Gökçen, Nokta dergisinden Hıdır Göktaş’a verdiği röportajda harekât sırasında halktan ölenler olup olmadığı sorusunu da şöyle yanıt verecektir;

 

“Yoktu.

Keşif yapılıyordu,

ordunun da istihbaratı vardı.

Biliniyordu bu kötü kişilerin nerede olduğu.

Çoluk çocuk olan yerleri doğrudan tahrip etmek insanlık dışı olurdu. Böyle bir şey olmamıştır.”

 

 

tabi inanirsan..

 

 

nitekim "üc maymun"u oynayanlari örnegin muhsin batur verdigi bir mülakat ile tekzip ediyor..

 

 

 

"..O sırada, 19. Piyade Alayı’nda stajyer olarak görev yaparken Dersim’e gönderilen, geleceğin Hava Kuvvetleri Komutanı ve Kontenjan Senatörü, 12 Mart Muhtırası’nın imzacılarından Muhsin Batur yıllar sonra verdiği bir mülakatında okuyucularından özür dileyerek yaşantısının bu bölümünü anlatmaktan kaçınacağını söyler.

 

Bunun nedeni sorulduğunda,

 

Dersim’de tanık olduğu şeylerin bir devlet sırrı olarak kendisinde kalacağını, ancak o dönemde o yörede tanık olduğu ‘şeylerin’ günümüzde de yapılan ve karşısında olduğu ‘şeyler’ olduğunu söyleyerek sözlerini noktalar..."

 

Sabiha Gökçen’in suskunlukla geçiştirdiği, Muhsin Batur’un anlatmaya dilinin varmadığı şeyleri artık konuşuyoruz..." (Ayse Hür)

 

sen

isvicre kanunlarini cevirip sözde

"modern" devlet kur,

kadinlara oy hakki verdim diye övün,

ondan sonra taa "orta cag"dan kalma "sucun sahsiligi" ilkesini bosverip "bombalayin bütün dersim´i de..

 

ha

 

isyan isyan deniyor ya nedir kardes bu ? binlerce kisi dersimde(tunc eli) ordu olusturup ankaraya mi yürümüs ? el insaf..

 

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devlete karsi ayaklanma dünyanin her tarafinda ayni siddette bastirilir.Bunun hesabini Cumhuriyetten degil o insanlari sakalindan utanmadan ayaklandirip öldürten 75 yasindaki eskiyadan sorun.

 

Birakin bana,duygusal hikayeler anlatanlarin yazilarini alintilamayi,devlete karsi ayaklanmak bir suctur ve bugün nasil PKK ile mücadele ediliyorsa Dersim'de de ayaklananlara karsi mücadele verilmistir.Isyan edenlerin elinde ayni silahlar olsaydi ayni katliami onlar yapacakti.Olaylara kendi pencerenizden degil objektif bakmayi ögrenin.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birakin bana,duygusal hikayeler anlatanlarin yazilarini alintilamayi...Olaylara kendi pencerenizden degil objektif bakmayi ögrenin.

 

 

 

birinci elden belgenize karsi belge sundum size göre objektif degil (!) duygusal hikaye (!) öylemi ? yorumlariniz resmi ideoloji tezleriyle bire bir örtüstüyor bu mu objektif olmak ?

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.