Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DELMECE YAYLASI


_asi_

Önerilen İletiler

DELMECE YAYLASI

 

 

Yalova’nın en çok tanınan yaylaları, Kocadere ve Teşvikiye beldelerinin güneyinde yer alan Erikli ve Delmece yaylalarıdır. Delmece Yaylası Çınarcık İlçesi’ne bağlı Teşvikiye Beldesinden çıkılan ve sahilden 17 km içeride, tamamı asfalt yol olan ve çok geniş düzlük bir alanı kaplayan, eşsiz doğal güzelliklere sahiptir.

 

Bu büyük alanda çam, meşe, kestane ve ıhlamur ağaçlarından oluşan çeşitli ağaç türlerinin, yakın çevresinde şelalelerin ve “dipsiz göl” olarak bilinen derin bir krater gölünün bulunduğu doğa harikası’nın yanı sıra “şifalı su” diye bilinen birde içme su kaynağı vardır.

 

 

Ayrıca Teşvikiye beldesi’nde bulunan Delmece Yaylası doğal yürüyüş parkurları ile farklı doğal güzellikleri yaşayarak ulaşabileceğiniz seçenekler sunması bakımından çok ilgi çekicidir. Delmece Yaylası alanı 400 dönüm olup, üzerinde 60 hane ahşap ve 20 hane kargır bina bulunmaktadır. Yaylanın bulunduğu alanın tamamı 2/B orman arazisi kapsamındadır.

 

 

Bu doğal güzelliklerin tanıtımı amacıyla 2004 yılında TÜRSAB yönetim kurulu üyeleri ile ulusal ve yerel basın yayın kuruluşlarıyla tanıtım amaçlı İnfo gezisi düzenlenmiştir. Ayrıca ilki 2005 yılı temmuz ayında, ikincisi 24–25 Haziran 2006, üçüncüsü 30 Haziran -01 Temmuz 2007 tarihlerinde olmak üzere 2 gün süreli ve yaklaşık 15-20 bin kişinin katılımıyla Delmece Yayla Şenlikleri düzenlenmiştir.

 

Bölgeye olan ilgi her geçen gün artmakta olup, özellikle doğaseverler ve büyük şehirlerin stres ve gürültüsünden kaçmak isteyenler tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir.

 

 

YAZ%20(4)%20(web).jpg

 

 

yol%20(1)%20(web).jpg

 

 

YAZ%20(1)%20(web).jpg

 

 

YAZ%20(2)%20(web).jpg

 

 

SONBAHAR%20(64)%20(web).jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.