Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Altın Portakal (2004) Antalya


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

41. Altın Portakal Film Festivali

 

post-2-1117568422_thumb.jpg

 

En İyi Film Ödülü (150 milyar TL.): Yazı Tura

Halk Jürisi En İyi Film ödülü : Hayal Kurma Oyunları

En İyi İkinci film / Dr. Avni Tolunay Jüri ödülü: Meleğin Düşüşü

En İyi Üçüncü Film / Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Mustafa Hakkında Her Şey

En iyi Yönetmen Ödülü: Uğur Yücel (Yazı Tura)

En İyi Erkek oyuncu Ödülü: Olgun Şimşek (Yazı Tura)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Tülin Özen (Meleğin Düşüşü)

En İyi Senaryo Ödülü: Uğur Yücel (Yazı Tura)

En İyi Görüntü yönetmeni: Eyüp Boz (Meleğin Düşüşü)

En İyi Sanat Yönetmeni: Esat Tekand (Meleğin Düşüşü)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Bahri Beyat (Yazı Tura)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Elif Mango (Yazı Tura)

En İyi Müzik ödülü: Erkan Oğur (Yazı Tura)

En İyi Film Şarkısı Ödülü: Mor ve Ötesi (Mustafa Hakkında Her şey)

En İyi Kurgu Ödülü: Uğur Yücel- Vardis Oskardottir (Yazı Tura)

En İyi Laboratuvar ödülü: Sinefekt (Meleğin Düşüşü)

En İyi Makyaj ve Saç Ödülü: Sevinç Uçar (Yazı Tura)

En İyi Kostüm tasarımı Ödülü: Özlem Atlı, Gülay Doğan (Yazı Tura)

En İyi Miksaj Ödülü: Burak Topalakçı (Yazı Tura)

En İyi ses Tasarımı Ödülü: İsmail Karadaş (Meleğin Düşüşü)

 

 

 

Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu

41. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödül kazanan film ve sanatçılar bu akşam saat 20:00 de düzenlenen kapanış töreninde açıklandı. En İyi Film dalında ödülü Yazı Tura filmi aldı.

Sunuculuğunu Haluk Bilginer ve Demet Akbağ’ın yaptığı 41. Festivalin kapanış gecesini, Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Folkloroma’ adlı gösterisi, Cem Yılmaz mini skeçleri ve Ajda Pekkan şarkılarıyla renklendirdiler.

 

Ödül töreninde ilk önce 10. Uluslararası Kısa Film Video Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Kısa Film Video Yarışmasında ‘Büyük Jüri Özel Ödülü’’ne değer görülen filmler ve yönetmenleri aşağıdaki gibidir:

Belgesel dalında: Kırmızı(Türkiye) Yön: Demet Sert, Elif Akarsu ve Nuri Ertuğ Tuğalan

Canlandırma dalında: Karga ile Tilki (Macaristan) Yön: Ferenc Cako

Deneysel dalında: Alfabetik Düşler (Türkiye) Yön: Tan Tolga Demirci

Dramatik dalında: Asla (Almanya) Yön:John Schomburg

41. Antalya Altın Portakal Büyük Jüri Ödülü

Ziyaret Filmi Yönetmen: Didem Erayda

 

Kısa Film ödüllerinin açıklanmasından ve verilmesinden sonra sıra 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması sonuçlarının açıklanmasına ve Büyük Jüri ödüllerine geldi. Büyük Jüri ödülleri Antalya 4. Noteri Baş Kâtibi Muharrem Büyükyörük tarafından sunulan zarflar açılarak tek tek duyuruldu.

 

En iyi film ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Halk Jürisi En İyi Film Ödülü’nü Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, En İyi İkinci Film / Avni Tolunay Jüri Ödülü’nü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Türel, En İyi Üçüncü Film / Behlül Dal Jüri Özel Ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Abdurrahman Çelik, En İyi Yönetmen Ödülü’nü Tunç Başaran , En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Biket İlhan, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Fikret Hakan, En İyi Senaryo Ödülü’nü Safa Önal, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü Özdemir Öğüt, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü Liletti Botassi, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü Meral Orhansoy, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülünü Kenan İmirzalıoğlu, En İyi Müzik Ödülü’nü Cem Yılmaz, En İyi Film Şarkısı Ödülü’nü Ali Rıza Binboğa, , En iyi Laboratuvar Ödülü’nü Haldun Dormen, En İyi Makyaj ve Saç Ödülü’nü Derya Ergün, En İyi Kurgu Ödülü’nü Necip Sarıcı, En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü’nü Merih Akalın, En İyi Miksaj Ödülü’nü Ender Akay, En İyi Ses Tasarımı Ödülü’nü Cem Günenç’in sundu.

 

 

 

41. Festivalin sponsorlarına Erkan Mumcu’dan plaket

41. Altın Portakal Film Festivali’nin sponsorları, Fly Air adına Fly Air Genel Koordinatörü Kaya Nomaler’e, Doğuş Grubu temsilcisi Semih Yalkın’a, Kanal D adına Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik’e, Dostluk Vakfı Başkanı Ferruh Başaran’a, Sheraton Otel adına Genel Müdür Senih Geray’a, AVİD adına Aysel Işıkan’a Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu; Festivalin yabancı konukları John Milius’a, Peter Hoffman’a, Daniel Diamond’a, Deborah Kara Unger’e, Bronwen Hughes’e Jüri Başkanı Ziya Öztan teşekkür plaketlerini sundular.

 

Altın Portakal'da belgeseller

41. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, üç önemli belgesel gösterime girecek. Ünlü yönetmen Ömer Kavur'un sanata bakışını konu alan Ömer Kavur'la Yola Çıkmak, Türk sinemasını konu edinen "Film Bitti" ve Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'in yaşamından kesitler sunan "Türk Kızı, Gök Kızı, Atatürk Kızı Sabiha Gökçen" festivalde seyirciyle buluşacak belgeseller.

 

Antalya Kültür Sanat Vakfı Basın Sözcüsü Göksel Kumsal, yaptığı yazılı açıklamada, Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde, 3-10 Ekim arasında, üç önemli belgeselin sanatseverlerle buluşturulacağını bildirdi.

 

Açıklamaya göre, roman yazarı, sinema yazarı ve yönetmen Rıza Kıraç'ın hazırladığı, Ömer Kavur'un hayata bakışının, sinema anlayışının, sinemada kullandığı belirgin kavramların öne çıkarıldığı ”Ömer Kavur'la Yola Çıkmak” adlı belgesel, 3 Ekim'de, saat 18.30'da Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda gösterilecek.

 

Rıza Kıraç ve Ömer Kavur, aynı gün, Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın davetlisi olarak Antalya'da bulunacaklar ve belgeseli davetlilerle birlikte izleyecekler.

 

TÜRK SİNEMASINA BİR BAKIŞ: "FİLM BİTTİ”

 

Füsun Koyutürk'ün yapım ve yönetmenliğini yaptığı TRT İstanbul Televizyonu'nca hazırlanan, Türk Sineması'nın farklı yönleriyle dramatize edildiği “Film Bitti” adlı 6 bölümden oluşan belgeselin ilk iki bölümü 7 Ekim'de saat 15.00'te, 3 ve 4. bölümleri 8 Ekim'de saat 19.00'da, 5 ve 6. bölümleri 9 Ekim'de saat 19.00'da Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda gösterilecek.

 

Füsun Koyutürk'ün 41. Altın Portakal Film Festivali kapsamında aynı ad altında düzenlediği sergisinin açılışı ise 4 Ekim'de gerçekleştirilecek.

 

SABİHA GÖKÇEN BELGESELİ

 

Dünyanın ilk kadın savaş pilotu unvanına sahip, Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'in yaşamından kesitler sunan “Türk Kızı, Gök Kızı, Atatürk Kızı Sabiha Gökçen” adlı belgeselin yapımcısı Gülşah Çelikel.

 

Ali Akyüz'ün yönetmenliğini yaptığı belgesel, AKM Perge Salonu'nda 10 Ekim'de saat 16.00'da izlenebilecek.

 

Kaynak - (aa)

 

Uzunlamasına Çekilmiş Televizyon Filmi

 

Dünya’da dikey formatla çekilen ilk belgesel Altın Portakal’da

41. Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Nürnberg Sinema Günleri’ kapsamında dün saat 15:00’te ‘Uzunlar-Uzunlamasına Çekilmiş Televizyon Filmi’ adlı belgesel gösterildi.

 

Nürnberg Film Atölyesi ekibi tarafından dünyada, dikey formatlı olarak çekilen ilk belgesel olma özelliğine sahip filmde, Nürnberg’de yaşayan uzun boylu insanlar konu ediliyor. Uzun boylu insanların yaşadıkları sıkıntıların ele alındığı belgeselin çekiminde farklı kamera ekipmanları kullanılmış.

 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Günther Wittman ile Bernd Siegler’in üstlendiği belgesel, bugüne kadar bir çok Alman kanalında gösterilmiş. Yönetmenin sıra dışı bir deneyim yaşamak istemesi üzerine çekilen belgesel çekildiği günden bu yana da bir çok eleştiri almış.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.