Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kim Kimden Korkar?


''biji tirkiye''

Önerilen İletiler

Bu ne ya? Bu hangi hayal aleminde yaşamaktır böyle yahu? Sokulmaya, uzaklardan bakıp gözlemeye filan ihtiyacımız yok, onlarla biz kardeşiz, iç içeyiz, konuşur, şakalaşır, birlikte de türkü söyleriz. Düğünlerinde halay çeker, Kürtçe türkülerini dinler, birlikte eğleniriz. Kürt kültürü bizim mozayiğimizin en renkli desenlerinden biridir.

 

Ben hep söylerim, Kürtler ile Lazlar olmasa bu ülkeyi kim renklendirecekti diye sorarım. Müzik yeteneğiniz yoktur, sanat, el becerisi yeteneğiniz yoktur, çıkıp gelmişsiniz Asya steplerinden, bir yanda atlarınız, bir yanda keçilerinizle, medeniyeti Anadolu'da görmüşsünüz diye takılırım... Şaka tabii, Yörükler, Türkmenlerle de hiç bir alıp verilemeyen bir şey yoktur...

 

İşte bu söyledikleriniz (onlarla biz kardeşiz, iç içeyiz, konuşur, şakalaşır, birlikte de türkü söyleriz. Düğünlerinde halay çeker, Kürtçe türkülerini dinler, birlikte eğleniriz. Kürt kültürü bizim mozayiğimizin en renkli desenlerinden biridir.)

Cümlesini devlet kullanmadığı,Kürtleri Türkleştirmeye,aslını söylemekten korkar hale getirmeyeçalıştığı,önder olarak kabul ettiği insanları ve onların akrabalarını yerlerinden yurtlarından uzaklara sürdüğü,İsmet İnönü'nün şark ıslahat raporunu uyguladığı için,Türk yurttaşlar çıkıp ''Kürtler benim kardeşimdirler,bu ülkede benim ne hakkım varsa,dil,kültür,edebiyat,sanat anlamında Kürt kardeşiminde olmalıdır diyemediği için bugün Kürt sorunu var Bu ülkede,Kardeş olmak sadece sözle olmaz,kardeş kardeşine yapılan haksızlığa sessiz kalmaz,istesede kalamaz,kalırsa eğer işte o zaman o kardeşliğin bir manası olmaz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mekan olarak kendilerine daglari secenlerin tek amaci, Said-i Kürdi'nin onlara "Size özgür bir Kürdistan tohumu ekiyorum" vasiyetini gerceklestirmektir.

 

IBDA-C Islami terör örgütünün yayin organlarindan biri olan TARAF dergisi -Bu taraflarda hep ayni oluyor ne hikmetse!- Özgür Ülke gazetesinden Said-i Kürdi'nin vasiyetini alip sunlari eklemis yaziya:

 

-"Yigit Kürt halki 70 yildir faaliyet gösteren 'DECCAL' rejimine karsi varini yogunu ortaya koyarak mücadele ediyor. -DECCAL SAIDI KÜRDI'nin Atatürk'e verdigi addir. Saidi Kürdiyi, Atatürk'ü seviyordu Istiklal savasinda carpisti diyenlere ithaf olunur-

 

Bu ugurda Izzet Beyleri, Haci Musalari,Seyh Saidleri, Seyyit Rizalari, Said Nursileri sehit verdi. Ve bugün Said Nursi'nin rüyasini gördügü, ugrunda sehitler vererek, kan ve can vererek yilmadan mücadele ediyor. Birlesik Islam Devleti icin Kürdistan'i kurmaya kararli, inatci, inancli.

 

Dügüm burada, yillardir söyledigimizde; Müslüman Kürt halkinin mücadelesi, Anadolu merkezli Bagimsiz Birlesik Islam Devetinin yapi tasidir. Kumandan Mirzabeyoglu dedi ki...

 

Yine Taraf dergisinden:

 

"...Türkiye'de Müslümanlara parya muamelesi yapan, gecmiste yüzbinlerce kardesimizin kanina giren Kemalist devlettir, PKK degil. Islamci mücadelelerin etkinligi bu devletin güc kaybetmesi ile baglantili oldugundan, ona darbe indiren her kesim, biz Islam Devrimcilerini mutlu kilar, ister Dev-Sol ister PKK olsun."

 

"...Dinsiz Cumhuriyeti yikma yolunda en önde giden Sivas'in yigit Müslümanlarina teskkürü bir borc biliriz.

Islamda siddet yoktur diyen her kimse aynen Kemalist ve isgal yanlsi bir kafirdir. Nifak ve fitnecilerin katli hak ve önceliklidir. Yasasin Anadolu halkinin seriat icin silahli mücadelesi."

 

 

"Sivas'ta insanlarimiz, yargilama ve cezalandirma hakkini kullanmistir. Yargilama ve cezalandirma hakki yalniz müslümanlarindir. Bunun lami cimi yoktur. Yasa disi TC.'nin HICBIR HAKKI YOKTUR.

 

Bu gercekler neden dincilerle, yeni liberallerin birbirine böyle kuzu sarmasi olduklarini anlatiyor. Türkiye Cumhuriyetinin yikilmasi onlarin en birinci emelidir bu emelin gerceklesebilmesi Türk milletinin ordusunun yok edilmesi ile mümkündür. Iste kimlerin ve neden Türk Ordusuna saldirdigini böylece anliyoruz.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cümlesini devlet kullanmadığı,Kürtleri Türkleştirmeye,aslını söylemekten korkar hale getirmeyeçalıştığı,

Devlet kimseye Kürttür diye bir şey yapmamıştır. Devlete isyan eden, vergi vermem, asker vermem diyen kim olursa isyan etmiştir, Türkmen de olsa Kürt de olsa Laz da olsa karşılığını görmek zorundadır. Bunun başka lamı cimi olamaz, devlet paydos eder, kapıya kilidi vurur aksi halde.

 

Türkleştirme diye bir şey ise asla yok. Bir kaç kafatasölçerin söylemi kimseleri, devleti hiç bağlamaz. Bu devlet Turancılık davasında bu gibi görüşleri yargılamış, mahkum etmiştir.

 

Bakın Turancıların akademik anlamda fikir babası olan ve ırkçı olarak lanse edilmeye çalışılan, yeni vefat eden Reha Oğuz Türkkan bile Kürtlerin muhakkak ki bir ırk olduklarını söylüyor. Ben kendi ağzından birebir duydum, rivayet filan değil. Dağ Türkü filan gibi söylemler kahvehane ağzıdır, ciddi anlamda kimse ağzına almaz. Zaten nasıl inkar edeceksin, bu ülke bir ırklar, etnikler mozayiğidir. Bunu gizlemenin, herkesin ırken, kan olarak Türk olduğunu iddia etmenin en küçük bir yolu yoktur. Türk adlandırmasının sadece tarihsel bir atama olduğunu defalarca anlattım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devlet Kürde zorla Türk'üm dedirtmeye çalışmıştır.

Devlete vergi vermem diyen ağaların,bugün Pkk'nin kullandığı gibi halkın yasaklanan değerlerini kullandıkları çok açıktır yasaklayanda devlet ideolojisidir.

Defalarca burada yayınladım İsmet İnönü'nün Şark ıslahat raporunu,o rapor mecliste onaylandı ve ve uygulandı lütfen okuyunuz.

Türkçüler,Turancılar şöyle demiş yada böyle demiş,bir dönem Üniversite rektörlerine Kürtlerin aslında bilmem ne boyuna bağlı olduklarını ıspatlayan araştırma sonuçları hazırlayarak bunları kürtlere empoze edin dendiğini o dönemin paşalarıda o rektörlerde daha sonra açıkladılar.

Türk isminin tarihi bir atama olduğunu,dünyada Türkiyelilerin yaptığı işlerin Türk olarak söylendiğini ve bilindiğini söylüyorsunuzda,tarihi Bir atama olan Kürdistan ismini,ve o bölgedeki şehir isimlerini,vatandaşların kendi çocuklarına vereceği isimleri neden yasaklıyor bu devlet onu neden kabullenmiyorsunuz?

Bi başka devlette bırakın Türkiyedeki bölgeyi sizin Kuzey ırak diye tabir ettiğiniz Irak Kürdistanına bile Kürdistan deyince neden kızıp öfkelenliyor?

Yani dostum,artık bunlara inanmamızı ve ''he vallah'' dememiz<i beklemeyin,bu ülkenin birliği ve bütünlüğü eşitliğimiz arttıkça artacaktır,sen benim çocuğuma zorla her sabah ''Ne Mutlu Türk'üm Diyene'' dedirtme,Türk'lük üzerine yemin ettirtme bakalım,bırak benim çocuğum Türkçenin yanında atalarının dilinide serbestçe öğrensin,müzik yapsın,edebiyat yapsın,Türkiye adına,bayrağımızı daha yükseğe çektirmek için Kürtçe şarkıyla eurovisiona katılsın orada ülkemizi temsil etsin,ama olmaz dimi,ingilizce dururken kendi ülkemizde yaşayan bir halkın dilini nasıl kullanırız adı bölücülük bunun....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tepkileri etkiler yönlendirir. Badireler atlatılıp her şey rayına oturunca etki de ortadan kalkacak, tepki de... Bir türlü normalleşemiyoruz, Şeyh Said bitiyor, Molla Rıza başlıyor, o bitti derken Derviş mehmed, hadi o da bitti derken bir Said daha, o da bitti derken onun müridi, Asala bitti derken PKK, bereketli mi bereketli bir toprak maşşallah... Ne etki bitiyor ne tepki... Taa Hitit-Mısır çekişmesinden başla, Yunan-Pers rekabetine, Haçlı-İslam çatışmasından Varşova-Nato çekişmesine kadar hep bu topraklar üzerinde odaklanmış. Bakın dile kolay, sadece Yunan-Pers savaşları altıyüz yıl boyunca kesintisiz sürmüş! Bir Yunanlılar çıkmış Anadolu'ya, bir Persler...

 

Ne zaman dogmalardan kurtuluruz, laiklik tam olarak uygulanır, bu işler biter. Bu kısrak başı yarımadaya gelip oturmak öyle beleş değil... Adama bedelini ödetiyorlar. Dünyanın en çelişkili coğrafyasında yaşıyoruz. Gene iyi dayandık!

 

Kürtler tabii ki bir etniktir, kültürleri bizim mozayiğimizin bir rengidir. İsmet İnönü raporu mu dediniz? Daha demokrasi yeşermeden, dünyada ileri kültürlere sahip toplumlar bile Hitlerler Mussoliniler yetiştirirkenki bir dünyayı mı baz alacağız? Geçmişe takılıp kalmayalım.

 

Bu topraklar eski tabirle bir "tebelbülü akvam" yaşamıştır, yani tüm ırklar ve etnikler burada harman olmuştur. Bu topraklara bir tek etnik biçme olasılığı yoktur. Ancak bir atama ile bir adlandırma yapılabilir, yapılmıştır. Bunun bir ırk ataması olmadığını kabul etmek istemeyenler, ırk ataması olarak görmek isteyenler de kabul etmek zorunda kalacaklardır.

 

Bu konuda, tek bir ırka mâledilemeyeceği konusunda müttefikiz... Bu noktaya er veya geç gelinecektir, çıkarı yok...

 

Fakat bir atama yapmak, bir tarihe dayanmak zorunlu. Türk ırkının batıya hareketi dünyayı değiştiren en büyük olaylardandır. Buna atama yapılması çok normaldir. Bundan gocunmanın inanın bir anlamı yok...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

saidi kürdinin birlik ve beraberlik için yaptığı çalışmayı maalesef ülkemiz tam yapamamıştır.onun çektiği çileyi de bu ülke için kimse çekmemiştir.

 

umut denince aklıma pkk nın kuuruluşu geliyor.sahi hangi ünüversiteyi okumuştu apo.

 

el cevap,saidi kürdi üniversitesi :lol:

 

saygı ve muhabbetle.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*******

 

Said ile Apo arasında görünür bir bağ kurulsa ne olur, kurulmasa ne gerekir, bunun neresi komik veya neyi gösteriyor, onu da anlamanın bir yolu gözükmüyor. Ha yalnız Apo koğuşunda Risalei Nur okuduğunu açıklamış olmasa bile (yakında açıklarsa şaşmam) onun müridi Fetipini takdirle izlediğini ve Kürdistan!da bir İslam üniversitesi kurulması gerektiğini avukatları aracılığı ile açıklamıştı da, DTP mitinglerinde ön saflarda eli Kurânlı başı sarıklı imamlar, kongrelerinde en önde oturan sarı yeşil kırmızı türbanlı kızlar zuhur ediverdiydi. Sonra bir de F tipi proflar birden her nasılsa? nerden kimden kaynaklandıysa? depreşen Kürt aşkı ile Erbil'de Kürt konferansı düzenlediydi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kemalizm yer yüzünün en büyük dogmatik dini, müridleri de yer yüzünün en büyük dogmatikleridirler..

 

Böyle bir tağuti düzene karşı tüm hayatı boyunca isyan etmiş ve bu dinin 'Allahına' ''DECCAL'' deme cesaretini göstermiş yer yüzünde gelmiş geçmiş daha cesur ve erdemli bir insan yoktur başka..

 

dogmalarını parçalasa bu gerçeği kabul edeceklerdir ama biraz daha zamana ve sabıra ihtiyaç var kanımca....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kemalizm yer yüzünün en büyük dogmatik dini, müridleri de yer yüzünün en büyük dogmatikleridirler..

 

Böyle bir tağuti düzene karşı tüm hayatı boyunca isyan etmiş ve bu dinin 'Allahına' ''DECCAL'' deme cesaretini göstermiş yer yüzünde gelmiş geçmiş daha cesur ve erdemli bir insan yoktur başka..

 

dogmalarını parçalasa bu gerçeği kabul edeceklerdir ama biraz daha zamana ve sabıra ihtiyaç var kanımca....

 

 

:clover: :clover: :clover:

 

Kemalizm Kendi halkına karşı bir korku imparatorluğu kurmuş,zengin zümrenin çıkarları çevresinde şekillenmiş ve halkıda buna göre şekillendirme çabasında olan bir Dogmadır aynı zamanda....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk'e Allah diye tapan yoktur bu ülkede,Atatürk dini diyede bir din yoktur bu ülkede.Kemalizme dogma diyenler,kavramlari birbirine karistiran anlamlarini birbirinden ayiramayan, farkli amaclarin insanlaridir.

 

Kemalizm dini yoktur dolayisiyla Kemalizm'in Allahida yoktur.Ama Kemalizmden korkanlar vardir.Cünkü Kemalizm,bagimsizlik demektir.Onurlu yasamak demektir.Emperyalizme karsi tek vücut olmak demektir.Kemalizme dün karsi olanlar bugünde karsidirlar.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk'e dogma veya ilah demenin tek bir açıklaması olabilir, gerçek dogmaları, insanları gerçekte kimin uyuttuğunu gizlemek, bu gerçeğin gözden kaçmasını sağlamak. Yani hedef saptırma, yanlış hedefi karşıya koyup asıl hedefi korumaya almanın en daniskası...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk Allah oldugunu söylememistir ama ona deccal diyen meczup Allahin Kurani kendisi icin gönderdigini ileri sürebilecek kadar dinden uzak birisiydi.

Hicbir tahsili olmayan bir insanin pesine takilanlar ve de onun sirtindan Atatürk'le hesaplasmak isteyenlere Atatürk'ün su güzel sözü yeterlidir:

 

"TÜRKIYE DERVISLER VE MECZUPLAR ÜLKESI OLMAYACAKTIR!

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.