Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Düşünce ve tahammül;buyrun özeleştiri"


Önerilen İletiler

Değerli arkadaşlarım,

 

Sürekli yazmayı düşündüğüm,ama sürekli ertelediğim bir konu vardı ki; bugün aldığım bir ÖM'den sonra artık yazmalıyım dedim.Bu eleştiri forum yöneticilerine değil,biz forum takipçilerine.Çünkü gerçekten de bu forumda kendisine çeki düzen vermesi gerekenlerin başında biz varız.Biz tartışmayı,paylaşmayı beceremeden başkalarından ne isteyebiliriz ki!

 

Çok uzatmadan...

 

Biliyorsunuz ki;forumumuzda uygulamaya geçen rep uygulaması artık yok.Bunu geçen gün farketmiştim.Ama nedeni üzerinde çok düşünmemiştim.Daha ilk günlerde kendi adıma şunu belirteyim;rep ile açıklanan taraf olma cabası beni rahatsız etmişti.Ancak sonra ki günlerde bir anda 200 iken aynı anda 100 ile açıklanan bu anlayış bana "neyin kavgası" dedirtti.Düşünceleri rep ile açıklayan,onaylamadığı düşünceye eksi ile yanıt veren zihniyetlerin olduğu bir yerde daha ne söylenebilirdi ki;burada olmamızın amacı bu değil.Neyse...Bana öm çeken arkadaşımız,bazı arkadaşlarımızın bu yüzden olmadık öm'ler aldığını belirtmiş.Daha sonra da "sizin tayfalar başladı" diye kendi taraftarlığını açıklamış.Özür dilerim de kim,kimin tayfası?Siz,burada yazan arkadaşlar;"kendinizi hala diğeri ile mi tanımlıyorsunuz?"

 

Öyleyse...cevap vereyim;

 

Hiçbirinize taraf değilim.Düşüncelerimi sizinle açıklamıyorum.Arkadaşlığınız yada nefretiniz beni bağlamaz.Nasıl anladığınız da çok önemli değil.Gelir,düşündüklerimi söyler,giderim.Hepimiz için geçerli bu.Kimseye dost yada düşman olunmaz söz konusu düşünce olunca.

 

Beni,düşündüklerimizi;bizi,düşüncelerimizi onaylamak zorunda değilsenzi de;beni,bizi kendi düşüncelerinizle etiketlendiremezsiniz!

 

Bu forumda hala varsam;bu forum yöneticilerinin özellikle Sayın Admin ve Cloud'un yaklaşımlarındandır.Ki gerçekten tarafsız olmaya çalışıyorlar.

 

Ancak forumdaşlarımız,bizler bırakın taraf olmayı sınırlarımızı bile kestiremiyoruz söz konusu tahammül olunca.

 

Burada çok sevdiğim nice forumdaş yok artık.Tahammülsüzlük en büyük neden.Arkadaşlar biz,bizim gibi düşünmeyenler oldukça daha değerliyiz.

 

Benim yazdığım selama bile eksi on beş rep verildiği gün;bu kadar mı rahatsız bu insanlar benden dedim ve çekildim.Hala da yazamıyorum.Bunları bile sıralarken,hemen yazacaklarım bitsin istiyorum.Sanıldığı aksine,kimse burada benim tayfam değil.Eksiyi bırakın,artı rep bile vermedim kimseye.derdim değil.

 

Bugün olmayan bu uygulamayı konuşmak değil amacım;sadece yanlış anlaşılanları açıklamak ve özeleştiri.

 

Diyeceklerim bundan ibaret;hepinize saygılar.İyi paylaşımlar.

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

isyanınızı anlıyor, yazınızın ruh bütünlüğüne katılıyorum.

başından beri <rep> olayına karşı oldum..kaldırılması da gerekliydi..

görüldüki suni rekabet suni paslaşmaları getiriyor..

bir film vardı galiba <dar alanda kısa paslaşmalar..>

düşünün sistemde 40 kişi var ve bu kişilerin 10 u ötekileştirilmiş..

haydi repleşin..

 

maalesef bir üyenin gönderdiği iletinin edebi değeri,duyarlılık,yeni

bir şey öğretme,yeni bir konuya dikat çekme gibi paylaşım değerine

puan vermek yerine, benim görüşümdeki,benim arkadaşım,benim

cinsiyetim kısacası ben ben ben..sonuç : bir günde 60 dan 180 e,

bir günde 70 den 220 ye çıkıp tabelada gözüken üye profilleri..vayy bilmem

kim tabelaya çıkmış oda kim oluyor ben de çıkmayı hakettim diyen karşı anlayış..

gelsin rep kulisleri..

yada tersi ver kırmızı ver kırmızı..neymiş arkadaşın görüşü kendine uymazmış..

o vatanı bölecek..ben de kırmızı vererek bölünmeyi engelleyeceğim..(!)

yada tersi kımızı vererek <T.C> cileri yola getireceğim..

aynı paradokslar <din>bölümü için de geçerlidir.

ne oldu değiştirdinizmi o insanın görüşünü..?

ancak bir tribün savaşının tarafı olabildiniz.

 

maalesef ve acıdır ki daha çok yolumuz var sayın @mavi.. karşıyı yoketme

kültüründen farklılıkların güzelliği aşamasına gelmemize daha çok var..yalnızca

bu nedenledir ki politika konusunda görüş paylaşımı yapmaya istekli değilim..

bakıyorum üye slogan atıyor,yeni öğreneceğim birşey söylemek yerine..

bu durumda o görüşe karşı nötr durumda olsam bile karşı oluyorum durup

dururken..sizinle tartışsak görüşlerimiz çoğu alanda farklıdır,ama paylaşımdan

ayrılma noktasına gelmeniz bir anlamda ortak kaderimizdir.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir daha okudum.

Benim anlatmak istediğim neden güzel şeyleri yanlış kullananlar yüzünden güzelliklerden vazgeçmek zorunda kalmamız.

 

Bunu anlatıyorum. Olay derindir kişileri tartışmak zorundasınız, arkadaşlarınızı tartışmak zorundasınız. Yüzeysel kalmaktan kasıt arkadaşınıza dokunacağı için olayın gerçek nedenini tartışmamaktır.

 

Sadece buna değinmek istemiştim.

Sevgiyle kalın.

 

a bakın bu söyleminiz farklı bir şey..buna benim de itirazım olmaz...

güzel şeyleri yanlış kullanma olayı burada neye yol açıyor biliyormusunuz?

olay rakamsal olduğu için olayın sonucu sizi ve başkalarını yanlış yerlere götürüyor..

 

yoksa herkes iletinin kalitesine göre rep puan verse veya vermese

aslında güzel olur..hedef amaç da budur..ama ben de tam bunu demeye

çalıştım amaca uygun kullanım yok diye..

nedenlerini de belirttim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İş yine karşılıklı atışmalara dönüşmeden ben bi kaç kelam edeyim.

 

Popüler kültürün dayatmalarından biri bence de rep sistemi benzeri popülerlik testleri. Hele hele bizim gibi az gelişmiş algıları olan toplumlarda kullanım amaçları da kayıyor haliyle. Sİz rep sistemini ne amaçlı koydunuz bilmiyorum ama haliyle her toplulukta olduğu gibi burda da kamplaşmaya/gruplaşmaya alet oldu. Mesela bi kaç yıl önce en sevdiğiniz üye ya da ona benzer bi başlık vardı,en sevdiğiniz blog filan gibi bişey de olabilir tam hatırlamıyorum. O zaman da bi sürü yanlış anlaşılma olmuştu. Neyse diyeceğim ben AED'ye katılıyorum. Zaten gereksiz bi sistemdi. En azından henüz değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Madem ki replerden konu acildi birkac cümlecikte ben ilave edeyim.Bu forumda ki kutuplasma ve sifirdan rep enflasyonuna ugrayan bazilari tabii ki dikkatimi cekmisti.Bunlarin ayni görüsü paylasanlarin olmasi daha da enterasan yapiyordu durumu.Muhakkak ki herkes begendigi bir yaziya puan vermekte özgürdür.Burada,bizim görüsümüzde olanlar, karsi görüste olanlar diye bir ayirim yapmadan önce,bizim görüste olanlarla karsi görüste olduklari düsünülen yani digerlerinin yaklasimlari ne kadar dikkat cekiyordu.Siyaha beyaz demekte israr edenlerin karsi görüstedir diye siyaha siyah diyene puan vermemesinin anlami ne ola ki?Bu forumda,uzun bir süredir devam edegelen bir kutuplasma var ki bunu hicbirimiz inkar edemeyiz.Bu kutuplasma özellikle 'POLITIKA VE GÜNCEL KONULAR'da kendini göstermektedir.Dini konulara fazla girmesem bile orada da ayni kutuplasmanin siyasi olmayan tarzinin var oldugunu biliyorum.Bence,rep sisteminde rol oynayan faktörlerin basinda,siyaha beyaz diyenlerle siyaha siyah diyenler gelmektedir.Siyaha beyaz demekte israr ederek tartistigini sananlarin birbiriyle dayanisma icine girmeleri dogal olarak siyaha siyah diyenleride bir dayanisma ortamina götürmüstür.Ayrica forumda olgunca bir tartisma ortaminin saglanamamis olmasindan cok,bilimsel düsüncelere karsi bilincli olarak yürütülen ideolojik ve provakativ tarzda yaklasimlarin katkisinida gözardi etmemeliyiz bence.

Belki de yaniliyorumdur.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Az gelişmişiz ya, ne çabuk 'gruplaşıyoruz', 'tahrik oluyoruz', 'kamplaşıyoruz' değil mi?????

Benim için anlaşılmaz bir mantık ve kabul edemediğim bir durum.

Birisi çıkar 'Popüler kültüre' bağlar arkasından da 'az gelişmiş' toplumumuza.

 

-Aman kısa etek giyme 'az gelişmiş' toplumumuzun erkekleri

-Aman ha 'ateistim' deme 'az gelişmiş' toplumumuzun dindarları

-Aman ha ...

 

Bu liste böylece uzar da uzar ve bizim az gelişmiş toplum bir türlü kendini geliştiremez.

 

Ne diyelim.

 

Kaldırın!

 

Kaldırırken dikkat edin bu 'az gelişmiş' toplumun ne yapacağı belli olmaz.

 

Aman ha dikkat.

 

Bunun izdüşümlerini her yerde görürsünüz birileri size akıl verir, korkutur veya 'az gelişmiş' ler sizide yönetmeye ve yönlendirmeye başlar!

 

Tam da ''neden bu kadar alındınız ki azgelişmişiz deyince anlamadım'' diyecektim ki imzanızı okudum.

 

Sonra bi de böyle her iletiyi her konuyu sistem sorunlarına ya da politik kavramlara dayattığınızı anlamadım.

 

Ben ateizm ile kadın erkek ayrımcılığı ya da etik algılar ve türkiyenin politik problemleri ile ilgili bi cümle kurduğumu hatırlamıyorum kaldı ki okuyorum okuyorum nasıl bi zorlamayla bu yukarıdaki bağlantıları kurdunuzu da anlamıyorum.

 

Demek istediğim, algıları bizim ki gibi yüzeysel olan topluluklarda (az gelişmiş demiim, üzülmeyin...) işte tam da bizim ki gibi gruplarda bu rep sisitemi (materyalistik açıdan bakarsak) bize herhangi bir fayda sağlamamış olmasına rağmen pek bi önem arzeder. Halbu ki bu rep.ler somut olarak para pul ya da herhangi bir kazanç sağlamaz, sanal ortamda rep aramak da (kişisel olarak REP kelimesinin nereden geldiğini de merak etmiyor değilim.) internet denen eşyanın mantığına aykırı haliyle...

 

Bakınız o kadar aykırı ve anlamsız ki politika arkadaş konuyu siyah - beyaz olarak bile algılamıyor. siyaha siyah diyenler ve siyaha beyaz diyenler olarak özetlemeyi yeğlemiş. halbu ki atladığımız sizin siyahınız benim beyazım olabilir kaldı ki düşünce somutlandığında bütün yönü de değişebilir.

 

Diyeceğim, bizim ki gibi endüstri devriminin nimetlerini tek tek özümsemeden bir diğerine geçmiş topluluklarda bu tip kullanım yanlışları sık yaşanıyor. Kaldırmak çözüm değil belki de bi kaç neslin ölmesi gerekiyor hakkını vererek kullanabilmemiz için...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Zebercet tabiiki benim siyahim sizin beyaziniz olabilir,ben bu anlamda farkli bir görüs belirtmedim.Siyah derken somut bir renkten bahsederiz,somut olan kavramlar herkese göre degisen kavramlar degildir.Muglak olan kavramlar üzerinde herkesin siyahi ve beyazi farkli olabilir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rep olayı güzel di, güzel di evet değişiklik katıyor du foruma

 

Fakat eski rep sistmi güzel di, diyorum kendi görüsüm ile..

 

Ne zaman …, günde 5 rep verilebilir oldu… ki eminim keşke bu 10 olsaydı yada daha fazla.. içimizden diyenler vardır..

 

 

Işte tam o vakiten ihtibaren asıl amacından çıktı diye düşünüyorum.

 

 

Eksi rep verirsin, değişik düşüncede olduğun için, yada yazıyı beyenmediğin için bir ihtimal..

Artı rep verirsin, görüşün aynı olduğu için yada yazıyı beyendiğin için, bir ihtimal..

 

 

Fakat bu ardı ardına bir başlık altın da onca ( - ) Rep ( + ) Rep olmamalıy dı……..diye düşünüyorum

 

Genel olarak tüm izlemin sonucları…verilecek olan rep asıl rep yada rep ti “ bence”

 

 

Az olsun temiz olsun, yada olsaydı, yada eskisi kalsaydı

 

Ayda belki bir defa verilecek olan repler bir üyeden, bir diğer üye ye… her gün verilen rep lerden daha makbul ve gerçek olurdu diye düşünüyorum.

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burda gerçekten tartışma, paylaşım ve kendini geliştirme adına bir şeyler paylaşan arkadaşların rep verme veya replerle ilgili konularda neden bu kadar hassas olduklarını anlamadım doğrusu. Yahu bize ne size ne ...kim + vermiş kim - vermiş umrumuzda mı olmalı. Yazan yazsın yazısını...İsterse -50 rep verilsin yazılan yazıya banane, bize ne. Rep için mi burdayız veya rep uygulaması yok diye mi burda olmaya devam edeceğiz? Bu mudur yani foruma yazı yazma kıstasımız? Yazıların sağ altında ki o yeşil veya kırmızı kutucuklarla işimiz ne? Bir merhabanın altındaki bilmem kaç tane (-) rep bizim yine de merhaba dememize nasıl engel olur ki? İlkokul çocuklarının sen benimle niye oynamadın diye küsmesi gibi bişey bu...veya ezginin günlüğü seda sayan dan az albüm sattı diye ezginin günlüğü kötü müzik mi yapıyor, bir daha müzik yapmasın mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Amaclari sadece paylasim olanlar icin ne eksi ne de arti REP önemlidir. Bence cok REP alan le az REP alan arasinda kiyaslama dahi yapilamaz. Ben sahsen REP sisteminin kaldirildigina cok seviniyorum. Belirli kutuplasmanin oldugu gözler önündeydi. Ilk 20 ile sonrakileri karsilastirirsaniz kimlerin sirket kurdugunu görürsünüz. Cok kisa bir zaman icerisinde neerdeyse bazilari 500 e yaklasirken aramizda bazilarimiz belkide 1 REP dahi alamadi. Simdi bu 500 REP alan arkadas 1 REP alan arkadastan dahami iyi yorum yaziyor dersiniz? Bence hayir. Birisinin yandaslari vardi digeri ise sadece paylasim iicn gelmis olmali.

 

REP bir yandaslik sistemidir, iyiki kaldirildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar,

 

"Düşünce ve tahammül" derken "rep" sistemini kastetmemiştim ben.Açık olayım;ne rep sistemi nede rep sisteminin eksi yada artılarını yazmak değil benim derdim.AED isyan demiş yazdıklarıma;aynen öyle.

 

Daha açık olayım;buradaki forumdaşlar için "bölücü","yalancı","çakma Ersöz".... oldum çoğu zaman.Kimi çocuksun dedi,kimi haddimi bildirmeye kalkıştı.Buna rağmen "eyvallah" dedim.Kimseye ama kimseye saygısızlık yapmadım,kimseyle uğraşmadım.

 

Kişiselleştirme mi oldu;hemen toparlayayım.

 

Geçen gün tarafıma atılan "öm" gerçekten sinirimi bozdu."Arkadaşlarına da bunu söyle" ile başlayan öm,bu forumda çok değer verdiğim bir isim tarafından bana atılmıştı.Ve "siz" den sonra başlayan "biz" artık illalah dedirtti.

 

Şunu belirteyim;burada yazar giderim.Birileri onaylar yada onaylamaz;derdim değil.Ben burada doğrularımı yazıyorum;başka doğruları anlamak için çabalıyorum.Gerisi beni bağlamaz.Ha bir selamdan sonra verilen eksiler yığını için diyeceğim;

 

"benim için zaman gerçekten önemli.Eksi yada artıların zihniyetine harcayak ne zamanım ne de emeğim var."

 

Kısaca...

 

"Hiçbirinize taraf değilim.Düşüncelerimi sizinle açıklamıyorum.Arkadaşlığınız yada nefretiniz beni bağlamaz.Nasıl anladığınız da çok önemli değil.Gelir,düşündüklerimi söyler,giderim.Hepimiz için geçerli bu.Kimseye dost yada düşman olunmaz söz konusu düşünce olunca."

 

 

 

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Unutmadan!

 

"siz kimsiniz" diye soracak olanlara "bizim tayfayı" da tahmin ettiklerimle yazayım.

 

Diyarbakırlı,Dünyahepimizin,Dominik,Biji Türkiye,Bakkalcı,Jan....

 

Çok gülünç,çok acısad.gif

 

Çoğu şimdi yok;herkese öm atamayacağıma göre;açık açık yazayım...."olan biten sizin bildiğiniz gibi değilmiş"

 

ne diyeyim!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Düsünce ve tahammül, haliyle herkesin özgürce yazma hakkinin oldugu bir ortamda neden bunu yazdin diyemeyiz. Ama eger acik olmak gerekirse, su tayfalar denilenlerin özgür düsünce adi altinda kullandiklari dil ve tarzin özelestirisini yapabilecek bir tane tayfa varmi acaba? Isim vermeden söylemem gerekirse, arkadaslarin büyük bir kesimi, gerek politik forumda gerekse güncel konular bölümünde tartisilan tüm konulara objektif yaklasan isimlerdir. Yani körü körüne bir yanlisi savunan arkadaslar degillerdir ki aslinda tartisma böyle olmalidir. Yani yanlisa yanlis dogruya dogru diyebilmektir medeni cesaret ve medeni tartisma. Peki haksizlik edildigi öne sürülen tartismacilarin tartisma tarzlarida acaba objetifmidir yoksa tek yanli ve de provakatifmidir? Insanlar önce gercek olarak bir özelestiri yapabilmelidirler.

Rep sistemine gelince; Ben yazi yazarken acaba bana rep vereceklermi vermeyeceklermi diye düsünmem, begenen begenir begenmeyene de saygi duyarim. Rep oranlari 500'lere cikanlar icin birtakim laflar edilmis. Admin'in kimlerin yazilarinin cok tiklandigi hakkinda verdigi bilgilere dayanarak diyorum ki; rep orani 500'lere cikmis olanlarin yazilari hakkinda yani onlar digerlerinden daha mi iyi tarzi bir ifade ve sonra da bir klik olusmus oldugunu iddia etmek aslinda tüm forumdaslara yapilmis bir hakaret ve tahammülsüzlügün ifadesidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok ses çıkarmadan;

 

Sevgili forumdaşlarım,

 

Nefret yada sevgi ile açıkladıklarım,kişisel değil genel anlamdaydı.Öm'lere baktım,cevap yazamadım.Üzgünüm.Çok teşekkür ediyorum.Düşüncelerim,dün neyse bugünde odur.Düşünürken sadece yazmadım;gerçek olan hayatımda her daim yaşadım.Kimseye kırgın değilim,umarım kimseyi de kırmamışımdır.

 

Üzüldüm,düşüncelerin öylece basite indirgenmesine.Sayın ...(beni durumdan haberdar eden arkadaşım) siz de benim için değerlisiniz.Yaptığınızın mantığını kavrayamadım,ama sanırım böylesi bir ülkede de tepkinizi anladım.

 

Herkes hakkını helal etsin;bu son iletim(uzun bir süre burada yazamayacak kadar tıkandım,belki aylar sonra belki de hiçbir zaman)

 

Hoşçakalın.

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, olan biten onların bildiği gibi değildi..

 

Rep sisteminin kalkmasına çok çok sevindim. Kullanıldığı yanlış ellerde, bende bizzat yanlış bir el olarak kullandım onu.Ve şimdi çok mutluyum kalkmasına.Tartışalım,konuşalım,açıklayalım ama haksızlık yapmayalım. Haksızlığa haksızlık ile yani yapılanın aynısı ile karşılık verdiğim için bütün arkadaşlardan özür dilerim. Ama Sevgili Politika arkadaşımızın değindiği gibi,"X gurubun birbiriyle dayanisma icine girmeleri dogal olarak Y gurubunu bir dayanisma ortamina götürmüstür"

 

Bu dayanışmada X gurubunun görmediği bir gerçek şudur ki, farklı konularda bu X gurubundan arkadaşlar Y olabilmekte iken, Y gurubundan bazı arkadaşlar X olabilmektedir.Ortak noktalarımızı büyük bir değer olarak korumak ve farklı noktalarımızı birbirimize güzel yolarla anlatmak dururken,ortak bütün değerlerimizi ısrarla yerle bir edip, farklı bütün noktalarımızda Politika arkadaşımızın değindiği gibi " ideolojik ve provakativ tarzda yaklasim" ile her zaman tek yanlı yazışmak ve guruplaşmak olmamalıydı.

 

Evet Sevgili Mavi Olmayan,gelir düşüncelerimizi söyler ve gideriz.Ama söz konusu düşünce olunca birileri dost ya da düşman olabilir.Zaten herşey düşüncelerden,insanların düşünce sistemindeki farklılıklardan oluşmuyor mu?Savaşı da birlikte yaşaması da.Ama biz burda ,bu ortamda düşman değiliz Mavi Olmayan, kimse kimseye düşman değil ,olmamalı zaten. Sadece arada bir kızarız belki birbirimize ama kızmak düşmanlığa dönüşmemeli dönüşmez Mavi Olmayan.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok ses çıkarmadan;

 

Sevgili forumdaşlarım,

 

Nefret yada sevgi ile açıkladıklarım,kişisel değil genel anlamdaydı.Öm'lere baktım,cevap yazamadım.Üzgünüm.Çok teşekkür ediyorum.Düşüncelerim,dün neyse bugünde odur.Düşünürken sadece yazmadım;gerçek olan hayatımda her daim yaşadım.Kimseye kırgın değilim,umarım kimseyi de kırmamışımdır.

 

Üzüldüm,düşüncelerin öylece basite indirgenmesine.Sayın ...(beni durumdan haberdar eden arkadaşım) siz de benim için değerlisiniz.Yaptığınızın mantığını kavrayamadım,ama sanırım böylesi bir ülkede de tepkinizi anladım.

 

Herkes hakkını helal etsin;bu son iletim(uzun bir süre burada yazamayacak kadar tıkandım,belki aylar sonra belki de hiçbir zaman)

 

Hoşçakalın.

 

Bu son iletim demekte ne demek Mavi Olmayan.Ortada senin şahsına bir durum olduğunu düşünmüyorum.Lütfen böyle davranıp üzme bizi.Çok yanlış konularda çok yanlış tepkiler veriyoruz belki.Belkide bizden gerçek düşmanlarımızın istediğini yapıyoruz aslında.Lütfen bu derece duygusal bir tepkiyle üzme bizi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuda birşeyler söylemek hakkımın olduğunu düşündüm...

 

"Rep" olayı konusunda Cyrano'ya fikrini sorduğumda bana;

"Forum denilen şeyin, üyelerinin birbirlerini gaza getirmelerini sağlayan bir uygulama" olduğunu söylemişti...

 

Ve fikirlerin, rep'ler ile değer kazanamayacağını ya da kaybetmeyeceğini salık vermişti...

 

Haklıydı...

 

Bir program ya da bir dosya paylaşımı olduğu zaman rep denilen şey, bir teşekkür anlamı taşır...

Fakat düşünceler olduğu zaman tam anlamı ile "taraf olmak"tır rep denilen şey...

 

Ne yazık ki insanların çok büyük çoğunluğu,

Kendi düşüncelerinin omurgasına/paraleline sahip olmayan insanlara,

O insanlar ne kadar doğru şeyler söylerler ise söylesinler

+rep verecek kadar erdemli ve onurlu değillerdir...

Hatta bunlara -rep verdiklerini de görebilirsiniz...

 

Düşünceleri, içi hava dolu büyük bir balon niteliğinde olan kimselerin;

Rep Milliyetçiliği yapmaları oldukça normaldir...

Çünkü o balonun içerisini, bulabildikleri herşey ile doldurmak isterler...

 

Bu forumda fikirlerimi iletirken,

Kim oldukları hakkında belirli bir bilgiye sahip olduğum insanlar

Topyekün bir -rep verme olayına giriştiler...

İlk başta önemsemedim ve hatta Cyrano'ya bu "Rep"in ne anlama geldiğini sormam da bu yüzdendi...

Fakat ardından, bir çok ve birbirinden farklı üyeden

"Bu insanlar senden ne istiyorlar" kabilinden mesajlar aldım...

Ben önem vermesem de, birileri rep'in ne olduğunu önemsiyormuş...

Fakat bunun nedeni, pek belliydi ki, rep'in;

Çok verildiğinde, o düşüncelerin daha bir doğru edeceğinden,

Az verildiğinde, o düşünceleri daha da yanlışlandıracağından değildi..

 

Her etki, ters yönde ve eşit değerde bir tepki yaratırmış;

V for Vendetta'da öyle derdi...

Bir fizik kuralı işte...

İnsan psikolojisi için oldukça muteber bir yasa...

 

Birileri, bunları yapan birilerine, bu yaptıklarını ödetmek istemişler...

Sürü Psikolojine, kişisel tepkilerini karşı koymak istemişler...

Benim +rep'lerim günden güne yükselince,

-rep verme olayında bir amaç güden arkadaşlardan mesajlar almaya başladım...

Benim ne kadar çok oyunbaz birisi olduğumdan tutun,

Bir sürü farklı üyelik alarak, kendi kendime +repler verdiğim iftirasına kadar bir sürü mesaj...

 

Bir insanın kendisinin, yalan olduğunu bildiği bir şeyin arkasına sığınması

Onurluca değildir...

 

Kendi kendine +rep vermek de bundan başka bir anlam taşımıyor benim için...

 

Bu çerçeve de "Taraf" olayına gelmek isterim...

Ne yazık ki, insanlar, farklı düşündükleri insanları takdir etmek gibi bir doğal güdü ile doğmuyorlar...

Bu bir iradedir ve bunu kazanmak;

Her zaman ve özellikle son zamanlarda katı bir şekilde eleştirdiğim

"Sürü Psikoloji"si ile,

Yani "Bizden olan; Bizden olmayan" kültürü ile yetişmiş insanların,

Belki de ömür boyu kazanamayacaklarını düşündüğüm bir erdemdir...

 

Eğer "Dinci" iseniz, "Bizden olan/olmayan" kafa yapısına sahipsinizdir...

Eğer "Etnik-Milliyetçi" iseniz, "Bizden olan/olmayan" kafa yapısına sahipsinizdir...

 

Eğer düşüncelerinizin, siz tek başınızayken aslında zerre kadar değer taşımadığının bilincindeyseniz;

"Bizden olan/olmayan" kafa yapısına sahipsinizdir...

 

Ve burada olan

Ne aydın olamamaktan, ne ilkel olmaktan ne de başka bir şeyden kaynaklanıyor...

Sürü psikolojisinin tek bir açıklaması vardır ve olan da budur;

Tek başına bir anlam ifade edememek...

Ve kişinin, bunun bilincinde olması...

 

"+1 olalım" kafa yapısı...

 

Yine konu "İlkel Kültür"den "Çağdaş Kültür"e geliyor işte ister istemez...

 

Klan Toplumlarının ya da Din Toplumlarının kültürü ile yetişmişseniz,

O topluma olan bağınız, sizi o topluma +1 değer olarak kazandırır...

Fakat o toplumdan kopmanız;

Örneğin, din toplumdayken, din değiştirip ayrılmanız,

Örneğin, klan toplumundayken, o bağı terkedip ayrılmanız (başka kandan/klandan biriyle evlenmeniz, o aileye karışmanız),

Sizin gibi bir +1 değer'in 0 (sıfır) olarak anlam kazanmasına neden olmaz...

Bu tür kültürlerde 0 (sıfır) olmak yoktur...

Ya +1'sinizdir,

Ya da -1...

 

Yani siz o toplumdan kopmayı tercih etmişseniz;

Başka bir topluma/onlar gibi olmayan bir topluma katılıp

Kendi koptuğunuz topluma -1,

Katılacağınız topluma +1 değer olacağınıza;

Ölün, daha iyi...

İşte o zaman 0 (sıfır) değer arzedersiniz...

O yüzden din toplumlarında, din değiştirmenin cezası ölümdür...

O yüzden aşiret toplumlarında, o aileden koparsanız artık başkalaşırsınız onlara göre...

 

İşte budur olay...

Hala o kafa yapısının, hala o kültür öğesinin, hala o anlayışın yaşıyor olmasındandır...

 

Olayın kültürel ve toplumsal temellerine bakın;

Kendisine özgüveni olmayan her toplum, her ilke ve her insan

Bundan başka bir kafa yapısı ortaya koyamaz...

 

İnsanlar ve yaşantıları, psikolojileri de birer Fiziktir...

Ve bu da bir kanundur...

Öz güveniniz yoksa,

Onun yerini başka bir haksızlık ile doldurursunuz...

 

Olan-biten budur canım kardeşim...

 

Kimse kimseye +/- rep verdi/vermedi

Kimse kimseden +/- rep aldı/almadı diye hayıflanmasın...

Önemli olan replerin miktarı değil...

 

Sürü Psikolojisi ve insanların, kendi tarafına çekilmeye çalışılması çabası ile

Bu foruma geldiğim ilk zamandan beridir karşı koydum.

Bugün en sevdiğim arkadaşlarımla, zamanında en sağlam, katı ve kötü tartışmaları yapmışızdır...

Ne o gün kıyasıya tartışırken, karşı taraftan olmuşumdur; ne de onlar olmuştur...

Ne de bugün çok sever ve takdir ederim diye; aynı tarafa aitizdir...

En sağlam, yapıcı ve benim yüzümü kızartan eleştirileri de,

O arkadaşlardan almışımdır her zaman...

 

Konuyu açan durum budur aslında...

Tarafı olmayanların tarafsızlığı ile

Taraf kaygısında olanların işlettiği süreç...

 

Herkese samimiyetinden dolayı teşekkür ederim...

 

İyi forumlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konu basligi hakkinda bende bir kac sey soylemek istiyorum dusunce ve tahammulsuzluk sadece rep olayi olmadigin bu sadece insanlarin bahanesi oldugunu gostermekte forumda bir birlerinin varligindan haz alamiyan insanlarin oldugu ve bunuda rep ile tepkisiyle gostermekte .. Bu foruma girme amaciniz ne birseyler paylasmak icinmi giriyorsunuz yoksa birbirinize karsi dusmanlikmi beslemekmi. Ben ilk zamanlar bu foruma gelmemin tek nedeni yurt disinda yasadigim icin Turkiyede yasayan insanlari tanimak onlarin dusunclerini ogrenmek ve onlari anlamak icin gelmistim. :) keske gelmez olaydim geldigime pisman oldum yani buraya gelmeden once turkiyede yasayan insanlari okadar severken buraya geldikten sonra icten ice nefret etmeye basladim ve bu nefretimide artik gizleyemiyorum diye bilirim herkesten nefret etmiyorum cok sevdigim insanlar oldu ve varda ve onlar benim icin herzaman ozel insanlar olacaktir. Dikkat ettigim ve halende dikkatimden kacmayan ve forumdaki arkadaslara tavsiyem su Arkadaslar yazilariniza tartismalariniza uslubunuza dikkat edin cunku bu internet dunyanin her yerinden okunabilir baskalarina ornek olun ordek deyil. Insanlar yazilarinizi okudugu zaman sizi ornek alsinlar size karsi nefret beslemesinler.

Iyi tartismalar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gitmeyi düşünen veya giden dostlarımın, yeniden gözden geçir(il)mesi gereken bir kaç önemli neden var.

 

1- Paylaşmayı seven insansınız. Doğruları paylaşmadıkça asla vicdanınız rahat olmayacaktır.

 

2- Sebep her ne olursa olsun, duygusallık paylaşımın önüne geçmemeli. İrdelemekte yarar var. Bu bir genel doğru.

 

3- Burada geride bıraktığınız onlarca dostunuz, yüzlerce sempatizanınız var. Onlarda burukluk oluşturuyorsunuz. Sizi ve yazılarınızı özleyecekler.

 

4- Dostlarınızla birlikte olamadığınızdan sizde de bir burukluk olacak, kendinizi iyi hissetmeyeceksiniz.

 

5- Doğru yolda olduğunuzu düşünüyorsanız, kesin emin olun ki sizi sevenler, sevmediklerini düşündüklerinizden bir kaç kat daha fazla.

 

6- Sıcak bir havası ve binlerce okuyanı olan bu forum, paylaşım için net'in ilk önde gelen olanağı.

 

7- Bence en önemlisi de, burada sizi seven dostlarınızın fikrini almadan gitmeye karar vermeniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Geç kaldın mavi olmayan gökyüzü(m), çok geç.

 

Fikir üretimi, düşünce ve tahammül yoktu zaten dibe vurmuş(tu), insanlık adına farklı bir çözüm, standart ve perspektif göremedim şuana kadar bu forumda.

 

Ben mavi olmayan gökyüzü’nü pek fazla tanımam, etmem; bildiğim tek şey sadece onun geçmişte yazdıklarıdır, onunla eş zamanlı bir şekilde bu ortamda bulunamadım.

Ancak yazdıklarını takip ettim elden geldiğince. Bazen dolu dolu ama çoğu zaman boş boş vakit harcadım burda, lakin harcayacak zamanım kalmadı artık. Zeus sabır versin kalanlara.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Geç kaldın mavi olmayan gökyüzü(m), çok geç.

 

Fikir üretimi, düşünce ve tahammül yoktu zaten dibe vurmuş(tu), insanlık adına farklı bir çözüm, standart ve perspektif göremedim şuana kadar bu forumda.

 

Ben mavi olmayan gökyüzü’nü pek fazla tanımam, etmem; bildiğim tek şey sadece onun geçmişte yazdıklarıdır, onunla eş zamanlı bir şekilde bu ortamda bulunamadım.

Ancak yazdıklarını takip ettim elden geldiğince. Bazen dolu dolu ama çoğu zaman boş boş vakit harcadım burda, lakin harcayacak zamanım kalmadı artık. Zeus sabır versin kalanlara.

Cok dogru bir tesbit.

 

Bana bilmiyorum hangi güc ama bir güc herhangi bir sekilde sabir veriyor ve elimden geldigince yazmaya calisiyorum. Bilmedigim o güc bana sabir vermekten vaz gectigi an bende aynen diger degerli insanlar gibi güzel zamanimi burada bosuna harcamayacagim.

 

Burada yorum yazanlari okudukca Türkiye'nin neden hala düzelmedigini ve yakin bir zaman icerisinde de düzelmeyecegini, devamli cagdas toplumlarin arkasinda kalacagini daha iyi anliyorum. Demokrasiden dahi bahsederken totaliter rejimlerdeki yöntemlere benzer politika ve uygulamalari bizlere burada normalmis gibi göstermeye calisiliyor. Demekki elimizdeki malzeme bu kadar ve bu malzemeylede ancak bu kadar yol alinir.

 

Kardeslikten, baristan, özgürlüklerden ve esitlikten yana olan tüm insanlara saygilar ve basarilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cok dogru bir tesbit.

 

Bana bilmiyorum hangi güc ama bir güc herhangi bir sekilde sabir veriyor ve elimden geldigince yazmaya calisiyorum. Bilmedigim o güc bana sabir vermekten vaz gectigi an bende aynen diger degerli insanlar gibi güzel zamanimi burada bosuna harcamayacagim.

 

Burada yorum yazanlari okudukca Türkiye'nin neden hala düzelmedigini ve yakin bir zaman icerisinde de düzelmeyecegini, devamli cagdas toplumlarin arkasinda kalacagini daha iyi anliyorum. Demokrasiden dahi bahsederken totaliter rejimlerdeki yöntemlere benzer politika ve uygulamalari bizlere burada normalmis gibi göstermeye calisiliyor. Demekki elimizdeki malzeme bu kadar ve bu malzemeylede ancak bu kadar yol alinir.

 

Kardeslikten, baristan, özgürlüklerden ve esitlikten yana olan tüm insanlara saygilar ve basarilar.

 

Aynı dertten, şikayetten biz de muzdaribiz ;):lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.