Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRKİ CUMHURİYETLERİ NEDEN TÜRKİYE'Yİ SEVMEZ


EXSTREME

Önerilen İletiler

Orhan Pamuk gibi sahte aydinari da biliyorum,

30 yil anayasa hukuk profesörlügü yapmis, Atatürkcü, laik cumhuriyetci (mason) Cemil sena gibi aydinlari da iyi taniyorum.

Bir de vatan haini(!) Nazim Hikmetleri iyi bilirim.

Dinde de son Türk mesihlerinden Yasar Nurileri de es gecemeyiz degil mi?...

 

Herseyin basi okumak, arastirmak ve gözlemektir.

Ben kendi fikrimi söylüyorum:

Inanmak her zaman tehlikelidiir ve bir seylere inananlar en cabuk, en önce kullanilirlar?

saygilar :D

 

 

ben Allaha inanmasaydim nasil biri olurdum diye düsündüm de...

 

Allaha inandigim icin benim serrimden bircok kimse kurtuldu yani benim inancim inan bana faydasiz degil..

 

 

 

iyide canuğur solcu değil ki birkaç yazısından anlayabilrsin bunu..

 

solcu degil mi?

 

her ateist bana göre solcudur

cünkü onlara göre sagcilar dinci

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir TheLastofMohicaN

komik olma :D

 

BU VE BUNA BENZER OLAYLAR COCUGUN ICINDEKI SEVGIYI ÖLDÜRÜP, YERINE NEFRETI SALAR.ÖYLE BIR DISIPLIN; ANCAK PROVAKATÖR VE AJAN YETISTIRIR!

DAHA SONRA DA YALANCI POLITIKACILAR KARSIMIZA DIKILIR.

SÖZLERIM SOLCU DIYE SOKAKLARDA DOLASANLAR ICIN DE AYNEN GECERLIDIR; ZIRA ONLAR DA ZORBA DISIPLIN SÜZGECINDEN GECMISLERDIR..

bunlar canuğurun sözleri

 

burada bu şekilde yorum yapmış

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Çok ilginç bir iddia!!!!!

 

Ama bence sadece öyle görünüyorlar daha doğrusu görünmek zorundalar çünkü rusya denen devlet başlarında onları kıstırmış durumda......

 

sevseler çeçenler ruslara dalmazdı...

 

bir çeçenim, kafkas türklerinin türk devletini sevmemeleri gibibir şey olamaz.

 

Rus ordusu sarıkamış'a doğru ilerlediği sıralarda, enver paşanın orduyu toparlayıp direniş hattı kuracak zamanı yoktu, aylara ihtiyaç vardı ki osmanlı ordusu sarı kamışa yeteri kadar askeri ikmal edip direniş mevzileri oluşturabilsin rus taaruzuna karşı. bunun Nerimanov ve Sultan Galiyev farkındaydı. rus ordusu kafkasyadan geçerken yüzbinelrce çeçen ve azeri direnişçi rus ordusuna gerilla saldırıları yapmaya başladı. ruslar her yoğun saldırıdan sonra durup yaralıalrın sevki dağılan birlikleri tekrar toparlamak cephane takviyesi yapmak gibi sebeplerle çok zaman kaybettiler. bu kazanılan zamanda binlerce çeçen ve azeri milisin kanı pay sahibidir. bu sırada enver paşa izzet paşaya ordu kurdurup sarıkamışı savunmaya aldı (enverin aptalca imha savaşı denemesi olmasaydı, rus ordusu fransızlar aracılığıyla teslim olma şartlarını konuşmak istiyordu)

 

bu gün söylenen osmanlı topraklarına rus ordusu kafkas direnişi püskürtülünce girebildi tanımı, o yıldaki direnişin bu amaçla yapıldığını es geçer bzen.

kurtuluş savaşı yıllarında Atatürk'ün borç istediği Nerimanov " kardaş kardaşa borç verir mi paşam? elinden tutar onun" demiş ve büyük yardımlar yapmıştır.

 

şimdi kafkas türklerinin soğuk baktığı türkiye cumhuriyeti değil. türk iktidarlarıdır. bilmiyorum ne kadarınızın bu konuda bilgisi var ama. 90 lardan itibaren sovyetler birliğinin dağılmasından sonra, Türkiyenin kafkasyaya abilik yapma misyonu hedefi, öyle bir noktaya geldiki. Süleyman demirelin kimi çeteler aracılığıyla Haydar Aliyevi indirmek için düzenlediği azerbaycan darbe deneyimi. bu deneyimdne sonra bir çok türk ajanı azerbaycan da idam edildi.

 

Kafkaslar kardeşliğie dostluğa çok önem veren insanlardır. ancak onalra abilik saygıyla hizmetle yardımla olur. ajanlar ve düzenlenen darbeler aracılığıyla değil, onların topraklarına elinizde silahla girerseniz kim olursanız olun bir anda önemsizleşir. kimi hükümetlerin bu ynalış kafkas politikası bir çok türki cumhuriyetin tekrar yüzünü rusyaya dönmesine sebep oldu.

 

bir sıkıntı yaratan konu. bir çok türki cumhuriyette Fetullah Gülenin açtığı okullar CIA nın ajan faliyetlerinin ana üssü konumuna geldi. bu konuda türk hükümetine bildirilen sıkıntıları hatırlıyorsunuz. sonra türkiye azerbaycan gürcüstan sorunlarında azerbaycanın arkasında kurtuluş savaşında azerbaycanın türkiyenin arkasında durduğunun onda biri durmamıştır. Bu gün Meksikanın chipas eylaetindeki maya yerlilerinin bağımsızlık mücadelesine gösterilen ilginin yüzde birini çeçenlerin mücadelesine çok görülmüştür kimi çevreler sivil toplum kuruluşları tarafından.

 

Çeçenistanın aslanı gelmiş geçmiş en büyük komutanı Cevher Dudayev, Başbakan Necmettin Erbakan Tarafından Mit müsteşarı Şenkal Atasagun aracılığıyla gönderilen uydu telefonu cihazının, ime numarasının CIA nın elien geçmesi ve uydudan yerinin tespiti sonucu yakalandı ve öldürüldü. Bu konuda Şenkal Atasagun telefonu Erbakandan bizat aldığını ve hiç bir mit ajanının telefon hakkında bilgisi olmadığını söyledi ve topu Erbakan'a atı tabi Erbakan'da Atasagun'a. Çeçenler Atasagun'a suikast için karar aldıkların da araya giren türk devletiydi. bakın hükümeti demiyorum DEVLETİ. ne acıydı ki çeçenler için kardeş bildikleri bir halkın hükümetinden gelen bir cihaz bir casus alıcı onların en büyük komutanlarının ölümünü sağlıyor.

 

Ve size bir anektod bir çeçenin gözünden konuşuyorum. Şu anda Rusyanın Çeçenistandaki saldırıları vahşeti ve zulmune karşı bölgede gerçek anlamda sert tepki gösteren ne bir devlet ne de bir parti var. yalnıca ikisi dışında Rusya Komünist İşçi Partisi, ve Rusya Federasyonu Komünist Partisi. Emekli Zırhlı Generali Makaşov'un önderlik ettiği ve Rus ordusu içinde oldukça etkin olan Komünist Subaylara bağlı birlikler Çeçenistana yapılan hiç bir operasyona katılmıyor ve onalra bağlı pilotlar çeçenistan bombardımanlarına katılmıyor. Bu sizce de baya manidar değil mi. Lafa geldimi herkes kardeşimiz. ama gerçek destek düşmanın ülkesindeki iki partiden geliyor.

Tarih: Düzenleyen: CYRANO
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

türki cumhuriyetlerin türkiyeyi sevmemesi gibi bir durum olduğuna ihtimal vermiyorum...

 

ancak 19.yy ortalarından 20. yy sonlarına kadar istilalara maruz kalmış insanların kültürel anlamda farklı özellikler göstermesi normaldir.

 

bence bunu tartışmak yerine;türkiye cunhuriyeti ve türki cumhuriyetler arasındaki kültürel bağ nasıl geliştirilebilir, türkiye ne yapmalıdır...

 

bunu konuşalım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Kardeşim exstreme hazır bu konuyu açmışken sizlere bi olay anlatmak istiyorum.arkadaşımın abisi iş için kazakistana gidiyor ve kazaklar ark.ımın abisine pis pis bakıolar bu bi gün dönüyor türkçe ne bakıyorsunuz?diyor ve olan oluyor.arkadaşımın abisini sokaktaki tüm kazaklar dövüyor.bunlada bitmiyor.arasıra memlekete geliyor.uçağa biniyor türkiyeye gelmek için hostes soruyor türk müsün?o da cewap weriyor türküm die eğer yalansa allah belamı wersin ki türkleri uçakta koltuklara oturtturmuyolar.sıra sıra hosteslerin oturduğu koltuklara oturmuşlar türkiyeye gelene kadar.arkadaşımın abisi halen kazakistanda çalışıo we bi inş.firmasında.şantiyaden dışarı adımını atamıo.bu anlattıklarımın hepsi gerçektir.eğer atıyorsam allah belamı wersin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2002 yılında mesleğim gereği 1 yıl Azerbaycan' da kaldım tüm şehirlerini gezdim, izlenimlerimi anlatmak isterim..

 

Her şeyden önce günümüzde Azeri nüfusunun sadece yarıdan azı Azerbaycan topraklarında yaşıyor, Büyük bir kısmı İran hududları içerisinde kültürlerine sıkı sıkıya tutunup yaşamaya devam ediyor.Ruslar Azerbaycan üzerindeki yıllar süren hegomanyası müddetince azerilerin içindeki türkiye sevgisini yok etmek hatta düşman etmek için gerçekten akıllı politikalar uygulamıştır. bunlardan örnekler;

 

-- Azeri hiç kimseyi ;askeri ve devletle ilgili üst düzey yönetici kadrosunda kullanmamıştır.

 

-- Azerilere günümüzde kanayan yara olan rüşvet 'i öğretmişler, hayatları ile özdeşleştirmişler, Karneyle et dağıtırken öbür taraftan kasaba bi arka kapı yapıp rüşvetle fazla almalarına müsade etmiş hatta teşfik etmiştir. Et veren ruslara da minnet ettirmiştir..

 

-- İçki alışkanlığını özellikle erkek nüfus üstünde etkin kılıp bunun su gibi doğal bi içecek olduğu ne kadar arak (votka) içersen o kadar erkek olunacağını beyinlerine lanse etmiştir...

 

-- Azerileri daha çok güzel sanatlarda başarılı olmaya şartlandırmış , tarlalara rus askerlerinin nöbet tuttukları kulubeler yapmış insanların esir gibi çalıştırılması sağlanmıştır..

 

-- Bakü de gezerken mahallelerin bir demir kapı ile son bulduklarını gördüm , hiç bir kahve veya insanların muhabbet edebilecekleri bir yer göremedim ..böl yönet politikası izlenmiş insanların bi araya gelip bi şeyler konuşup planlamalar yapmasın diye hassas çalışılmış, halk her 3 kişiden biri ajan diye korkutulmuş,

bi kaç örnek olayla korku pekiştirilmiş

 

-- Bakü ye bir hava alanı yapılmış ve buradan kalkacak rus jetlerinin hedefi TÜRKİYE olarak belirlenmiş, Azeri halka kendilerinin en büyük düşmanlarının Türkiye olduğu sindirilmeye çalışılmıştır.

 

Ama bütün bunlara rağmen Azeri şehirlerinin hepsinde Türk olmamdan ötürü itibar gördüm..Öztürkçemi yıllar geçmesine rağmen unutulmadığını hatta gururla konuşulduğunu hissettim ve gördüm..Onlar Türkiye'yi hiç unutmamışlar.. Kurtuluş Savaşına kollarında , boyunlarında ne kadar altın varsa gönderen Azeri kardeşlerimize Osmanlı zamanı büyük yardımlar etmemize rağmen KARABAĞ meselesinde kısmen yanlız bırakmışız..

 

BİR MİLLET, İKİ DEVLET

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye Azerbaycan da bir askeri darbe planladı ve büyük bir rezaletle sonuçlandı türk ajanları idam edildi. bu olay azierileri sıkı sıkı ruslara yaklaştırdı.

 

Efsanevi çeçen komutan Cevher Dudayev Türkiye başbakanı Erbakan'ın gönderdiği uydu telefonunun ime numarasının amerikaya bildirilmesi sonucu nokta tespitiyle öldürüldü.

 

Türkiyenin kafkas politikası berbattır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Türki Cumhuriyetlerin Türkiyeyi sevmemesi diye bir şey söz konusu değil.

 

Türkiyeye en sıcak bakanlar Türkmenistan(adı üzerinde Türkiyedeki 52 milyon Türkmenin ata yurdu),Azerbaycan.Feza bunlar bizim Oğuz boyundan gelen kan akrabalrımız.Tatarlar Türkiyeyi seviyorlar.Özellikle Kırmı Tatarları-ki Türkiyede bayağı bir Tatar ve Kıpçak kardeşimiz yaşıyor.

Sakalılar coğrafi olarka çok uzak düştüklerinden Türkiye hakkında pek bilgileri olduklarını sanmıyorum.

Kırgızlar aynen.

Uygurlar Türkleri çok seviyorlar ama biz Uygurlar için pek bir şey yapmıyoruz.

Kafkas Halkları Türklere dostane yaklaşıyor.Türk soyundan gelenler ve gelmeyenler dahil.

Çeçenler,Nogaylar,Avarlar Türkiyeyi seviyor ve sıcak bakıyor.

Gelelim Kazak ve Özbeklere,geçmişte Oğuzlar bu iki boyla çok savaştıklarından-ve Özbekistanın Türk dünyasının liderliğini Oğuzlara kaptırmama gibi bir girişimi olduğundan(Emir Timuru hepiniz bilirsiniz-ki onun gibi bir Özbek Kağanı yine çıkıp boyları birleştirirse-atalarım gibi Osmanlı yerine onun yanında saf tutarım)Anadolu Türkleri iel aralarında bir rekabet vardır.Ama bizle aynı kökten olduklarını ve kardeş olduğumuzu bilirler.Türkiyeyi de bilirler,bir art niyetleri yoktur(sevmeme gibi) fakat siz Türksünüz derseniz boy adlarını söyleyeceklerdir.

 

Bütün bu milletlere siz Türksünüz derseniz kendi boy ismini söyler.Çünkü Türk kavmin genel adıdır ama bir süre sonra Anadolu Türkmenleri için kullanılmaya başlanmıştır.Ama bir Azeriye bir Türkmene Türkmenim dedirtebilirsiniz.Aynı şekilde eğer Anadoluda yaşayn bir Türk olmasaydım ben de kendime Türkmenim derdim çünkü Oğuz Türküyüm.

 

Türk Türkistan Kafkasya İlişkilerini Bozanlar

1-Kürt inşaat şirketleri ve Kürt işciler

2-Bulundukları ülkenin kurallarına uymayan Türk işadamları

3-Özellikle Kazakları çok yaralayan(ki ben hepsinden defalrca özür diliyorum)Kazakistanı geç tanımamız

4-Kafkas uluslarını Slava karşı yeterince etkin desteklememek

5-Laikl rejim tesis etmeye çalışan Özbekistan gibi ülkelerde cemaat okulları

6-Bizde bazı devlet adamlarının akrbaları olan Türkmen ve Azerilere gereksiz üstünlük taslaması

7-Türk sadece Anadolu Türkmenlerini tanımlamak için kullanırken bizm onlara ulusal üstünlük taslamamız ve Türküm dedirtmeye çalışmamız

8-Güney Azerbyacana Türkiyede olan Kürdiler ve milli bilnçsizlik yüzünden Azatlık için yeterince yardım edilememesi(Oysa Şah İsmail Mülkü-öz Türk yurdudur)

 

ve daha onlarca neden.

 

Etkin bir ekonomik ve kültürel işbirliği olmadan ne hakla siyasi işbirliğini bekleyebiliriz?Bu olmazsa akrabalarımız bizi nasıl tanır.Tanırsa nasıl tanır?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 12 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.