Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

insan kaynakları hizmeti sizce nasıl olmalıdır?


Önerilen İletiler

Genel olarak baktığımızda ülkemizde insan kaynakları hizmeti veren kuruluşlar, özgeçmişlerimizi otomatik bir süzgeçten geçirip, işverenin kriterlerine uyan (?), belirtilen pozisyon için yetkin (!) kişilerin özgeçmişlerini işverene iletmekle yükümlüdürler.

 

Oysa insan kaynakları yönetimi bu kadar basit değildir olamazda.

 

Gelişmiş ülkelerin yapılarını incelediğimizde (ki bunun için profesör olmaya gerek yoktur) en büyük yatırımın insana yapıldığını görmekteyiz. İnsan kaynakları yönetiminde her işte olduğu gibi girişimci kaynaklarını zenginleştirmek zorundadır. Bu işlem özgeçmiş sayısını çoğaltarak değil mevcut kaynakları kaliteli iş gücüne çevirmekle olur. Herşeyden önce kaynaklarınız stratejik ortaklarınızdır ve onlarında bu sistemden paylarını almaları gerekir. Böylece hem daha uzun ömürlü bir işletme yapısı kazanılır hemde toplum için ve ülkemizin geleceği için önemli bir adım atılmış olur.

 

Şimdi,

 

öyle bir insan kaynakları şirketi düşününki tüm üyeleri (iş arayanlar) ortağı olsun. Puan sistemiyle çalışsın, cv oluşturduğunuzda şu kadar puan, internet sayfasını her dolaştığınızda şu kadar puan, kuruma hizmet ettiğinizde şu kadar puan kazandırsın. Bu puanlarla üye isterse kazançtan payını nakit olarak alsın isterse hizmet olarak. örneğin eğitim, sertifika vs. Ayrıca part time iş imkanıda sunsun, iş tecrübesi olmayan üyelerine staj imkanı sağlasın.

 

 

evet, çok ütopik bir yaklaşım gibi görünüyor ancak imkansız değil.

 

 

siz her internette iş arayışınızda bu şirketlere para kazandırıyorsunuz ayrıca iş bulduğunuz zamanda.

Bu şirketleri kuranlar yönetenler, çalışanlar bizlerden farklı değiller.

 

Unutmayın herşey bir fikirle başlar inançla gelişir.

 

Bu konuda değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

ACABA DOĞRU MU ANLADIM? şimdi biz hem cv dolduralım hem de para kazanalım! ütopik gibi ama diil diyosun da çok pürüz var. mesela iş arayanların, cv dolduranların niteliği... bence o zaman iş arayanlar amacından sapar, para kazanmak için iş arama mesleği edinirler kendilerine... bu arada türkiye de büyük atılımlar var insan kaynağı anlayışına dair.. şu an için insan kaynağı departmanı personel seçme ve sağlama süreci olması gereken durumda(tabi gelişmişlik düzeyine bakarak).. tek sorun küçük yapılı işletmelerin tam anlamaıyla istihdam etmek istedikleri boş kadroları, açok pozisyonları duyurmaması.. hala 'eş, dost reklamı, falancanın yeğeni okul bitirmiş alalım' anlayışı hakim... bunları düzeltmek lazım tabi kaynak anlayışını halka anlatmalı.. insan kaynakları okuyorum ve kazandığım sene ailem 'O NE?' demişti...

şu an şükür bilinçlendik sülalece, hiç diilse ' insan hakları' ile karıştırmıyırlar artık :D görüşmek üzere

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.