Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BU FORUMU ÇOK SEVİYORUM...


Radya

Önerilen İletiler

Uzun süredir bu forumda üyeyim. Epeydir dikkatimi çeken bir şey var, belirli bir kitlenin devamlı forumu kontrol etmesi birçok üyenin forumdan ayrılmasına neden oldu. Hala da ayrılmalar devam ediyor.

 

Çok fazla sayıda üyeyi bu forumda devamlı siyasi konulara dikkat çekerek kaçırdık. Nasıl mı? Devamlı şekilde havadan sudan konularda yazanları veya forumun alt dizinlerinde bir şeyler yapanları dışlayarak.

 

Hala bu dışlama devam etmektedir. İsterseniz eleştiri bölümüne bakın. Bütün eleştiriler bu farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmekle geçiyor.

 

Evet ülkemiz çok ama çok zor bir süreçten geçiyor...Kimseye bunlardan görmezden gelelim,burada laylaylom keyfimize bakalım,gülelim eğlenelim demiyorum...Ama sürekli aynı konulara kanalize olmak,ruhumuzdan birçok şeyi alıp götürür gibi de geliyor bana...

 

Forumumuz günlük hayatımızın keşmekeşinden biraz olsun uzaklaştırmak için bizlere bir sürü olanak sunuyor,benim kızım 13 yaşında o bile kendisini ilgilendirecek konular bulabiliyor burada...Üstelik bu yelpazeyi genişletmek biz üyelerinde elinde biraz da diye düşünüyorum...

 

 

Forum Wikipedi değil gibi eleştiriler yazıldı... İtiraf etmeliyim ki ilk başlarda tek tek ülke tanıtımları bana da gereksiz gelmişti...Ta ki bir şeyi farkedene kadar...

 

Bakınız;

 

http://www.turkish-m...post__p__839418

 

Arkadaşımız gelmiş, başlığı görmüş ve doğduğu büyüdüğü yerlerin resimlerini görmekten hoşnut olmuş, üye olup başlığın altına duygularını paylaşmış...

 

Bunun nesi kötü...:)

 

 

Gezip görmesekte bir yerlerde okuduklarımızı yada duyduklarımızı ilgili başlıkların altına ekleyerek paylaşımda bulunabiliriz öyle değil mi...

 

Bakınız az önce okudum ve çok hoşuma gitti;

 

http://www.turkish-media.com/forum/topic/180901-yeni-zelanda-maoriler/

 

Anlatmaya çalıştığım buydu işte...:)

 

 

Ben burayı daima başımı omuzuna dayayabileceğim bir dost gibi gördüm...Forumu keyif aldığımız bir adrese dönüştürmek birazda bizim elimizde,hepimizin zevklerine ve ilgi alanlarına saygı göstermek bunun başında geliyor bence...

 

"Aman şu üye sadece foruma gelip oyun oynuyor,diğeri resim yapıştırıp gidiyor, şuna bakınız sadece alıntı yapıyor üstelik nasıl alıntı yapılır bilmiyor" (bu baskı yüzünden giden arkadaşlarımız oldu) türünden eleştirilerle birbirimizin kalbini kırmayalım.

 

Anlatabilmişimdir umuyorum ki...;) Eleştiri yapan bütün arkadaşlarımı çok seviyorum ve yanlış anlaşılmamayı diliyorum...

 

Ben artık hiçbir arkadaşım gitsin istemiyorum buradan...Çünkü bu forum hepimizin ayrı ayrı kattığı renklerle daha da güzel...:clover:

 

 

 

Sevgiler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Radya çok gerekli bir başlık olmuş,teşekkürler...

 

Bence de foruma dar çerçeveden bakmak yanlış olur..Herkesin bilgi alanı ve sevdiği konular farklı olabilir..

 

öz kardeşlerimizle bile zevklerimiz,ilgi alanlarımız farklı olabiliyor..

 

Ve kendi açımdan her bilgi değerlidir (bu alıntı da olsa)düşüncesindeyim..

 

yapacağımız eleştriler kişiye yönelik değil de tartışılacak başlıklar üzerine olması daha iyi olmazmı?

 

Hayata güzel manzaralı penceremizden bakalım ne dersiniz?teşekkürler..clover.gif

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sanırım bazı arkadaşlar tatsız durumlarla karşı karşıya kalmışlar. bunların yaşanması çok üzücü.

 

forum bir paylaşım ortamı.. sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı başlık ve bloglar var mesela.. hiç bir çıkar gözetmeksizin, art niyet olmadan paylaşılıyor herşey.

 

güncel ve politik konulardaki başlıklar birer hazine gibi.

 

saygı ve sevgi çerçevesinde,farklı fikir ve düşüncelere tahammül göstererek varlık gösterelim.

 

kopmalar, kaçışlar yaşamayalım.

 

 

ve ben forumu seviyorum.. :wub:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu forumda herkes kendi ilgi alanına göre bir bölüm buluyor.Bazıları sadece okuyorlar bazılarıda tartışmalar katılmak için yazıyorlar. Elbette eleştiriler de olacaktır. Ama kimsenin, kimseyi "sen sadece oyun oynuyorsun ya da sadece kopyala yapıştır yapıyorsun " diyerek eleştirme hakkı olduğunu sanmıyorum. Beğenmiyorsanız ya da ilgilenmiyorsanız okumazsınız veya o başlıkları tıklamazsınız. Kaldı ki en son gönderilen 10 ileti bölümünde görünmese bile kişiler ,ilgilendikleri başlıkları , o bölümleri tıklayarak ta arayıp bulabiliyor ve takip edebiliyorlar.

 

Bu nedenle sayın Radya'nın ve diğer üyelerin bunları çok ta fazla kafalarına takmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Bu tür eleştiriler gelecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

vallahi çooook doğru sözler etmişsin radyam

 

internet başlı başına özgürlük alnıdır bence .

 

daha önce marcus un açtığı bir başlık vardı yıllar önce ve ben bu konuda uzun uzun tartışmıştım . forum oyunlarını oynayanlara gereksiz ve ağır eleştiriler vardı.

 

burada kimin ne olduğunu anlamamız çok zor onun için ön yargılı davranmamalı ve herkesi rahat bırakmalıyız.(yani benim gibi bir adamın deli olduğunu nereden bilebilirsiniz ki... hemide raporlu :stuart: )

 

kimisi güncele yazar, kimisi oyuna, kimisi müzik , sinema vb....

 

Güzel bir konuya değinmişsin :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iyi hoş diyorsunuz da gençler; sonuçta forum, tartışmak için oluşturulur, paylaşmak için oluşturulur.

kosova ya da yeni zelanda ile ilgili bilgiler için forum başlığına gerek yok kanaatindeyim. ortalama bir bilgisayar ya da internet kullanıcısı vikipedya ya da hiç bilemediniz hz.gugıl marifetiyle burada sıralanan bilgilerin bilmem kaç kat fazlasına ulaşabiliriz di mi ya?

amaç ansiklopedik bilgilerin dışında bişeylere ulaşmak olmalı bence...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

deprem olduktan sonra şöyle bir slogan olmuştu deprem yaşanan yerlerde (herkes korkudan kaçıyordu haklı olarak tabiki ama nereye ??? )

 

şehirimi seviyorum terketmiyorum

 

 

forumunu sev otur oturduğun yerde :P

 

 

her bişeee olsun forumda takmayın kafanızaaaa

 

 

uleenn şu birlikte yaşam olayını öğrenemicez bizzz :D katlanamıyorum muaallaaaa al beni kollarına

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iyi hoş diyorsunuz da gençler; sonuçta forum, tartışmak için oluşturulur, paylaşmak için oluşturulur.

kosova ya da yeni zelanda ile ilgili bilgiler için forum başlığına gerek yok kanaatindeyim. ortalama bir bilgisayar ya da internet kullanıcısı vikipedya ya da hiç bilemediniz hz.gugıl marifetiyle burada sıralanan bilgilerin bilmem kaç kat fazlasına ulaşabiliriz di mi ya?

amaç ansiklopedik bilgilerin dışında bişeylere ulaşmak olmalı bence...

 

 

Sanırım bu tür forum sitelerini incelemediniz..Tartışma platformunu kapsayan sitelerde de ansiklopedik bilgi bulmak mümkün..

 

Sizi rahatsız eden ansiklopedik bilgilerin zararı nedir? başlıklara kolay ulaşım için de site görevlileri ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar sağolsunlar..

 

Şimdi bizler tartışma ortamına girmiyoruz diye siteye girmekten vaz mı geçmeliyiz?..Oysa tartıştığınız başlıkları merakla ve zevkle okuyoruz..

 

Bizi tartışma platformu da, ansiklopedik bilgiler de rahatsız etmiyor bilakis merakla takip ediyoruz..

 

Hepimiz şu kısacık hayata güzel penceremizden bakabilirmiyiz?..İsteyen aradığını ister google dan ister siteden arasın değil mi ya ..

 

bence mahsuru yok :)

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bakınız yavaş yavaş işte şimdi asıl konuşulması gereken konuya geliyoruz beyfendi;(yani erkek olduğunuzu umarak;)

 

bakınız biz bu forum üyeleri olarak aynı odayı paylaşmıyoruz ya da aynı evi ya da aynı mahalleyi,aynı işyerinde çalışmıyoruz,aynı apartmanda oturmuyoruz, bırakın bütün bunları aynı sörvırları bile kullanmıyoruz misalen...:) yani birlikte yaşamıyoruz.

 

o yüzden birbirimizin zevklerine katlanmak zorunda değiliz. birbirimizi anlamak zorunda değiliz.

 

bi ton başlık var seçeriz; ben fikrimi söylerim, sen söylersin, ahmet beğenmez başka yere gider, mehmet beğenir yanımıza gelir, ha biz bu işi monitör başından kalkıp bi yerlerde rakı içerken yapmaya devam edersek o ayrı bişey olur, kaldı ki onda bile birbirimize katlanmak hoşgörülü olmak durumunda değilizdir. ne zaman ki biz birleşip bi hareket efendime söliim bi eylem yapmaya kalkar ya da bu birliktelikten ortak bi çıkar elde etmek durumuna geliriz (para gibi,prestij gibi,manevi tatmin gibi) işte o zaman katlanmalar, saygı duymalar, ifade özgürlükleri vs. girer devreye...

Bakınız sanal ortam denilen şeyin en açık anlatımı matriks filmi marifetiyle kafamıza kafamıza kakılmıştır değil mi? ya da daha kolay bi örnek olsun. ilk cümlemin parantez içini okudunuz muhtemelen, ben sizin erkek olduğunuzu SANIYORUM. olmaya da bilirsiniz, cemal nalga forması giymiş arda turan da olabilirsiniz(cinconlulara selam olsun...:P) di mi efem? Neymiş, kimse kimseye katlanmak efendime söliim saygı duymak zorunda filan değil, sadece eğer bu linkte yazmaya devam etmek istiyorsak, fatronun kurallarına uymak zorundayız, ki ona da zorunlu değiliz de işte önermenin ilk cümlesini bi daha yazayım bari büyük harfle; turkişmedya/forum sayfasında kelam etmek istiyorsak; çünkü sanal ortam sanal ortamdır. Bireysellik kavramının pik yaptığı yerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne kadar tartışma ortamına girmeyeceğim desemde ucundan kıyısından tartışmalar beni yakalıyor :)

 

6 yıl bırakıp,birkaç yıl önce onun beni bırakmadığı ve tekrar başladığım sigara gibi ;tartışma platformlarıda beni bırakmıyor :)

 

İsteyen tartışır,dileyen ansiklopedik bilgi ekler,okur..deyip noktayı koyuyorum :)

 

tartışmayacağım var mı ötesi :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir gün önyargılarla dolu içerigini beğenmedim bir konu hakkında,, sorular sormak ,, aydınlanmak, için bu forma üye olmak ihtiyacı duymuştum..

 

sonraları kendimdende bir şeyler katabilirmiyim düşüncesi ile formu izlemeye almış oldum .. niyetim insana ve yaşama dair birikimlerimi paylaşmaktı ,, yazılarımda bilinmeyenlere yada farkında olmadıklarımızı sizlerle paylaşmak bilgi vermek .. birşeyler öğrenmekti..

 

Formun sessiz takipcisi olmuştum ,, gördüklerim...kendimden birşeyler katmak düşüncesinden uzaklaşmama neden oldu ,, .. çünki,, inandıkları ile ortaya koydukları tavırların birbirini tutmaması, bazı kişilerde şiddetli yapmacıklık samimiyetsiz bir görüntü oluşturuyor olması .. ve bu nedenle diğer kişilerle aralarına doğal düşüncelerinin anlaşılmasını engelleyecek bir perde çekmis olmalari .. fikrimden vazgecmeme neden oldu..

 

-Formda her konuda, her yerde karşıma çıkan , sesini yükselten insanlara güven duymadim , haklı olduğuna inandırmaya çalışıyor herhalde, diye düşünmüsümdür her zaman.

 

-Ben her konuda uzman edasıyla davranış sergiliyen şahıslar için .. herhalde etkilemeye ihtiyacı var,yaptığı iş yeterli değil, diye düşünürüm her zaman ..

 

 

paylaşmak çoğalmaktır yeterki siz degerli bilgileri paylaşmaya özen gösteriniz ..

 

beni ilgilendimiyor x üyenin günlerce çarşaf çarşaf yazmış olduğu ama bir türlü anlatamadığı siyasi fikri ..

beni ilgilendimiyor x üyenin bir şair edasıyla şiir yazmış olduğunu sandığı kafiye ..

beni ilgilendimiyor x üyenin bir yazar edasıyla yazmış olduğunu sandığı hikaye ..

 

ben de sizin gibi bu formda sadece unutulmaması gereken.. degerler taşıdıgına inandığım konuları koy.arak hafızalarımızı tazelemeye çalışıyorum .. geçmişte kalmış bir şairi,, tozlu raflarda kalmış bir öyküyü ,,

çilelerle dolu bir tarih sayfasını vs. ..

bunları paylaşmakla alıntı yapıyorsak ne yapalım tarihi tekrar yazamayacagımıza göre smile.gif alıntı yapalım ..

 

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir konu daha: SON 1 YILDIR KÜRT SORUNUNU İLK ON İÇİNDE GÖRMEKTEN GINA GELDİ BANA. Neden? Aynı şeyleri aynı üyelerin devamlı şekilde terkrar etmesi ve bunların En yeni 10 ileti içinde görünmesi offfffffffffffffffffffffff.

 

Bahsettiğin konuda sık yazan birisi olarak itiraf etmeliyim ki, rahatsız olmakta haklısın...

 

Öz eleştiri yapmak gerekirse:

Geçenlerde Cyrano'nun blog'unda "Zere ve Okkır" ile ilgili bir yazısını okudum...

Ne kadar yazmaktan alıkoyamıyor olsak da kendimizi,

Artık sıradanlaştığımızı, hata yapabiliyor olduğumuzu,

doğru sandığımız mantık yürütmelerin aslında büyük hatalar olduğunu sorgulattı...

Şimdi senin bu ifadeni görünce de, açıkçası sordum kendime:

"ne kadar tartışabiliyorum / ne kadar doğru şeyler söylüyorum" diye...

 

Aynı konulu başlıklarda çok çene çaldık

Ve her uzun soluklu çene çalışlar gibi artık sıkıcı olmaya başladık sanırım okuyuculara...

 

Ve her tekrarın uğradığı akıbet gibi,

Hataları da tekrar eder olduk ya da en azından kendim için söyleyeyim; oldum...

 

Kusurlu yazılar, yazıldıkları yerlerde kalır;

Umarım değişebiliriz...

 

 

Haklısın...

 

Selamlar...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iyi hoş diyorsunuz da gençler; sonuçta forum, tartışmak için oluşturulur, paylaşmak için oluşturulur.

kosova ya da yeni zelanda ile ilgili bilgiler için forum başlığına gerek yok kanaatindeyim. ortalama bir bilgisayar ya da internet kullanıcısı vikipedya ya da hiç bilemediniz hz.gugıl marifetiyle burada sıralanan bilgilerin bilmem kaç kat fazlasına ulaşabiliriz di mi ya?

amaç ansiklopedik bilgilerin dışında bişeylere ulaşmak olmalı bence...

 

elbette farklı sayfalarda ,wiki gibi ansiklopedik bilgilere rastlanabilir.Ama tutup kimse ben oralarda doğdum, şu su bu, bu su şu tarzında yazışmaz.Forum kanalında bunun sağlanmasından daha anlamlı ne olabilir.Mesela ben,söz konusu Almanya olduğunda ,bambaşka duygularla izliyorum resimleri,bilgileri.Tutup bana bu duyguları yaşatan wiki olmuyor, forum ve oralarda yaşayan nice insanla başlayan sohbet oluyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Uzun süredir bu forumda üyeyim. Epeydir dikkatimi çeken bir şey var, belirli bir kitlenin devamlı forumu kontrol etmesi birçok üyenin forumdan ayrılmasına neden oldu. Hala da ayrılmalar devam ediyor.

 

 

Çok fazla sayıda üyeyi bu forumda devamlı siyasi konulara dikkat çekerek kaçırdık. Nasıl mı? Devamlı şekilde havadan sudan konularda yazanları veya forumun alt dizinlerinde bir şeyler yapanları dışlayarak.

 

Hala bu dışlama devam etmektedir. İsterseniz eleştiri bölümüne bakın. Bütün eleştiriler bu farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmekle geçiyor.

 

Ben bunlara dayanak isteme durumundayım. Mesela alıntı olabilir. Havadan sudan konularda yazanları dışlamaya, farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmeye örnek alıntılar. Devamli siyasi konulara dikkat çeken alıntılar ?

 

Gezi tanıtım başlıklarıyla ilgili eleştiriler teknik bir konu üzerine açıldı. Ardı ardına açılan bu başlıkların flood oluşturup, son gönderilen 10 ileti bölümünü geçici olarak kullanılamaz hale getirmesi üzerineydi. Bu da farklı zevkteki kullanıcıların girdiği iletilerle ilgili bir konu değildi. Zaten eleştiriyi konu olacak şekilde ardı ardına bir kullanıcı başlık açsa yanılmıyorsam bunu engelleyen bir forum kuralı vardı.

 

 

 

 

Evet ülkemiz çok ama çok zor bir süreçten geçiyor...Kimseye bunlardan görmezden gelelim,burada laylaylom keyfimize bakalım,gülelim eğlenelim demiyorum...Ama sürekli aynı konulara kanalize olmak,ruhumuzdan birçok şeyi alıp götürür gibi de geliyor bana...

 

Forumumuz günlük hayatımızın keşmekeşinden biraz olsun uzaklaştırmak için bizlere bir sürü olanak sunuyor,benim kızım 13 yaşında o bile kendisini ilgilendirecek konular bulabiliyor burada...Üstelik bu yelpazeyi genişletmek biz üyelerinde elinde biraz da diye düşünüyorum...

 

İyide dostum niye havadan sudan konularda yazıyorlar, niye güncel siyasi konularda yazmıyorlar gibi eleştiriler mi var ?

 

Valla iki sene önce girilen öneri ve eleştiri başlıklarına kadar baktım böyle bir konu göremedim.

 

 

 

Forum Wikipedi değil gibi eleştiriler yazıldı... İtiraf etmeliyim ki ilk başlarda tek tek ülke tanıtımları bana da gereksiz gelmişti...Ta ki bir şeyi farkedene kadar...

 

O konuda yapılan eleştiriler, neden böyle bir başlıklar var şeklinde değil idi. Ardı ardına açılan o başlıkların, insanların tartıştıkları veya takip ettikleri başlıklara kolayca erişmesini sağlayan bölümün kullanımında sorun çıkardığı içindi. Yani teknik bir konu idi, chatmaster halletti.

 

Bakınız;

 

http://www.turkish-m...post__p__839418

 

Arkadaşımız gelmiş, başlığı görmüş ve doğduğu büyüdüğü yerlerin resimlerini görmekten hoşnut olmuş, üye olup başlığın altına duygularını paylaşmış...

 

Bunun nesi kötü...:)

 

 

Gezip görmesekte bir yerlerde okuduklarımızı yada duyduklarımızı ilgili başlıkların altına ekleyerek paylaşımda bulunabiliriz öyle değil mi...

 

Bakınız az önce okudum ve çok hoşuma gitti;

 

http://www.turkish-media.com/forum/topic/180901-yeni-zelanda-maoriler/

 

Anlatmaya çalıştığım buydu işte...:)

 

 

O konuda yapılan eleştiriler, neden böyle bir başlıklar var şeklinde değil idi. Ardı ardına açılan o başlıkların, insanların tartıştıkları veya takip ettikleri başlıklara kolayca erişmesini sağlayan bölümün kullanımında sorun çıkardığı içindi. Yani teknik bir konu idi, chatmaster halletti.

 

Açıkçası eleştiriler olduğundan baya farklı sunulmuş. Belirli bir kitlenin forumu kontrol etmesi gibi ifadelere de üzüldüm.

 

Bende bu forumda eski bir üyeyim. Havadan Sudan Konular bölümündeki hızlı insan sirkülasyonunun, birileri forumu kontrol ediyor diye, ya da onların zevkleri eleştiriliyor diye değil. MSN adında bir sohbet programı olduğu, tanışma ve kaynaşma niteliğindeki bölümlerde tanışan insanların, birbirlerinin msn ini alıp, sohbetlerine oradan devam ettiği için olduğunu biliyorum. Buda bu foruma özgü değil, tüm forumların tanışma kaynaşma bölümleri için geçerlidir.

 

Ama şimdi, tamamen teknik konularda yapılan eleştiri ve önerileri bu şekilde sunmak hoş olmamış. Şahsen bahsedilen eleştiri ve önerilerde bulunanlardan birisi olarak bunu söyleyebilirim.

 

Ama tabi dostum dediğim gibi, alıntıyla gösterirsen bizde, farkında olmadan insanların zevklerini, ilgi alanlarını yargılamak gibi bir densizliği nerede göstermişiz öğrenir ve özür dileriz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ama tabi dostum dediğim gibi, alıntıyla gösterirsen bizde, farkında olmadan insanların zevklerini, ilgi alanlarını yargılamak gibi bir densizliği nerede göstermişiz öğrenir ve özür dileriz.

 

Sevgili CYRANO

 

Bu forumda yapılan eleştiriler sadece başlık açılarak yapılmıyor...Ben burada herhangi bir alıntı gösterecek olursam konuyu kişisele dökmüş olurum...

 

Benim niyetim kimseyi deşifre etmek değil,kimseyi kırmak da değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hala bu dışlama devam etmektedir. İsterseniz eleştiri bölümüne bakın. Bütün eleştiriler bu farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmekle geçiyor.

 

Tekrar bakıyorum eleştiri bölümüne; ne bütün eleştirilerin "farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmek"ten ibaret olduğunu görüyorum. Ne de bu yönde herhangi bir eleştiri.

 

Bütün eleştiriler bu yönde olduğuna göre, mesela benim eleştirilerimden hangisinin "dışlayıcı ve farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmek" niteliğinde olduğunu alıntılayarak gösterirsen dostum. Kişiselleştirme olarak falan kabul etmem. Aksine memnun olurum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tekrar bakıyorum eleştiri bölümüne; ne bütün eleştirilerin "farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmek"ten ibaret olduğunu görüyorum. Ne de bu yönde herhangi bir eleştiri.

 

 

Yukarıda yazdığımı yineleyeyim öyleyse...:)

 

Sevgili CYRANO

 

Bu forumda yapılan eleştiriler sadece başlık açılarak yapılmıyor...

 

 

 

Bütün eleştiriler bu yönde olduğuna göre, mesela benim eleştirilerimden hangisinin "dışlayıcı ve farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmek" niteliğinde olduğunu alıntılayarak gösterirsen dostum. Kişiselleştirme olarak falan kabul etmem. Aksine memnun olurum.

 

Yazdıklarımla asla bir kişiyi hedef göstermedim...Dediğim gibi yazdıklarım sadece ve sadece öneriler ve eleştiriler bölümünde yazan arkadaşlarımız için değildi...Yazdıklarımı tekrar okursan yazımın en başında EPEYDİR diye bir ifade kullanmıştım...Bu demek oluyor ki ben son günlerde yapaılan öneri ve eleştirilerden bahsetmiyorum yanlızca...

 

Ama illada tartışalım diyorsan ki ( sende biliyorsun ben kimseyi kırmamak adına tartışma konularından uzak dururum) sadece sen istediğin için seninle ilgili bir alıntı yapayım öyleyse...

 

 

Bu forum divx, mp3 ya da diğer materyallerin download linkleriyle paylaşıldığı, yani temasının bu olduğu bir forum değil. Dolayısıyla aktif kullanıcılarının bulunuş amacı bu olan bir forum da değil. Aktif bir tartışma, fikir paylaşımı ve karışlıklı yazışma forumu.

 

Sonuçta bir kullanıcı, bir ülkenin nüfusunu, demografik yapısını, turistik merkezlerini vs heryerde bulabilir, heryerde okuyabilir. Ama, x kullanıcısıyla, y kullanıcısının tartışmasını sadece bu forumda okuyabilir. Ya da x kullanıcısının a ülkesi hakkında kendi izlenimleri ve gözlemlerini de bu forumda okuyabilir. Arama motorlarından iletileri en çok tıklanan üyelerin listesi yayınlanmıştı. Listedekilerin hepsi forumda bulundukları süre boyunca aktif olarak tartışan ve yazdıklarının %90'ı kendilerine ait olan üyelerdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

olduğu gibi alıyorum o iletimi buraya. ne tartışıldığı ve iletinin diğer paragraflarında ne yazıldığını da okuyalım lütfen :

 

Bende o başlıkların neden orada olduğunu tartışmıyorum dostum.

 

 

Dostum yazdığım, ülkeler ve bölgelerin tanıtıldığı bölüm için "şöyle olsa daha güzel olur daha uygun olur" şeklinde birşey değil. Saniyeler, dakikalar arayla ardı ardına açılan başlıkların flood oluşturarak Son gönderilen 10 ileti bölümünü geçici olarak kullanılamaz hale getirmesi için bir çözüm önerisiydi.

 

 

Dostum hergün dizin ve konu olarak zenginleşen, buna bağlı olarak başlık takibinin daha da zaman alır gale geldiği forumumuzda (mesela eskiden bir tıklamayla ulaşabildiğiniz dizine şimdi 3-4 tıklama yapmanız gerekebiliyor) son gönderilen 10 ileti bölümü, bence benim forumda bulunduğum süre zarfında yapılan en işlevli yenilik. Bu forumun download forumu olmadığı, aktif kullanıcılarının tartışma, fikir paylaşımı, karşılıklı yazışma başlıklarında yoğun olarka zaman geçirdiğini düşünürsek, ansiklopedik bilgi içeren başlıkların flood yaratacak şekilde açılmasıyla, aktif olarak karşılıklı yazışan ya da bu yazışmaları/tartışmaları okuyan kullanıcıların, okuduğu tartışmaları izlediği başlıkları oldukça rahat bir şekilde takip etmesini sağlayan bölümü geçici olarak kullanılamaz hale getirmesini göz önüne alınca, ansiklopedik bilgi içeren başlıkların biraz okunmaya başlaması bir "fayda" değildir bana göre.

 

Bu forum divx, mp3 ya da diğer materyallerin download linkleriyle paylaşıldığı, yani temasının bu olduğu bir forum değil. Dolayısıyla aktif kullanıcılarının bulunuş amacı bu olan bir forum da değil. Aktif bir tartışma, fikir paylaşımı ve karışlıklı yazışma forumu.

 

Sonuçta bir kullanıcı, bir ülkenin nüfusunu, demografik yapısını, turistik merkezlerini vs heryerde bulabilir, heryerde okuyabilir. Ama, x kullanıcısıyla, y kullanıcısının tartışmasını sadece bu forumda okuyabilir. Ya da x kullanıcısının a ülkesi hakkında kendi izlenimleri ve gözlemlerini de bu forumda okuyabilir. Arama motorlarından iletileri en çok tıklanan üyelerin listesi yayınlanmıştı. Listedekilerin hepsi forumda bulundukları süre boyunca aktif olarak tartışan ve yazdıklarının %90'ı kendilerine ait olan üyelerdi.

 

Şimdi bu iletimin neresinde, "dışlayıcı ve farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmek" var gösterebilir misin ?

 

Oysa dostum senin alıntılamadığın yazının geri kalan kısmında ben, üstüne basa basa, ansiklopedik bilgi içeren bölümün neden var olduğuyla değil, bu bölümde açılan başlıkların, bu forumda insanların en çok ilgi gösterdiği, tartışma ve karşılıklı yazışma (güncel konular, politika bilimi, havadan sudan konular, dini konular vs) bölümlerindeki başlıkların takibini engellemesiyle ilgilendiğimi belirtmişim değil mi ?

 

Bu forumun download, divx, mp3 forumu olmadığı. Aktif kullanıcıların, tartışma, fikir paylaşımı, karşılıklı yazışma içeren bölümlere rağbet gösterdiği. Turkish-media forumunun aktif kullanıcılarının en çok rağbet ettiği bölümlere kolay biçimde erişilmesini sağlayan bölümün flood ile kullanılamaz hale gelmesinden bahsetmişim özetle.

 

Senin "dışlayıcı ve farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmek" ten kastettiğin buysa. bu sayfayı okuyan herkes, bu örnekte buna benzer herhangi bir ifade olup olmadığını görebilir.

 

Benim copy-paste ile ilgili eleştirilerimde bellidir. İki eleştirim vardı.

 

Birincisi, güncel konular ve politika biliminde hergün onlarca copy-paste den ibaret başlık açılması. Ki ben bu bölümde bununla ilgili başlık açmadan önce, güncel konular ve politika bilimi bölümlerinde salt alıntıdan ibaret başlık açmamayla ilgili forum kuralı vardı.

 

İkincisi, kaynağı belirtilmeden internet ortamında yayın yapan kuruluşların sitelerinden yapılan copy-paste ler. Bu da hem etiğe aykırı. Hem de Türkiye Cumhuriyeti Yasaları'na göre bir suç olan, emek hırsızlığı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dediğim gibi yazdıklarım sadece ve sadece öneriler ve eleştiriler bölümünde yazan arkadaşlarımız için değildi...Yazdıklarımı tekrar okursan yazımın en başında EPEYDİR diye bir ifade kullanmıştım...Bu demek oluyor ki ben son günlerde yapaılan öneri ve eleştirilerden bahsetmiyorum yanlızca...

 

Dostum yazdığını okuyunca ;

 

Hala bu dışlama devam etmektedir. İsterseniz eleştiri bölümüne bakın. Bütün eleştiriler bu farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmekle geçiyor.

 

işaret edilen iletiler 2 sene önce açılan başlıklar değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benden alıntı istedin ben de alıntı yaptım Cyrano,şu arkadaşımız şunu eleştirdi bu arkadaşımız bunu eleştirdi asla demem...Sen illa da alıntı deyince bende copy-paste ile ilgili eleştirini ve düşüncelerini alıntıladım buraya...

Seni "dışlayıcı ve farklı zevkte olan insanların yaptıklarını eleştirmek" ten suçlamadım...

 

 

Kaynağı belirtilmeden yapılan copy-paste elbette suçtur bunda haklısın...Ama kaynağı belirtildiği sürece yapılan hiçbir alıntıya karşı duramayız, durmamalıyız kimin ne dediğini ne demediğini konuşmaktansa neden karşı gelmeliyiz veya gelmemeliyiz bunu konuşmalıyız...

 

Yazı yazarken bazen bilgili ve donanımlı olmak yeterli değildir...Herkes duygu ve düşüncelerini kolay kaleme alamayabilir...

O zaman ne yapar...? Kendi duygu ve düşünceleriyle örtüşen bir yazıyı paylaşır burada arkadaşlarıyla...Ben bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum...

Veya bir yerlerde bir bilgi ile karşılaşır,herkese faydalı olabileceğini düşünür ve yine taşır buraya,ben bunda da bir yanlışlık görmüyorum...

 

 

Dostum yazdığını okuyunca ;

 

 

 

işaret edilen iletiler 2 sene önce açılan başlıklar değil.

 

Ben sanırım anlatamıyorum...

 

Ben öneriler ve eleştiriler bölümüne açılan başlıklardan söz etmiyorum yanlızca...Tartışmalar arasında da eleştiriler görüyorum zaman zaman diyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sanirim ben sayin Radyanin ne demek istedigini gayet iyi anladim . Bu foruma katilan uyelerin cogu kafalarinda belli bir gorus ve normlarla katilmistir ve burada fikir beyan ederken yada birilerini elestirirken hep bulundurdugu o norm ve kriterlerdir kim bu kriterlere daha yakin elestiri yaparsa positiv kim daha uc noktada elestiride bulunursa negativ tepki almakta. Halbuki unuttugumuz bir sey vardirki nekadar birseyleri bildigimizi iddia etsekte aslinda hic birsey bilmiyoruz sadece bildigimizi saniyoruz. Buraya giris amacimiz birbirimizi dislamak olmasin kucaklamak olsun ve elestiri yaparkende yikici elestiriler degil yapici elestirilerde bulunun. Herkesle ayni fikirde olmamiz gerekmiyor ama fikirlerinizi belirtirken illakide kendinizi hakli cikartmaya calisipta psikolojik baski uygulamaktan kacinalim sonucta bu forumda kimse sah degil padisahta degil bezirganda.

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kaynağı belirtilmeden yapılan copy-paste elbette suçtur bunda haklısın...Ama kaynağı belirtildiği sürece yapılan hiçbir alıntıya karşı duramayız, durmamalıyız kimin ne dediğini ne demediğini konuşmaktansa neden karşı gelmeliyiz veya gelmemeliyiz bunu konuşmalıyız...

 

Yazı yazarken bazen bilgili ve donanımlı olmak yeterli değildir...Herkes duygu ve düşüncelerini kolay kaleme alamayabilir...

O zaman ne yapar...? Kendi duygu ve düşünceleriyle örtüşen bir yazıyı paylaşır burada arkadaşlarıyla...Ben bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum...

Veya bir yerlerde bir bilgi ile karşılaşır,herkese faydalı olabileceğini düşünür ve yine taşır buraya,ben bunda da bir yanlışlık görmüyorum...

 

Bana göre sorun bazı üyelerin diğer üyeler üzerinde çok fazla katı kural etkisi yaratması.

Bir süredir gözlemlediğim kural değişikleri forumu hep katı hale getirme şeklinde devam etti.

Bunlar nedir örnek: Radya'nın iletisinde alıntı kuralları. Bir zamanlar bir deniz kızı vardı şimdi yok.

Son defa yazısını okuduğumda gazete alıntıları ile iglili bir sorunda bahsediyordu ve ondan sonra bir daha yazısını görmedim.

Bunun gibi insanlar kayboldu ve birileri istiyor diye tartışmadan uygulamaya diğer üyeleri katmadan kararlar alındı gibime geliyor. Hatırlıyorum forumun en şaşalı olduğu dönemlerde hiç bir şekilde alıntı kuralı yoktu isteyen istediği kadar alıntı gönderiyordu ne zaman kuralları katılaştırmaya başladık insanlar ayrılamaya başladı buda genelde elit bir kitlenenin yönetimi yönlendirmesinden kaynaklandı gibime geliyor (sanıyorum) veya yönetim tek başınada karar vermiş olabilir

 

Sevgiler

 

Öncelikle, gazete haberlerinden copy-paste den ibaret başlıklar için forumda ayrı bir bölüm oluşturulmasının neresi katı bir kural onu anlayamadım. İnsanların, beğendiği, paylaşmak istediği gazete yazıları için başlık açmasının engellenmesi değil aksine sadece bunun yapıldığı bir bölüm eklendi foruma. Bu da katı kural ya da engellenme değil, aksine son derece pratik bir uygulama.

 

 

Peki gazete haberleri paylaşım bölümü açılmadan önce nasıl bir tablo çıkmıştı ortaya. Karşıt görüşlerdeki kullanıcıların, kendi görüşlerine yakın yayın yapan gazetelerden alınma haberlerle hergün onlarca başlık açması ve karşılıklı açılan başlıklarla fikir mücadelesi yürütülmesi gibi bir tablo.

 

Bir konu daha: SON 1 YILDIR KÜRT SORUNUNU İLK ON İÇİNDE GÖRMEKTEN GINA GELDİ BANA. Neden? Aynı şeyleri aynı üyelerin devamlı şekilde terkrar etmesi ve bunların En yeni 10 ileti içinde görünmesi offfffffffffffffffffffffff.

 

Mesela by_x_man adlı arkadaşımıza nasıl gına geldiyse, güncel konular ve politika bölümü bölümlerine aktif katılan arkadaşlara da gına gelmişti. Bizde gına gelen bu konuyu tartışmaya açtık bu bölümde. Peki, hayır böyle yeni bir bölüm açılmasın, gazete haberleri için yine politika bilimi ve güncel konularda başlık açılsın, diye karşı görüş bildiren var mı ? Yok. Yani, tüm üyelere açık bir alanda tartışmaya açılmış öneri. Dolayısıyla, diğer üyelerin görüşlerine başvurulmaması diye birşey yok.

 

Peki ne oldu sonuçta ? İnsanların bu forumda gazete haberlerinden ibaret başlık açması mı engellendi ? Yoo aksine son derece pratik ve mantıklı bir çözümle, bu iş için ayrı bir bölüm oluşturuldu. Şimdi insanlar, başkalarıyla paylaşmak istediği, kendi anlatmak istediğini anlattığını düşündüğünü gazete haberlerini orada paylaşıyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.