Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hrant Dink günü..


politika

Önerilen İletiler

Gazeteci Hrant Dink'in 3 yil önce öldürülüsünü anmak icin bugün Agos gazetesi önünde toplanan Ermeniler ve Hrant Dink'in yol arkadaslari "ADALET ISTIYORUZ"diyerek yarginin yavas yürümesinden sikayet ettiler.Ellerinde yine 3 yil önceki sloganlarla Agos gazetesi önüne gelen kalabalik ve Dink ailesinin avukati;Kezban Hatemi devleti suclayici konusmalar yaptilar.

 

Hrant Dink,bilindigi gibi,bazi söylemleri nedeniyle bazi odaklarin hedefi haline gelmisti.Bu söylemler,genelde Türk Ulusunun Milli Degerlerine karsi ithamlarla doluydu.Soykirim iddialarinida dile getirmis olan Hrant Dink mahkemece yargilanmisti.

 

Muhakkak ki bütün bunlar Hrant Dink'in öldürülmesi icin bir neden olusturmazdi.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hirant Dink Türk düsmani oldu icin degil bilhassa Türk ve Ermeni dostlugunu kurmak istedigi icin ülkemizdeki baris karsitlari, dikta yönetimi arzulayan karanlik gücler tarafindan hedef gösterilerek ülkede kaos ortami yaratarak askeri dikta rejim heveslileri tarafindan öldürtüldü. Öldüren katil belli, aynen Abdi Ipekci olayinda oldugu gibi, katil belli ama katilin arkasindaki karanlik güc ortaya cikartilmak istenmiyor.

Ugur Mumcu'nun ölümünden 15 yila yakin bir zaman gecmesine ragmen olayin arkasindaki karanlik güc gün isigina ckartilmiyor, Hirant Dink olayida aynen Ugur Mumcu'nun ve Abdi Ipekci'ninkisi gibi bizlerden saklanacak. Bu Türkiye'de hala demokrasi karsiti derin güclerin atif oldugunun güzel bir göstergesidir. Aksi taktirde Abdi Ipekci olayi olsun, Ugur Mumcu olayi olsun Hirant Dink olayi olsun arka pilandaki karanlik gücler herkes tarafindan bilinmesine ve tahmin edilmesine ragmen devlet gücleri tarafindan korunuyorlar. Bir cok belgeler yetkili kurumlar tarafindan ya yok ediliyor yada mahkemeye verilmiyor. Gercekler malesef bundan ibaret.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Hani devlet içindeki çeteler çökertilmişti!

 

HRANT Dink öldürüleli 4 yıl olmuş. Sanki dün gibi.

 

Aradan 4 yıl geçmiş.

4 yılda bir arpa boyu yol alınmamış.

 

Dink Ailesi'nin avukatı Kemal Aytaç, önceki akşam Teke Tek'te,

"Şimdi dava çocuk mahkemesine gidiyor. Bu kararın alınmasının üzerinden iki ay geçti, hâlâ bir gelişme yok.

Şimdi yeniden ifadeler, dosyanın ele alınması. Dava sonuçlanmadan 5 yıl dolacak ve Ogün Samast da serbest kalacak" diyordu.

 

Doğru. Aynen böyle olacak.

Çünkü çökertildiği söylenen devlet içindeki çeteler, Ogün Samast gibilerini korumaya devam edecekler.

Bu cinayet bir yandan bir terör örgütü davası gibi görülüp uzatılırken, diğer yandan teröre sokulmayarak tutukluluk süresi uzatılmayacak.

Ogün Samast yeniden aramıza dönecek.

Ve belki yine birileri, hapisten çıktığı gün Ogün Samast'ı Türk bayraklarıyla karşılayıp birlikte pozlar verecekler.

Türkiye'nin bir bölümü onunla gurur duyduğunu söyleyecek.

4 yıl önce O gün;

"Kanı yerde kalmayacak" diyen en yetkili ağızlar, bugün daha önemli koltuklarda oturup olan biteni izleyecekler.

***

 

Hani devlet içindeki çeteler çökertilecekti?

 

Yetmez ama evet diyenlerin, yaşanan bu tür her gelişmenin ardından...

O günlerde ön gördükleriyle bugün yaşananlar arasında var olan tutarsızlıklar karşısında...

Referandumu dayatan zihniyetin; Demokrasi, Hukuk, özgürlük ve haklar konusunda ne kadar samimi ve duyarlı oldukları üzerine...

Verebilecekleri aklı başında bir yanıtı var mıdır dersiniz?..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Hrant Dink'in öldürülüşünün 7. yılında Birgün'den Gözde Bedeloğlu yazmış;

 

Mutlu olmak için az, mutsuz olmak için çok neden var. Arsızlık, hırsızlık ve riyayla dolu çöp poşeti ayağımızın dibinde patladığından beri daha da çekilmez her şey. Göğsümüzün üzerinde öküz oturuyor gibi. Öyle bir nefessizlik, öyle bir tıkanma ki, bir evin arka odası kadar sanki koskoca dünya. Tutulacak yeri yok memleketin, çekip gitsem, ne de olsa bir kapının ardında asılı paltom, bir de küçük çantam var kapı girişinde, iki kitap, üç beş şiir aklımda, hem sonra anlımın teri var, ekmeğimin yanına bir çay katar o bana.

***

De ki karanlık gideceğim sokak, şarkılarım var cebimde, ıslığım var, üşür müyüm, üşümem, omzuna bir hırka bırakılacağını bildiği yerde üşür en çok insan, nazının geçtiği yerde. Yok derim öyle biri, üşümem. Kokmam, bilsem ki arkamdan vuracaklar, dönüp de bakmam, dost mu kaldı ki derim, gittim ki ben, geride kaldı herkes, her şey, kim vurursa vursun, dost eli olmayınca o, düşsem de kalkarım. Kolum kanadım kırılmaz, yüzüm, sözüm acılaşmaz. Tutulacak, tutunacak bir yeri kalmadı memleketin, deyip çekip gitsem…

***

Canımızdan can kopardılar, sonra, bir şey olmamış gibi yürüyüp gittiler. Ne kadar güzel insanımız varsa çaldılar, yerine kinlerini, karanlıklarını, insanlığa küfür gibi kendilerini bıraktılar. Aşka vurdular, sevmeyi öldürdüler; barışa vurdular, savaşa yürüdüler; kardeşi öldürdüler, düşmanlığı beslediler. Onlar ki, sözleri büyülü, dokunduğu yarayı iyileştirebilen, kini yok, sevdası çok, kolları, yürekleri geniş, dilinin ucundaki öfke gözünün yaşına denk, dağ gibi insanlardı… Küçücük tabutlarda, ellerimizle kazdığımız mezarlara koyduk.

***

“Evet, biz Ermenilerin bu topraklarda gözü var. Var, çünkü kökümüz burada. Ama merak etmeyin, bu toprakları alıp gitmek için değil. Bu toprakların gelip dibine gömülmek için” demişti Hrant Dink. Öyle bir konuşuyordu ki, hiç kötü demeden, kötülüğü; hiç kin duymadan nefreti anlatıyordu. Buluşturuyordu, tanıştırıyordu, birleştiriyordu. Azsınız, diye köpüklü köpüklü bağıranlara, bir sor niye, diye soruyordu. Bıkmadan, usanmadan, inatla, sevdayla…

***

Öldürdüler. Yedi yıl geçti. Katili bulan, adaleti kuran yok. Yoklukla, yoksunlukla Malatya’da başlayan hayatı, duvarındaki her bir taşta emeği olan yetimhaneden geçip Anadolu’yu dolaştıktan sonra, İstanbul’da kıytırık bir kaldırım taşında son buldu. Umuttu o, memleket sevgisiydi, dosttu, kardeşti, sevgiliydi, babaydı. Bu canına yandığım toprağın çocuğuydu. “Bizi sırtımızdan hançerliyorlar” dediğinde Cemil Çiçek, en çok onun içi yanmıştı. Doğduğu yerin yabancısı, hatta düşmanı sayılmak ağırdı. Hele o hançer… değil saplamak parmağının ucu değmemişti.

***

Ölünce içine girebileceği bir karış toprakta gözü olan Hrant’a hain diyenlerin ceplerinden, bugün parçalaya parçalaya sattıkları toprakların kirli paraları dökülüyor. Ülkesine hakaret etmekle itham edilen Hrant’a, ben buna dayanamam, çeker giderim dedirten mahcubiyet onu hain yapıyor da; dağları taşları yiyip doymayan, kumpasın, yalanın içinde yüzüp de boğulmayan, Roboski’de, Afyon’da, Reyhanlı’da gölgeye saklananların yüzsüzlüğü ne yapıyor onları? Vatansever mi?

***

Tutulacak yeri yok memleketin, çekip gitsem, ne de olsa bir kapının ardında asılı paltom, bir de küçük çantam var kapı girişinde, iki kitap, üç beş şiir aklımda… Ama işte, bir ülke nasıl sevilirmiş, bir toprak nasıl koklanırmış Anadolulu bir ahparig’den öğrendim ben. İstesem de gidemem ki artık.

 

 

 

 

Kaynak:

http://birgun.net/yazi-goster/gozde-bedeloglu/17-1-2014/ah-ahparig-gidemem-ki-artik-1694.html

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hrant Dink,bilindigi gibi,bazi söylemleri nedeniyle bazi odaklarin hedefi haline gelmisti.Bu söylemler,genelde Türk Ulusunun Milli Degerlerine karsi ithamlarla doluydu.Soykirim iddialarinida dile getirmis olan Hrant Dink mahkemece yargilanmisti.

 

Ermenilere karşı Soykırım yapılmıştır demek suç olmadığı / olması gerekmediği gibi, Türk ulusunun milli değerlerine karşı itham da değildir. Zira, soykırım olmuşsa bile - ki ben bu trajedinin bir soykırım olmadığını savunabilirim - bu Türk milletinin milli değerine itham olmaz. Çünkü, Nazilerin Yahudileri soykırıma uğratmasının Alman milletine mal edilmesi ne kadar anlamsız ise, Türkiye kurulmadan önceki bir Osmanlı yönetiminin de Ermenileri soykırıma uğratmış olması Türk Milletine mal edilemez. Ayrıca, bunu dillendirmek de demokratik bir haktır.

 

Zaten, Hrant Dink de hiç bir zaman soykırım olarak gördüğü bu trajediyi Türk Milletine mal etmemiş, siyasette kullanmamıştır ve bunu yapan Diaspora Ermenilerine şiddetle karşı çıkmıştır her zaman. Soykırım iddialarını siyasette kullanan, bulundukları ülkelerdeki asimilasyon tehlikesine karşı Soykırım iddialarını milli kimliklerinin temeli yapan Diaspora Ermenileri ile tartışırken kullandığı- asla Türklüğe hakaret içermeyen- bir ifade nedeniyle haksız yere mahkum edilmiş ve bu yüzden bir kesim tarafından hedef gösterilmiştir.

 

Bugün anlaşılıyor ki, BBP ve AKP  bağlantısı, bu suikasti tertipleyen, planlayan, azmettirenler, F tipi Gladyo ve dolayısıyla ABD ve dolayısıyla Diaspora'dır. Onun alçakça bir suikaste kurban gitmesi Türkiye'deki Ermeni düşmanlığın göstergesi olmuş, Türkiye'nin soykırım iddialarına karşı elini de zayıflatmıştır.

 

Soykırım iddialarını dillendiren bir çok Türk de olmuştur. Ama Hırant Dink Ermeni olduğu için öldürülmüştür. O nedenle, o acı günden beridir  " Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz ! " . 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eger 1915-22 arasi olanlar bu baslikta tartisiliyorsa;

 

Birincisi o devirde ne T.C. devleti

 

Ikincisi ne de turk ya da milliyetciligi kavrami yoktur.

 

Konu osmanli ile ermeni ceteleri arasindaki bir "isyan bastirma" yerine; her iki tarafinda KENDINDEN GORMEDIKLERI MASUM HALKI KATLETMELERINE DONUSMUSTUR.

 

Ortada tek tarafli degil; iki tarafli katleden; yine tek tarafli degil; iki tarafli katledilen masum halk vardir.

 

Soykirimi katliam yerine kabul etmek, sadece POLITIK BIR CIKAR TASIR cunku soykirim suctur.

 

Ben bu temelde insanlik adina katledilen her iki halktan da onlari katleden insanliktan nasibini almamis Osmanli ve ermeni ceteleri adina ozur dilerim.

 

H.Dink Turkiye bunyesinde bir ermeni kokenli turkiye cumhuriyeti devleti vatanasi olarak SADECE KENDI SOSYAL TOPLUMUNUN ETIK HAK VE OZGURLUKLERINI SAVUNMAKTAN BASKA BIR SEY YAPMADI. Bu zaten onun evrensel hukuk insanhaklari temelli bir hakki idi.

 

Bugun olumunun 7. yildonumu ve ortada hala cinayeti genc bir tetikciye isletenler el/kol serbest dolasiyorlar.

 

H.Dink T.C. Tarihinde her turlu cikarina dokunulanlarin katlettigi ne ilk ne de son olacaktir.

 

Ulke ve toplumumuz demokrasi hak ve ozgurlukler insan haklari evrensel hukuk ve tum toplumunun her turlu farkini kucaklayan bir politik icerigi olmayan bir devlete kavusmadikca da, bu "faili mechuller" devam edecektir.

 

Sosyo-etik hak ve ozgurlugu adina verdigi savasta katledilen H.Dink'i aniyoruz. Onu katledenleri de insanliktan nasibini almamislar olarak kiniyor ve H.Dink ve yakinlari ve de ailesindcen insanligimiz adina, bu katledenlerin yerine biz ozur diliyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarihsel olarak merak ettigim bir konu var Kurtuluus savasi ile Ermeni katliamlari tarihsel olarak 1919-22 arasiunda cakisiyor.

 

Bu tarihler arasinda yasamini surduren Ermeniler ne yapti?

 

Kuvay-i milliye-Ermeni iliskisi ne idi?

 

Kongrelerde (Sivas/Erzurum) ve 23 nisan 1920 ilk meclisinde Ermeni varligi gundeme geldi mi?

 

29 Ekim 1923'te T.C. kurulurken Ermeniler uzerindeki milli politika neydi?

 

Ataturk'un kendi agzindan, Ermeni katliamlari nasil degerlendirildi?

 

Buna benzer sorularin yanitini bilen var mi?

 

Tarihi belge ve linkleri ile birlikte. Yani tarihe tek tarafli bakarak degil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarihi daha iyi algilama ve mumkunse tarihin akisi temelinde TARAFSIZ degerlendirme adina;

1915-22 yillari arasindaki katliamlari BENCE SEVR ANDLASMASI ILE FARKLI KILMAK GEREKIYOR.

Cunku Sevr'i KABULLENEN OSMANLI, KABULLENMEYEN BUGUNKU T.C. KURUCUSU "KURTULUS SAVASCILARI" dir.

Bakin sevr ne diyor?

Sevr Antlaşması, (Fransızca: Le Traité de Sèvres), I. Dünya Savaşı sonrasında İtilâf Devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu hükümeti arasında 10 Ağustos 1920'de Fransa'nın başkenti Paris'in 3 km batısındaki Sevr (Sèvres) banliyösünde bulunan Seramik Müzesi'nde (Musée National de Céramique) imzalanmış antlaşmadır.

Ermenistan (madde 88-93): Osmanlı Ermenistan Cumhuriyeti'ni tanıyacak; Türk-Ermeni sınırını hakem sıfatıyla ABD Başkanı belirleyecek (Başkan Wilson 22 Kasım 1920'de verdiği kararla Trabzon, Erzurum, Van ve Bitlis illerini Ermenistan'a verdi.)

Goruldugu gibi tarih; sevr ile DEGISIME UGRUYOR VE SEVR'E KARSI savasi veren OSMANLILAR DEGIL.

Yani 1920-22 arasi hala ortada bir KATLIAM IDDIASI MI VAR? ki varsa bu katliamlar OSMANLI'YA DEGIL KUVAY-I MILLIYE'YE AITTIR.

Ermeni Sorunu, Osmanlı döneminden başlayarak Türkiye dönemine uzanan, Türk devletleriyle Batı ülkelerin arasında siyasi bir yaklaşımla ele alınan Ermeni konusudur.

Simdi herkes LUTFEN VE SAKINCE TARAFKAR OLMADAN su soruya yanit versin?

Kurtulus savasi sirasinda ermeni katliami olmus mudur?

Kurtulus savasi sirasinda ermenik ceteleri ermeni olmayanlari katlet mis midir?

Kurtulus savasini ve kazanilan bu gunku siniri, Ermeni sevr "haklari" acisindan nasil degerlendirmek gerekir?

Kurtulus savasinda Ermeniler ile savasil mis midir?

Sevr'deki andlasmadan Ermeniler nasil vaz gecmistir?

Ortada bir kurtulus savasinin getirdigi ermeni savasi mi, yoksa Ermeni katrliami mi vardir?

Ermeni sorunun sevr temelli "cozumu" temelinde "Kurtulus savasi Ermeni topraklarini eline gecirmistir" dusuncesi tasiyan var mi?

Soykirim iddiasi yada karsilikli gerceklesen katliam, neden 1922'ye kadar surmustur. Cunku bunun son iki senesi sevr'e karsi cikan Kuvay-i milliyeyi ilgilendirir, Osmanli'yi degil.

Asagidaki alintiladigim kisim ne kadar dogrudur.

Ermenistan, Mondros sonrası ortaya çıkan durumdan yararlanarak, Doğu Anadolu’da kendisine ait olduğunu iddia ettiği yerlerde işgal faaliyetlerine girişmiş, Arpaçay ile Aras Irmağı kıyılarına kadar ulaşmıştır.
* Ermenilerin işgal faaliyetlerine karşı TBMM tarafından Doğu Cephesi Komutanlığına atanan Kazım Karabekir Ermenileri mağlup ederek işgal edilen yerleri kurtarmıştır.

* Ermenilerin isteği üzerine yapılan Gümrü Anlaşmasıyla (3 Aralık 1920); Ermeniler Doğu Anadolu’nun Türkiye’ye ait olduğunu kabul etmişlerdir. Ardahan’ın bir bölümü ve Artvin dışında bugünkü sınırlar belirlenmiştir. Bu durum Sevr Anlaşmasının yürürlüğe girmeyeceğinin ilk kanıtıdır.

* Ermenilerin mağlup edilmesi TBMM Hükümetinin ilk askeri başarısı, Gümrü Anlaşması ise ilk siyasi başarısıdır.

* Ermenistan parlementosu Gümrü Anlaşmasını onaylamamışsa da, daha sonra Rusya ile yapılan Moskova Anlaşması ve yeniden Rusya’ya bağlı duruma gelen Kafkas Cumhuriyetlerinden Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan ile yapılan Kars Anlaşması, bazı değişikliklerle Gümrü Anlaşması’nın yerini almıştır.

NOT :Ermenilerden başka; Mondros Mütarekesi sonrası Ardahan, Artvin ve Bat um’u işgal etmiş olan Gürcistan Gümrü Anlaşması’nın ardından, TBMM’nin vermiş olduğu bir nota sonucunda bu bölgelerden çekilmiştir (Mart 1921). Moskova Anlaşması’yla Batum dışındaki yerlerin Türkiye’ye ait olduğu kabul edilmiştir.

Evet ne dusunuyorsunuz, sevr sonrasi kuvay-i milliye ile ermeniler arasindaki yasananlar hakkinda!

 

 

Bu konu da tamamen farkli bir alinti verebilecek ya da bilgi verebilecek var mi?

Yoksa tarih yukaridaki alintidaki gibi mi olmustur?

Oyle ise NEDEN ERMENI SOYKIRIM IDDIASI YA DA KATLIAMI 1922 YILINA KADAR TASINIYOR?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunu Radikal'in facebook sitesinde gördüm, aynen şöyle yazıyordu:

"Hava 18 dereceyken, Agos'un önünde Hrant Dink anılacakken, polisler neden beyaz bere takıyor diye sormayın."

Ne biçim bir göndermedir bu! Yok eğer gönderme değilse nasıl bir düşüncesizlik!

 

5lio.jpg

 

dink-i-anma-yuruyusunde-beyaz-bere-gergi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aslında çok uzun söze gerek yok.

bu ülkede polis teşkilatının Hrant Dink cinayetine nasıl baktığı,

bu katliamın onlara verdiği akıl almaz mutluluğu Ogün Samast'ın yakalanma görüntülerinden izlemiştik.

dünde bugünde değişen bir şey yok.

 

http://www.youtube.com/watch?v=W6xZuSNeX3Y

 

 

 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hrant Dink'in ölümünü anmak icin toplananlarin yüzde kaci GEZI EYLEMLERIne destek vermisti?

 

Bu soruyu neden sordum.Konu Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecegi oldugunda,ülkeyi bölme calismalarinin zirve yapmasi,Türkiyede rejimin degistirilme cabalarina karsi mücadele veren insanlar disinda hicbir eyleme katilmayanlar konu Hirant Dink yani Ermeniler olunca ayaklaniyorlar.

 

Bu ülkeye ihanet edenleri bastaci yapma hastaligi sadece iktidarda yok.Hrant Dink'i anma gününde "HEPIMIZ HIRANT'iz"diyenlerde de var.Yetmez ama Evet'cilerin bu anma gününde nasil omuz omuza yürüdüklerini görüyoruz.Yetmez ama Evet'ciler bu ülkede hainleri degilde vatanseverleri tutuklamak icin iktidara omuz verenlerdir.

 

Ermeni yalanlarini belgelerle yazan anlatan yüzlerce kitap varken hala Ermeni davasini konu yaparak bu olayi pisirip pisirip Türk Milleti'nin  önüne koyanlar sakin ola ki demokrasiden,insan haklarindan bahsetmesinler eger böyle bir iddialari varsa önce Ermeni katillerinin katlettikleri 37 Türk diplomatinin hesabini versinler Ermeni dostlarinin yerine.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hrant Dink'in ölümünü anmak icin toplananlarin yüzde kaci GEZI EYLEMLERIne destek vermisti?

 

Bu soruyu neden sordum.Konu Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecegi oldugunda,ülkeyi bölme calismalarinin zirve yapmasi,Türkiyede rejimin degistirilme cabalarina karsi mücadele veren insanlar disinda hicbir eyleme katilmayanlar konu Hirant Dink yani Ermeniler olunca ayaklaniyorlar.

 

Bu ülkeye ihanet edenleri bastaci yapma hastaligi sadece iktidarda yok.Hrant Dink'i anma gününde "HEPIMIZ HIRANT'iz"diyenlerde de var.Yetmez ama Evet'cilerin bu anma gününde nasil omuz omuza yürüdüklerini görüyoruz.Yetmez ama Evet'ciler bu ülkede hainleri degilde vatanseverleri tutuklamak icin iktidara omuz verenlerdir.

 

Ermeni yalanlarini belgelerle yazan anlatan yüzlerce kitap varken hala Ermeni davasini konu yaparak bu olayi pisirip pisirip Türk Milleti'nin  önüne koyanlar sakin ola ki demokrasiden,insan haklarindan bahsetmesinler eger böyle bir iddialari varsa önce Ermeni katillerinin katlettikleri 37 Türk diplomatinin hesabini versinler Ermeni dostlarinin yerine.

 

saygilarla

Sen once H.Dink  NEDEN KATLEDILDI?

 

Onu izah et.

 

Ben eminim her turlu zulme baskiya hak ve ozgurluge karsi savasanlar hem orda hem de oradaydi.

 

Cunku EVRENSEL HUKUK INSAN HAKLARININ VERDIGI HAK VE OZGURLUKLERINI YASAMAK ISTIYORLAR.

 

H.Dink te ulkesinde ermeni sosyo-etik toplumunun bir ferdi olarak ermeni hak ve ozgurlukleri icin mucadele veriyordu ve katledildi.

 

Neden katlettiler ve kimler katletti?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yoksa tarih yukaridaki alintidaki gibi mi olmustur?

Oyle ise NEDEN ERMENI SOYKIRIM IDDIASI YA DA KATLIAMI 1922 YILINA KADAR TASINIYOR?

 

smile.png Taşınmıyor . Taşınmadığı için de o alıntı doğru. Yani; Gümrü ve sonrasında Moskova ve Kars anlaşmaları ile sonuçlanan, Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti ile Milli Ordu arasında yapılan savaş. Ama nedense TC suçlanıyor.

 

 

ERMENİ SOYKIRIMI NEDİR?

Birinci Dünya savaşı sırasında Osmanlı Türkiye’si tarafından gerçekleştirilen Ermeni katliamlarına “ Ermeni Soykırım” denmektedir. Bu katliamlar Osmanlı İmparatorluğunun farklı yerlerinde Jön Türk hükümeti tarafından gerçekleştirildiler. Bu katliamları ilk tepkiyi veren ülkeler Fransa, Rusya ve Büyük Britanya oldular. Bu ülkeler Mayıs 1915de ortak bir bildiri yayınlayıp Ermenilere yapılan katliamların “ bir insanlık ve medeniyet suçu” olduğunu ilan ettiler. Bu ülkeler bu insanlık suçunun failinin Türkiye olduğunu açıkladılar. " 

http://www.genocide-museum.am/trk/armenian_genocide.php
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkeye ihanet edenleri bastaci yapma hastaligi sadece iktidarda yok.Hrant Dink'i anma gününde "HEPIMIZ HIRANT'iz"diyenlerde de var.Yetmez ama Evet'cilerin bu anma gününde nasil omuz omuza yürüdüklerini görüyoruz.Yetmez ama Evet'ciler bu ülkede hainleri degilde vatanseverleri tutuklamak icin iktidara omuz verenlerdir.

 

Efendim, evet, bazıları iktidara destek vermiş olabilir ama bazıları da öyle değildir. Ama " hepimiz Hrantız " diyenler, bunu dedikleri için hain olmazlar. Zira, Soykırım vardır diyenlerin hepsinin hain olması gerekmediği gibi, Hrant da hain değildir. Mesela, bana göre 1915 olayları karşılıklı bir öldürüşmedir, tehcir dahil ölen / öldürülen Ermeniler bakımından da bence soykırım değildir. Hatta Taşnak Ve Hınçak çetelerinin amacı bölgede etnik temizlik yaparak Büyük Ermenistan'ı kurmak olduğundan, bu çetelerin sivil Kürt-Türk vs. Müslüman halkı öldürmeleri bir " soykırım girişimi "dir. Buna karşılık Sivil Kürt-Türk vs. Müslüman halkın yaygın biçimde öç almaları söz konusudur.

 

Fakat, önemli olan bu gibi tartışmalı  tarihi olayları siyasete taşımamaktır. İşte Hrant Dink bunu asla yapmamış, bunu yapan Milliyetçi Taşnak uzantısı Diaspora Ermenileri ile şiddetli tartışmalar yaşamıştır. Öldürülmesinin altında yatan ana sebep de, aslında budur. Fakat, maşa olarak kullanılanlar, bu cinayeti Ermeni karşıtlığı nedeniyle yapmışlardır. O nedenle, bu gibi  Irkçı saldırılar her fırsatta lanetlenmelidir ki, bu bilinç topluma yayılsın ve ortada kullanılabilecek bir maşa ve anlayış kalmasın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Efendim, evet, bazıları iktidara destek vermiş olabilir ama bazıları da öyle değildir. Ama " hepimiz Hrantız " diyenler, bunu dedikleri için hain olmazlar. Zira, Soykırım vardır diyenlerin hepsinin hain olması gerekmediği gibi, Hrant da hain değildir. Mesela, bana göre 1915 olayları karşılıklı bir öldürüşmedir, tehcir dahil ölen / öldürülen Ermeniler bakımından da bence soykırım değildir. Hatta Taşnak Ve Hınçak çetelerinin amacı bölgede etnik temizlik yaparak Büyük Ermenistan'ı kurmak olduğundan, bu çetelerin sivil Kürt-Türk vs. Müslüman halkı öldürmeleri bir " soykırım girişimi "dir. Buna karşılık Sivil Kürt-Türk vs. Müslüman halkın yaygın biçimde öç almaları söz konusudur.

 

Fakat, önemli olan bu gibi tartışmalı  tarihi olayları siyasete taşımamaktır. İşte Hrant Dink bunu asla yapmamış, bunu yapan Milliyetçi Taşnak uzantısı Diaspora Ermenileri ile şiddetli tartışmalar yaşamıştır. Öldürülmesinin altında yatan ana sebep de, aslında budur. Fakat, maşa olarak kullanılanlar, bu cinayeti Ermeni karşıtlığı nedeniyle yapmışlardır. O nedenle, bu gibi  Irkçı saldırılar her fırsatta lanetlenmelidir ki, bu bilinç topluma yayılsın ve ortada kullanılabilecek bir maşa ve anlayış kalmasın.

Tamam da,37 diplomatimizin öldürülmesini hangi kategoriye koyacagiz.Intikam kategorisimi yoksa Ermeni irkciligi mi?Peki bu diplomatlarinda anilmasi neden düsünülmez,Hrant'i ananlar acaba bu 37 diplomatida anmayi düsünürler mi yoksa onlar nasil olsa Türktü ne gerek var mi derler?Hani yani 37 diplomati anmak kimsenin aklina gelmezken Hrant'in anilmasi neden bu kadar önemseniyor. Ermeni kökenli oldugu icin mi Türkler tarafindan öldürüldügü icin mi?

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 Hrant'in anilmasi neden bu kadar önemseniyor. Ermeni kökenli oldugu icin mi Türkler tarafindan öldürüldügü icin mi?

 

saygilarla

Fransa soykırımı tanıdığında Hrant Dink "bu bizim iç sorunumuzdur siz karışamazsınız" demiştir.

çünkü Fransa'nın neden soykırım dediğini altında hangi hesapların yattığını bilir.

Türkiye solu kökenlidir tüm yaşamı boyunca ırkçılığa, Ermeni diasporasına yüz vermemiştir.

sadece Ermenilerin değil tüm ezilenlerin, tüm azınlıkların, haklarını özgürlüklerini savunmuştur.

öldürdüğü günden beri bir türlü sindirilemeyen o muhteşem kalabalık işte bunlar içindir.

nasıl yaşadıysa öyle anılıyor.

Hrant, bu toprakların değerlerinden biridir ve asla unutulmayacaktır!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

smile.png Taşınmıyor . Taşınmadığı için de o alıntı doğru. Yani; Gümrü ve sonrasında Moskova ve Kars anlaşmaları ile sonuçlanan, Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti ile Milli Ordu arasında yapılan savaş. Ama nedense TC suçlanıyor.

 

 

ERMENİ SOYKIRIMI NEDİR?

Birinci Dünya savaşı sırasında Osmanlı Türkiye’si tarafından gerçekleştirilen Ermeni katliamlarına “ Ermeni Soykırım” denmektedir. Bu katliamlar Osmanlı İmparatorluğunun farklı yerlerinde Jön Türk hükümeti tarafından gerçekleştirildiler. Bu katliamları ilk tepkiyi veren ülkeler Fransa, Rusya ve Büyük Britanya oldular. Bu ülkeler Mayıs 1915de ortak bir bildiri yayınlayıp Ermenilere yapılan katliamların “ bir insanlık ve medeniyet suçu” olduğunu ilan ettiler. Bu ülkeler bu insanlık suçunun failinin Türkiye olduğunu açıkladılar. " 

http://www.genocide-museum.am/trk/armenian_genocide.php

Peki Kurtulus savasi donemindeki Ermeni sorunu, yani Sevr'in ermenilere tanindigi topraklarin elklerinden alinmasi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tamam da,37 diplomatimizin öldürülmesini hangi kategoriye koyacagiz.Intikam kategorisimi yoksa Ermeni irkciligi mi?Peki bu diplomatlarinda anilmasi neden düsünülmez,Hrant'i ananlar acaba bu 37 diplomatida anmayi düsünürler mi yoksa onlar nasil olsa Türktü ne gerek var mi derler?Hani yani 37 diplomati anmak kimsenin aklina gelmezken Hrant'in anilmasi neden bu kadar önemseniyor. Ermeni kökenli oldugu icin mi Türkler tarafindan öldürüldügü icin mi?

 

Şimdi efendim, buna benzer mantık şudur : Sivasta Aleviler öldürüldüğü için anılıyor da, Başbağlar da Sünniler öldürüldü onun için anılmıyor şeklinde.

 

Bu mantık, Sivas Katliamını ananlara karşı, kimse savunmadığı, herkesin onun bir katliam olduğu konusunda hem fikir olduğu, mazeret öne sürmediği, haklı çıkarmaya çalışmadığı, lanetlediği Başbağlar katliamını öne sürenlerin mantığıdır. İşte Başbağlar katliamını yapanların bir terör örgütü olan PKK'ya mensup olması gibi ASALA da bir terör örgütüdür ve sempatizanları dışında kimse kalkıp 37 diplomatın öldürülmesini / şehit edilmesini savunmaya kalkmaz.

 

Hrantın, Sivas'ın bu kadar önemsenmesi Hrantı öldürenlerin de, Sivastaki aydınları yakanların da teröristler değil, sivil halkın içinde olanlar olmasıdır. Teröristlerin yolu bellidir ama halkın emperyalizm tarafından dini veya etnik değerler üzerinden yönlendirim ile maşa olarak kullanılamaması için bilinçlendirilmesi şarttır. Bu tür anmalar da bu bilincin yaygınlaşabilmesi için aslında bir fırsattır. Zira, bu tip olaylar hep Türkiye'nin Milli menfaatlerini zedelemiştir netice itibariyle. Aynı zaman da tabii ki insanlığın da...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peki Kurtulus savasi donemindeki Ermeni sorunu, yani Sevr'in ermenilere tanindigi topraklarin elklerinden alinmasi...

 

Gerçekte hiçbir insan topluluğunun sahibi olduğu bir toprak olamaz. Tarihsel süreçte her topluluk başka toplulukların yerleştiği topraklar işgal etmiştir. Dolayısıyla, burada güç söz konusudur. Gücü olan toprağa sahip çıkmıştır. Anlaşmalarla toprak sahibi olunur ancak, bu toprak savunulmuş ve isgal edilmişse veya bu toprağı savunacak güç varsa.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben hala sorularima verilemeyen yanitlari bekliyorum:Hrant Dink Ermeni oldugu icin mi yoksa Türkler tarafindan öldürüldügü icin mi bu kadar önemseniyor?

Diplomatlar bu ülkenin DEGERLERI degilmiydi?

 

Hrant Dink 2000'lerin basinda:Bir yazisinda Türkleri acikca asagilarken bu kalabaliklar onu alkislayanlar degilmiydi?

Bir milletin Istiklal Marsinda bir cümleyi irkci olarak niteleyen dolayisiyla o marsi yazan,söyleyen okuyan herkesi irkci yapan Hirant Dink'in kendisiydi.Onu kahraman yapma yaklasimlari onun fikirlerini paylasmanin da belgesidir.

 

Solculuk ülkeye ihanet etmek degildir.Solculuk ülkede daha insanca daha hakca ve esit bir yasam icin mücadeledir.Solculuk  istiklal marsina irkci demekle olmaz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'nin menfaatlerini cok düsünenlerin 37 Diplomatin sehit edilmesini sadece bir terör olayi olarak görmeleri ne kadar da ilginctir.Sivas katliami ile Basbaglar katliami arasinda hangi baglanti var bilmiyorum ama benzetme tamamen konunun farkli bir alana cekilme cabasindan öte degildir.

 

Kimse Hrant Dink'in öldürülmesini alkislamadi.Ancak alkislamamak soru sormamak anlamina gelmez.Türkiye'nin menfaatlerini düsünüp Hrant Dink'in öldürülmüs olmasini ülke menfaatlerine aykiri bir cinayet olarak görenler herhalde ülkeye düsmanlik icinde olanlarinda alkislanmasi taraftaridirlar.Örnegin Nobelcimiz Orhan Pamuk nobel aldi diye alkislanirken Türk Milleti'ni Soykirim gibi bir sucla suclamasi da bu alkislar arasinda kayboldu.Demek ki ülke  Orhan Pamuk'un aldigi nobelle menfaat saglamis oldu!

 

Dogu Perincek'in Ermeni DIaspora'sinin oyunlarini bozmasi fazla bir ses cikarmadi cünkü o oyunun bozulmasi ile Türkiye gercek anlamda menfaat saglamisti.Hrant Dink'in ölüm yildönümüde tam da bu menfaatin saglanmasini takip eden günlere denk geldi.Dogu Perincek'in bu davayi kaybetmesi icin dua edenler hayal sükutuna ugradi ancak yardimlarina Hrant Dink yetisti yine.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, Türk Ermenisi Hrant Dink Ermeni olduğu için bir Türk tarafından  öldürüldü.

 

Evet, bu kadar önemsenmesinin nedeni bir Türk tarafından öldürülmesi.

 

Evet, diplomatlar bu ülkenin şehitleridir, değerleridir.

 

Evet, diplomatlar Türk oldukları için Ermeni Teröristler tarafından öldürüldü.

 

Şu halde, genel olarak Hrant'ı öldüren Türk'ün terörist olduğu kabul edilirse, genel olarak Türk halkında Ermeni düşmanlığı olmadığı ispatlanırsa Hrant'ın ölümü bu kadar önemle anılmaz. Ama ne böyle bir kabul var ne de düşmanlığın olmadığının emaresi, maalesef...

 

Diğer taraftan, İstiklal Marşına Irkçı denmesi doğru değildir, Ermeni trajedisine Soykırım denmesi doğru değildir. Ama bu fikirlerin beyanı demokrasilerde fikir düzeyinde kaldıkça vatana ihanet ve suç da olmamalıdır.

 

Aynı zamanda, beyan edenlerin bu gibi fikirlerine katılmamak, Hrant'ın Ermeni olduğu için öldürülmesini kınamamak için mazeret olamaz. Zira, Orhan Pamuk ve bu gibi fikirleri dillendiren ister solcu ister sağcı bir çok Türk hala hayatta ama Hrant Dink değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

H.Dink'ten konu Ermeni sorunu uzerine tasininca yeni baslik actim ki; H.Dink ozeli ermeni sorunu ile birlikte islenmesin ve karismasin diye.

 

Ermeni Tarihi-1915-22 Yılları Arasında Ne Oldu?
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.