Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İstanbul Kitap Fuarı 30 Yaşında


Misafir skydavar

Önerilen İletiler

İstanbul Kitap Fuarı 30 Yaşında ve “Uluslararası”

 

TÜYAP bundan 30 yıl önce 1982 yılının kasım ayında 28 yayınevinin katıldığı ilk kitap fuarından bugüne milyonlarca okuru, yazarı, yayıncıyı, şairi, editörü, araştırmacıyı, çevirmeni akademisyeni ve yayıncılık sektörünün tüm renklerini ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor. İstanbul Kitap Fuarı, otuzuncu yılında “uluslararası” yurt içi ihtisas fuarı olmayı hak ederek kapılarını açacak.

 

Fuar bünyesinde 12-15 Kasım 2011 tarihleri arasında açık olacak “Uluslararası Salon” 30’un üzerinde ülkeden yayınevi, telif ajansı ve ulusal katılıma ev sahipliği yapacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 7 telif ajansı ve 3 yayınevinin telif bölümü: Baldiserri Agency (Fransa), Blake Friedmann Literary FilmTV Agency ve A.M. Heath Authors’ Agent (İngiltere), Casanovas&Lynch Agencia Literaria ve Mercedes Ros Literary Agency (İspanya), Piergiorgio Nicolazzini Literary Agency (İtalya), FTM Agency (Rusya) NYU Press (ABD), Random House (Almanya), Editions L’Harmattan (Fransa) “Telif Ajansları Özel Bölümü”nde yer alacak. Dört gün süresince uluslararası salon kapsamında sektörel ve profesyonel 35 etkinlik gerçekleştirilecektir.

 

Edebiyatın Bahar Rüzgarı TÜYAP’ta Esecek: Mısır Onur Konuğu

 

Mısır edebiyatının önde gelen yazarları ve yayınevleri 12-15 Kasım 2011 tarihleri arasında Uluslararası Salon’da Türkiye’den okurlarla bir araya gelecek. Fuarın öne çıkan etkinliklerinden biri Mısır edebiyatının en değerli isimlerinden Necib Mahfuz’un 100. doğum yılında konuk ülke etkinlikleri kapsamında fuarda anılacak olması. Türkçe’de özellikle Yakupyan Apartmanı kitabıyla çok sayıda okura ulaşan Alâ Al Asvani, Necib Mahfuz’un manevi oğlu olarak nitelendirdiği Gamal Gitani, İbrahim Aslan, Mısır Yazarlar Birliği Başkanı Mohamed Salmawy ve Youssef Ziedan fuarın konukları arasında. Yazarlar, Mısır edebiyatı üzerine söyleşilere katılıp kitaplarını imzalayacaklar.

 

Mısır etkinlikleri arasında öne çıkan bir diğer etkinlik de fuar süresince Mısır edebiyatından sinemaya uyarlanan film gösterimleri olacak. Ücretsiz gösterilecek filmler arasında Arazi (1969), Necib Mahfuz’un kaleminden sinemaya uyarlanan Bir Başlangıç ve Bir Bitiş (1960), Bana Bir Hikaye Anlat (2009), Al Kitkat (1991) ve Alâ Al Asvani’nin romanından uyarlanan Yakupyan Apartmanı (2006) fuar süresince izlenebilir.

 

Sektörel etkinliklerin düzenleneceği Profesyonel Gün, 14 Kasım 2011 Pazartesi, kapsamında Mısır’lı yayıncılar Türkiye’den yayıncılarla bir araya gelerek işbirliği ve çeviri olanakları üzerine bir buluşma gerçekleştirilecektir.

 

Fuar Saatleri Değişti

 

30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı hafta içi günlerde öğrenci ve okulların fuarı daha rahat ziyaret edebilmeleri için kapılarını bir saat erken açacak. Kitap fuarı, hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilir. İstanbul Kitap Fuarı, kapanış günü olan 20 Kasım 2011 Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecektir.

 

İstanbul Kitap Fuarı’nda Onur Konuğu Mısır’ın yer alacağı Uluslararası Salon 12-15 Kasım 2011 tarihleri arasında 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda 11.00-18.00 saatlerinde ziyaret edilebilir.

 

Yurt içi ve yurt dışından 600’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 21. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2011 ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir.

 

 

Fuarla ilgil etkinlik programını ve imza günlerini şu adresten öğrenebilirsiniz.

 

 

http://www.istanbulkitapfuari.com/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Ve nihayet yarın açılıyor. Sabırsızlıkla beklediğim kitap fuarı yarın başlıyor. Kitap listem hazır geriye doya doya gezmek kalıyor.

 

 

 

GÜLDEN ÖKTEM

 

Tarih 13 Kasım 1982... Etap Marmara Oteli’nde şimdi dünyadaki benzerleriyle eşdeğer olan kitap fuarının ilki düzenlenir. 320 metre karelik fuar alanı 62 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edilir. Kitabın suç aleti olarak görüldüğü yıllardır ve bu adım bir mucizedir. Mucizenin adı İstanbul Kitap Fuarı’dır.

Gerçekleşen o mucize, artık kentin alamet-i farikalarından biri. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün 30 yaşında. Fuar, 12 - 20 Kasım tarihleri arasında TÜYAP tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’ de düzenlenecek.

 

Onur yazarı Ferit Edgü

28 yayınevinin katılımıyla ilki gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na bu yıl 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. 200 etkinlik ve onlarca imza günü ile kapılarını kitapseverlere açacak fuarın açılışını Onur Konuğu ülke Mısır ve Türkiye’nin kültür bakanları yapacak.

Onur yazarının Ferit Edgü olduğu ve temasının “Umut: Düş mü, Gerçek mi?” olarak belirlendiği kitap fuarının 30. yılına, yurt dışından 20 konuk yazar katılırken, söyleşilere ve panellere katılacak konuşmacıların ve yazarların sayısı 1000’i bulacak.

12-15 Kasım arasında açık kalacak Uluslararası Salon’da Onur Konuğu Mısır’dan yaklaşık 25 yayınevinin katılımıyla ‘konuk ülke etkinlikleri’ düzenlenecek. Bu etkinlikler kapsamında Mısır sinemasından edebiyatına, kültür tarihine dek uzanan pek çok tanıtım gerçekleştirilecek.

 

 

DİPNOT

-İstanbul Kitap Fuarı’nın ziyaretçi sayısı, fuarın 10. yılı olan 1991’de 150 bini; 20. yılı olan 2001’de 355 bini; 25. yaşını kutladığı 2006 yılında ise 330 bini buldu. Geçen yıl bu sayı 410 bine yükseldi.

-1982 yılında 28 yayınevi ile yola koyulan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na 10. yılında (1991) 152 yayınevi, 20. yılında (2001) 295 yayınevi, 25. yılında (2006) ise 500 yayınevi katıldı.

- Fuarın ilk düzenlendiği 1982 yılında kullandığı TÜYAP Ticaret Merkezi, Etap Marmara Oteli’ndeki alanı 320 metrekareydi. 2002 yılından itibaren taşındığı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’deki fuar alanı ise 60 bin metrekare.

-1987 yılından Onur Yazarı uygulamasına başlandı. İlk onur yazarı Fazıl Hüsnü Dağlarca oldu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.