Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ankara Mutfağı


_asi_

Önerilen İletiler

ANKARA YEMEKLERİ

 

ANKARA TAVA

 

MALZEMELER

Koyun eti (kol tarafından) 5 kg.

Su 9 su bardağı

Tane karabiber 10 adet

Soğan 1 orta boy

Tereyağı 4 çorba kaşığı

Arpa şehriyesi 4.5 su bardağı

Zeytinyağı 1 çorba kaşığı

Tuz

Karabiber

 

YAPILIŞI

Eti 8 eşit parçaya bölün. Bir tencereye koyun, soyup piyaz doğradığınız soğanları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın. Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın. Borcam fırın kabına ıslatılmış arpa şehriyesini yayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın. Sıcak et suyunu arpa şehriyesinin üzerine dökün. Haşlanmış etleri de arpa şehriyesinin üzerine yerleştirin. 160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Servis yapmadan önce, etleri üzerinden alıp, pilavı karıştırın. Pilavı Borcam oval tepsiye koyun, etleri üzerine dizdikten sonra servis yapın.

 

ANKARA KETESİ

 

Malzemeler:

250 gram tereyağı

1 su bardağı süt

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

İçi için

200 gram kıkırdak

Üzeri için 1 adet yumurta

 

Hazırlanışı:

Yağ, süt, un ve tuzu yoğurun. 1 gece buzdolabında bekletin. Cevizden büyük parçalar koparıp elde açın. İçine kıkırdak koyup, hamuru top şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede pişirin. Sıcak olarak servise sunun. NOT: 850 gram kuyruk et makinesinde çekilir. Tencerede kısık ateşte yağ kıkırdak halini alıp kızarana kadar kaynatılır. Yağ süzdürülür. Kıkırdak yeteri kadar tuzlanır. Yemeğe hazır hale getirilir.

 

BEYPAZARI KURUSU (ANKARA)

 

Malzemeler:

Yarım litre süt

1 çorba kaşığı kuru maya

250 gram tereyağı

1 tatlı kaşığı tozşeker

Aldığı kadar un

Yeteri kadar tuz

1 çorba kaşığı dövülmüş anason

 

Hazırlanışı:

Sütün sadece bir su bardağı kadarını ılıtın. İçine kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Kalan sütü de ılıtın. Buna eritip ılınmaya bıraktığınız tereyağını ve bir kapta hazırladığınız mayayı da ilave edip aldığı kadar un, tuz ve anasonu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kabın kapağını kapatıp malzeme şişip iki katı oluncaya kadar bekletin. Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp rulo yapın ve bu ruloları 5 cm verev olarak kesin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişince fırından çıkartın ve fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar fırına koyun. 4 saat fırında iyice kuruyuncaya kadar bekletip fırından çıkarın. Servise sunun.

 

ANKARA MANTISI

 

Malzemeler:

3 su bardağı un

2 adet yumurta

Aldığı kadar su

Yeteri kadar tuz

İçi için:

350 gram kıyma

1 adet orta boy soğan

1 tatlı kaşığı güye otu

1 çay kaşığı karabiber

Yeterli miktarda tuz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kuru nane

 

Hazırlanışı:

Unu kaba koyun. Ortasını açıp yumurta, tuz ve su ile katı bir hamur tutturun. Hazırlanan hamuru oklava ile 1 mm kalınlığında açın. 2 santim büyüklüğünde kesin. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz, güye otu ile hazırlanan kıymayı kesilen karelerin ortasına küçük parçalar şeklinde koyun. Dört ucu bir araya gelecek şekilde kapatın. Kaynayan tuzlu suyun içerisinde 2 dakika haşlayarak pişirin. Sudan çıkarın. Tereyağı ile hazırlanan salça ve naneyi üzerine gezdirin.

 

Not: Güye otu Ankara çevresinde yetişen mor çiçekli kendine özgü kokusu olan bir bitkidir. Aktarlarda bulabilirsiniz.

 

ETLİ PATLICAN TAVA (ANKARA)

 

Malzemeler:

1 kilogram kuzu kuşbaşı

1.30 kilogram patlıcan

3 diş sarımsak

2 adet domates

2 adet kuru soğan

4-5 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber

Yeteri kadar tuz

1 su bardağı sıcak su

Kızartmak için:

Sıvı yağ

 

Hazırlanışı:

Patlıcanları temizleyin. Halka halka doğrayarak 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzerek kurulayın. Sıvı yağı tavada kızdırarak patlıcan dilimlerini kızartın. Etleri yıkayarak süzün. Tavaya etleri ve sarımsağı koyun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Sonra bir bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, etlerin pişmesine yakın tuzunu ilave edin. Etler iyice pişince ateşten alın. Patlıcanları geniş yayvan bir tencereye alın. Üzerine pişen etleri koyun. Ayrı bir yerde kabukları soyulmuş domates, sapları kesilip tohumları çıkarılmış biber ve soğanları iri iri doğrayın. Tuz ve kırmızı pul biberi ilave edin. Hepsini harmanlayıp etlerin üzerine yayın. 1 fincan su ilavesiyle kısık ateşte üst malzemeleri pişinceye kadar bırakın. Daha sonra tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

 

ANKARA SİMİDİ

 

1 kg un

Yarım paket yaş maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar su

Üzeri için:

1 su bardağı üzüm pekmezi

1 su bardağı su

2 su bardağı susam

 

Maya az ılık suyun içinde eritilir. Diğer tarafta un ve tuz çukur bir kaba aktarılır ve karıştırılır. Ortasına mayalı su eklenir. Sert bir kıvam alacak kadar azar azar su eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, ılık ortamda en az 45 dakika bekletilir. Sonra hamurdan limon kadar parçalar alınır. Tezgahta yaklaşık 1,5 karış boyunda çubuk yapılır. Çubuğun iki ucu birleştirlir, halka şekli verilir. Başka bir kabın içinde bulunanan pekmezli suyun içinde 1 dakika kadar bekletilir, sonra susama bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. 220 derece çok sıcak fırına verilir. Kontrol ederek 15 dakika kadar pişirilir.

 

TİRİT (ANKARA)

 

Malzemeler :

1 Ad.Bayat ekmek

1 lt etsuyu

300 gr kıyma

1 baş soğan

1 tutam maydonoz

1/2 fincan sıvıyağ

1 kaşık tereyağ

tatlı kımızı toz biber

tuz

karabiber

 

Yapılışı :

Küçük yuvarlak bir tepsinin içine ekmekleri lokma şeklinde kopartıp diziyoruz, diğer tarafta hazırladığımız et suyunu hepsinin üstüne gelecek şeklinde döküyoruz. Başka bir tavada sıvıyağ kıyma ve soğanı kavurup tuz ve karabiberi ilave edip pişince tepsiye yayıyoruz. Üstüne tereyağını toz biberle kızdırıp tepsiye döküyoruz.

 

Not: Sarmısaklı yoğurt özeyip bu karışıma eklenip te yenebilir.

 

ARABAŞI ÇORBASI (ANKARA)

 

MALZEMESİ:

2,5 su bardağı un

1 orta bov tavuk

2 çorba kaşığı salça

1'er tatlı kaşığı karabiber ve kırmtzı pulbiber

tuz

 

2 su bardağı unu 5 su bardağı su ile karıştırılarak muhallebi kıvamına geene kadar kaynatın. Kaynaktan sonra geniş bir tepsiye dokulup soğumaya bırakılarak hamur hazırlanır. 5 su bardağı su ile tavuk haşlanır, etleri didiklenerek kemikleri ayrılır. Kavrulmuş 1/2 su bardag, un, salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve tavuk etleri tavuk suyunun içerisine konarak pişirilir. Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesisininin ortasına yerleştirilir.

 

ENTEKKE BÖREĞİ (ANKARA)

 

MALZEMESİ:

1 kg. un,

1/2 kg. kıyma,

hamur mayası,

1 yumurta,

1/2 paket margarin,

3 çorba kaşığı yoğurt,

1/2 demet maydanoz,

1/2 su bardağı süt,

karabiber,

tuz,

sıvıyağ.

 

Mayayı ılık sütte eritin. Un, yumurta, maya, yoğurt, margarin, 1 fincan sıvıyağ ve tuz ile hamur yoğurup mayalanmaya bırakın. Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurun ve üzerine kıyılmış maydanoz, tuz ve biberini ekleyin. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alıp üzerine bastırarak yassılaştırın. Ortasına kıyma koyup kenarlarını kapatın ve kızgın yağda pişirin.

 

ANKARA KÖFTE (ANKARA)

 

350 gr kıyma

1 adet küçük kuru soğan

1 dilim bayat ekmek içi

Kimyon, karabiber, tuz

İçi için:

4 adet katı haşlanmış yumurta

Üzeri için:

1 adet çırpılmış yumurta

1,5 çay bardağı galeta unu

Kızartmak için:

1,5 su bardağı kızartma yağı

 

Soğan rendelenir, diğer köfte malzemeleriyle bütünleşene kadar yoğrulur. Daha sonra 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça tezgahta çay tabağından biraz büyük açılır. Ortasına soyulmuş katı yumurta konur ve bohça gibi yumcuklanır.Sonra el ıslatılarak düzgün şekil verilir. Köfteler hazırlandıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırılır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Servis tabağına konur 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Garnitürle süslenir.

 

ANKARA KEBABI (ANKARA)

 

MALZEMESİ:

Yarım su bardağı pirinç,

4 çorba kaşığı margarin,

2,5 çorba kaşığı tereyağı,

300 gr. kuşbaşı kuzu eti,

milföy hamuru,

1 yumurta sarısı,

2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi,

yarım demet dereotu,

karabiber,

tuz,

su.

 

Kuzu etini margarinde kavurun, ince kıyılmış dereotunu ve tuz ekleyin. Yıkanmış pirinci eritilmiş tereyağına ekleyin. Üzerine yeterince su ilave edip ağır ateşte pişirin. Piştikten sonra et ile pilavı karıştırıp milföy hamurunun içine yayın. Kenarlarını kapatıp, üzerine yumurtanın sarısını sürün. Kaşar peyniri rendesini serpin. Orta ısı fırında kaşar peyniri eriyene dek pişirin.

 

ÇUBUK TURŞUSU (ANKARA)

 

1 kg. küçük salatalık

8 diş sarımsak

2 çorba kaşığı kaya tuzu

1 tatlı kaşığı limon tuzu

1 su bardağı sirke

8-10 dal dereotu

alabildiği kadar su

 

Salatalıklar yıkanır, kurulanır, uygun büyüklükteki kavanoza aralarına dövülmüş sarımak serperek yerleştirilir, kavanozun üzerineden sirke dökülür, kavanozun alabileceği kadar su doldurulur, çukur bir kaba tekrar boşaltılır, üzerine kaya tuzu, limon tuzu konur, iyice karıştırılır, kavanoza tekrar dökülür, kavanozun üst kısmına önce defne yaprağı sonra dereotu konur, mümkünse üzerine bir ağırlık yerleştirilir (bir taş parçası olabilir) kavanozun kapağı sıkıca kapatılır en az 15 gün serin ve karanlık bir ortamda bekletilir.

 

BEYPAZARI SARMASI (ANKARA)

 

200 adet orta boy asma yaprağı

2 su bardağı pirinç

2 orta boy kuru soğan

2 sap taze soğan

150 gr. kıyma

yarımşar demet taze nane, dereotu, maydanoz

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı karabiber

1,5 tatlı kaşığı tuz

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

 

Taze yapraklar sertliğine göre haşlanır, süzgece çıkarışır (salamura yaprak da kullanılabilir) taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğan ince kıyılır, yıkanmış pirinç, kıyma, tuz karabiber, salçayla iyice karıştırılır. Harca bir su bardağı su katılır, yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serilir, enlemesine az miktarda iç konur, önce üstte, sonra sağdan soldan kapatılıp, rulo yapılarak sarılır. Sarmalar tencereye düzgünce dizilir. Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirilir, porselen bir tabak kapatıldıktan sonra, temcerenin kapağı kalapıtlır. Orta ateşte 10 dakika piştikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir, sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.

Not: Beypazarı sarmasında özellikle az miktarda kıyma kullanılır ve az miktarda içle sarılır.

 

GABAKLAŞ

 

(Kabaklı aş)

 

1 kg. kabak

250 gr. kıyma

1 çay bardağı pirinç

2 adet domates

2 adet sivri biber

2 adet kuru soğan

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

tuz

Üzeri için;

sarımsaklı yoğurt

 

Soğan çok ince kıyılır, çiçekyağda pembeleşince kıyma atılır, kıyma suyunu salıp çekince, ince doğranmış sivri biber eklenir. Daha sonra uygun büyüklükte doğranmış kabak, rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç ve tuz eklenir, karıştırılır, kapak karıştırılır. 20-25 dakika pişirilir. Servis yapılacağı sıra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.

 

DÖNER KEBABI (ANKARA)

 

Onikibuçuk kiloluk bir döner için kullanılacak malzeme:

7.5 kilo kuzu budu,

2.5 kilo dana budunun kabasından,

2.5 kilo kuzu kıyması,

1 kilo kuzu gömleği,

2 kilo soğan,

250 gram zeytinyağı,

bir avuç dövülmemiş karabiber.

 

Yapımı:

Etlerin tamamını alacak büyüklükte derin ve porselen bir kap temin etmeli. Etleri döner şişine geçirilecek irilikte parçalara doğramalı. Soğanları çentilircesine ince doğradıktan sonra yeteri kadar tuzla ovmalı.

Kaba, bir sıra et, bir sıra soğanla birkaç karabiber tanesi koyarak etle soğanı doldurmalı. Bunların üzerine zeytinyağını gezdirerek dökmeli. Sonra kabı varsa vitrinli bir buz dolabına, yoksa rafları çıkarılmış bir buz dolabına kaldırmalı. Kıymayla kuzu gömleğini de tuzladıktan ve kıyılmış iki soğanla örttükten sonra buzdolabına almalı. Derin kaptaki etleri vakit vakit buzdolabından çıkarıp altüst etmeli, çamaşır yıkar gibi etleri yoğurmalı ve tekrar buz dolabına kaldırmalı. Böylece etleri dört-beş gün buz dolabında tutmalı. Bu süre sonunda etleri, kıymayı ve kuzu gömleğini buz dolabından çıkarmalı; üzerlerindeki soğan ve karabiber tanelerini silkeleyip atmalı. Döner şişine önce küçük bir yağ parçası sonra sırasıyla bir et parçası, biraz kıyma ve etlere göre kesilmiş bir parça kuzu gömleği geçirmeli. Sağdan soldan taşan parçaları kesip aralara sokuşturmak suretiyle bütün malzemeyi aynı sırayla döner şişine geçirmeli. Bu iş bittikten sonra şişi yerine takmalı ve sık sık çevirerek döneri pişirip kızartmalı.

Etin çiğ kalmaması için şişi önceleri ateşten uzak tutmalı. Aradan bir saate yakın bir zaman geçtikten sonra şişi ateşe biraz yaklaştırmalı. Böyle yapılmazsa etin yüzü kızarır hattâ yanar, ama iç kısımlar çiğ kalır.

Döneri de odun kömürü ateşiyle pişirmeye gayret etmeli. Elektrikli veya bütan gazlı ocaklarda pişirilen et, lezzetinden çok şeyler kaybetmektedir.

 

FIRINDA ANKARA TAVASI (ANKARA)

 

3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı

4 su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

7 su bardağı su

Tuz

 

1. Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin. Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin.

2. Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin. Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin. Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

3. Pirinci yıkayıp süzün. Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin. Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin.

4. Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

 

SOĞANLAMA (ANKARA)

 

Kullanılacak Malzemeler

4 adet yumurta

Yarım çorba kaşığı salça

Yarım kangal sucuk

Yarım su bardağı sıcak su

3 adet soğan

2 çorba kaşığı margarin

 

Hazırlanma Şekli

 

Soğanları piyazlık doğrayın. Tuz koyup ovarak acı suyunu çıkarın. Sonra yıkayarak suyunu süzün. Tavaya yağı koyup eritin. Soğanları ilave edip pembeleştirin. Sucuğu dilimleyerek ilave edin. 3 dakika sote edin. Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu, tuzu, karabiberi koyup tavanın kapağını kapatın. 2-3 dakika kaynatın. Yemeğin suyu azaldığında 3 yuva açın. Açılan yuvalara yumurtaları kırın. Üzerine tuz karabiber serperek kapağını kapatarak yumurtaların akı sertleşene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

 

KARA KIZ KÖFTESİ (ANKARA)

 

MALZEMELER:

2 su bardağı ince bulgur

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 yumurta akı

2 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kuru nane

SOSU İÇİN:

1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı

3-4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 demet maydanoz

1 kahve kaşığı kimyon

 

YAPILIŞI:

1- Bulgur bir tencereye konur. Üzerine 1,5 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.

2- Bulgur kabarınca, un, nişasta, yumurta akı, kuru nane, tuz konup iyice yoğrulur. (Gerekirse ara sıra su serpilir.)

3- Küçük toplar yapılıp ortaları parmak batırılarak çukurlaştırılır. Kaynar tuzlu suda 5- 6 dakika haşlanır.

4- Sudan alınıp servis tabağına konur.

5- Sarımsak ayıklanıp dövülür. Kızgın zeytinyağa ilave edilip karıştırılır. Biber salçası, kırmızı biber, kimyon, tuz atılıp köftelerin üzerine dökülür ve karıştırılır.

6- İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süslenir.

 

AYAŞ KEBABI (ANKARA)

 

Malzeme 4 Kişilik:

4 ad. Kuzu incik,

4 ad. Paça,

2 ad. Yumurta sarısı,

2 çorba kaşığı yoğurt,

1 ad. Limon suyu,

1 çorba kaşığı Un,

1 ad. Havuç,

1 ad. Patates,

1 ad. Kabak,

Tuz,

beyaz toz biber.

Haşlama malz:

2 diş Sarımsak,

2 ad. Kuru soğan,

1 ad. Maydanoz kökü,

1 çorba kaşığı Sirke,

1 ad. Havuç.

Sos:

2 diş Sarımsak,

20 gr. Tereyağı,

1 çorba kaşığı Sirke,

1 çay kaşığı toz kırmızı biber.

 

Yapımı:

İncik ve paça temizlenip, havuç, patates ve kabak, haşlama malzemeleriyle ayrı ayrı haşlanır.İnciklerin suyu atılır, paçaların suyu süzdürülüp ayrılarak ılıtılır. Bir kabın içine un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu bulamaç yapılır. Sonra ılık paça suyuna çırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır. Tuz ve biberi atılır.Sos elde edildikten sonra, incik ve paçalar kemiklerinden ayrılır. İncik tabağın ortasına, paçalar etrafına gelecek şekilde konup, turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir. Arzu üzerine sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir.

 

KURU BEYPAZARI (ANKARA)

 

Yarım paket tereyağı (125 gr.)

1 Su bardağı süt

1 Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya

1 Tatlı kaşığı toz şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

 

# Çukur yoğurma kabına ılık süt konur, üzerine toz şeker ve yaş maya eklenip, malzemeler birbirine yedirilir.

# Oda ısısında yumuşamış tereyağı, tuz karışımın üzerine eklendikten sonra yoğurdukça un eklenir.

# Katı kıvama yakın hamurun üzeri kapatılır. 1,5 saat dinlendirilir.

# Süre sonunda, kabaran hamur bir kaç kez çevrilerek , yoğrulur, 3 eşit parçaya bölünür.

# Her parça yuvarlanarak 1,5 parmak kalınlığında çubuklar yapılır. 3 parmak kalınlığında enine verev olarak bıçakla kesilir.

# Ayrılan 3 hamur parçası aynı şekilde hazırlandıktan sonra, yağsız fırın tepsisine aralıklı dizilir.

# Önceden hafif ısıtılmış 175 derece fırında önce çok hafif pembeleşene kadar pişirilir, sonra fırın ısısı 120 dereceye indirilir, kurular yaklaşık 1,5 saat daha fırında tutulur.

# Fırın söndürülür, kapağı açılmaz, soğuyunca kurular fırından çıkarılır.

# Kuru gevrek bir hal almışsa olmuş demektir. 6 aya kadar saklanıp çay, süt, meşrubatla ikram edilir.

 

Not: Kuru, Beypazarı ilçesinin sevilen ikramıdır. Aslı kara fırında pişirilir, arzu edilirse yukarıda verilen ölçülere 2 adet dövülmüş damla sakızı eklenebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.