Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Renault, bu yıl tüm dünyada 1 milyon çocuğa yol güvenliği eğitimi verdi


LOGİSTİCUS

Önerilen İletiler

Renault’nun uluslararası boyutta düzenlediği ve 8 yılını geride bırakan “Herkes için güvenlik” programı 10. yılını doldurdu. İlköğretim öğrencilerine ve öğretmenlerine özel olarak hazırlanan eğitim setleri ve düzenlenen afiş yarışması ile öğrenciler yol güvenliği konusunda erken yaşta bilinçlendiriliyor.

 

 

 

Renault’nun geliştirdiği “Herkes için güvenlik” programı, 10. yılında da binlerce öğrenciyi güvenli bir geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Uzmanlar tarafından ilköğretim öğrencileri için özel olarak hazırlanıp okullarda dağıtılan; “Sokakta İlk Adımlar” trafik eğitim setleri sayesinde, bu yıl da tüm dünyada 7 ile 11 yaş arasındaki bir milyondan fazla çocuk, trafik güvenliği konusunda erken yaşta bilgilendirildi ve bugüne kadar 11 milyonun üzerinde çocuğa yol güvenliği eğitimi verildi.

 

 

 

“Sokakta İlk Adımlar” projesinin eğitim çalışmaları, başladığı yıldan bugüne kadar sadece Türkiye’de tam 87 bin 320 kilometre yol kat etti. Dünyanın ekvator çevresi 40 bin km olduğuna göre, demek ki “Sokakta İlk Adımlar” dünyanın etrafında iki kere tur atacak kadar büyümüş.

 

 

 

Ödül Eurodisneyland Paris Buluşması

 

 

 

Renault’nun “Herkes için güvenlik” programı kapsamında yer alan ve 7 farklı ülkede “Okula güvenlik içinde gidelim” konulu afiş yarışması ise her geçen yıl daha yoğun bir ilgi ve katılımla büyüyor. Bu yılki yarışmaya 100 bin’in üzerinde çocuk, sınıf çalışmasıyla yaptıkları, birbirinden güzel tam 5 bin afiş’le katılarak trafik konusunda ne kadar duyarlı ve bilinçlenmiş olduklarını gösterdiler. Öğrencilerin afişlerde kullandıkları sloganlar karayolundaki tehlikelerin altını etkili biçimde çiziyordu: “Trafik Çocuk Oyunu Değil”, “Hayatınız Kemerden Daha mı Sıkıcı?”, “Yollar Çiçek Açsın”, “Yolunu Uzat Hayatını Kısaltma”. Türkiye finallerinde bu yıl “Balık hafızalı olma, trafik kurallarını unutma” sloganlı afiş birinciliği aldı. Yarışmada kendi ülkelerini temsil etmeye hak kazanan öğrencilerin ödülleri ise Eurodisneyland Paris’de unutulmaz bir hafta sonu oldu.

 

 

 

Artık bir Renault geleneğine dönüşen ve her geçen gün daha çok çocuğa ulaşan afiş yarışması kadar, katılımcı öğrenciler için Eurodisneyland Paris buluşmaları da bir Renault geleneği oldu. Bu yıl Türkiye‘yi MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlköğretim Okulu 3 B sınıfı öğrencilerinin temsil ettiği uluslararası finalde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen 150 çocuk şenlik havasında günler geçirerek, farklı kültürlerde arkadaş edinmenin mutluluğunu da yaşadılar. Öğrencilerin yol güvenliği konusundaki vizyonlarını da paylaştığı uluslararası buluşmada, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, İran, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Portekiz, Güney Kore, Romanya ve İngiltere yer aldı.

 

 

 

Herkes için güvenlik:

 

Dünya ölçeğinde çocuk ve gençlere yol güvenliği eğitimi veren ilk program…

 

 

 

Renault 2000 yılında çocuk ve gençlerin yol güvenliği konusunda eğitilmesi için bir ilki başlattı. Hem öğretici ve hem de eğlendirici bir yaklaşımı temel alan “Herkes için Güvenlik” programı, çocukların yaşlarına göre, örneğin ilkokullar için “Sokakta İlk adımlar” eğitim seti, “Büyüklerim Söz Veriyor” sosyal medya kampanyası, “Herkes için Güvenlik” afiş yarışması, liseler için “Göster Fikrini!” afiş yarışması, ve genç sürücüler için de ulusal eğitim operasyonları gibi birçok etaptan oluşuyor.

 

 

 

“Herkes için güvenlik” programı, dünyada bir otomobil üreticisi tarafından ilk kez gerçekleştirilen, çocuklarla gençlerin yol güvenliği konusunda eğitilmesini amaçlayan en geniş kapsamlı ve uzun soluklu eğitim kampanyası. 2000’de başlatılan program kapsamında, 10 yılda, 19 ülkede, 11 milyondan fazla çocuk ve yetişkin, genç sürücü trafik güvenliği konusunda eğitildi.

Logisticus Dergisi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 4 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.