Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sigara iciyorsaniz sonucu böyle olmak


GÜLSÜN

Önerilen İletiler

evet evet sıgara saglıga cok zararlıdır ...

 

 

dun aksam cıktım ısyerımden bındım arabama kafamı saga cevırdım 20 metre sonra gordugume ınanamadım nerdeyse boyuna bakarak anaokulu ogrencısı denılecek kadar kucuk bır veletçik (kerata yani) :D elini yukarı asagı ındırıp kaldırıyor dıkkatımı cektı velet nasıl sıgara ıcıyordu bır gorsenız sıpayı dovesım geldı.. Ama cocuklara kıyamam.. en cok 8 yaslarındaydı ya nerden bulduysa bıde kımı taklıt edıyorsa acayıp komıktı.. ama aglayayım mı guleyım mı karar veremedım :unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

acini alir içinden

yakar küle çevirir

savurur duman gibi dagitir

mutluysan eger

izin vermez kendine saklamana

baslarsin anlatmaya

paylasmaya

yoksa eger yaninda

utana sikila istersin baskalarindan

sicak dostluklar kurdurur insana

canimimi esirgiyecegim senden

al senin olsun

hiçbir zaman vazgeçmem senden

en sadik dostum

sigara :P işte budur görüşüm

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SİGARADA KAÇ ZEHİR VAR?

 

Sigarada bulunan zehirlerden birkaçı:

 

Polonyum - 210 (kanserojen),

Radon (radyosyon),

Metanol (füzeyakıtı),

Toluen (tiner),

Kadmiyum (akü metali),

Bütan (tüpgaz),

DDT (böcek öldürücü),

Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),

Aseton (oje sökücü),

Naftalin (güve kovucu),

Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),

Arsenik (fare zehiri),

Amonyak (tuvalet temizleyicisi) ,

Karbon (eksoz Monoksit gazı),

Nikotin

ve 3.885 toksik madde.

Sonuç olarak ciğerlerimizde oluşan Katran (asfalt).

 

 

SİGARANIN ZARARLARI

 

SİGARA İÇMENİN VÜCUDA ETKİLERİ

 

Artık herkes sigaranın ne kadar ne kadar zararlı olduğunu biliyor. Tütünün kanserojen olduğunu duymayan, bilmeyen kalmadı. Ancak, sigaranın zararları bununla bitmiyor, her türlü kalp ve akciğer hastalığına yol açıyor, damar tıkanıklığı felce kadar götürebiliyor.

 

İlk nefes ... ve sonrası

 

Sigara içtiğiniz anda, vücudunuz etkilenmeye başlar. Nabzınız yükselir, daha hızlı nefes alıp vermeye başlarsınız. Kan dolaşımınız yavaşlar. Sigara içinde yaklaşık 3.700 zehirli madde barındıran bir karışımdır. Bunların büyük bir bölümü kanserojendir. En zararları da karbon monoksit, hidrojen siyanid ve amonyaktır ve bu zehirli kimyasal maddeler, bir nefes sigarayla kan dolaşımınıza karışır. Bunun sonucunda, astım, ciğer yangısı, göğüs ağrıları başlar. Daha sık nezle, grip ve soğuk algınlığı geçirmeye başlarsınız.

 

Her on üç saniyede bir kişi, sigaraya bağlı bir hastalıktan hayatını kaybetmektedir. Her yıl dünyada 2.500.000 milyon kişi sigara yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu ölümlerin başlıca sebebi akciğer kanseridir, ikinci önemli sebep kalp hastalıkları ve diğer kanser türleridir.

olum7le6ke.jpg

İnsan vücudunda, hiçbir bölüm yoktur ki; sigarada bulunan kimyasal maddelerden etkilenmesin. Bu bölümde, vücudunuzda kısa bir tur yapacağız ve vücudunuzun ne halde olduğunu size göstereceğiz:

 

Baş ve Yüz

 

Bir sigara bağımlısı olarak, ağız kanserine yakalanma riskiniz çok yüksek. Ayrıca tütün duman diş eti hastalıklarına yol açar, diş çürümesine ve nefesinizin kötü kokmasına sebep olur. Bunların yanı sıra sigara bağımlılarında kronik baş ağrılarında rastlanır. Beyne giden oksijende azalma olur bu da beyin damarlarının daralmasında neden olur. Bu durum kişiyi felce kadar götürür.

 

Akciğer ve Bronşlar

 

Soluk borunuzdan ve bronşlarınızdan geçen duman göğsünüze iner. Sigara dumanındaki hidrojen siyanid, bronşlarınızın çeperini yakar ve kronik öksürük ortaya çıkar. Bronşlar zayıfladıkça, bu bölgede pek çok hastalık oluşur. Akciğer salgılarında azalma olur ve bu da kronik öksürüklere yol açar. Sigara içenler, içmeyenlere on kat daha fazla akciğer kanseri olma riski taşırlar.

 

 

Kalp

 

Sigaranın kalbe verdiği zararlar tek kelimeyle yıkıcıdır. Nikotin kan basıncını yükseltir ve kanın daha çabuk pıhtılaşmasına sebep olur. Sigarada bulunan karbon monoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolesterol depolanır ve bu da kalp krizi riskini arttırır. Bunun yanı sıra, kan dolaşımı bozukluklarına bağlı olarak, felç, parmaklarda kangren ve iktidarsızlık, sigara içenlerde çok sıklıkla görülen hastalıklardır.

 

Organlar

 

Sigaranın sindirim sistemine pek çok kötü etkisi bulunmaktadır. Sigara tüketimine bağlı olarak, midede asit salgılanması artar, mide yanmaları ve ülser başlar. Sigara bağımlılarında pankreas kanseri çok sıklıkla ortaya çıkar, büyük ölçüde ölümle sonuçlanır. Sigaranın ihtiva ettiği kanserojen maddeler, idrarla dışarı atılır ancak bu maddelerin vücuttaki varlığı mesane kanserine yol açar. Sigara yüzünden oluşan yüksek kan basıncı ise böbreklere büyük zarar verir.

 

Sonuçlar

 

Sigaranın sağlık üzerindeki kötü etkileri araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu araştırmalar göre, sigara tiryakisi erkeklerin %40'ı henüz emeklilik yaşına gelmeden hayatını kaybetmektedir. Bu oran sigara kullanmayanlarda %18'dir. Sigara kullanan kadınlarda ise rahim kanseri riski çoğalmaktadır, hamile kadınların sigara içmesi ise sakat ve ölü doğumlarla sonuçlanmaktadır.

 

Tüm bunlara rağmen, sigarayı bıraktığınız anda vücut kendi kendini tamir etmeye başlar. On yıl içinde vücut hiç sigara içmemiş gibi olur. Ancak, sigarayı bırakmak için kanser ya da kalp hastası olmayı beklerseniz, vücudunuzun kendini tamir etmesi için pek fazla vakti olamayacaktır. Ne yazık ki, bu hastalıklar çoğunlukla öldürücüdür. Sigarayı bırakmanız için daha iyi bir sebep olamaz. Ne Dersiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kazık mı çaktık bu dünyaya yahu...?vademiz neyse o.içmeyen içmez ama dikkatli içenlerede dewamlı taş atmanın bi anlamı yok...sigara içmeyen birinin yanında içmiyorsam,tehlikeli madde yanında içmiyorsam hele hele çocukların hastaların yanında içmiyorsam kimsenin bişi söylemeye hakkı yok...

 

çoğu tv dizisinde sigarayı sansür koyarlar görünmesin diye.neymiş kötü örnek oluyormuş ? peki öyleyse hemen hemen her dizide bırakın kötü karakterleri iyiler bile silahsız gezmezken sigara mı kaldı sansürlenecek ???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SİGARAYI BIRAKINCA

 

Sigarayı bırakınca neler oluyor:

* 20 dakika sonra, kalp atışları düzene giriyor ve vücut ısısı sigara içmeyen bir insanla eşitleniyor.

* 8 saat sonra, kandaki karbondioksitin %95'i temizleniyor.

* 24 saat sonra, kalp krizi riski azalıyor, sağlıklı insana yakın duruma geliniyor.

* 2 gün sonra, tat ve koku alma normal insan gibi hassaslaşıyor.

* 3 gün sonra, nefes almak hissedilir derecede iyileşiyor.

* 3 ay sonra, akciğerler %30 daha fazla çalışıyor; içerisindeki kiri de atmaya başlıyor.

* 1 sene sonra, kalp kafesinden hastalanma rizki %50 azalıyor.

* 10 sene sonra, akciğer kanseri olma ihtimali hiç sigara içmeyen bir insanla denk oluyor.

* 15 sene sonra, kalp ve tansiyon hiç sigara içmemiş gibi normalleşiyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Sayın Sigara Tiryakisi,

Belki şu anda sigaranızla mutlu olup, sigara içme hakkınız kısıtlandığı için öfkelenmektesiniz. Sigaranın zararlarını bildiğinizi düşünmenize rağmen sigaraya devam ediyorsunuz. Belki de şöyle düşünüyorsunuz ;

• *Günde bir kaç sigara içiyorum, bu da tehlikeli değil.

• *Sigarayı bırakamayacak kadar tiryakiyim.

• *Sigara strese dayanmamı kolaylaştırıyor.

• *Kilo almamı engelliyor.

• *Herkes bu kadar karışmasa bırakabilirim.

NEDEN SİGARA İÇMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ ?

Fiziksel Bağımlılık : Sigaradaki nikotin, alkol, kokain ve eroinden daha fazla bağımlılık yapan bir maddedir. Her soluktan 7 saniye sonra nikotin beyninize ulaşıp " iyi hissetmenizi" ve daha fazla "nikotin istemenizi" sağlıyor.

Fiziksel Alışkanlık : Sigaradan çekilen her nefes el ve ağız alışkanlığınızı kuvvetlendiriyor. Eğer günde 1 paket sigara içiyorsanız ve her sigaradan 10 nefes çekiyorsanız, günde 200 kez, yılda 73 000 kez bunu tekrarlıyorsunuz ve gittikçe güçlenen bir alışkanlık ortaya çıkıyor.

Duygusal Destek : Sigara tiryakileri sigarayı kötü zamanlarında destek olan, iyi zamanlarında neşelerini artıran bir arkadaş olarak görürler.

Kimlik : Bir çok sigara tiryakisi sigarayla kendini özdeşleştirmiştir.

Sosyal Alışkanlık : Eğer kahvenizin yanında veya kahvede, barda sigara içiyorsanız, belli sosyal durumlarda sigara içmeye kendinizi alıştırmışsınız demektir.

Sigara Endüstrisi : Sigara üreticisi firmalar, sigara, ile soğukkanlılık, kararlılık, incelik, güç ve öfkenin kontrol altına alınması arasında ilişki olduğuna insanları inandırmak için milyonlarca dolarlık reklam yapmakta, filmlerde önemli karakterlerin kendi sigaralarını içmeleri için yüz binlerce dolar ödemektedirler. " Amerika gibi ülkelerde sigara içmek iyice kontrol altına alındığından, sigaralarını gelişmekte olan ülkelerde pazarlamakta ve insanların genç yaşta sigaraya başlayıp, devam etmeleri için her yolu denemektedirler. " Sigaraya alıştırdıkları kişinin bütçesinden her ay düzenli bir bölüme el koymaktadırlar.

Lütfen gizli ve açık sigara reklamlarına inanmayın !

Kendinize güvenin, sigarayı bırakabilirsiniz.Stresle başa çıkmakta zorlanıyorsanız ailenizden, arkadaşlarınızdan, doktorunuzdan yardım isteyin. Hastalıklı bir yaşam ve erken ölmek istemiyorsanız sigarayı bırakmayı başaracaksınız !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

acini alir içinden

yakar küle çevirir

savurur duman gibi dagitir

mutluysan eger

izin vermez kendine saklamana

baslarsin anlatmaya

paylasmaya

yoksa eger yaninda

utana sikila istersin baskalarindan

sicak dostluklar kurdurur insana

canimimi esirgiyecegim senden

al senin olsun

hiçbir zaman vazgeçmem senden

en sadik dostum

sigara :P işte budur görüşüm

 

+++1

benim en iyi dostum içkim sigaram

onlarda terkeder olmasa param yaniiiii.

bi sigaramız var onuda almayın elimizden yahu.. -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:angry: yanınızda içersem yazın bunları yaw kendi ciğerim kendi bünyem kendimize yapıyoruz size ne oluyor :angry:

 

***

 

hic birsey olmuyor marti, sadece bukadar kizmanin nedeni nedir diye düsünüyorum su an...

 

 

acaba diyorum gercekten karsi gelenleremi kiziyorsun, yoksa birakamadigin kesek hic elime almasaydigim dediginemi kiziyorsun.. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:angry: yanınızda içersem yazın bunları yaw kendi ciğerim kendi bünyem kendimize yapıyoruz size ne oluyor :angry:

Havaya kirletiyosunuz o pıss dumanla haliyle bizde zehirleniyoruz :angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

natoş bunu başka yerde söyleme döverler...ne çevreci çıktın sen böyle ?o zaman sende parfüm kullanma ? o da ozon tabakasını deliyor ? ben ne dedim yanınızda içmediğimiz sürece size ne yaw.yanında içersem demediğini bırakma.

 

Bkz: Hanım Tüfeği Getir!!!!!!!!!!!!!! :excl:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

çevrecilikle ilgili bi topic açalım sana natalia şuan ki yazdıkların oraya göre...birce apla bırakılması gerektiği zaman bırakırım.ama herkesin bazı zevkleri vardır ve yine üstüne basa basa söylüyorum eğer birisine zarar vermiyorsam kimi ilgilendirir ki ?günde en az 1 kere yaptığımız o kadar sağlıksız şeyler var ki belki sigara kadar olmasada onlarda zararlı.sadece abarttığınızı düşünüyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ilk basta örnek oluyorsunuz

 

sokakta bir yerde bir cocuk görsen, eline almis iciyor... kizmasmisin..?

 

ona karisdigin icin ters bir yanit verse... bu ne böyle aylesi yokmu demesmisin..?

 

Ters bir harekete bulunan bir cocuk, seni kizdiriyor ise, bu cocuk eline sigarayi alacak yasa gelene kadar, kimbilir kimlerden örnek aldi diye düsünüyormusun..?

 

"birakilmasi gerektiginde birakirim" demissin

 

"eyer birisine zarar vermiyorsam kimi ilgilendirirki" demissin

 

zarar vermedigini nereden biliyorsun?

 

Sokakta belki dolasiyorsun, dolasirken insanlarin yüz ifadelerine hic baktinmi?

 

Ufacicik bir cocugun seni izledigini , ne yaptigini tam manasi ile anlamazken , onca dikatini sana vererek, bakan yüze sende baktinmi?

 

Onca etrafindan gecenlerin, birkaci olsun ayni senin düsünceni bir zamanlar sahip olan...

 

lakin bir nedenden dolayi yasaklanmis, icemez hale gelmis olaninda var olacagini ve senin o tütürdügün azicik dumanla

 

"bir tane bende yakayim " bir taneden ne olurki... dedirte bilecegini ve sonra o bir tanede kalmayip devamli elerinden düsürmez olduklarini düsündünmü?

 

abartiginizi düsünüyorum" demissin

 

abartilan nedir marti... ilk basda gördügün resimlermi, yoksa hastanelerin bu nedenden dolayi tedavi altinda olan hastalarmi..?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anlatamıyorum sanırım...

 

o dediğin çocuklara oyuncakcılarda tüfekler,tabancalar,askeri oyuncak satılıyor...

 

o çocukların babalarının bir çoğu futbol seyrederken örnek olunmaması gereken şekilde örnek oluyorlar...

 

burası Türkiye çocuk yaşta yedikleri şekerlemeler vs o kadar sağlıksız şekilde besleniyorlar....

 

Tvlerde iyi karakterlerde bile elinden silahı düşürmüyor...

 

Sigarayı övmüyorum,hatta ben tiryakilik kelimesine uyuz olurum bu kendimizi avutmamız baya baya 'madde bağımlı'sıyız

 

ama saydığım ve sayabileceğim bu kadar şey varken Sigaraya bu kadar tepki gösterip söz ettiğim şeylerde gözünüzü yummanıza karşıyım ve genelleme yapmak istemem ama Türkiyede bi çok insan saydığım şeylere gülüp geçer...yani sadece sigara mı kaldı ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.