Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 ZEYTİN YAĞLI BÖRÜLCE Gereçler: 1 kg börülce 3-4 yemek kaşığı zeytin yagı 1 orta boy soğan tuz kırmızı pul biber kurutulmuş kırmızı biber 4-5 adet orta boy domates yada 1 kaşık domates salçası Yapılışı: Börülceler temizlenip,doğranır.soğan ve domates küp küp doğranır.tencereye önce domates ve soğan daha sonra börülceler konur üzerine baharatları atılır kurutulmuş kırmızı biberde atılıp ocağa konur kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.AFİYET OLSUN... Servis Önerileri: DOMATES SALÇASI YERİNE DOMATES DAHA ÇOK LEZZET VERİR. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 MAKARNA KEBABI Gereçler: 1 paket cubuk makarna 250 gr kiyma 1 adet sogan maydonoz tuz,karabiber sos icin: 4 adet yumurta 4 bardak sut yarim bardak sivi yag 6 corba kasigi un 1 adet hellim (veya 250 gr kasar peyniri) Yapılışı: oncelikle makarna cok pismemek uzere iyice haslanir.dahan sonra kiyma ayri bir tavada kizartilir icine ince ince dogranmis sogan eklenir bir kac dakika sote edildikten sonra icerisine maydonoz tuz ve karabiber katilir. sosun hazirlanisi ise oncelikle yumurtalarimiz iyice cirpilir icerisine sutumuzu yagimizi peynirimizi katariz arzu edilirse az birazda tuz atilabilir. daha sonra hazirladigimiz bu karisim ocakta muhallebi kivamina gelinceye kadar surekli karistirilarak pisirilir. sosumuzu hazirladiktan sonra genis yayvan bir tepsinin icerisine makarnamizin yarisini koyuyoruz ve sonra hazirladigimiz kiyma icini makarnanin uzerine dokuyoruz. bu islemden sonra geriye kalan makarnayida kiyma icinin uzerine doktukten sonra hazirladigimiz beyaz sosuda makarnayin uzerine dokuyoruz ve bir kasik yardimi ile uzerini duzgun bir sekile getirip daha onceden isittigimiz yuksek dereceli firinimiza atip 20-30 dk uzeri pembelesinceye kadar bekleriz Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 MERCİMEKLİ MEZE Gereçler: Yeşil mercimek 1 su bardağı 170 gram Su 2 su bardağı 400 gram Yeşil soğan 3 orta boy 45 gram Maydanoz 1/3 demet 20 gram Taze nane 3/4 dal 10 gram haşlanmış mısır(hazır konserve) olabilir Yeşil biber 1 orta boy 15 gram Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram Zeytinyağı 4 yemek kaşığı 40 gram Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yapılışı: Mercimeği yıka, 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslat. Yumuşayıp, suyunu çekene değin, 25-30 dakika pişir. Sebzeleri yıka, ayıkla,yeşil biberin sap ve çekirdeklerini ayırdıktan sonra hepsini incecik kıy, 1/2 tatlı kaşığı tuzla mısırları,birlikte mercimeğe ekle, karıştır, servis tabağına koy. Yağa, limon suyu, kırmızı biber ve kalan tuzu ekle, iyice çırp, salatanın üzerine gezdir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 FAVA 500gr soyulmuş Bakla 2 Bsş Kuru Soğan 2 Orta Boy Patates Yeterince Zeytinyağı Tuz Yapılışı: Bakla soğan ve patatesler hepbirlikte eriyinceye kadar kaynatılır.Üzerinde oluşan köpük alınırken bir kaşık zeytinyağı ve yeterli miktarda tuz tencereye eklenir.Tenceredeki karışım iyice eriyince ince bir süzgeçten süzülür ve soğumaya bırakılır. Servis Önerileri: Üzerine zeytinyağı dökülerek servis edilmesi tavsiye edilir. Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Kaynarken yağ eklenmezse soğuduğunda daha sert bir yapısı olacaktır. Eğer bakla bir gün önceden ılık suya ıslatılırsa pişma süresi kısalacaktır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 TON BALIKLI MAKARNA paket makarna 2 kutu ton balığı 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı karabiber 4 adet domates 5 adet acı veya tatlı yeşil biber 1 çorba kaşığı salça 1 bardak su 2 diş sarımak 1 çorba kaşığı zeytinyağ Yapılışı: tencere içine su konur kaynayıncaya kadar beklenir, kaynayınca içine 1 çorba kaşığı tuz ile 1 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırılır bu işlemlerden sonra içine istediğiniz türde 1 paket makarna atılır ve pişmesi beklenir. 20 dak. sonra makarna pişer ve bir süzgeç yardımıyla süzülür.makarna bir kenarda duradursun içinin sosu için tencerenin içine yağ eklenir kızınca içine ince doğranmış biberleri atıp kavurulur ve kuvrulmuş biberin üstüne ince kıyılmış sarımsağıatıp karıştırılır ardından onun üstüne ince doğranmış domatesi kayarak domates ezilinceye kadar pişmesi beklenir, ve pişen karışımın içine 1 çorba kaşığı salça ile su ilave edilip ton balığını ekleyip ve karabiber, tuzu ekleyip pişmesi beklenir pişen sosu makarnanın üstüne dökerek hafif karıştırarak servis yapılır. Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): makarna kenarda beklerken yapışma olaşılığı yüksek olduğundan pişen makarnayı sosla karıştırmadan önce sıcak suyla yıkayın birbirinden ayrılacaklardır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ akarsu Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 süpersin kardelen. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 süpersin kardelen. teşekkür ederim akarsu.... burda hepimiz süperiz Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 kardelen süpersin devamini bekliyom Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 batırık 1,5 su Bardağı ince esmer bulgur 1 bardak ılık su 1 çorba kaşığı susam 3 çorba kaşığı tahin 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 adet büyükçe kuru soğan 1/2 çorba kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı tepeleme biber salçası yarımşar demet maydanoz ve nane 4 adet orta boy domates 4 dal taze soğan 3 adet sivri biber 2 adet salatalık 2 yaprak marul (mevsimine göre) 6-7 bardak soğuk su Nar ekşisi ve limon yapılışı Bulgur derince bir kaba konur ve ılık su ile ıslatılır, bekletilir Diğer yandan susam bir tavaya konarak pembeleşinceye kadar kavrulur, pembeleşince üzerine tahin eklenerek kavrulmaya devam edilir. Topaklaşınca ateşten alınır, bulgura eklenir Rendelediğimiz soğanı, biber salçasını, kimyon, zeytinyağı ve tuzu da bulgura eklenerek yoğrulmaya başlanır Bulgurun şişmesi kontrol edilerek, ince kıyılmış nane, maydanoz, taze soğan,sivri biber eklenerek çok az daha yoğrulur Kabukları soyulmuş, kuşbaşından küçük doğranmış domatesler, küçük doğranmış salatalık, ince kıyılmış marul yaprakları eklenerek karıştırılır eğer mersinli arkadaşlar varsa kişiye göre yer fıstığınında kullanıldığını bilirler...arzuya göre Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.