Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En son hangi filmi izlediniz, kaç puan verirsiniz?


mimoza

Önerilen İletiler

gloria ;

 

ogretmen olsan ogrencileri yakardin gibime geldi

 

 

 

8 barajini gecen bi film bekliyorum itina ile smile.png hobbit haric

 

 

izlemek icin tabi ki .. 

Öğretmenlik yapıyorum tabii smile.png ama notsuz sistemle çalışıyorum ben, çocular şanslı o sebeple smile.png

 

ya 7 çok iyi bir puan bence... 8 gibi rakamları Paramparça Aşklar ve Köpekler, V For Vendetta, Fight Club, Rüzgar Gibi Geçti, Çanlar Kimin İçin Çalıyor, Tüm Miyazaki Animasyonları, Tüm Jim Jarmusch, Tony Gatlif, Majid Majidi filmlerine veriyorum, Kimbilir belki siz sevmezsiniz ama ben tapmakla sevmek arası duygular arasındayım bu filmlere karşı.. ve keşfetmediğim kimbilir daha ne güzel filmler var, onları keşfetmeden o yukarıdaki sıradan filmlere 8, 9  vermek haksızlık olur bence...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Persepolis

 

220px-Persepolis_film.jpg

 

 

Hakkında 

 

Film, İran İslam Devrimiyle değişen hayatları, yaşıtlarına göre erken serpilmiş ve açık sözlü bir kız olan dokuz yaşındaki Marjane’nin gözünden anlatmaktadır. Filmde Şah'ın devrilmesine destek verilmesinin ardından, radikal İslamcı kesimin politik gücü elde etmesiyle beraber kişisel hakların daraltılması, kadınlara kara çarşaf giyme zorunluluğu, muhaliflerin susuturulması ve birçok kadının hapsedilmesi gibi olaylar işlenmektedir.

 

Konusu 

 

Tahran'da ailesiyle birlite yaşayan Merjane, işlek zekası ve korku tanımayan yüreği ile punk müzik, ABBA ve Iron Maiden'i keşfeden küçük bir kızdır. Bir muhalif olan amcasının trajik intiharına tanıklık eder. İran-Irak Savaşı yüzünden Tahran’ın çevresine bombalar düşerken, bu savaş onun günlük hayatının içine işler. Büyüme çağındaki Marjane’nin cüretkârlığı ailesini endişeye düşürür. 14 yaşına geldiğinde, ailesi zor bir karar vererek onu Avusturya’ya özel bir okula gönderir. Avusturya’da savunmasız ve yalnızdır, bu onun için dayanıklılık testidir. Marjane’nin orada okurken düzeysiz aşk deneyimleri de olur, fakat liseden sonra kendini yalnız ve vatan hasreti çekerken bulur. Marjane, İran’a dönerek ailesine yakın olmaya karar verir. Bu zorlu dönemde sanat okuluna girer ve ardından evlenir. Bir zaman sonra onun açık söylemi, ikiyüzlülüklere karşı devam eder. 24 yaşına geldiğinde, İran’da daha fazla yaşayamayacağını anlar. Üzücü bir karar vererek memleketinden ayrılır ve Fransa’ya yerleşmeye karar verir. Acı geçmişi zihnine asla silinmeyecek bir şekilde kazınmıştır ama geleceğinden de umutludur.

 

Kişisel Görüş

 

İzlediğim en iyi filmlerden biriydi. Kesinlikle kendi puanım 8.2. İran'daki rejim değişikliğini ve zorlukları o kadar güzel işlemiş ki filmin bitmesini istemedim... Harika bir filmdi. Herkesin izlemesini tavsiye ederim...

 

Film Hakkındaki Diğer Yorumlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zindan Adasını daha yeni seyrettim ve mükemmel bir filmdi..

 

Ben de izledim çok da beğendim hatta bizim forumun yabancı film sayfasına baktım ne türlü yorumlar yazılmış diye, henüz kimse film ile ilgili başlık açmamış meğer.... Ben açarım elbet kimse açmazsa ama hani mesela siz açsanız biz de yorum yapsak :) Üşeniyorum bu aralar da :D

 

Bu arada filmi ikinci kez seyrettiğinizde o ufacık detaylar fark ediliyor ve film daha da güzelleşiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben de izledim çok da beğendim hatta bizim forumun yabancı film sayfasına baktım ne türlü yorumlar yazılmış diye, henüz kimse film ile ilgili başlık açmamış meğer.... Ben açarım elbet kimse açmazsa ama hani mesela siz açsanız biz de yorum yapsak smile.png Üşeniyorum bu aralar da biggrin.png

 

Bu arada filmi ikinci kez seyrettiğinizde o ufacık detaylar fark ediliyor ve film daha da güzelleşiyor.

 

 

Güzel dostum bende iş ve eğitimlerden dolayı fazla giremiyorum.15 gün önce yazmışsın mesajı biraz geç cevap verdim bağışla :) 

 

Sık giren arkadaşlarımızdan umuyorum rolleyes.gif

 

 

Bir filmi ikincikez seyretmeyi hiç sevmem,gelmiş geçmiş en iyi film benim için tek geçişliktir.Çünkü 2.kez baktığımda aynı zevki bir daha vermiyor flowers.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

onedayposteroneday2011m.jpg

 

One Day :)

 

 

Kitabını almıştım, benden önce elimden alıp okuyan arkadaşım beğenmeyince kitabı okumadım, sonrasın da o arkadaşım filmini izleyip filmini de beğenmediğini söyleyince uzun süre filmi de izlemekten alı koydum kendimi, ama hata etmişim.10 üzerinden 7 verdim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

Muhteşem Gatsby

 

http://www.turkish-media.com/forum/topic/307184-muhte%C5%9Fem-gatsby-the-great-gatsby/

 

Şimdi Leonardo DiCaprio'yu çok sevmediğimi söylersem belki bana çok kızan olacaktır..tongue.png Kostümler, mekan göz dolduruyor ama o kadar..10 üzerinden 5 verdim..(Kiraz görmesin)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...

6zym.jpg

 

10 üzerinden çok zorlayarak 4 diyorum.Şöyle söyleyeyim: güzel bişey anlatmaya çalışmışlar ama bunu filmin ennn sonunda anlıyorsunuz.Ben çok sıkıldım izlerken..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...

Camille Claudel 1915 ...

 

camille-claudel-1915.jpg?w=500&h=750

 

 

Değeri bilinememiş heykeltıraş Camille Claudel’in hayatı daha önce 1988’de Bruno Nuytten tarafından 175 dakikalık bir biyografik film olarak sinemaya uyarlanmıştı. Dumont ise riskli bir işe kalkışarak Claudel’in hayatına değil, 30 yıl kaldığı akıl hastanesindeki birkaç gününe odaklanıyor. Claudel’in sanatını değil, onun sanatını icra etmesinin engellenmesini, günden güne nasıl yıpratıldığını bazen sesli, bazen sessiz ama soyut bir çığlıkla resmediyor. Asla olayı dramatize etmiyor, müzik kullanmıyor, kamera açılarıyla ve oyuncu yönetimiyle Claudel’in psikolojik tahlillerini, yorgunluğunu, üzüntülerini, korkularını, beklentilerini, nefretlerini, içsel çalkantılarını, hayal kırıklıklarını ortaya döküyor.

Akıl hastanesinde dahi dinin tek çözüm yolu olarak sunulduğu bir manastır havası sezdirilmesi, Hristiyanlık eleştirisini de beraberinde getiriyor. İnsan, ahlak ve din eleştirisini her filminde gözler önüne seren Dumont, bu manastır benzeri atmosferle yer yer Cristian Mungiu’nun yakın zamanlı başyapıtı “Dupa Dealuri”yi hatırlatıyor. Kadının ikinci plana atılması, değersizleştirilmesi, engellenmesi, içsel yolculuğa terk edilmesi gibi konularda da Claude Miller’ın “Therese Desqueyroux”una benzer bir yapıyı beraberinde getiriyor. Therese D’deki klasik anlatının aksine, Dumont’un soyut, minimalist, yabancılaştırıcı ve zorlayıcı sinema anlayışıyla karşı karşıya kalıyoruz.

 

 

8 verilir bu filme çok etkileyiciydi. beni  2-3 saat etkisinde bıraktı.. ve özgürlüğümüzü nasılda sevmemiz gerektiğini hatırlattı.. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

En son Şarkı Söyleyen Kadınlar filmine gitim hemde ön gösterimi falan heyecanlıyım yani,ama hevesim kursağımda kaldı bir türlü filmi beğenemedim.Sırf Binnur Kaya için izlenir diye düşünüyorum.Filmin başlıca sorunu fazla uzun oluşuydu.Ben 5 veriyorum :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

departures-11.jpg

 

son veda

 

İzlediğim en nahif film di dersem abartmış olmam sanırım..10 üzerinden 10 veriyorum :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

İzlediğim en son film Sihirli Ay Işığı ( Magic in the moonlight) :)

 

magic_in_the_moonlight_new_poster.jpg

 

Filme notum 10/ 8

 

Filmi izlerken bu konularda zıtlaştığım bir arkadaşımı an'dım bolca :P (demirefe) :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

shine_1996.jpg

 

Bunca yıl niye izlemedim bilmiyorum, siz de hala izlemediyseniz büyük kayıp..smile.png

 

 

http://www.turkish-media.com/forum/topic/91932-shine-1996/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.