Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Washington


_asi_

Önerilen İletiler

Washington

 

800px-Flag_of_Washington.svg.png

 

237167863_2852516ffa.jpg

 

Washington, (ˈwɒʃɪŋtən) Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaletlerinden birisidir. Eyalet, Amerika Birleşik Devletleri'nin Büyük Okyanus kıyısındaki eyaletlerinin en kuzeyde olanıdır. Eyalet, Seattle, Spokane gibi ABD'nin sayılı büyük şehirlerini barındırır. Eyaletin kuzey sınırları Kanada'ya komşudur. Eyaletin genelinde sanayi gelişmiştir. En önemli sanayi kolu ise ormancılıktır. Bölgedeki dağlık alanlarda iğne yapraklı ormanlar hakimdir. Ancak nehirlerdeki vadilere inildikçe bitki örtüsünde küçük değişiklikler görülür. Seattle şehrinin Büyük Okyanus'ta liman oluşturduğu bölge, dünyanın en güvenilir limanlarından biridir.

 

Washington'da yıllık hava sıcaklıkları doğudan batıya değişkenlik göstermektedir. Batıdaki dağlık alanlar ve kıyılarda Okyanus iklimi hakimken, eyaletin doğusunda ise Karasal İklim görülmektedir. Eyaletin hemen hemen tümü iğne yapraklı ormanlarla kaplıdır. Bölgedeki dağlık alanlarda hava yıl boyunca 10 derecenin altındadır. Ancak alt düzlüklerde hava ılımanlaşır ve yoğun yağış ve sis görülmeye başlar. Tarım yapmaya uygun alan miktarı, diğer komşu eyaletlere göre daha azdır.

 

Bölgede büyük dağ sıraları yer almaktadır. Tüm Amerika kıtasının batısını çevreleyen dağ sıraları bu eyalette yer yer yerini yüksek zirvelere bırakmaktadır. Bölgede ABD'nin en uzun nehirlerinden Columbia Nehri yer almaktadır. Bu nehir çoğu yerde akaçlanarak ve başka nehirlerden kaynak alarak Büyük Okyanus'a dökülmektedir. Nehir boyunca ekonomik faaliyetler ve nüfus belirgin bir rol oynar.

 

Eyalette nüfus büyük şehirlere toplanmıştır. Bölgede tarım ve hayvancılık, coğrafi yapı nedeniyle oldukça gerilerde olduğundan, bölgedeki köyler ya çok büyüktür ya da çok seyrektir. Seattle ve çevresinde kâğıt, kereste, mobilya, deniz ürünleri, gemi sanayi gibi farklı iş alanları mevcuttur. Bölgede Microsoft'un bir kampüsü yer almaktadır. Bölgedeki en büyük 3 şehir Seattle, Spokane ve Tacoma'dır.

 

Washinton halkının büyük dini eğilimleri vardır:

 

Roma Katoliği-%16

Protestan

Ana Protestanlık -%23

Protestanlık-%25

Diğer-%1

Müslüman-%1

Yahudi-%1

Diğer Dinler-%5

Dine bağlı olmayanlar

 

washington.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.