Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DTP KAPATILDI


birkumtanesi

Önerilen İletiler

Yooo olay yine çarpıtılıyor,lütfen yapmayın arkadaşlar,Atatürk hiçbir kesimle yapmadığı görüşmeleri,Kürt kesimleriyle yaparak onları yanlarına çekmek istemiştir,bunun sebebide Kürdistan halkı olmadan bu savaşı kazanamayacağını bilmektir, soru şu;Kürtlerin kendi bölgelerindeki Dil Kültür ve kendi kimlikleriyle kendilerini özerkliğe yakın bir biçimde yönettikleri sistemden ülkenin o karanlık günlerine ve İngilizlerin bütün ayrı devlet verme konusundaki ısrarlarına karşın,ihanet etmeyen ve ''Türkler ve Kürtlerin özgürlüğü'' cümlelerini kuran Kürt halkına Cumhuriyet Kurulduktan sonra neden herhangi bir hak verilmememiştir,bu hakların verilmeyeceğini,bölge,şehir,köy isimlerinin değiştirileceğini,çocuklarını istedikleri isimleri veremeyeceklerini,kendi dillerini öğrenme ve öğretme,geliştirme hakkına sahip olamayacaklarını bilerekmi,bunun üzerinde mutabakata vararakmı Atatürkle anlaşmaya vardılar,yoksa farklı bir anlaşma yapılıp sonra bu anlaşma savaş bitince,düşman dağıtılınca unutuldumu?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gene birileri darbe yapsin diye ortami hazir tutuyorlar. Sorunlarimizi hali altina atarak devamli önümüze cikmasini saglayanlar bunlardan sorumludur. Ülkeyi bölmek siteyen falan yok. Bunlar 85 yildir dinledigimiz masal. Bu masal sayesinde ülkemiz cok darbeler yasadi, kan döktü ve bazilarinin cebi ve siyasi gücü her gecen gün artti.

Yanlis adrese yöneliyorsunuz. Size tavsiyem önce sakince düsünüp hangi adrese gideceginizi dogru tesbit etmeniz.

 

 

Bak arkadasim,basindan beri yazdiklarinizi okuyorum,ne Türk milletini biraktiniz ne Atatürk'ü,ne Cumhuriyeti ne üniter devleti,hepsine karsi bir cephe almissiniz.Tabii ki herkes özgür düsüncesini ifade edebilir ama bu kadar kin gercekten sagliga zarardir.Görünen köy klavuz istemiyor,kimin ne yaptigini Türk ulusu görüyor ve siz hala pkk ve dtp savunuculugu yapiyor ve Türk ulusunun milli degerlerine saldiriyorsunuz.Bu ülkede kimsenin kimseyi zorla Türk yaptigi yok.Zorla Türk olacaktan zaten Türkiye'ye yarar olmaz,ama eger Türkiye Cumhuriyeti kimligini tasiyorsaniz adiniz Türktür.Avrupada Kürt diye ayirmiyorlar.Kimliginiz hangi ülkeye aitse öyle tanimliyorlar.Birakin artik bu ajitasyonlari.Türkiye'yi bölmek isteyenlerin basinda Öcalan ve onun katil örgütü PKK ile siyasi uzantisi DTP gelir.Kime masal anlatiyorsunuz hala.Adres bellidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk hicbir zümreye ne özerklik sözü vermis ne de ayricalik tanimistir.Tarihi asil siz carpitiyorsunuz.Birtakim odaklarin yazmis olduklari asli astari olmayan iddialari Atatürk'e mal etmek aynen gecmis medeniyetlerin tarihlerini calarak tarih yazmaya benziyor.Gercek ise tamamen baskadir.Gercek Kürtlerin Ingilizlerle isbirligi yaparak Kürdistan kurma calismlarina karsin Atatürk bazi Kürt ileri gelenleriyle birlik ve bütünlügün saglanmasi icin görüsmeler yapmistir ki bu Kürtlerden biri de DIYAP agadir.Diyap aga hem kendini Kürt degil Türk olarak tanimlamis hemde Kurtulus savasinda bazi Kürt asiretlerin Türklerle ayni safta savasmasini saglamistir.Canakkale ve KURTULUS savaslarinda en az kayibi Güneydogu'nun verdigi gercegi zaten Kürtlerin asla Türklerle bir Istiklal savasi vermedigini belgeler.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biji tirkiye'' diyor ki;

Artık AKP hükümetinin de bir şeyler yapması, küçük de olsa somut adımlar atması, Kürtlere güven vermesi, Türkleri yatıştırması gerekiyor.

Barışın gelebileceğine insanların inanmasını ve barışın herkesin yararına olduğunu anlamasını sağlamalı.

CHP’nin ve MHP’nin kışkırtıcı politikalarından korkarak yavaşlamak tehlikeyi büyütmekten başka işe yaramıyor.

Hükümet durabileceği noktayı çoktan geçti, ilerlemesi, güven vermesi, sükûneti sağlaması, nefreti dindirmesi bekleniyor artık.

 

Sizin bir ''Kürt kökenli ve de sol damarlı aydın bir yurttaş'' olarak hala AKP den medet ummasını yadırgıyorum...aydın ve sol damarlı hele de Kürt kökenli bir insanın...eğer sünni ve nakşi değilse...yönünü AKP ye çevirmesi hiç de anlaşılır birşey değildir...AKP nin şimdi iktidarda bulunması...yani hükümet etmesi,bu anlamda hiçbir şey ifade etmez...Muhafazakar...dini siyaset için kullanan...ve Kürtleri de bu amaçla kullanmaya çalışan ve nakşileri üzerinde de etkili olan AKP nin...ağızlarınıza çaldığı bir parmak bal yetmemiş anlaşılan ki...ikinci kez tuzağa düşmek için adeta AKP ye neredeyse yalvar yakar olacaksınız...

 

Türkiye, sadece Türkiye değil.

Diğer bütün ülkeler gibi Türkiye de aynı zamanda “bütünleşen” bir dünyanın parçası, bu dünyada Türkiye’nin önemli bir yeri var ve bu yeri doldurabilmesi için barışa kavuşması gerekir.

Eğer bu barışı biz Türkler ve Kürtler başaramazsak, bize bunu “başartırlar” ama o arada çok kan dökülür, çok insan ölür, çok acı çekilir.

Bu ülke, Türklerle Kürtlerin eşit yaşayacağı, eşit haklara sahip olacağı bir ülke olacak, bu kaçınılmaz, o “kaçınılmaz” noktaya kanlı ve dolambaçlı yollardan varmak yerine güvenli ve düz yollardan ulaşmak hepimiz için daha iyi olur bence.

 

Emperyalizm ve mazlum uluslar...sermaye ve emekçi sınıfları var olduğu sürece yeryüzünde...yanıbaşımızda ve içimizde savaşlar bitmez...

Üstelik sizin kullandığınız ve ülkemizde cereyen ettiğini kastettiğiniz ''savaş''sözcüğü doğru bir tanımlama değil...''Türk Güvenlik Güçleri bir terör örgütüyle mücadele ediyor ve zaman zaman çatışıyor.'' doğru ve bilimsel tanım budur...Türkleri ve Kürtleri kapsayan ve onları, sanki birbirleriyle savaşan ''iki halk''mış gibi göstermek...terör örgütlerinin yıllardır bilinen ama pas tutmuş propaganda taktiklerinden başka birşey değildir...

 

İki halk arasında 1000 yıldır savaş olmamıştır ve olmayacaktır...ama terör örgütünün yandaş...sempatizan ve işbirlikçileriyle Türk Güvenlik Güçlerinin mücadelesi PKK ortadan kaldırılıncaya kadar devam edecektir.

Hiç merak etmeyin ne Anayasamız... ne ulusumuz ne de devletimiz hiç bir yurttaşa etnik kimliğinden ötürü eşitsizlik uygulamıyor...

Bu çok istismar edilen sakız artık söylene söylene çürüdü...

 

Mustafa Kemal diğer zevatlar için bu söylemleri kullanmışmıdır? Kullanmamıştır, nedeni ise o döneme kadar diğerlerinden farklı kazanımları olan kürtlerin kazanılmasıdır,zaten Kürtlerden başkada kazanımı olupta,ortak vatan için bu kazanımlardan vazgeçen yoktur,yani Atatürkte Türk ve Kürtler demektedir you are The Stand? :)

1921'de ilk Meclis konuşmalarında Atatürk, 'TBMM Kürtlerle Türklerin ortak Meclisi'dir. İki halkın kaderleri de ortaktır' diyordu. Atatürk, Kürtlerin haklarının olduğunu ve konuşacaklarını söylüyordu. İzmit Basın Konferansı'nda da gazetecileri cevaplandırırken 'muhtariyet' olabileceğini belirtiyordu.

 

Türkler ve Kürtler...ya da...Çerkesler ve Arnavutlar demek...etnik kökenleri vurgulamak...tüm etnisitelerin ortak mücadelesiyle kurulmuş bir Ulus Devlet de ayrışmak ve kaderlerini kendilerinin belirleyebileceği anlamına gelmez...

 

Mustafa Kemal sınıf ve etnisite karakterli bir devrim yapmadı...Kürtlere,kellesini koltuğuna aldığı bir Kurtuluş Savaşının sonunda ayrı bir vatan vaadetmedi...O dönemi yerli ve yabancı kaynaklardan...özellikle SSCB arşivlerinden iyi okumak gerekir...şablonik ifadeler gerçekleri yansıtmıyor..

 

1921 Anayasasında Kürtlerden söz edilmesi...1924 Anayasasında söz edilmemesinin anlamı...Kürtlerle Türklerin ortak bir vatanda (Türkiyelilik)farklı etnisiteler olarak ama birlikte (Türk üst vatandaşlık kimliği altında)eşit yaşama iradelerinin TBMM ne yansımasından kaynaklanır.

 

Türkiyeli 15 milyon Kürt'ün ayrı bir vatan ayrı bir devlet istediğini ne tarihte... ne de şimdi... hiç bir kurum..kişi ve örgüt kanıtlayamaz...

Bu nedenle yok Türk Halkı...yok Kürt Halkı diye cephe genişletme ve figürasyonu kalabalıklaştırma kurnazlıklarını...olayı kaşıyıp yaygınlaştırma triplerini bırakalım...bunlar çok bayat...ucuz... ama ucu sonuçta hep masumlara dokunan davranışlardır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asagidaki haberden de anlasilacagi gibi, olaylarin kimler tarafindan yapildigi ve suclularin kim oldugu cok net ve acik. Bu tip provakasyonlar her dönem derin devleti yuguladigi bir taktiktir.

 

"İki fotoğraf arasında garip fark: Silahlı serbest, vurulan tutuklandı

 

‘Para verdiler, sıktım’ Dolapdere’de kalabalığa silah doğrultan T.G. “Sokakta gezen çöpçüyüm. Ekmeğime bakarım, gerginlik varmış, yokmuş banane... Para verdiler ‘Git sık’ dediler.?Kuru sıkı attım” dedi. T.G tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Vurulan Şevket A. ise tutuklu. FOTOĞRAF: AFP FOTOĞRAF: HALUK ATALAY / DHA

 

16/12/2009 10:50

 

Dolapdere'deki olaylarda silah çeken üç kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken olaylarda vurulan ve onu hastaneye götüren bir kişi tutuklandı

 

İSMAİL SAYMAZ (Arşivi)

 

İSTANBUL - Dolapdere’de, DTP’lilere tabanca doğrulturken fotoğrafları çekilen üç saldırgan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; o esnada açılan bir ateşle ayağından vurulduğu ileri sürülen DTP sempatizanı Şevket A. ile onu hastaneye götüren Nuredin D., yine fotoğrafa dayanılarak ‘terör örgütüne üye olmak ve mala zarar’dan tutuklandı.

Avukatları Hasari Yenice’nin verdiği bilgiye göre, iki DTP’linin tutuklanmasına ‘kanıt’ gösterilen iki fotoğraf şöyle: Şevket A.’nın DTP önündeki basın açıklamasına katılan kitlenin içindeyken, Nuredin D.’nin ise Şevket A.’yı hastaneye kaldırırken çekilmiş görüntüleri...

Anayasa Mahkemesi’nin DTP’yi kapatması sonrası DTP İstanbul İl Örgütü, 13 Aralık’ta Tarlabaşı’ndaki binası önünde protesto açıklaması yaptı. Eyleme, aralarında 39 yaşındaki esnaf Şevket A. ile 18 yaşındaki işçi Nuredin D.’nin de bulunduğu değişik ilçelerden partililer katıldı. Partililer açıklama sonrası evlerine dönmek üzere Dolapdere’ye yöneldi. DTP’lilerin iddiasına göre, Romanların oturduğu Dilbaz Sokak’ta toplanan grup kendilerine silahla saldırdı. Dilbazlılara göreyse saldıran taraf, DTP’lilerdi.

 

Tanışmıyorlardı

Şevket A.’nın savcılık ve mahkeme ifadelerine göre, evine gitmek üzere kitleyle Dolapdere’ye indi. Bu sırada silah sesi duydu, bacağında ağrı hissetti. Yaklaşık 80-100 metre ileride, eli silahlı erkek şahsı gördü. Yaralandığını anlayınca, yanından geçen, öncesinde hiç tanımadığı Nurettin D.’den yardım istedi.

Nuredin D. de aynı makamlarda verdiği belirtilen ifadesine göre ara sokaklardan ellerinde tüfekler ve bıçaklar olan grup üzerlerine yürüyordu. Birden silah patladı. Şevket A. yerde yaralı yatıyordu.

Nuredin D., Şevket A.’yi araca bindirerek Haseki Hastanesi’ne götürdü. Bu sırada polis, onları gözaltına aldı. Avukatları Yenice’nin iddiasına göre Şevket A., ayağındaki mermi çıkarılmadığı ve tedavisi bitmediği halde doktorun oluruyla hastaneden çıkarılıp sorguya götürüldü.

İki kişi ‘terör örgütü üyeliği ve kamu malına zarar vermek’ten savcılığa çıkarıldı. İfadelerinde, ‘kanıt’ olarak iki fotoğraf gösterildi. O iki fotoğraf şunlardı: Şevket A.’nın DTP önündeki açıklamada sırasında kitle içindeyken, Nureddin D.’nin de Şevket A.’yı hastaneye götürmek üzere araca bindirirken çekilmiş anları...

Şüpheliler fotoğraflarıı kabul ederken, diğer suçlamaları reddetti. Fakat bu ‘kanıtlara’ dayanılarak tutuklandılar. Tutuklanmayı gerektirecek ‘kanıt’ bulunmadığını savunan Avukat Yenice, şöyle devam etti: “Fotoğraflar dışında ne parmak izi, ne de mala zarar verirken ya da taş atarken video kaydı var. Hukuk eliyle ayrımcılık yapıldı. Kendisi yaralı olduğu halde, vuranlar bırakıldı. Hukuki değerlendirmesini bile yapamıyorum. Neden tutuklandılar, anlamadık.” Bu iki kişinin tutuklandığı saatlerde, DTP’lilere silah doğrulTan üç saldırgan, ‘Panik yaratacak şekilde silah kullanmak’tan tutuksuz yargılanmak üzere bırakılmıştı."

 

Kaynak: -http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=969489&Date=16.12.2009&CategoryID=97-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Günlerdir ülkemizde,DTP=PKK yandaslari cadde ve sokaklari savas alanina cevirip,masum insanlarin isyerlerine molotoflar taslar atacak,evlerin camlarini kiracak coluk cocuk korku icersinde yasayacak ama üc tane vatandas silöah cekip cikinca hemen yandas ve PKK sempatizani medya yaygaraya basladi.Neymis efendim silah ceken serbestmis.Kandildeki teröristlerde serbest degilmi.Vatandas terörist degildir artik canina tak etmistir.Terörü masum gösterme modasi cikti bu son günlerde.Adamlar resmen sehir terörü yapiyorlar,karsi cikana ise yafta bulmaya calisiyorlar.Yavuz hirsiz hesabi.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Günlerdir ülkemizde,DTP=PKK yandaslari cadde ve sokaklari savas alanina cevirip,masum insanlarin isyerlerine molotoflar taslar atacak,evlerin camlarini kiracak coluk cocuk korku icersinde yasayacak ama üc tane vatandas silöah cekip cikinca hemen yandas ve PKK sempatizani medya yaygaraya basladi.Neymis efendim silah ceken serbestmis.Kandildeki teröristlerde serbest degilmi.Vatandas terörist degildir artik canina tak etmistir.Terörü masum gösterme modasi cikti bu son günlerde.Adamlar resmen sehir terörü yapiyorlar,karsi cikana ise yafta bulmaya calisiyorlar.Yavuz hirsiz hesabi.

 

 

saygilarla

 

Hadi İzmir'deki tepki, İzmir'in Faşist olmasındandı...

Bulanık'taki tepki, o tepkiyi gösterenin Faşistliğinden mi?

O tepkinin gösterildiği kesimini Faşistliğinden mi?

Her ikisinin de Faşistliğinden mi?

 

Bölücülüğü kim misyon edinmiş ise Demokrat!

Kim karşı çıkıyorsa: Faşist mi?

 

Demokrasilerde, demokrasi çerçevesinde bir fikir üretildiğinde

O fikrin alacağı tepki de demokrasi çerçevesinde bir olgunlukta olur...

 

Fakat siz ırkçı bir ideayı demokrasi diye nitelendirdiğinizde

Karşınızda yine demokrasi perdesine bürünmüş bir tepki ve idea ile karşılaşırsınız.

 

Bu süreçte yaşananlar,

DTP ve AKP'nin ektiği tohumların başak vermiş halidir.

Kim ne zaman biçer ya da kendileri mi dökülür bilemem...

 

Fakat şu var ki;

Kimse kendisini kandırmasın, PKK hiç bir zaman sorunu siyasete atamayı düşünmemiştir ve bir dinlenme/silahlanma sürecindedir.

Bir iç kargaşaya yatırım yapmaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hadi İzmir'deki tepki, İzmir'in Faşist olmasındandı...

Bulanık'taki tepki, o tepkiyi gösterenin Faşistliğinden mi?

O tepkinin gösterildiği kesimini Faşistliğinden mi?

Her ikisinin de Faşistliğinden mi?

.

.

.

Son günlerde yasanan siddetolaylarini kinaybiliriz ve kiniyorumda ben buradan, yani dogal olani yapiyoruz cünki, sorunun sokakta degil masa basinda cözümlenmesinden yanayiz, ama bu bizlere hic bir zaman karsi siddeti masumlastirma hakki vermez.

 

1. Izmir'de yasananlar Izmir'in fasistliginden degil Izmir'deki fasist güclerin pilanli olarak uyguladiklari saldiridan ibarettir. Olayi carptmaya hic gerek yok. Kimse Izmir hakini top yekün fasist ilan etmedi ve edemezde.

 

2. Bulanik'ta halkin tepkisi olarak lanse etmeye calistiginiz olay yakinda aynen Dolapdere'de göstericilere silah SIKAN "normal vatandasin tepkisine" benzemesin? Biraz bekleyelim görecegiz. Bulanik'ta yasananlari iyi incelersek olayi anlayabiliriz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son günlerde yasanan siddetolaylarini kinaybiliriz ve kiniyorumda ben buradan, yani dogal olani yapiyoruz cünki, sorunun sokakta degil masa basinda cözümlenmesinden yanayiz, ama bu bizlere hic bir zaman karsi siddeti masumlastirma hakki vermez.

 

1. Izmir'de yasananlar Izmir'in fasistliginden degil Izmir'deki fasist güclerin pilanli olarak uyguladiklari saldiridan ibarettir. Olayi carptmaya hic gerek yok. Kimse Izmir hakini top yekün fasist ilan etmedi ve edemezde.

 

2. Bulanik'ta halkin tepkisi olarak lanse etmeye calistiginiz olay yakinda aynen Dolapdere'de göstericilere silah SIKAN "normal vatandasin tepkisine" benzemesin? Biraz bekleyelim görecegiz. Bulanik'ta yasananlari iyi incelersek olayi anlayabiliriz.

 

Ergenekon yapmıştır Ergenekon...

O halkın tepki göstermesini sağlayacak fitili ateşleyenlerde, ırkçı taleplerde bulunanlarda hiç suç yok...

 

Kardeşim;

Bu bir etki-tepki meselesidir...

 

Siz, bombanın fitilini ateşleyip,

O bomba patladığında:

"Aaaa bak görüyo musun; patladıııı! Kötü bişeymiş bu!" diyemezsiniz...

 

Bu topluma her taraftan karşıtlık tohumları ekiliyor.

İstediğiniz kadar tek taraflı olarak hükümetleri kötüleyin;

Kürt kesiminde de EN AZ o kadar sorumluluk ve suç var...

Bu bir karşılıklı süreç ve etnik-milliyetçilikler birbirlerini beslerler...

Kürt Etnik-Milliyetçiliğinin arkasında dururken;

"Aman efendim, Türk Etnik Milliyetçiliği olmasın; MHP'ye karşıyız" deme hakkınız yoktur mesela...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ergenekon yapmıştır Ergenekon...

O halkın tepki göstermesini sağlayacak fitili ateşleyenlerde, ırkçı taleplerde bulunanlarda hiç suç yok...

 

Kardeşim;

Bu bir etki-tepki meselesidir...

 

 

Arkadasim bayagi sartlanmis bir sekilde yaziyorsunuz ve aslinda kendi görüsünüzle celiskiye düsüyorsunuz ama bunu dahi göremez hale gelmissiniz.

 

Pilanli sekilde yapilanlari "halkin tepkisi olarak göstermek", "etki-tepki meselesidir" demek kadar yalis bir görüs olamaz. Sokak olaylarini tasvipmi ediyoruz? Ama onlara karsilik vermek pilanli sekilde provakasyonlar yaparak normal halkin tepkisi gibimi göstermek gerekli?

 

Bakiniz bir dönemler benzeri saldirilar 80 öncesi vardi hemde kendilerini Atatürkcü olarak niteleyen insanlara karsi yapiliyordu ve bugünkünün kopyasi seklinde yapiliyordu ve dönemin fasitleri de aynen bugün söylenen gibi halkin tepkisi diyorlardi. O dönemde halk böyle bir tepki göstermiyordu bugünde göstermiyor. Ama derin gücler bizlere bunu böyle yutturmaya calisiyorlar ve malesef gecmis dönemde oldugu gibi bu dönemde de basariya ulasmisa benziyor bu derin gücler. Insanlarimizi inandirdiklarina göre basarililar derim.

 

Tekrarlayayim sizin basettiginiz "fitili atesleyenlerde, etnik Milliyetcilerde hic sucmu yokmu?" gibi sorulariniz derin güclerin bizlere kendi pilanli tezgahlarini etki-tepki gibi yutturmalarini hakli cikartmiyor.

 

Sizin sokak olaylarina siddetli sekilde karsi gelmenize bir lafim yok olamazda, ama önümüze sürülen pilanli tezgahlarinida burada halka mal etmelerini görmemeniz tabiiki düsündürücü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadasim bayagi sartlanmis bir sekilde yaziyorsunuz ve aslinda kendi görüsünüzle celiskiye düsüyorsunuz ama bunu dahi göremez hale gelmissiniz.

 

Planli sekilde yapilamnlari "halkin tepkisi olarak göstermek", "etki-tepki meselesidir" demek kadar yalis bir görüs olamaz. Sokak olaylarini tasvipmi ediyoruz?

 

Var olanı söylemek, tasvip etmek demek değildir...

Öncelikle, muhatabınızın söylemleri üzerine mantıksal sağlama yapmak lazım, yorumlamak için canım arkadaşım...

Ondan sonra itham etmeli; değil mi?

 

Atom bombasının, bir anda milyonları öldürebildiğini söylemek;

Atom bombasının kullanılmasını tasvip etmek demek değildir...

 

Sokaklardaki karmaşa, PKK/DTP'nin eylemlerine tepkidir.

 

Ben sadece bunu söylüyorum ve bunu söylemek demek, hak vermek demek değildir.

DTP ne kadar bilinçsiz ve provakatörce davranmışsa, PKK sözcülüğü yapmışsa da;

Kürt Olmanlar da bu provakasyonlara gelmemeliler...

DTP/PKK'nın istediği de provakasyonların etkili olmasıdır zaten...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Bu bir karşılıklı süreç ve etnik-milliyetçilikler birbirlerini beslerler...

Kürt Etnik-Milliyetçiliğinin arkasında dururken;

"Aman efendim, Türk Etnik Milliyetçiliği olmasın; MHP'ye karşıyız" deme hakkınız yoktur mesela...[/b][/size][/font]

Tam 12 Eylülcülerin amacladigi ve basariyla sonuclandirdigi bir nesilin verecegi bir cevap.

 

Bu tür suclamalar bize yabanci gelmiyor. Bir dönemler benzeri suclamalar ülkenin aydin ve demokrat genclerine yapiliyordu. 12 Eylülün yetistirdigi nesil bu yillari böyle bilmezler, onlara sadece kendi dogrulari ögretildi ve yegane amaclari devletci olmalariydi. Büyük basari gösterdikleri yeni nesillerin vermis oldugu tepkiden belli oluyor.

 

Ben hayatimda asla ne Kürt, ne Türk nede baska bir Milliyetciligi savunmusumdur ve hakli göstermiyimdir. 12 Eylülün cocuklari bizler iyi ve kötü millietcilikten bahsedip Türk milliyetciligini iyi ama Kürt milliyetciligini kötü oldugunu anlatmaya caba harciyorlar. Ne Kürt ne de Türk ne de baska bir milliyetcilik positiftir, tümü birbirlerien benzer ve irkcilik icerir.

 

Yarin MHP'yi de bizler en demokratik ve hatta Atatürkcü, devrimci siyasi parti olarak gösterirse 12 Eylülün yetistirdigi nesil hic sasmam dogrusu. Bu nesil CHP'yi nasil olsa MHP'lestirdigine göre neden MHP'yi de yakinda umut partimiz yapmasinki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hep ayni sablon ve kliselesmis sözler:'Planli saldirilar''Derin devletin gücleri'vs.vs.gibi.Bütün bunlar Devlete saldirabilmek icin planlanmis savas taktikleridir.Devleti vurmak isteyenler hep DERIN DEVLET kavramini kullanir.Devlete saldirmayi mesru hale getirmek icin derin devlet icad edilmistir.Devlet'HAKIMIYETI ALTINDA KI SAHADA SIDDET KULLANMA TEKELINI ELINDE BULUNDURAN TEK TÜZEL KISIDIR'Devlet bu yetkiyi milli rizadan ve hukuktan alir.Derin Devlet tartismasini acanlar aslinda Devletin mesruiyetini tartismaya acmaktadirlar.Burada bölülerin haklarini savunanlarin acaba yüzde kaci devletin mesruiyetini tanimaktadir?Devletin oldugu yerde derin devlet yoktur.Devlet yoksa ceteler ve terör vardir.

Bölücüler ve dostlari,karsilarina cikan her tepkiyi bilicli olarak carpitip,o tepkiyi koyanlari derin devletin adamlari,fasist gücler olarak nitelemek taktigini kullanarak aslinda halka karsi tavir koymaktadirlar.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hep ayni sablon ve kliselesmis sözler:'Planli saldirilar''Derin devletin gücleri'vs.vs.gibi.Bütün bunlar Devlete saldirabilmek icin planlanmis savas taktikleridir.Devleti vurmak isteyenler hep DERIN DEVLET kavramini kullanir.Devlete saldirmayi mesru hale getirmek icin derin devlet icad edilmistir.Devlet'HAKIMIYETI ALTINDA KI SAHADA SIDDET KULLANMA TEKELINI ELINDE BULUNDURAN TEK TÜZEL KISIDIR'Devlet bu yetkiyi milli rizadan ve hukuktan alir.Derin Devlet tartismasini acanlar aslinda Devletin mesruiyetini tartismaya acmaktadirlar.Burada bölülerin haklarini savunanlarin acaba yüzde kaci devletin mesruiyetini tanimaktadir?Devletin oldugu yerde derin devlet yoktur.Devlet yoksa ceteler ve terör vardir.

Bölücüler ve dostlari,karsilarina cikan her tepkiyi bilicli olarak carpitip,o tepkiyi koyanlari derin devletin adamlari,fasist gücler olarak nitelemek taktigini kullanarak aslinda halka karsi tavir koymaktadirlar.

 

saygilarla

Ne alaka canim. Bakin en azindan haberinkaynagini vermisiz. Haa dersinizki haber yalan. O halde haberin gercekleri yansitmadigini gösteren bir kaynek verirsiniz ve bizde yanlisimizi düzeltiriz.

 

Aksi taktirde sadece sizin söylemleriniz ayni "hep ayni sablon ve kisilemis sözler" olarak kalacak. Buyurun aksini isbatlayan bilgileri bize sunun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Sokaklardaki karmaşa, PKK/DTP'nin eylemlerine tepkidir.

 

Sokakta karmasa falan yok, yapanlar aynen "PKK/DTP" nin eylemleri gibi belirli cevrelerin yaptigi pilanli olaylardir, aynen Izmir'de yasadigimiz gibi, Canakkale'de ve Edirne'de yasadigimiz gibi simdi de Mus ta yasadik. PKK ve DTP'ye karsi olammiz digerlerinin benzeri olaylarini bize masum olarak gösterme hakkini vermez. Birde üstüne üstelik tezgahlanmis silahli olaylari halka mal etmek varya.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.