Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Diktatörlerin sonu-Diktatörler


Aries

Önerilen İletiler

Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmesinin yankıları sürerken, kendi halklarına ve başka uluslara türlü acılar yaşatan diktatörlerin sonları genellikle benzer oldu.

İnsanlara her türlü acıyı yaşatmaktan kaçınmayan ve ülkelerini cehenneme çeviren diktatörlerin sonu idam, intihar veya hapiste ölüm oluyor.

 

A.A'nın yaptığı derlemeye göre, tarihin en kanlı diktatörlerinden 1934'te Hindenburg'un ölümü üzerine devlet başkanlığı ile başbakanlığı birleştirerek Almanya'da diktatör olan Hitler, 2. Dünya Savaşı'nda tüm dünyaya büyük acılar yaşattı. 2. Dünya Savaşı'nı kaybeden Hitler, sığınaktaki yaşamının son anlarında evlendiği Eva Braun ile beraber intiharı seçti.

 

Avrupa'nın en korkunç diktatörlerinden biri olan Benito Mussolini, faşist baskılarla halkına ve işgale kalkıştığı ülkelerin halklarına her türlü eziyeti çektirmekten geri durmadı. Kitap ve gazetelere sansür getiren ve birçok baskıcı uygulama yapan Mussolini ile sevgilisi Clara Petacci, 28 Nisan 1945'te İtalyan mukavemetine mensup savaşçılar tarafından öldürüldü. Mussolini, sevgilisi ve birkaç yandaşının cesedi ertesi gün Milano'nun Loreto Meydanı'nda sallanırken bulundu.

 

Avrupa'nın en korkunç diktatörlerinden biri olan Nikolay Çavuşesku'nun, halkı açlık sınırındayken lüks ve ihtişama dayalı yaşamı, Macar asıllıların yaşadığı Timaşvar'da gösteri yapan halka ateş açılmasını emredince başlayan devrim hareketiyle son buldu. Çavuşesku, 25 Aralık 1989'da birlikte kaçmaya çalıştığı karısıyla birlikte kurşuna dizildi.

 

Balkanları kan gölüne döndüren eski Yugoslavya'nın, savaş suçu işlemek

suçundan Lahey'deki mahkeme tarafından yargılanan eski devlet başkanı diktatör ruhlu Slobodan Miloseviç, 11 Mart'ta hücresinde kalp krizi geçirerek öldü.

 

Dünyanın en kanlı diktatörlerinin başında gelen Joseph Stalin beyin kanamasından,

Portekiz'e kan kusturan diktatör Salazar beyin travmasından, İspanyol diktatör Franco kalp sorunları nedeniyle acı çekerek, Allende iktidarını kanlı bir biçimde devirerek yıllarca Şili'yi baskı altında yöneten, binlerce kişinin yargısız infazından sorumlu tutulanPinoşet de yıllarca yargılanma

korkusu çektikten sonra kalp krizi geçirerek öldü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.