Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Seyyid Salih Özcan Hocamız açıklıyor (Üstadın 12 vekilden biri)


umutavrupa

Önerilen İletiler

Seyid Salih Özcan: Ispartaya gittik, Ispartaya gittik. Sabahleyin orda indik, sabahleyin inince doğru Üstadın evine gittik. Üstadın evine gidince, kapıyı çaldım kapıda Tahiri Ağabey kapıyı açtı. ‘Ooo Seyyid Ağa diye sarıştık, öpüşürken o zaman bir de bizim Zübeyr Ağabey geldi ‘Ooo” filan diye onlar sarışırken Üstad dışarı çıktı, ordan çıktı gelirken Üstadım Üstadım Seyyid Salih gelmiş, tamam tamam gelsin demiş, gelsin demiş. Gelsin deyince peşine düştük. Buyursun gelsin dedi. Üstad çıktı karyolanın üzerine oturur, yorganı da önüne çekti, çekince o zaman ben tabii dedi ki 'bu kardeşim Tahiri' dedi, çağırdı, Tahiri, mektubu getirin, Tahiri geldi elinde mektubu verdi oku dedi mektubu, okuyunca dedi ‘Efendim bu mektup şeyden gelmiş Cizre’den gelmiş, bu Mardin’in Cizre kazası vardır o zaman, Cizre kazasından Seydanın bir halifesi yazmış’ dedi. Cizre şeydi halife. O zaman Seyda bir şeyhti kendisi, Nakşibendi şeyhiydi, mektup yazmış, demiş ki ‘Efendim Mehdiyi görecek miyiz?’ Mehdinin vazifesi nasıl olacak ne olacak falan diye sualler soruyor. Şimdi Üstad deyince böyle o zaman sordu, Mehdi’yi, Mehdi'yi dedi efendim ‘ben görmeyeceğim dedi, keçeli sen göreceksin' dedi, böyle tak diye kafama bir tokat vurdu Üstad Hazretleri diyince öyle. Ondan sonra mehdi dedi mehdinin programı dedi Risale-i Nur olacaktır dedi, Risale-i Nuru program kendine tayin edecektir filan diye. Bu şekilde bundan sonra birden bire döndü üstad dedi, kardeşim dedi, sen dedi, oruç musun, ‘Efendim ben inşaAllah niyetliyim, abdestliyim ben, oruç musun dedi, evet, Tahiri de oruçtur, Tahiri de sen bu akşam benim yanımda misafirsiniz dedi, Tahiri dedi, sen çorbayı ve iki tane yumurta yapacaksın kıracaksın o yumurtaların birisi senin için, birisi Seyid Salih için dedi.

 

Soru: Günümüzde şimdi bazı insanlar çıkıyor, diyorlar ki, Mehdi bir kişi değil, şahsı manevidir diyorlar halbuki Üstad Hazretleri bu konuda çok detay veriyor, Mehdiyi anlatıyor değil mi hocam?

 

Seyid Salih Özcan: Olur mu, Mehdi bir şeydir, Mehdi elbette bir şahıs olacaktır. Üstad Hazretleri söylüyor, Deccal de bir şahıs olacak, Mehdi de bir şahıs olacak

 

Soru: Üstad da bu şekilde söylüyor değil mi hocam?

 

Salih Özcan: Tabi söyledi bunu, açıkça söyledi.

 

 

video linki : http://www.dailymotion.com/video/xffzef_seyyid-salih-ozcan-hocaefendi-hz-mehdi-bir-yahystyr_news

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.