Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KAMERA SİSTEMİ SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR


Önerilen İletiler

Günümüzde kamera sistemlerinin kurulum ve uygulaması, basitmiş gibi görülse bile, bir kamera sistemi kurulurken dikkat edilmesi gereken detaylar fazladır. Kamera sistemlerinin kurulum aşamasında her detay, kaliteli bir görüntü ve sağlıklı bir kayıt sistemi için önemlidir.

 

Kamera sistemlerinin kurulumunda, kullanılacak kameranın teknik özellikleri ve kullanılacak yere göre uyumluluğunun yanı sıra kablo kalitesi, kayıt sisteminin kararlı çalışabilmesi çok önemlidir. Şu unutulmamalıdır ki, kayıtlara ulaşmak istediğinizde eğer ulaşamazsanız, büyük yatırımlarla alınmış sisteminizin hiçbir anlamı kalmamıştır.

 

Kamera sistemlerinde, kullanılacak kameraların ve kayıt sistemlerinin kalitesinin yanında kablo, konnektörler ve tüm görüntü taşıyıcılar önemlidir. Mükemmel görüntü kalitesine sahip çok pahalı bir kamera sistemi bilinçsiz bir kişi tarafından yanlış bir kablo kullanılarak kurulduğunda sonuç pek sevindirici olmayabilir. Kullanılacak kablonun uzunluğuna göre kullanılacak kablonun çeşidi özenle belirlenmelidir zira kısa mesafeli görüntü taşıyıcı kablolarla uzun mesafe görüntü taşıyıcı kablolar aynı özellikleri taşımazlar.

 

Kullanılacak mekanın ışıklandırması, ortam şartları ve kameranın pozisyonuna göre kesinlikle doğru özelliklerde bir kamera, doğru özelliklerde bir lens ve doğru özelliklerde görüntü taşıyıcı yardımcılar kullanılmalıdır.

 

Klasik video kayıt cihazları günümüzde artık yerlerini dijital kayıt cihazları ve bilgisayar tabanlı kayıt sistemlerine bırakmışlardır. Bu iki sisteminde kendilerine göre avantajları veya dezavantajları bulunur, dolayısı ile sistem satın alınmadan önce tercih doğru yapılmalıdır ki sistem verimliliği doğru yönde kullanılabilsin.

 

Günümüz teknolojisinde internetten görüntü transferleri çeşitli şekillerde yapılmaktadır. Görüntü transferlerinde sağlıklı sonuç elde edilebilmesi birçok yardımcı teknoloji ile ölçeklendirilebilir. Genel olarak kullanılan internet görüntü transfer bağlantı şekli ADSL dediğimiz “Assimetric Digital Subscriber Line” yani “Asimetrik Sayısal Abone Hattı”dır. Tanımdaki “Asimetrik” kelimesi düşük yükleme, yüksek indirme hızını ifade eder, dolayısı ile kamera sisteminin kurulu olduğu bir yerdeki örn. 1024/256 kapasitesindeki bir bağlantı hızı sürekli bilgi gönderilmesi yapılacağı için 1024 Kbps olarak değil 256 Kbps olarak kabul edilmelidir.

 

İnternet üzerinden görüntü transferi uygulaması için ilk yapmanız gereken internet servis sağlayıcınızdan "STATİK IP" denilen sabit bir IP numarasına sahip olmanız. Statik IP numarasına sahip olmadan görüntü transferi yapılamaz mı ? sorunusun cevabı teknik anlamda EVET dir. Ancak internete her bağlandığınızda değişkenlik gösteren sisteminizin IP numarasına sahip olmanız gerekir. Bu çok zahmetli ve zor bir yöntem olduğundan internet üzerinden görüntü trnasferi uygulamalarında STATİK IP numaranızın olması önerilmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Güvenlik kamerası alırken nelere dikkat etmeliyiz 11 önemli özellik listesi

 

GÜVENLİK KAMERASI SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 11 ÖZELLİK LİSTESİ

 

1-Kamera İmage Sensörü CCD mi Yoksa CMOS mu ?

 

Cevap: CCD olması daha iyidir. Fiyat olarak CCD , CMOS tan %50 Daha Pahalıdır.

 

2- Kamera İmage Sensörü 1/3” mi Yoksa 1/4” Mi?

 

Cevap: 1/3” Olması Daha iyidir. 1/3”, ¼” ten %50 Daha pahalıdır.

 

3-Kamera İmage Sensörü Sony mi Yoksa Sharp Mı ?

 

Cevap: Sony Olması Daha iyidir SONY ,Sharp tan %20 Daha Pahalıdır.

 

4- Kamera True Day/Night mı Yoksa Elektronik Day/Night Mı?

 

Cevap: True Day Night Daha iyidir. True Day Night , Elek. Day Night dan %50 Daha Pahalıdır.

 

5- Kamera çözünürlüğü 420 TVL mı, 480TVL mı,520 TVL mı olmalı?

 

Cevap: Tabiki 520 TVL daha iyidir. Çözünürlük Arttıkça Görüntü Kalitesi Paralel olarak artar.%50-75 lere varan otanlarda fiyat farkları vardır.

 

6-Kameranın Sinyal Gürültü oranı 48db mi Yoksa 52db mi olmalı?

 

Cevap: Tabiki 52db, Db değeri büyüdükçe kamera kalitesi artar.%20 fiyat farkı vardır.

 

7-Kamera IR ledlimi olmalı Yoksa Ledsiz olmasımı tercih edilmelidir.

 

Cevap: Gece görüntü istenen noktalara konacak kameralarda LED olması tercih edilebilir. Led sayısına göre %20-%50 fiyat farkı vardır.

 

8- 4mm-6mm-8mm Lens hangisini tercih etmeliyim?

 

Cevap: Kameranın kullanılacağı ortama göre değişir. Kısa mesafede görüşte 4mm lens daha iyi iken,Kameranın uzak mesafelere baktığı durumlarda 8mm lens kullanmak daha iyi olacaktır. Lens değeri küçüldükçe fiyat artar %20 fiyat farkı vardır.

 

9-Varifocal auto iris lensmi tercih etmeliyim,Yoksa Sabit lensmi ?

 

Cevap: Varifocal auto iris lens tercih edilmelidir. Özellikle ışık değişiminin çok olduğu yerlerde mutlaka varifocal lens kullanımalıdır. Fiyat bakımından varifocal lensler sabit lenslere oranla %200-%300 daha pahalıdırlar.

 

10- Kamerada AGC,BLC,AES Gibi özellikler olmalımıdır?

 

Cevap: Olması tavsiye edilir. Düşük ve yüksek ışık seviyelerinde kaliteli görüntü alabilmek için önemli özelliklerdir. %40 Civarında bir fiyat farkı vardır.

 

11- Kamera muhafazası veya kutusu IP55 mi Yoksa IP67 koromayamı sahip olmalıdır.

 

Cevap : Su ve Tozdan Etkilenmemesi için IP67 olması tercih edilir. %50 fiyat farkı vardır.

Kaynak: guvenlikdanismanlik.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Geçen yıl evim ve ofisim için ihtiyaç duyduğum kamera ve alarm sistemleri üzerine yaptığım araştırma sonucunda fiyat /performans oranı ve müşteriye yaklaşım şekilleri nedeniyle tercih ettiğim raptor güvenlikten gayet memnunum. Kurulum sonrası da ihtiyaç duyduğumuz anlarda kısa sürede yardımcı oldular. Tavsiyede bulunduğum arkadaşlarım da başka arkadaşlarına tavsiye edecek kadar memnun kalmışlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...

Kamera güvenlik sistemleri satın almadan kesinlikle araştırma aşamasına girilmelidir. Sebebi ise bariz ortada. Ortalıkta 10$'lık çamur vari görüntüler sunan, çöp güvenlik kameralarının yer alıyor olmasıdır. Amaç güvenlik sistemi ise durumu ele alırken daha hassas ve olasılıklarını hesaplayarak kararlar vermelidir. Ciddiyet esaslı değerlendirmeli.

Buradan  tek tavsiyem HAIKON olacaktır. Çünkü hem profesyonel, hem de muazzam kalitede ürünlerinin bulunmasıdır. Kamera kayıt cihazı, iç ve dış ortam kameraları 700 TVL den başlar ve kendi (DIS, PICADIS) işlemcileri bulunmaktadır. Özellikle IP kamera sistemleri görülmeye değer. En azından adı belli, şanı belli bir marka ile çalışmak sizi ileride yaşanacak sorun ve arızalardan uzak tutmaya yarayacaktır. Aksi halde no-name ürünlerle başınız ağrıyacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Misafir ip kamera sistemleri

IP kamera sistemleri her ne kadar basit olsa da kurulum esnasından dikkatli olunması gereken bazı hususlar vardır. Bu sayede IP kameranızdan daha yüksek bir verim alabilirsiniz. Öncelikle kameranızı ne amaçlı kullanacağınızı iyi tespit etmelisiniz bir kişi veya nesne takibi yapılacaksa kamera ona göre konumlandırılmalıdır. Eğer genel çevre kontrolü ise daha farklı konumlandırma yapılmalıdır. Bu işlemi yaparken hassasiyeti ona göre ayarlamanız gerekmektedir. Konumlandırma yaparken kamerayı üst seviyelerde tutmakta fayda var. Bununla birlikte, ‘’kuş gözü’’ perspektifinden kaçınarak, daha aşağıda bulunan bir noktaya yapılan yerleştirme yüz tanımayı veya nesnelerin detayını görebilmeyi geliştirir. Yerel polis yetkilileri de ayrıca bir takip kamerasının en iyi şekilde nasıl konumlandırılacağı konusunda önerilerde bulunabilirler. Bir kameranın hareket eden nesneleri ne kadar iyi gösterdiğini test etmek için döndürülebilen bir ayrıca kullanılabilir.


Eğer IP kameranız dışarıda olacak ise veya korunmaya ihtiyacı olan özel bir ortamda ise muhafazasının iyi yapılması gerekmektedir. Kameranızı bir camın arkasına monte ettiyseniz şayet ıp kameranızı cama sıfırlamanızda fayda vardır aksi taktirde camdan gelebilecek yansıma görüntü kalitenizi düşürecektir. Eğer bu yansımaya konum olarak bir şey yapamıyorsanız kameranın önüne alcağınız bir lens ile problemi çözebilirsiniz. Bir kamera istenmeyen hareketleri minimize etmek amacıyla sabit destekler üzerine yerleştirilmelidir. PTZ kameraların hareketi gibi, eğer kamera düzgün, güvenli bir şekilde monte edilmemişse hareket görüntü karışıklığına neden olabilir. Dış mekan koşullarında, güçlü rüzgarlardan kaynaklanan vibrasyonlardan kaçınmak için her zaman sağlam montaj ekipmanı kullanılmalıdır.


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 9 ay sonra...
kamera-sistemi-alirken-nelere-dikkat-etm

 

Peki, kamera sistemimizi yenilemek istiyoruz, Hangi kamera sistemini tercih etmeliyiz?

 

Ya da yeni bir yer için altyapısı dahil kamera sistemi kurulacak… Hangi kamera sistemi avantajlıdır..

 

Şimdi bunlara kısaca değinelim.

 

Şayet analog sisteme sahip bir yerden bahsediyor ve sistem yükseltilmesi, daha yüksek çözünürlükte kameralara geçiş yapılması söz konusu ise AHD tabanlı sistemler ilk tercih edilecek ürünler olmalıdır. Site , Apartman , küçük ölçekli işletmeler ve ev gibi bireysel kamera sistemleri için hem ekonomik olması hemde tatmin edici görüntü sağlayabilmesi tercih edilmesinde yeterli sebeplerdir.

 

AHD sistemler görüntü iletiminde Analog kamera sistemleriyle aynı altyapıyı kullanmaktadır. ( Koaksiyel anten kablosu ). Bu nedenle mevcutta analog sisteme sahip kişiler AHD sistemine sadece AHD kayıt cihazı ve kameralar satın alma yoluyla sahip olabilmektedir. Kablo altyapısı değişmeyeceğinden kablo ve altyapı işçiliği gibi önemli maliyetlerden kurtulacaktır. Mevcutta herhangi bir sistemi bulunmayan lokasyonlar ise kamera sayısına ve yerleşim yerlerine göre AHD veya alternatif IP tabanlı sistemleri tercih edebilirler. Burada her iki sistemin maliyet analizi ve geleceğe dönük yapı avantajını doğru karşılaştırarak seçim yapmak gerekir.Kamera sayısı düşük ve kamera başına kablo mesafeleri kısa ise AHD sistemler yine daha ekonomik tercih olacaktır. Bununla birlikte geniş bir alana yayılmış çok sayıda kameradan oluşacak yeni bir sistem kurulurken IP tabanlı sistemler, ciddi bir tercih olarak düşünülmelidir. Hatta ilk fiyat belirlemede IP sistemler karşılanabilecek belli bir fiyat yüksekliğinde olsa dahi ileride size sağlayacağı avantajları sebebiyle tercih edilmelidirler. IP tabanlı sistemin, bu avantajlarını çok kısaca bahsedelim.

 

kamera-sistemi-alirken-nelere-dikkat-etm

 


AHD sistemler şu an için en fazla 2 megapixel çözünürlüğe ulaşmaktadır, bu nedenle 2 megapixelin daha üzerinde bir görüntü kalitesini bu sistemde alamıyoruz. Şu an Ultra HD olarak yine koaksiyel kablo üzerinden görüntü verebilen U-AHD kameralar oldukça yüksek fiyatları nedeniyle ve görüntü iletiminde yüksek kalitede kablo ihtiyacı, buna rağmen görüntüyü uzun mesafeye gönderememesi nedeniyle kısa zaman içerisinde yaygınlaşması beklenmiyor. Ultra AHD kameralar 4-8 ve 12 Megapixel çözünürlükte olacaktır. Fakat IP sistemde 1 megapixel den başlayan ve 12 megapixel e kadar geniş çözünürlük desteğine sahip kameralar mevcuttur. IP sistemlerde kayıt cihazınız desteklediği müddetçe istediğiniz an kameranızı yüksek çözünürlükteki bir başka IP kamera ile değiştirerek daha yüksek kalitede görüntüler elde edebilirsiniz. Ayrıca bir IP sisteminiz varsa, ileride sisteme ilave yapmak istediğiniz kamera veya kameralar için sistemin merkezine kadar kablo çekilmesi gerekmemektedir. Bu avantaj kablo ve altyapı işçiliğinde büyük maliyet avantajları sağlamaktadır. İlave etmek istediğiniz kameraya en yakın mevcut IP kamera kablosu üzerinden basit bir Switch kullanarak görüntüyü merkeze iletmek mümkündür. IP kameralar Cat5/Cat6/Cat7 adını verdiğimiz internet kabloları ile çalışmaktadır. Tek bir Cat kablo ile 1.3 MP çözünürlükte en az 8 adet kamera görüntüsünü Full Frame taşımak mümkündür. Gigabit Cat kablo / Fiber kablo ve switch ile bu yüzlerle ifade edebileceğimiz kamera sayısına ulaşır. AHD sistemlerde ise ilave etmek istediğimiz her kamera için merkeze kadar ayrı kablo çekilmesi gerektiğinden çoğu zaman kamera maliyetinden kat ve kat kablo / altyapı maliyetleri tutabilecektir. Bu sebeple özellikle altyapısı yeni yapılacak yerler için AHD veya IP tabanlı sistemlerinden hangisinin daha avanyajlı olacağı konusunda mutlaka bir güvenlik sistemleri uzmanından destek almanızı önermekteyiz.

 

IP sistemlerin avantajlarından biriside tek başına kamera ve kayıt cihazı gibi çalışabiliyor olmasıdır. Bu özellikle belli bir nokta için tek veya iki adet kamera ihtiyacı olan lokasyonlar için maliyet ve kolay kurulum avantajı içermektedir. IP kameralar, direkt internete bağlanabilmektedir. Üzerinde Micro SD hafıza kartı takıldığı için kayıt cihazı gibi çalışabilmekte ve kayıtları izleme imkanı vermektedir. Hem görüntüyü hemde sesi aynı anda senkronize kayıt edebildiğinden ev bakıcı takip olmak üzere, tek kameralı lokasyonlarda analog sistemlerde kullanılması gereken kayıt cihazı ve depolama aygıtı (HDD) ihtiyacını ortadan kaldırdığından tercih edilebilir.

 

saglam-su-gecirmez-guvenlik-kamerasi.jpg

 


Teknik olarak verdiğimiz bilgilerin yanı sıra marka seçimi de kamera sistemleri için önemli rol oynayan bir etken olmuştur. Kaldı ki 100 ‘ü aşkın kendince marka verilmiş güvenlik kameralarına rastlamak mümkün. Tercih edilmesi gereken ise Dünya markası ürünler olmalı, güvenilir mekanları güvenli markalar ile aklınız arkada kalmadan kullanmalısınız. Güvenlik teknolojileri şirketi olarak tavsiyemiz, kullanmakta olduğumuz bir marka olan HAIKON güvenlik kamerası ürünleri olacaktır. Gerek yazılım ve gerekse donanımsal anlamda ürünlerinin kalitesi ortada bir markadır. Sizi yormayacak, pratik anlamda kullanımınıza sunulacak Haikon ahd ya da ip kameraları rahatlıkla ve uzun yıllar kullanılabilmektedir.

 

KAYNAK:

kamera-sistemleri com



Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
Misafir AGS -Kamera Sistemle

Kamera Sistemi  Kurdurmayı Düşünürken Mutlak suretle Kaliteli ve Garantili ürünlerin tercih edilmesi Öncelikli Şarttır, İnternette Kendını kanıtlamaıs bir çok alış veriş sitesinde hazır paket sıstelmer 300, ile 1000 tl arasında satılmaktadır ancak bunların çogu artık pıyasadan kalkmak uzere olan stoklarda bulunan  urunler olup montajını musterı yapmaktadır.Musterının yaptıgı hıc bır urun garantı kapsamına gırmemektedır. Ucuz olsun bızım olsun  mantıgı ıle hareket etmememız gerekmektedir. Öncelik Kaliteli goruntu,Garanti ve Klaiteli işciliktir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
Misafir AKILLI GUVENLI

İnternetten AKILLI ERKEN UYARI VE ACİL MÜDAHALE SİSTEMLERİ diyerek arattırın bu sistemler hırsız içeri girmeden kovan sistemler olup aidat gibi aylık ödemesi gibi masraflarıda yok. Diğerleri hırsız içeri girince haber veriyor ve aidat gibi aylık masraflar çıkarıyorlar birde iptal ederseniz iptal masrafları gibi ciddi masraflar çıkarıyorlar bir ürün alırken ayrıca şikayet sitelerine de bakın orada müşterilerin şikayetleri de size ayrıca fikir verecektir. Herşeyden önce evimizde mahremimiz var korunmaya muhtaç yaşlı ve bebeği olan aileler için çok iyi bir sistem çünkü duştayken sabun üstüne silah koyup duş almıyoruz. Allah korusun bu hırsızlar cinsel istismardan yatmış çıkmış olabilir. Eve hırsızlığa girer sonra namus hatta işi bitince kesip köşeye atanları var. O yüzden Hırsız içeri girmeden kovan bu sistemleri öneriyorum.

 

 

ynesil.png
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.