Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2150 Yılına Yolculuk


Legendary

Önerilen İletiler

56291420.jpg

 

Yazar: Zeliha Akçagüner

Yayınevi: BU YAYINEVİ

 

"Dünyalılar ve İlginç Konukları"nın devamı olan ikinci kitapta, gençlerin heyecanlı serüvenleri sürer. Genç İyonya Prensi Arkides, Efes harabelerinde kendi uygarlığının izlerini sürerken 2500 yıl sonrası gördükleriyle şaşkınlıklar içindedir. Milyarda bir açı sapmasıyla Dünya'ya ışınlanan Antake ise 150 yıl sonrasının uygarlık anlayışı, yetişme biçimiyle dünyalı gençlerde hayranlık, özlem, şaşkınlık yaratır.

Dil : Türkçe

Sayfa Sayısı : 144

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 yıl sonra...

Arkama yaslanmış, tam da seçim atmosferindeki ülkemizde bu ara gündemde olan millet bahçeleri sözcüğünü, daha önce nereden hatırladığımı düşünürken, bu başlıkla karşılaştım ve böylece cevabı buldum.

 

Biz Türkler her nedense Evliya çelebinin seyahatnamesinden sonra şu bilim-kurguyla çok fazla ilgilenmemişiz. Zaten Seyahatname de pek roman sayılmasa da fantastik yorumlar hemen göze çarpar. Yine de Viyana robotları yada otomatları ilginçtir.

1921'de Refik Halid Karay ilk bilim kurgu Türk hikayesini Papağan "Ago Paşa'nın hatıratı"'ndaki ikinci hikaye olan "Hülya Bu Ya"'da yazmış demek yanlış olmaz (her ne kadar kitap 39'da basılmış olsa da). Hikaye Ankara'da geçer ve gelecektedir. Yürüyen yollar, yağmur makineleri, güneş aküleri ile sağlanan sabit mevsimler ve sabit aydınlanma, meclise telefonlarıyla katılıp telekonferans görüşmeler yapan TBMM üyeleri, rüzgar makineleri, ışınlanma gibi pek çok konuyu işler.

 

İştee millet bahçesi de bu hikayede geçiyor. Hikayede tüm dünyadan Ankara halkına canlı yayın yapan dev beyaz ekranların bulunduğu yerin adı "Millet Bahçesi"'ydi. Evreka :))

 

Bu arada Selma Mine'nin Uzay Yolu ve Renkli Ülkeler serisinin üstüne Türk çocuk bilim kurgu kitabı tanınam. Çocukluğumun yegane favorisidir kendisi. (Her ne kadar bilim kurgu olmasa da Kırmızı Bisiklet ve İstanbul Kapılarında kitaplarına da 10 tam puan veriyorum)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.