Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Günlük Yüz Bakımı Nasıl Olur


tastaram

Önerilen İletiler

Günlük Yüz Bakımı özellikle yaz aylarında oldukça oldukça önemlidir bunu nedeni güneşe en çok maruz kalan vucut bölgesi yüzdür ve güneş ışınlarından oldukça fazla etkilenir.Bu nedenle özellikle yazın yaşlanmaya ve lekelere karşı yüzünüzü korumalısınız.Koruma için piyasada bir çok krem mevcuttur ve ünlü markaların bir çoğu üretmektedirler fakat hepsinin etkili olduğu söylenemez üstelik bu sizin içinde oldukça pahalı bir yol olacaktır.

 

Günlük Yüz Bakımı Önerileri

 

1-Günlük Yüz Bakımı ucuza getirmeniz için size basit ve ucuz bir yöntem önereceğim hepinizin bildiği kremler var. Bir çok marka üretmektedir.Tercih ettiğinizi alabilirsiniz.

2) Dairesel canlandırma: Dairesel yuvarlaklarla alın ortasından dekolteye inilir.

3) Göz çevresi: Minik zincirler yaparak, üç tane yuvarlak ve zin­cir halkalarla kontak sağlar.

4) Şakaklara doğru yuvarlaklar yapılır: Burun ve dudak çevresinde kontak yapıp, dudak çevresinde yani gülme çizgilerinin üzerin­de sekiz şekli yaparak, dudak üstünde düz hareketlerle çalışıp, daha sonra tekrar yuvarlaklar ve kontak sağlayıp yanak topla­ma yapılır. Sonra dekolteye inilip tekrar küçük yuvarlaklarla ma­saj yapılır. Soğuk kompres yapılarak işlem sona erdirilir.

5) Lenf drenaj: Kontak yapılıp, çeneden başlayarak makas ha­reketleri ile masaj yapılır. Önce, dudak çevresinde üç defa bastırılıp burun masajı yapılır. Üç defa burun kanatlarına ya­vaşça bastırılıp, kontak yapılarak yanaklara toplama yaparak göz çevresine üç defa minik dairesel hareketlerle devam e-dip, yanak ve boyun masajından sonra bitirilir.

6) Yüz ve boyun masajı: Cilt gereken sütle veya kremle temiz­lendikten sonra, masajı kolaylaştıracak ve cildi besleyecek krem yüze yayılır.

Her iki elin baş ve ortanca parmaklarının uçlarını kullanarak (diğer parmaklar masaja katılmaz) tırnakları cilde batırma­dan, cilt yüzeyine seri hareketlerle küçük çimdikler uygulanır. Böylece yüzün ve boynun her yanı çimdiklenir. Bu masaj kan dolaşımını olumlu etkiler.

Yalnız göz kapaklarına ve göz altına masaj uygulanmaz. Uy­gulama iki veya üç dakikadan fazla sürmemelidir. Bu masaj buğu banyosundan sonra uygulanırsa, tıkanık olan gözenekleri açar, cilt yüzeyini tıkayan yağın kolayca boşal­masını sağlar. Bu yöntem yağlı ciltler içinde faydalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.