Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DÜNYA DELİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ÇANAKKALE'DE BAŞLAYACAK!


Müfettiş Gadget

Önerilen İletiler

crazy-face.jpg

 

Geçen sene yapılan kutlama etkinliklerinde renkli görüntüler sergileyen deliler bu sene de aynı delilikte bir kutlamaya hazırlanıyor.

 

İşte 2009 yılı kutlamasından bir kaç not;

 

Deliler Günü Kutlandı! Çanakkale'deki kutlamada kayısı ve domatesle başkan seçildi...

Çanakkale'de kendilerini ´deli´ olarak sıfatlandıran işadamı, esnaf ve işçilerinden oluşan, resmi bir statüsü bulunmayan Deliler Derneği, 12´nci Dünya Deliler Günü´nü kutladı. Lapseki İlçesi´ne bağlı Dumanlıdağ'daki Bostancı Mevkii´ndeki mesire yerinde düzenlenen kutlama törenine İstanbul, Edirne ve Çanakkale'den davetliler katıldı. Deliler Günü etkinliği her yıl olduğu gibi Başkan Metin Kaya'nın, Lapseki İlçesi´ndeki durakta pantolonunun paçalarının kesilmesiyle başladı. Kaya'nın pantolonunun davul zurna eşliğinde paçaları kesildi. Dumanlıdağ Bostancı Mevkii´ndeki mesire yerinde yemek sofraları kurulup, mangallar yakıldı.

 

Deliler Derneği´ne yeni kayıt yaptıracak olan üyeler için tören düzenlendi. Altı üye kendilerini tanıttıktan sonra neden deliler derneğine üye olmak istediklerini anlattı. Beş üye derneğe kabul edilirken, bir üye adayı ise inandırıcı bulunmadığı için üye olarak kabul görmedi. Yeni üyelerin anlına ve kalbine D harfi mührü vuruldu. Ahmet Savaş Altay adlı kişi üyeliğe kabul edilmezken, Ahmet Duman, Nusret Yılmaz, İsmet Aladağ, Gökhan Tuncay ve Nadir Ort deliler derneğinin yeni üyeleri oldu.

 

Yeni üyelerin kabul töreninin ardından başkanlık seçimine geçildi. Başkanlığa mevcut başkan Metin Kaya'nın yanı sıra Osman Canik ve Nazım Ekşi aday oldu. Başkanlardan Nazım Ekşi, Metin Kaya lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Başkanlık için yarışan Metin Kaya, üyelere Tayland Bongkok'dan fil getirmek istediğini, ancak uçağa sığmadığı için getiremediğini söyledi. Diğer başkan adayı Osman Canik de üyelere deve kesmek istediğini belirtti, ``Ancak deveyi getirirken Yeşilköy Havalimanı´dan geçmek zorunda kaldım. Devlet Hava Meydanları Müdürü deveyi elimden aldı. Deve Yeşilköy´de kaldı'' diye espri yaptı.

 

YÖNETİMİ DELİLERE VERSİNLER

 

Başkan adayı Osman Canik, ülkeyi akıllıların yönettiğini belirterek, ``Bu ülkeyi yöneten akıllıların ülkeyi getirdiği durumu hep birlikte görüyoruz. Yönetimi bir gün bize versinler ve ülkenin ne kadar değiştiğini görsünler. Biz diyoruz ki `Utanç verir şanımıza, akıllılar giremez divanımıza.' Girmesinler akıllılar, bak deliler nasıl yönetiyor ülkeyi'' diye konuştu.

 

deli003.jpg

 

Delilerin seçimi de farklı bir şekilde yapıldı. Oy pusulası yerine domates ve kayısı kullanıldı. Seçimde sandığa Metin Kaya için oy kullananlar domates, Osman Canik için oy kullananlar kayısı attı. Sayım sonunda 16 domatesle Metin Kaya yedinci kez başkan seçildi. Osman Canik 15 kayısıda kaldı.

 

Deliler Derneği Onursal Başkanı ve Cevatpaşa Mahallesi eski Muhtarı Ali Tuzlu, ``Bundan 12 yıl önce Cevatpaşa Mahallesi´nde 5-6 arkadaş biraraya gelip böyle bir gün düzenledik. Bu devirde senede bir gün de olsa delirmek herkesin hakkıdır. Þu an Bangkok'ta çalışıyorum. Sırf bu etkinlik için geldim. Bundan sonraki yıllarda bir internet sitesi açarak daha geniş kapsamlı yapacağız. Uluslararası boyut kazandıracağız'' dedi.

 

Deliler Derneği üyeleri, gün boyu yiyip içerek ´delice´ eğlendi.

 

 

Bu yıl 14.sü düzenlecek olan Dünya Deliler Günü vesilesiyle tüm delilerin gününü kutluyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Geçen seneki kutlamadan bir fotoğraf karesi:

 

317187HabeRimages_9387_deliler_gunu_kutlandi-.jpg

 

Her yıl haziranın hangi gününde kutlanacağı son anda belli olan günün kaçıcı yıl dönümü olduğu da belirsizdir. Örneğin, geçmiş haberlere gözatıldığında 14.Deliler Günü kutlandıktan sonraki yıl 12.Deliler Günü kutlanabiliyor.

 

news_deli.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Delileri uçağa bindirmişler, bir şehirden ötekine naklediliyorlardı.Ama o kadar çok gürültü yapıyorlardı ki, sonunda pilot dayanamadı, uçağı ikinci pilota teslim ederek içeride ne olup bittiğini görmek istedi.

 

Deliler uçakta hep bir ağızdan bağırıp çağırıyorlardı.Baktı, en başta, bir deli, ötekilere uymamış, akıllı, uslu oturuyordu.

 

-Sen neden bağırmıyorsun? diye soracak oldu.

 

Adam :

 

-Ben bunların öğretmeniyim, diye cevap verdi.Onlarda benim öğrencilerim.Şimdi teneffüsteler de onun için ses çıkartmıyorum.

 

Pilot, çaresiz yerine döndü. Bir süre geçti.Bir an geldi ki sesler büsbütün kesiliverdi.

 

Pilot:

 

-Aman çok güzel! diye sevindi.Herhalde kendinin öğretmen olduğunu sanan deli, ötekileri derse almış olsa gerek, diye düşündü.

 

Ama dakikalar geçiyor, arkadan hiç bir ses seda çıkmıyordu.Pilot biraz daha bekledikten sonra merak etti.Gidip bakmak istedi.

 

Bir de ne görsün! Uçağın kapısı açık ve içeride öğretmenden başka kimsecikler yok değil mi!

 

Dehşetle sordu :

 

-Öğrencilerin nerede?, diye...

 

-Dersler bitti.Hepsini evlerine gönderdim!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 6 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.