Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

FAİZ DIŞI FAZLA


ekonom

Önerilen İletiler

FAİZ DIŞI FAZLA

 

Ülkenin borçları olmasa, faiz dışı fazla, hiç önemi olmayan bir şeydir. Ama 2003 yılının başında Türkiye'nin gelir dengesinde bir büyük sıkıntı söz konusuydu. Türkiye'nin vergi gelirleri, borçlarının faizini bile ödemeye yetmiyordu. Türkiye bilerek, isteyerek Dünya Bankası ve IMF tarafından bu duruma itilmiştir. IMF'nin de Dünya Bankası'nın da (İlluminatinin iki uzantısı) bir tek hedefi vardı. Türkiye'yi bir sömürge yapmak. Bu sömürge, askeri işgalle gerçekleşen bir sömürge olmayacak, ekonomik işgalle gerçekleşen bir sömürge olacaktı. Ve bir Dünya Bankası uzmanının Türkiye'ye gelip de bir eyalet valisi rolünü üstlenmesi, illuminatinin bir tuzağı idi.

 

Faiz dışı fazla, ülkenin faiz borçları yüzünden düşürüldüğü korkunç bir tuzaktır. Türkiye, hala birtakım sebepler dolayısıyla ciddi sağlam adımlar atamıyor. Mesela, Türkiye'nin denk bir bütçe yapması şu anda mümkün değildir. Öyle bir kuvvet ağırlığı var ki, o ağırlığın olduğu taraf masraflarını kesinlikle kısmıyor.

 

Sevgili kardeşlerim, burada büyük problemler var. Türkiye yorganını ayağına göre uzatamıyor. Yorgan her zaman kısa kalmaya mahkum; bütçe açıkları sebebiyle... Ülke, faiz dışı fazlaya ulaşmış. Zaten o minvalde çalışıyor. Türkiye'nin gelirlerinden faizler çıktıktan sonra kalan fazla %6,5'tan daha fazlaysa, devletin problemi yok, demeye getiriliyor, Dünya Bankasıda IMF de. Aslında bu bir iflas tablosudur. Türkiye bütçesi, vergileriyle ve diğer gelirleriyle hem masraflarını karşılayabilmelidir hem de bütün borçlarının faizlerini ödeyebilmelidir. Açık vermeyen bir bütçeyle bu mümkündür. Ve şu anda buna imkan yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İktisat bölümünde okumama rağmen okulu ihmal ettiğim için daha yeni yeni ekonomi hakkında ayrıntıları öğreniyorum ve daha çok yolum var fakat şu kadarını biliyorum ki çağımızda ülkeler topla tüfekle değil, Dünya Bankası ve IMF vasıtasıyla sömürgeleştiriliyorlar. Dünya Bankası'nın arka odalarında 3. dünya ülkelerini incelemekten başka görev almamış, Türk nüfus kayıtlarına göre bekar (ya da dul, bilemiyorum ) görünen ancak Cathrine Yenge'yle karizmatik, genç bilimadamı kılıfına sokulan ekonomi mesihimiz sayın Derviş, vatan aşkıyla yanıp tutuşan holding medyamız tarafından kamuoyumuza takdim edildiğinde, kendisinin "süper bakan" olmasına karşı çıkanlara hayret edilmişti. Ülkede seçim atmosferini başlatmak için o hassas dönemde "güvensizlik" edebiyatını gündeme sokan bu önemli şahsiyetin neden olduğu "troyka rezaleti" de dün gibi aklımda.

Diğer yazılarını daha okumadım ama anladığım kadarıyla okuluma yardımcı olacaksın, eline sağlık...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.