Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

VEDA


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

Beş yıl boyunca bu forumda tartıştığım, fikir paylaştığım tüm arkadaşlar, hem genel kültür hem de bilgi olarak bana kattığınız zenginlik için hepinize çok teşekkür ediyorum. Beş yıl boyunca sağlıklı bir tartışma platformunda tartışma imkanı sağlayan; Beş yıl içinde görev yapan tüm forum yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.

 

Hepinizle, tanışmış, tartışmış, okumuş ve tarafınızca okunmuş olmaktan çok mutluyum

 

:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili dostum Cyrano,

Veda sebebini anlamamış olsam ve üzülüyor olsam da, seninle tartışma ve tanışma fırsatı bulduğum için mutluyum.

Senden çok şey öğrendiğim için, bana farklı açılardan bakma fırsatını sunduğun için sana kocaman bir teşekkürü borç bilirim.

Ayrıca bu forumun, böylesi bir bilgi hazinesinden yoksun olması da ayrı bir üzücü konu.

 

Kendine iyi bak dostum...:clover: :clover: :clover: :clover: :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Avrupa´da yasiyorum Türkiye de hayatim boyun yasamisligim toplam son otuz sene diyelim toplam alti ayi bulmaz.. sene de eger gelebilirsem !!! iki üc haftaligina gelirim oda gelebilirsem..

 

Bu Foruma istirak ettigimde cok degerli kisilerin olmasi beni foruma bagladi herkes bir degerdi..

 

Degerli Dostum diyecegim dost kelimesini de ondan ögrendim..

 

ABD´i AB´I ONUN SAYESINDE TANIDIM DÜNYANIN OMURGASINI DEGISTIRMEYE CALISANLARI TANIDIM..

 

Cok daha ögrenecek derinlikler varken burda bir isikken gitmesi bizleri ABD AB ye terketmesidir...

 

Giderse Devrimci ruhu teslim olmus demektir.

 

Gitme Dostum :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir başlık açmıştım hatırlarsan "Bu forumu çok seviyorum" diye...

 

Çünkü bu forum tanıştığımdan beri beni, kültürel,duygusal olarak besleyen bir yuva bir çatı oldu...

 

Çok güzel bir ev, içinde yaşayan bir aile, oynayan, gülen çocuklar olmadan nedir ki Cyrano...:)

 

Kararını tekrar gözden geçireceğini umuyorum...:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya şaşırdım şimdi. Daha bana yazdığın iletiyi yeni cevaplamıştım. ÖM'ni gördüm ve akabinde bu başlığı. Senin gibi kaliteli ve sıkı tartışan bir arkadaşın bu forumdan gitmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Yazdığım en son iletide biraz fazla yüklendim sana ama değiştirmeyi düşünmüyorum. Belki, foruma dönmen için motive eder yazdıklarım diye.

 

Gerekirse kampanya başlatacağım, bu konuda kararlıyım. Yok öyle bırakıp gitmek! '' Geç buldum, çabuk kaybettim '' şarkısını söyletme bana... Ne var ya, bu forum sadece, kendini bu şekilde kısıtlamanın özel sebepleri olsa da ben anlayamıyorum. Saygı duyuyorum kararına ama....olmadı yani, üzüldüm gerçekten. -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cyrano, bu foruma ilk geldiğim andan itibaren her yazdığı iletiyi dikkatle okuduğum birkaç insanın başında yer alır.

Sonuçta kendi kararıdır, fakat zamanında forumdan ayrıldığını ilan eden birisi için yaptığı yorumu hatırlıyorum, belki iki sene önce kadardı sanıyorum.

Foruma "Ben gidiyorum" yazıp da bunu gerekçelendiren birisinin, aslında gitmeyeceği, zaten gidemeyeceği için böyle birşey yaptığını söylemişti.

Gerçekten gidecek olan kişi, ona göre; zaten gider...

Gerekçelendirmesine gerek yoktur...

Mantığı böyledir Cyrano'nun...

 

Her zamanki tutarlılığı gibi, yine tutarlı davrandı.

Vefa borcu olarak gayet açık ve net bir veda;

O kadar...

 

Gerekçesi yok, gerekçeye gereksinimi de yok...

Şunu çok iyi biliyorum bu yüzden:

Cyrano, kararını vermiş ve bu kararında tutarlılık gösterecek birisidir.

Bir kere olsun tutarsızlık göstermesini dilerdim elbette.

 

Ne mutlu ki başka iletişim yolları da var ve Cyrano'yu, bir arkadaşı olarak, kaybetmiş değilim.

Uzun uzadıya yazılarını okumak çok değerli,

Bu yazılarından mahrum kalacak arkadaşlara geçmiş olsun diyorum...

 

Tartışmalar daha bir eksik geçecek ne yazık ki...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Keşke okumaz olaydım bu başlığı...

Keşke böyle bir başlık olmasaydı...

 

Boğazımda bir yumruk öylece oturup kaldım ekranın karşısında...

Çok Üzgünüm ...

 

Hiç bir şey sonsuz değil elbet...

AMA; .... ..... .. ..... ..... .. .. ......

Cümlenin gerisini sen tamamla be "CYRANO"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sewgili CYRANO;

 

belkide hiçbir paylaşımımız olmadı ama illa olmasıda gerekmiyor....

 

kendimi çok kötü hissettiğim dönemlerde hep ilk göz ağrım ewim dediğim yere geldiğimde senin iletilerini okumaya alışmıştım....

 

ne diyeyim ki şimdi ben sana CYRANO vedaları hiç sewmem aksilik buya.......

 

yolun şansın hep açık olsun güzel insan......

 

saygılarımla....clover.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Arkadaşların sayfalarında dolanırken başlığı gördüm.5 senesini foruma katkıda bulanarak geçirmiş arkadaşımızın, umarım ayrılma nedeni forumdan ya da forumdaki bir durumdan, yani kırgınlıktan değildir.Eğer böyleyse,bu ayrılışı asla kabullenemeyeceğimiz kesin.Ama bundan sonra sanaldan uzak duracağım ve gerçek hayata daha fazla vakit ayıracağım diyorsan, yolun açık olsun Cyrano.Katkın büyüktü ve varlığını bilmek güzeldi.Mutlu ol,sonsuza kadarrrr.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...

Cyrano'nun bu forumdan uzaklasmasi muhakkak ki onun kisisel tercihidir,buna saygi göstermek gerekir.

Gidis nedeni üzerinde farkli spekulasyonlarda yapilabilir.Ama ben sundan cok eminim ki Cyrano'nun gidisi tamamen bu forumla ilgilidir.Evet bu forumda yillardir yaziyoruz,muhakkak ki hepimiz azcok kurallara aykiri yazmis gerekli uyarilari almisizdir.Yani söyle veya böyle forumda cok belirgin olarak bazi standartlar mevcut.Buna siz ister kisilere göre deyin ister yazilara göre deyin isterse siyasi ideoloji olarak bakin bu göze carpmaktadir.Cyrano'nun gidiside zaten bu standartlarla ilgili oldugu yönünde icimde bazi düsünceler mevcut.

 

Bu konuyu daha detayli olarak yazmayi cok isterdim ama saniyorum bardagi tasirmanin alemi yoktur.

 

Demek istedigim Cyrano'nun bu forumu 5 yil sonra terketmesi her ne kadar onun kisisel tercihi olsa bile bu tercihi almakta onu tetikleyen nedenler mevcuttur.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cyrano'nun bu forumdan uzaklasmasi muhakkak ki onun kisisel tercihidir,buna saygi göstermek gerekir.

Gidis nedeni üzerinde farkli spekulasyonlarda yapilabilir.Ama ben sundan cok eminim ki Cyrano'nun gidisi tamamen bu forumla ilgilidir.Evet bu forumda yillardir yaziyoruz,muhakkak ki hepimiz azcok kurallara aykiri yazmis gerekli uyarilari almisizdir.Forumu ben tamamen objektif olarak görmek istedigim zamanlarda bu mümkün olmamistir.Yani söyle veya böyle forumda cok belirgin olarak bazi standartlar mevcut.Buna siz ister kisilere göre deyin ister yazilara göre deyin isterse siyasi ideoloji olarak bakin bu göze carpmaktadir.Cyrano'nun gidiside zaten bu standartlarla ilgili oldugu yönünde icimde bazi düsünceler mevcut.

 

Bu konuyu daha detayli olarak yazmayi cok isterdim ama saniyorum bardagi tasirmanin alemi yoktur.

 

Demek istedigim Cyrano'nun bu forumu 5 yil sonra terketmesi her ne kadar onun kisisel tercihi olsa bile bu tercihi almakta onu tetikleyen nedenler mevcuttur.

 

 

saygilarla

Benim degerlerimde Forum en büyük degerini kaybetmistir her alanda bazi kisiler zor yetisir deriz ya. Bekleriz Muhammed Ali gibi bir boksör ciksin bizlerde o günleri yasayabilelim..

 

Cyrano bizleri burda yasatti ama erken terketti.. Bizler bir seyirci olduk alkisladik veya yuhladik ama onun karsinda baska sans yoktu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Bu başlığı daha erken farketmeliydim, geç kalmışım ama yine de üzerime düşen katkıyı yapmalıyım:

 

Bir üye eğer forum üyeliğini iptal ediyorsa, mutlaka moderasyon ile bir anlaşmazlık yaşamıştır. Çünkü üyelik iptali "size daha fazla reyting yaptırmayacağım" anlamına gelir. O forumda bir üye azalması sağlamak amacı taşır.

 

Böyle bir tepkiye ne neden oldu bilemem. Ama serde deterministlik var ya, bilinmeyen konularda tahmin yapmadan da duramam. Bence de moderasyon ile bazı sorunlar yaşamak kaçınılmaz. Çünkü bu forumda moderasyon bazı ilkelerden ödün vermiyor. Bu iyi bir şey. Ama her canlının hata yaptığı gibi modlar da hata yapabiliyor. Bazen ölçü kaçabiliyor. Ben çok uyarı aldım. Çoğuna da hak verdim. Bazen söylemek istediğini tam ifade edemeyen bir üyeyi, iyi ifade yeteneği olan bir üyenin onu ezmesini önlemek için moderasyonun koruması gerekebiliyor. Bence bu, ölçüsü kaçmamak şartıyla gerekli bir şey. Çünkü o üye yanlış bir şey ifade etmiş olabilir, evet yanlışta ısrarcı da olabiliyor, ama yine de onu ezmemek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü yoksa forumda üç ağzı laf yapan kişi kalır, onlar da birbirine düşer ve atom çekirdeği gibi parçalanırız. O yüzden elektronları çok itmemek gerek. Tamam çekirdeksin ama, elektronlar olmadan atom olamazsın. İyonlaşır, elektriklenirsin. Nötürleşmek için çevrede dolanan elektronlara ihtiyacın var. Üstelik başka atomlarla bağ kurup moleküller oluşturmak için de...

 

Ha, benim de mod müdahalelerine tahammül edemediğim, sinirlendiğim olmadı mı, oldu. Benim gözümde İspanyollar topluluk önünde işkence ile hayvan öldürmenin yasal olduğu bir toplum olarak, ilkel bir toplumdur. Topluluğun tezahüratları altında işkence ile hayvan öldürmeyi bir meslek olarak yapan insanlara da sonsuz öfke duyarım. Beni bu görüşümden kimse döndüremez, bu görüşümü ifade etmeme konacak herhangi en küçük kısıtlama beni öfkelendirir.

 

Bu konuda en küçük bir kısıtlama olabileceği aklımdan geçmeden, haklılılığıma yüzde yüz inanarak ve herkesin beni bu konuda destekleyeceğinden zerre kadar kuşku duymadan yazdığım bir yazının moderasyona takılması beni çileden çıkarmadı mı, çıkardı. O an forumu terketmeyi düşünmedim mi, düşündüm. Ama hemen üyeliğimin iptalini istemek yerine gittim başka forumlara takıldım ve dönüp turkish-media'da neler oluyor diye baktım. Sonra da öfkem geçti yani...

 

Forumda sadece üyeliğini iptal ettiren değil, Brain Slapper gibi, Tengeriin boşig gibi çok değerli, fikir ve bilgileriyle forumun olmazsa olmazı üyeler var ki, yorum yazmıyorlar. Halbuki onlarsız forumda dişe dokunur bir tartışma olamıyor. Adları ilk anda aklıma gelenleri yazdım, tabii daha çok üye var. Bu üyelerle zaman zaman çok güzel uzlaşılar yaşadık, zaman zaman çok şiddetli tartışmalara girdik. Ama uzlaşmak da güzeldi, tartışmak da.

 

Cyrano da aynı şekilde. Kendisiyle çok sertleşen diyaloglarımız oldu. Ama bilerek tartışan, ne söylediğini bilerek söyleyen biri olarak kendisine saygımı hiç bir zaman yitirmedim. Evet, karşılıklı ithamlarımız bazen çok sertleşti. Ama zehir gibi en acısından isot olmadan çiğ köfte yapılamaz ki? Ona kalsa en tartışmayacağım Brain idi, ama katılmadığım bir görüşte ısrar edince tartışma kaçınılmaz oldu. Yani katılmıyorsam katılmıyorumdur, hatır için sesimi çıkarmamam düşünülemez. Burası bir forum ve forumun güzelliği bu! En kıran kırana tartışmada bile kimse ikna olmak zorunda da değil!

 

Benim gariban hemşerim Antep'e gitmiş, pazar geziyormuş. Biber satan tezgahın önünde durup kendi yaşadığı şehrin alışkanlığıyla:

 

-"Biber tatlı mı?" diye sormuş! :lol:

 

Satıcı kaşlarını kaldırıp tuhaf tuhaf bakmış. İyi ki "This is Anteeeep!" diye bağırmamış, "this is Spartaaaan!" gibi... :P Sadece:

 

-"Baklava mı alirsen?" demiş! :D

 

Diyeceğim her türlü sert tartışma olmuş olabilir. Hiç kimseye kırgın da değilim, iyi ki gitti diye sevinmem de. Forum bir tartışma platformudur, kimse kimsenin dediklerini onaylamak ve arkasında bir taraftar topluluğu oluşturmak için girmiyor tabii ki.

 

Tersine hepsini tekrar yazmaya davet ediyorum.

 

Ha, ama görüşlerini yeniden gözden geçirmek için bir süre tartışmaktan uzak durmaya saygı duyarım. İnsan hem kendi, hem karşıt görüşler için bir gözden geçirmeyi her zaman yapmalıdır.

 

Örneğin ben de hiç oy vermesem bile AKP nin İslamcıları radikal dincilikten ılımlı bir çizgiye çekebileceğini, İslamda liberalleşmenin önünü açabileceğini düşünmüştüm. Şimdi o konuda yanıldığımı, AKP nin kötülükten başka hiç bir şey getirmeyeceğine, bir an önce siyasetten silinmesi gerektiğine inanıyorum.

 

Değişen başka bir görüşüm, AB ile ABD nin politikalarında her zaman bir nüans farkı olacağı şeklindeydi. Bugün (kibarlaştırılmış ifade ile) at atın ayağına basmaz, al birini vur ötekine, hiç farkları yok diyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazımın girişinden sanki Cyrano'nun vedasından birilerini sorumlu görmeye çalıştığım gibi bir izlenim doğduğunun farkındayım. Fakat söylemek isterim ki bu şekilde giriş yapmamın nedeni bu şekilde düşünmemek gerektiğini vurgulamak için bir önsöz oluşturmak amaçlıdır. Eleştiri yapmayı aklımdan geçirmedim.

 

Biraz da lafı uzatmışım. Özeti şu: Forum yönetimi üyelerin sağlıklı iletişimi için bazı önlemler almakta ve bazı kısıtlamalar yapmakta haklıdır, bunları bizi kısıtlıyor, birini korumaya alıyor, elimden kurtarıyorlar gibi yorumlamamak ve gücenmemek gerekir.

 

Ben forum yönetiminin kimsenin sesini kısmak, kimseyi kimseye karşı korumak gibi bir politika izlediğine inanmıyor ve ihtimal bile vermiyorum.

 

Son olarak da bu söylediklerim ancak bir tahmin, ne gibi sorunların üyelerin forumdan uzaklaşma kararı almalarına yol açabileceği konusunda. İşin gerçeği farklı da tabii ki olabilir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.