Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Önerilen İletiler

İSTANBUL - Hakkari'den acı haber geldi.

 

Yüksekova ve Çukurca'daki terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. İlk bilgilere göre çatışmalarda 24 askerin şehit olduğu, çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Reuters haber ajansı şehit sayısının 21 olduğunu duyurdu.

 

Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü. Çukurca bölgesinde aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendiği ifade ediliyor. Çatışmaların yer yer sürdüğü belirtiliyor.

 

Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtığı ifade ediliyor.

 

Ntvmsnbc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence bu hükümet artık görevi bırakmalı. Umursamaz halleriyle kayıpları olağanlaştırdılar. Her gün ölü, yaralı, kayıp haberleri. İnsanlar ölüm haberlerinden bıktı, usandı, çekemez duruma geldi. Son tahammül sınırlarına gelindi.

 

Her partiden katılımla milli mutabakat hükümeti kurulmalı. Sonra da ortak fikirlerle önlemler alınmalı. Başka çıkar yol yok gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cumhurbaşkanı, bu saldırının intikamının çok büyük olacağını söylemiş.

Hadi ben inanmıyorum da ama acaba aramızda bu söylenene inanan var mıdır, onu çok merak ediyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Imrali ile pazarliga oturup gazetecileride PKK kamplarina göndererek PKK'dan aman dileyen bir iktidar ve onun Cumhurbaskaninin bu ülkeyi terketmelidirler.

 

Icap ederse tekrar görüsürüz piskinligini gösterenlerin sehitlerimizin kanlarinda bogulmalarida yakindir.

 

Milliyetci subaylari AB/D istiyor diye Silivride tutuklatan ve onlarin yerine kendi adamlarini yerlestiren bu iktidar 10 yilda PKK ile yapmis olduklari pazarliklarin hesabini vereceklerdir er veya gec.

 

Ihanet odaklari ancak ortami uygun gördüklerinde faaliyetlerini rahatlikla yürütürler.10 yildir bu ülkeyi yönetenlerin ülkemizi bölünmeye götürecek calismalara yesil isik yakmasini seyreden seyretmekle kalmayan ve onlari destekleyen halk yiginlarina gelince.Aklinizi basiniza toplayin.Ve oylarinizla sattiginiz bu ülkeyi tekrar geri almanin yollarini arayin.

 

 

saqygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cumhurbaşkanı, bu saldırının intikamının çok büyük olacağını söylemiş.

Hadi ben inanmıyorum da ama acaba aramızda bu söylenene inanan var mıdır, onu çok merak ediyorum.

 

Senelerdir sorunlara parmak bastılar, kanımız yerde kalmayacak dediler, bıçak kemiğe dayandı dediler.

 

Şimdi de " bu saldırının intikamı çok büyük olacak " diyorlar . Güleyim de ayıp olmasın bari :ayakvur::yuvarlan:

 

 

Bu arada ölenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

26 evlatla birlikte 26 ana, 26 baba, 26 kardeş, 26 sevgili de öldü bugün, çok yazık....sabır diliyorum.

 

 

"Barış; artık her zamankinden daha zor ve belkide hayallerde kalmış bir hikaye gibi görünüyor" demek istemiyorum yine de...-_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

19 ekim 2009 da habura gelen pkk lıların ayaklarına kırmızı halı seriliyordu neredeyse , ayaklarına mahkemeler gitti. 19 ekim 2011 de 26 şehit, dün 4 tane önceleri saymaya bile gerek yok. Bunların hiç utanmaları sıkılmaları yok. İktidara geldiklerinde terör durma noktasına gelmişti.Bu noktadan sonra artan terör olayları ve sonucundaki şehit sayısı kayda değerdir.

 

 

 

Adana: 347 Adıyaman: 152 Afyon: 245 Ağrı: 216 Amasya: 149 Ankara: 407 Antalya:

232 Artvin: 93 Aydın: 194 Balıkesir: 249 Bilecik: 71 Bingöl: 103 Bitlis: 94

Bolu: 96 Burdur: 81 Bursa: 296 Çanakkale: 103 Çankırı: 142 Çorum: 304 Denizli:

231

 

Diyarbakır: 306 Edirne: 124 Elazığ: 91 Erzincan: 144 Erzurum: 417

Eskişehir: 176 Gaziantep: 274 Giresun: 255 Gümüşhane: 96 Hakkari: 35 Hatay: 299

Isparta: 113 İçel: 253 İstanbul: 346 İzmir: 389 Kars: 137 Kastamonu: 248

Kayseri: 310 Kırklareli: 99

 

Kırşehir: 150 Kocaeli: 127 Konya: 523

Kütahya: 159 Malatya: 285 Manisa: 304 K.Maraş: 304 Mardin: 184 Muğla: 149 Muş:

131 Nevşehir: 137 Niğde: 166 Ordu: 348 Rize: 154 Sakarya: 189 Samsun: 407 Siirt:

98 Sinop: 146 Sivas: 458 Tekirdağ: 127 Tokat: 308 Trabzon: 261 Tunceli: 52

Ş.Urfa: 247 Uşak: 96 Van: 194 Yozgat: 298 Zonguldak: 164 Aksaray: 140 Bayburt:

52 Karaman: 94

 

Kırıkkale: 84 Batman: 85 Şırnak: 83 Bartın: 70 Ardahan:

161 Iğdır: 75 Yalova: 21 Karabük: 84 Kilis: 46 Osmaniye: 148 Düzce: 92

 

 

 

Bu illerin karşısındaki rakamlar ne mi?

 

1 Ocak 1982 ile 31

Ağustos 2010 tarihleri arasında PKK terör örgütüne verdiğimiz şehit sayısı.

 

 

Mehmetçik Vakfı Dergisinde yayınlanan haritaya göre bu tarihler arasında

tam 15.556 ailenin evine kara haber gitti.

 

Dilerseniz bir de internette

dolaşan şu iletiye bir göz atalım:

 

2000-2001 yıllarında hiç şehidimiz

yok.

2002 yılında 13,

2003’de 21,

2004’de 73,

2005’de 92,

 

2006’da 121,

2007’de 118,

2008’de 150,

2009’da 135,

2010’da

141

ve bu yılın son bir ayında 84 şehit.

 

Kandil harekatı şimdiye kadar gelmiş geçmiş en büyük harekattı .Ne oldu? Bir süre bu milletin gazını aldınız. Sonrası?

 

Durmak yok yola devam.

 

Nasılsa halkın büyük bir çoğunluğunu "artık ne olacaksa olsun verin topraklarınızı kurtulun " kıvamına getirdiniz. Az ötesi iç savaş.

 

Şimdi de aynı şey efendim " intikamımız çok büyük olacakmış" mış mışta mış mış.

 

 

Bir süre yeniden halkın gazını alırlar okadar. Bu harekatlarda , bu işten yarar sağlayacak olanlar ne kadarını istiyorlarsa o kadar başarı olur. Gerisi faso fiso. Kandil harekatı sırasında bile orada görevli komutanı tutuklattınız. Kalkmış şimdi intikam büyük olacakmış. Hadi ordan be.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Terör örgütüyle pazarligi "analar aglamasin"nikelaji ile parlatip milletin önüne koydular.Birtakim demokrasi havarisi, bu pazarligi cok dogal karsilarken karsi olanlarida milliyetcilikle,sövenizmle ve hatta kandan gecinenler olarak lanse etmeye basladilar.Halbuki bir insanin ülkesini sevmesi kadar tabii olan hicbirsey yoktur.Ülkesini seven insaninida sever, bu da dogal bir yansimadir.Insanini sevmek demek,ülkeyi bölmeye calisanlarida sevmek anlamina gelmedigini biz defalarca dile getirdik.Dedik ki:"Bu ülke hepimize yeter.Bu ülkede yasayanlarin yüzde 99'unun sorunlari vardir,gelmis gecmis iktidarlarin basiretsiz yönetimleri ve sadece partizanca calismalari sonucu insanlarimiz yoksul ve egitimsiz birakilmistir.

 

BIrinci Dünya Savasi'ndan sonra isgal güclerinin ortaya attiklari Sark Sorunu denilen konu Türkiye'nin sinirlarini tartismaya acan bir konuydu.Dogu'da bir Ermenistan,Güney Doguda bir Kürdistan kurma gayretleri suya düsenler bu sark sorununu ortaya atarak sinirlarimizi tartisma konusu yapmayi denediler, ancak hicbir sonuca varamadilar, cünkü karsilarinda tabir caizse Yedi Düvel'i dize getirmis olan bir Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ulusu vardi.

 

Dün isgal gücleriyle birlikte hareket ederek isyanlar cikaran müslüman görünümlü bölücüler Ingiliz'lerle birlik olmayı bir meslek haline getirmislerdi.Cikarilmis tüm Kürtcü isyanlarin tek amaci Türkiye'nin Güneydogusu'nda bir Kürt Devleti kurmakti.Buna degisik gerekceler ve kiliflar uydurarak bu isyanlari gerceklestirmis ve gereken cevabida o dönemin yönetiminden almislardir.Bugün ülkemizi yönetenler de dün bu isyanlari bastiran yönetimlere saldirarak hem bölücülere arka cikarken hem de agababalari olan AB/D'den aferin alma yarisina girdiler.

 

Onlarin verdigi talimatlar dogrultusunda acilimlar yaparak ülkeyi bölünmenin esigine daha cok yaklastirirken hergün verdigimiz sehitlerin sirtindan siyaset yapmaya baslamis ve analarin duygularini sömürerek teröristlere daha cok kan dökme cesareti vermislerdir.

 

Gerekirse yine görüsürüz teröristlerle diyerek hem devleti ayaga düsürmüs ve hem de karsi olanlari kandan gecinenler diye yaftalamislardir.

 

Habur'da teröristlerin ayagina cemaatin yargic ve savcilarini göndererek her teröriste 7 dakikada özgürlüklerini verirken daglarda teröristlerle mücadele veren serefli askerleride Silivri'ye göndertmislerdir.

 

Teröristle pazarlik edenlerin kimler tarafindan desteklendiklerine baktigimizda bunlarin genelde dünkü isgal ülkelerinin kurmus oldugu AB oldugunu,icte ise ne kadar Atatürk ve bagimsizlik karsiti dinci,komünist ve dönme varsa onlar olduklarini görmekteyiz.

 

Bu bagirti ve cagirtilar,bu intikam cigliklari birkac gün sonra duyulmayacaktir artik ve kanli terör yine askerlerimizin ve cemaatinde olsa polislerin kanina girecektir yine bagirti cagirtilarla kamuoyu aldatilacaktir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yeter artık!

 

Ülkemiz üzerinde çok ciddi senaryolar, adeta test ediliyor. Bizleri yönetenlerin ise başları hala, son seçim sonucunun sarhoşluğuyla dönmeye devam ediyor. Olaylar karşısında boş sözlerden öteye giden bir davranış ne yazık ki göremedik. Yine 26 vatan evladı şehit edildi, mekânları cennet olsun. Allah ana ve babalarına sabır versin.

 

 

Yine boş sözlerle, toplantılarla mı geçiştireceğiz bu acıları? Ağlayan ana ve babalara, nasıl sözler verip bizzat harekete geçilecek de, onların yüreklerine su serpeceğiz? İşte bizler halk olarak, bizleri yönetenlerden boş sözler, oyalamalar değil, soruna çözüm olacak çareler bekliyoruz.

 

 

Ramazan ayında vatan evladını şehit edenlere karşı söylenen sözlerin, Ramazandan sonra ne kadar mesnetsiz, dayanaksız, gayri ciddi söylendiğini, toplumu oyalamak adına sarf edilmiş çaresiz sözler olduğunu, bu gün duyduğumuz evlat acılarıyla tekrar anladık. Ülke adına hepimiz yastayız.

 

 

Devleti yönetmek ana şefkati ister. Bizleri yönetenlerden, kendi yakınları için gösterdikleri şefkati ve üzüntüyü, vatan ı beklerken şehit olan vatan evlatları içinde göstermesini beklemek, sanırım hakkımızdır.

 

 

Bizleri yönetenlerin, kendi koltuklarını garantiye almak adına yaptıkları çalışmaların, çabanın küçük bir kısmını, vatanı bölmeye çalışanlara karşı vermedikleri gerçeği, Türk halkını derinden yaralamaktadır.

 

 

AKP ve hükümet hakkında tek kelime yazmayan yanlı ve taraflı basın, başlarını döndüren seçim sonuçları ile adeta rakipsiz meydanlarda gezen pehlivan misali dolaşıyorlar. Ülke adına değil, kendi gelecekleri, düşünceleri ve inançları adına verdikleri çabalar, ülkenin içinde bulunduğu acı gerçeği onlara unutturmuşa benziyor.

 

 

Sayın Başbakanım ve Sayın Hükümet yetkilileri, sizlere sesleniyorum. Yeter artık bu sessizlik. Daha ne zamana kadar sabredeceğiz, vatanı bölmeye çalışanların yaptıkları ihanete? Mecliste yanı başınızda, Demokrasinin arkasına saklananları görmüyor musunuz? Eğer görmezden gelmeye devam ederseniz, şunu sakın unutmayınız, her şeyin bir sabrı ve sonu vardır. Herkes de bir gün yaptıklarının hesabını verir, hem Allah a hem de Türk halkına.

 

 

Hain dış güçler, ülkemiz için sinsi senaryolarını gerçekleştirmek için, çaba harcıyorlar ve PKK yı maşa olarak kullanıyorlar. Bizlere dost görünen düşman ülkelerin farkına varınız. Ülkemizde yapılan hain saldırıların, onların apaçık elleri ve güdümüyle yapıldığını artık fark ediniz. Yoksa güzelim ülkemiz yara alacak. Bunun farkına varamaz iseniz, tarihe acı sayfalar olarak geçeceğinizi unutmayınız. Bunu tam tersine çevirmekte elinizde, lütfen bu şansınızı iyi kullanınız.

 

 

Lütfen inadı bırakın ve derhal sıkıyönetim ilan ediniz, hem de gerekirse tüm ülke çapında. Hainler içimizde dolaşıyor her yerde. Bırakın asker, polis el birliğiyle onların anlayacağı dilden konuşsunlar. İçimizdeki hainleri tek tek temizlesinler. Sizden bunu Türk halkı olarak bekliyoruz. Lütfen yine toplumu boş sözlerle oyalamayınız.

 

 

Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün siyasi çekişmelerinin, gelecek menfaat çatışmalarının bırakıldığı, bir yumruk olma günüdür. Gelin şehit anaların yüreklerine su serpelim ve yapılması gerekenleri, alınması gereken kararları korkmadan biran evvel alalım.

 

 

Bizim sizden beklediğimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak adına adımlar atmanızdır. Eğer tüm bunları yapmaz ve yine toplumu boş vaatlerle, sözlerle avutursanız, şunu sakın unutmayınız, milyonlarca insan sizlere hakkını asla helal etmeyecektir.

 

 

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O intikamdan bahseden cumhurbaşkanı, ülkesinin askeri birliklerini ziyaret etti. Ziyaret gizli tutuldu, bittikten sonra açıklandı.

 

Yani bir ülkenin cumhurbaşkanı, ülkenin askeri birliklerini ziyaret ederken güvende değil!

 

Bu ülke bitmiş, ölmüş de ağlayanı yok! Bu iktidar bu ülkeyi çukurun dibine indirdi, söyleyecek söz, bu rezalete koyacak isim bulamıyorum!

 

“Bir vakte erdi ki bizim günümüz

Yiğit belli değil, ödlek belli değil

Herkes yarasına derman arıyor

Deva belli değil, dert belli değil.”

(Karacaoğlan)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şehitlerin isimleri belli oldu:

Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer - Konya (Akşehir)

Jandarma Üsteğmen Murat Bek (Yozgat)

Jandarma Er Koray Özel - Adana (Feke)

Uzman Çavuş Mustafa Aslan - Çorum

Jandarma Komando Onbaşı Yavuz Çoban - Aksaray

Er Eyüp Çolakoğlu - İstanbul

Piyade Astsubay Bilal Özcan - Bilecik

Jandarma Çavuş Birol Elmas - Sakarya

Piyade Er Ufuk Bozkurt - Kırklareli (Vize)

Jandarma Komando Er Süleyman Kalkan - Isparta (Yalvaç)

Jandarma Komando Er Mehmet Çetin - Aydın (Nazilli)

Jandarma Er Mesut Cengiz - Hatay (İskenderun)

Er Mehmet Ağgedik - Elazığ

Er Reşit Ercan - Elazığ

Uzman Çavuş Halil Özdoğru - Sinop

Piyade er Fikret Özel - Samsun

Jandarma Er Fevzi Kazak - Gaziantep

Er Yunus Yılmaz - Ankara

Piyade Çavuş İdris Çam - Kahramanmaraş

Er Hüseyin Güldal - Kocaeli

Jandarma Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan - Artvin (Yusufeli)

Onbaşı Mesut Kazanç - Erzurum

Er Ramazan Akın - Ağrı (Hamur)

Piyade Er Ahmet Tuncel - Bitlis (Mutki)

 

Ailelerine, sevdiklerine tüm yüreğimle sabır diliyorum... Tanrı onların yardımcısı olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bize bir Ecevit gerekiyor. Rahmetli hiç bir tehdide aldırmadan Kıbrıs a Çıkartma yaptı, haşhaş ekti. Tabi Büyük Türk Milleti de onu iktidardan ederek ödüllendirdi. AB/D ile her türlü ilişkiyi göze alıp K.Irak a girip süpürecek bir otoriteye ihtiyaç var, bu orduyla olur mu? Hiç zannetmiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugünkü gazetelerin ön sahifelerine bakin,birkac gazete disinda hemen hepsi aci hissederek gazeteyi cikarmis.O birkac gazete ise bir tarafa basbakanin diger tarafa onun noterinin resmini koyarak hala yandaslik yapma gayreti icindeler.Bunlar icin sehitler önemli degildir önemli olan AKP iktidarinin desteklenemsidir.Sehitler bunlarin AKP propagandasi icin bir malzemedir sadece.Aslinda haysiyetli gazetecilik bu iktidarin attigi yanlis adimlarida okuyucusuna anlatmaktir ama haysiyetli gazetecilik dedim ya!

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün, "AKP Van Milletvekilinin telefon konuşmasına tesadüfen şahit olan Sakarya’lı bir işadamı, AKP’li milletvekilinin karşısındaki bir şahısla konuşurken 33 saatlik çatışmada 87 şehit olduğunu ve halk infialinden korkulduğu için sayının özellikle ajanslara tam yansıtılmadığını işittiğini belirtti." diye bir haber okudum.

 

Peki gerçekten bu çatışmalarda 26 kişi değil de 87 kişi şehit olmuşsa o halde geri kalan 61 askerimizin ailesine bu durum nasıl açıklandı? Ya da açıklandıysa bile bu askerlerin aileleri sessiz kalmaya nasıl ikna edildi? Çağ bilgi çağı, böyle bir bilgi nasıl saklanabilir? Asparagas mı bu haber?

 

Recep Tayyip Erdoğan'ın medya yöneticileriyle bugün toplanıyor olması konusu ise iyice kafamı karıştırıyor... Yani korku imparatorluğu mevzusu???

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

NE BİÇİM BİR KEMİKMİŞ

Vaktiyle bir Osmanlı paşasının dediği gibi... "Ne devletmiş, siz dışardan, biz içerden var gücümüzle yıkmaya çalışıyoruz, bir türlü yıkılmıyor!"

 

Kaç askerimizin şehit olduğu ise rezaletin boyutunu değiştirmiyor. Balık battıktan sonra sağına mı yattı, soluna mı yattı da battı önemli değil artık!

 

Önemli olan şu ki kıpırdayamaz hale getirilen terör örgütünün dinlenmeye alınıp, moral aşılanıp, haklılık kazandırılıp palazlandırılmış olması. Bu ihanetin suç ortaklarının abuk sabuk saçmalamaları hiç bir şeyi değiştirmiyor...

 

Aynı yoldan aynı sudan aynı bağ aynı dağ teranelerine kanıp ihanete sağnak gibi olur ve onay, "bu kadarla yıkılmaz bu cumhuriyet, ihanet edecekseniz tam edin" diyen "yetmez ama evet"çiler de bir yanda...

 

Onaltı tane devleti yıkmakla, onu da içten yıkmakla övünüp onaltı yıldız yapıştırılmış fors edindiğimiz kadar varız... Müstahaktır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daha önceden de değinilmişti, şehit olan evlatlarımız nedense, çok büyük bir tesadüf hep fakir ailelerden. Sakaryalı aslanımız da böyle ailelerden, iki gün önce elektrikleri kesilmiş. Ben artık bunun bir tesadüf olmadığına inanmaya başladım. Balık çok kötü bir biçimde baştan falan değil tamamen koktu. Bu işte askerin de sütten çıkmış ak kaşık olmadığını, asker alımlarında bir şeylerin döndüğünü düşünüyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

intikamını misliyle alıcaz..

 

Ciddi misiniz yoksa ironi mi yaptınız? Bu işler dağ, taş bombalamakla olmuyor. Barzani ye verirsin ültimatomu, ABD ye de sadece senin teröristinle mücadele değil, benim ciğerim yanıyor deyip girersin ABD topraklarına, süpürürsün hainlerin yuvalarını. Destek veren ülkelerle de blöf yaparak değil, ciddi olarak oturur konuşursun. Bu işler teröristlere özel temsilci göndererek olmaaaaaz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şehit haberlerinin çokluğu büyük bir ihtimalle doğrudur. Zira önceki dönemlerde de yakınen olayları yaşamış insanların ağzından da duyuyorduk. Aslında 20 şehit varken tv lerde 4 şehit olarak söylendiğini.

 

Artık insanlar o bölgenin kurtarılmış bölge olduğunu telaffuz etmeye baladılar. Sabahtan beri tvlerde bu söyleniyor.

 

Şimdi asıl ben entel , dantel, börtü böcek, kardeşlik barış edebiyatı altında ordu olmamalıdır diyenlere soruyorum. ?

 

Ordu çökertildiğinde sınrlarını bile koruyamaz hale gelmiş bir ülkenin kuzeyinde Rusya , batısında Yunanistan büyük bir şehvetle ellerini oğuşturuken.Hangi özgülüğü ve barışı neyle sağlayacaksınız.

 

Bir de bunlar Atatürk'ü ağızlarına pelesenk etmezler mi? İşte ona daha çok şaşırıyoum.

 

Yurtta sulh cihanda sulh diyen Atatürk hakkında 2 olaydan bahsetmek istiyorum.Belki bu cümleyle ne anlatmak istediğini daha iyi çözebilirler.

 

Mussolini "akdeniz bizimdr " dediğinde verdiği cevap şuydu:

 

Ayağıma çizmeyi geçirtmesinler

 

Diğer bir örnek pek bilinmez

 

İsmet İnönü Rusya gezisi yapar.Bulgaristan üzerinden dönerken kaldıkları otelin etrafı bulgar ırkçıları ile çevrilir. Bulgar hükümetinin umurunda bile olmaz ve gerekeni yapmazlar. Atatürk' e telefon edilir ve ne yapmaları gerektiğini sorarlar.

 

Atatürk etrafındakilere "siz hükümet olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz" diye sorar. O zamanın iktisat bakanı;

 

Efendim der ; Bulgaristanla ticaret yapıyoruz o malları vermeyiz

 

Atatürk dinler ve derhal bana genelkurmay başkanını bağlayın der.Verdiği emir şudur:

 

Derhal yavuz zırhlısını hazırla Varna limanına yola çıkın.

 

Bütün toplar kuru sıkı doldurulur ve Varna limanı önlerinden top atışı başlar Limandaki bütün camlar aşağı iner. Bulgaristan hükümeti derhal olaya el koya ve İsmet İnönüye özel korumalar eşliğinde özel bir trenle yola çıkarır.

 

Bir ülkede ordu yoksa sende yoksun , özgürlük yok, barış yok demektir.

Yine Atatürk'ün başka bir söylemi:

 

Bir ülkenin iki ordusu olmalı. Biri silahlı ordu, diğeri bilim ordusu.

 

Çökertilen ordu sayesinde bu coğrafyada kurtlar sofrasına atılan bir Türkiye.

 

Buna sebep olana da , oy verenlere de , barış kardeşlik edebiyatı altında bu değirmene su taşıyanlara lanet olsun. Bunun vebali hepinize ait çünkü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

intikamını misliyle alıcaz..

 

"Gül: İntikamımız çok acı olacak!"

Buna istinaden yazdın galiba bu yukardakini...

İnandın yani sen Cumhurbaşkanının açıklamasına...

İyi o halde ne güzel işte, Cumhurbaşkanının intikam ordusu kurma girişimine bir kişi daha inandı/katıldı...

Beraber cepheye gider alırsınız artık intikamınızı!

Varmış demek ki hala bu adamlara inananlar... Şaşıp da kalasım geliyor bazen, öyle kala kalasım...

Unutmak en iyi intikamdır zaten... Hep öyle derler... Aslında Cumhurbaşkanı da muhtemelen "intikamımız çok acı olacak" derken bunu kastediyordu...

"İntikamım çok acı olacak" yani "Çok fena unutacağız bu olanları da..."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

24 sehit verdigimiz haberlerde aciklanirken TSK'nin bir Tuggenerali tutuklaniyordu.Tutuklatanlarda Erdogan'in özel yetkili savci ve hakimleriydi yani AKP'nin yapmis oldugu sivil darbenin yargi tayfasi.Bir cumhuriyet savcisi askerine bu kadar düsman olamazdi.2000 yilindan önce PKK'ya karsi verilmis olan mücadelenin kahramanlari tek tek Silivri'ye gönderildi. Hayatlarini canlarini bu millet icin feda eden insanlari, teröristleri öldürmüs olmak yani faili mechul cinayetler islemekle suclayarak,iktidara karsi darbe girisimi yalanlari ile tutukladilar.Teröristler bu tutuklamalara bilmem nereleri ile gülüyorlar.

 

Bir ülkenin basbakani cikipta bu ülkede Kürt sorunu vardir bu sorunda benim sorunumdur demisse ihanet sucu islemistir,cünkü bu söylem resmen bölücü bir söylemdir.Simdi de kalkmislar "intikamimiz aci olacaktir"gazelleri atiyorlar.Iktidar partisinin icindeki PKK'li milletvekillerinin Öcalan'la görüsülmelidir demeleri hala hatirlardadir.PKK BDP ile degil AKP ile meclise girmistir.Yasar Büyükanit 'PKK mecliste'dediginde o zamanin meclis baskani olan bugün Ataürkcü kesilen ve aslinda Kubilay cinayetini islemis olan yobazlardan biriyle akrabaligi olan Bülent Arinc'ta 'ben mecliste PKK göremiyorum'diye yanitlamisti.Bugün tükürdüklerini yalama noktasina geldiler.

 

Sehitler ister 24 ister 81 olsun bu sehitlerin sorumlusu bizzat AKP'nin sefi ve onun etrafindaki azili Atatürk ve üniter devlet yapisi karsiti olan isimlerdir.

Hele bir takim iktidar medyasi varki bunlar acik acik hem Atatürk'e,hem TSK'ya hem üniter yapiya karsi söz birligi etmislerdir.TSK'ya karsi bir yalanmi üretilmis sadece bu gazetelerde okuyabilirsiniz,cünkü bunlarin meslegi TSK'nin cökertilmesi,safdisi edilmesidir.Basbakanin bu medya ile arasinin cok iyi olmasi acaba tesadüfmüdür?

 

AKP'nin icinde PKK' li onlarca milletvekili vardir,yeni secilen Samil Tayyar ve Mehmet Metiner bir numarali asker düsmanidirlar.Ve bunlar AKP milletvekilidirler.Diyarbakir milletvekili Ihsan Aslan PKK'lidir.Ve yazmis oldugu kitaplarda Kürdistan'dan bahseder ve Kurtulus Savasi yapanlari saldirir.

 

Erdogan'in akrabasi sayilan Sadik Albayrak'in yazmis oldugu kitapta Atatürk'e yapmis oldugu hakaretler ve Canakkale Savasi kahramanlarina yaptigi vicdana sigmayan hakaretler cok ilginctir.Bunlar Erdogan'in adamlaridir.

 

Erdogan bir numarali Nurcudur.Said-i Kürdi onun önderlerindendir.Said-i Kürdi ise Kurtulus Savasinda İngilizlerle isbirligi yapiyordu.Dinci tarihciler gercekleri carpitarak Said-i Kürdi'yi Istiklal savasi kahramani olarak gösterme gayreti icersindedirler.Mustafa Kemal'e kim Ingilizlerin adamiydi diyorsa bilineki bunlar o dönemde Ingilizlere usaklik eden dincileri kurtarmak icindir.Böyle insanlardan PKK'ya karsi etkili bir harekat beklenebilirmi?

 

Önceki Genelkurmay Baskanlari böyle sehitler verdigimizde kamuoyunu teselli edecek tarzda bildiriler yayinlardi,simdiki ise almis oldugu talimatlar geregi agzini acmamaktadir.Muhakkak ki buna birileri hemen atlayip"Demokrasilerde askere laf düsmez"diyecektir.Asker görevini yapmadigi icin Türkiye 10 yil icersinde bölünmenin esigine gelmistir.Din özgürlügü adi altinda yobazlik hortlamistir.Bugün TSK'nin basinda bulunanlar eserleriyle gurur duyabilirler.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.