Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Altın Koza (2005) Adana


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Altın Koza Kültür ve Sanat Festivali

 

post-2-1117568584_thumb.jpg

 

31 Mayıs - 6 Haziran 2005

 

Son başvuru tarihi 5 Mayıs.

 

Altın Koza’yla 7 yıl sonra yeniden

 

1998 yılındaki Adana depremi nedeniyle ertelenen ‘Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali’, 31 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında “ara vermemek üzere” yeniden düzenlenecek.

 

Toplam 84 filmin gösterime gireceği Festival kapsamında düzenlenecek ‘Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması’ ve ‘Öğrenci Filmleri Yarışması’na katılmak isteyenlerin, 5 Mayıs’a kadar başvurmaları gerekiyor.

 

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, festivalin açılışının 31 Mayıs Salı günü, Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayacağını ve etkinliklerin 5 Haziran’a kadar süreceğini kaydetti.

 

Altyapı, içme suyu, ulaşım, rekreasyon ve yeni yerleşim alanları gibi sorunları çözümlediklerini ifade eden Durak, “Artık, bu alanlarda yatırım yapmayacağız. Bir süredir kaynak aktarılmaması nedeniyle duran metro inşaatına da bir ay içerisinde başlayacağımızı ümit ediyorum. Bundan sonra, kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık vereceğiz” dedi.

 

Durak, festival kapsamında düzenlenecek ‘Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması’nda 12, ‘Öğrenci Filmleri Yarışması’nda 40, ‘Dünya Sinemasından Örnekler’ bölümünde 8, ‘Altın Koza Ödüllü Filmler Seçkisi’ bölümünde 10, ‘Belgesel Film Gösterimleri’ bölümünde 4 ve ‘Hisar Kısa Film Seçkisi’nde 10 olmak üzere toplam 84 film, Tepe Alışveriş Merkezi’ndeki Cinemax’a ait 3, Cemalpaşa Arıplex ve Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonları’nda izlenebilecek.

 

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Başkan Durak, etkinlikler kapsamında, sevgi korteji düzenleyeceklerini, fotoğraf sergileri açacaklarını, sanatçıların okul ziyaretleri gerçekleştireceğini, sinema dayanışma gecesi, bando ve halk konserleri yapılacağını bildirdi.

 

Durak, Koza AŞ’ın 1 milyon 915 bin YTL ile ihalesini üstlendiği festivale Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM), Sinema Oyuncuları Derneği (SODER), Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD), Film Yapımcıları Derneği (FİLM-YÖN), Sinema Emekçileri Sendikası (SİNESEN), Senaryo Yazarları Derneği (SEN-DER), Film İthalatçıları Derneği’nden oluşan Ulusal Sinema Platformu’nun destek verdiğini kaydetti.

 

YARIŞMA VE ÖDÜLLER

Durak, düzenlenecek Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda Büyük Jüri tarafından seçilecek En İyi Türk Filmi’ne 100 bin YTL, ikinciye 40 bin YTL, Halk Jürisi tarafından seçilecek En İyi Film’e 40 bin YTL, En İyi Yönetmen’e 40 bin YTL, öğrenci filmleri yarışmasında da bu yıl En İyi Kurmaca, En İyi Canlandırma, En İyi Deneysel ve En İyi Belgesel Film ödüllerinin verileceğini ve her dalda dereceye gireceklere 5 bin YTL ödül dağıtılacağını ifade etti.

 

Durak, yarışmaya katılmak isteyenlerin 5 Mayıs’a kadar başvurularını yapmaları gerektiğini hatırlattı.

 

YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLLERİ

Bu arada, festivalin Yaşam Boyu Onur Ödülleri’nin bu yıl Hülya Koçyiğit, Ekrem Bora, İrfan Atasoy, Sevda Ferdağ ve Yılmaz Köksal’a, 3 Haziran’da düzenlenecek baloyla takdim edileceği bildirildi.

 

ALTIN KOZA’NIN TARİHİ

Çukurova’nın geleneksel ürünü pamuğu simgelemesi dolayısıyla ‘Altın Koza Film Festivali’ adı verilen etkinlik, ilk kez 1969 yılında, ‘Film Şenliği’ adıyla düzenlendi. 1973 yılına kadar aralıksız süren şenlik, bu tarihten sonra unutuldu. Verilen aradan sonra 1992 yılında, yeniden başlatılan festival, ‘Altın Koza Kültür, Sanat ve Film Festivali’ olarak 1997 yılına kadar devam etti.

 

1998 yılında festival hazırlıkları yapılırken yaşanan deprem felaketi, buna engel oldu. Festival, 1999 yılında ise bu kez Marmara depremi ile askıya alındı.

 

Adana

AA, 25 Nisan 2005

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.