Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2009 Her fırsatta pkk yı temize çıkarma çabasına giriyorsunuz. Geçenlerde patlayan mayın olayında sonuca bakarsanız cevabınıda görürsünüz.Böylesine büyük bir hata yapan bir insanın nasıl davranmasını bekliyordunuz? Olaydan sonra, yaralı ve şehitler hastaneye kaldırıldığında sıcağına yapılacak haberde pkk mayınlarının olduğunu gösterecektir.Olay sonrasında ise gerçekler sonunda ortaya çıktı/çıkacaktırda. Sanki patlayan onca mayınlardan pkk nın haberi yokmuş gibi hava yaratmaya çalışıyorsunuz.30 yıldır pkk nın nasıl bir kanlı örgüt olduğu,bebek-çocuk demeden insanları katlettiğinini biliyoruz. Ayrıca ; Ne kurum nede bir başkası böylesine cahilce bir cezayı haklı görüyor o nedenle TSK iç hizmet ve ceza kanunlarının tekrardan gözden geçirilmesi gerekir. her ne kadar iç hizmette bu tür cezaların verilemeyeceği konusunda olsada,iyi bir yönetici,iyi bir lider olayan birine böylesine yetki verilirse bu durumun buraya gelmesine sebep olur... Askerin eline pimi çekilmiş el bombası veren teğmene ,verilmesi gereken cezanın en büyüğünün verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu örtbas edilecek bir konu değildir,elbette bu olaylar örtbas edilmemeli ,çünkü edilemez zaten.Olayın bir çok şahidi olan diğer askerler var kimsede yanlış haber yapılyor diyemez.Eğer örtbas gibi durumların olabileceği düşünülürse bu örtbaslar diğer olaylarında arkasını getireceği gibi pkk ve yandaşlarınada zemin hazırlıyor olup düşmanı sevindirerek orduyu yıpratmaya güvensiz göstemeye çalışanlara fırsat vermiş oluyor. Size bir sey sormak istiyorum: Hepimiz, yani butun Kurtler en az sizin kadar refah icinde, baris icinde, zenginlik ve ozgurluk icinde yasamak istiyoruz Turkiye'de ve buna bizlerin de en az sizler kadar, yani Turkler kadar da hakki var. Ki umarim siz de bu yorumu dogru olarak niteleyebilcecksiniz (zirabunu yapamayacaksaniz, bu da sizin Kurtlere durum ne olursa olsun karsit biri oldugunuzu vurgular bence). Ve dikkatinizi cekiyorum, burada Kurtleri en atesli savunanlardan biri olarak size "Turkiye'de" diyorum, ve kesinlikle Turkiye'den ayrilmaya karsi oldugumu vurguluyorum... Durum boyleyken, neden soz konusu olan be tum Turkiye halkini, Kurudyle, Turkuyle esitlige ve barisa goturecek adimlara bu kadar atesli sekilde karsi cikiyorsunuz? Aslinda sorum herkese... Neden kan akmasini durduracak adimlara bu kadar ateslice karsi cikiyoruz? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2009 Size bir sey sormak istiyorum: Hepimiz, yani butun Kurtler en az sizin kadar refah icinde, baris icinde, zenginlik ve ozgurluk icinde yasamak istiyoruz Turkiye'de ve buna bizlerin de en az sizler kadar, yani Turkler kadar da hakki var. Ki umarim siz de bu yorumu dogru olarak niteleyebilcecksiniz (zirabunu yapamayacaksaniz, bu da sizin Kurtlere durum ne olursa olsun karsit biri oldugunuzu vurgular bence). Ve dikkatinizi cekiyorum, burada Kurtleri en atesli savunanlardan biri olarak size "Turkiye'de" diyorum, ve kesinlikle Turkiye'den ayrilmaya karsi oldugumu vurguluyorum... Durum boyleyken, neden soz konusu olan be tum Turkiye halkini, Kurudyle, Turkuyle esitlige ve barisa goturecek adimlara bu kadar atesli sekilde karsi cikiyorsunuz? Aslinda sorum herkese... Neden kan akmasini durduracak adimlara bu kadar ateslice karsi cikiyoruz? Öncelikle şunu söyleyeyim sizin türkiyeden ayrılmama samimiyetinize inanmıyorum.Şöyleki; fırsatınız ,gücünüz olsa ilk fırsatta ayrılacak olanların başında sizin gibi düşünceler gelir. Sakın yok demeyin,çünkü daha önceki iletinizde k ırak,barzani hakkaındaki düşüncelerinizi açıklamıştınız. Ayrıca bizim kadar refah ve barış içinde yaşamak istiyorsunuz ha. Gelin Ardahanda 1 yıl kalın bakalım nasıl refah içinde yaşayacaksınız.Barış içinde nasıl yaşanılır onuda öğrenmiş olursunuz ayrıca! Zenginlik içinde yaşadığımızı nerden çıkardın?Ardahanda göç hat safada iş yok para yok,imkan yok yol yok iz yok, devlet bize her 4 çocuk karşılığında para vermiyor,doğum parası vermiyor, her ay 100 tl elektirik 20 tl su parası vererek sırtımızdan boğazımızdan keserek ödüyoruz ! Özgürlükse şuna emin olunki siz bizdende özgürsünüz.Bu gün Türküm demek suç olurken,301 ile Türklüğe hakareti bile serbest saydılar. Sizin hangi özgürlüğünüzü kısıtladılar?benim olupta sizin olmayan özgürlüğünüz ne bülücük haricinde? İstabul-Adana-izmir gibi illere giderken vizemi alıyorsunuz,bu illerde iş yerimi açamıyorsunuz.Yoksa millet vekili,bakan,asker ,polismi olamıyorsunuz...Allahınızdan ne istiyorsunuz. Ben kürtlere hiç bir zaman karşı olmadım artık söyleme gereği bile duymuyorum defalarca söyledim , benim çevrem kürt hiçde sorunumuz yok, hatta en iyi dostlarımda kürt. Fakat bu kürtler ne pkk nede dtp yandaşıdır.Onların samimiyetine inanıyor ve güveniyorum onların sayesinde bu kardeşliğinde bozulmayacağına inanıyorum. Bu gün katil öcalaın yol haritasını kendine klavuz sayanların kardeşliğine inanmıyorum o kadar. Buna inanmamam kardeşliğe barışa karı olmam anlamına gelmez. Söylüyorum,madem kardeşlikten barıştan yanasınız bebek katiline katil deyin,terörist deyin,kürtleri temsil etmiyor deyin,teröristler şartsız gelip teslim olsun deyin,dtp pkk kürtlerin değil pkk nın sözcüsü deyin.(Diyebiliyorsanız) O zaman bende sizin barışınızı destekleyim.(ne barışıysa ,bizim kürtlerle küs olmadıkki barışalım, bizim sorunumuz pkk-dtp-barzani ve katil ile) 3 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2009 . . . O zaman bende sizin barışınızı destekleyim.(ne barışıysa ,bizim kürtlerle küs olmadıkki barışalım, bizim sorunumuz pkk-dtp-barzani ve katil ile) 1 - Hic kimseye sans tanimadan onlarin sozune inanmamaniz sizin sorununuz! Gercekci bir yaklasim degil bu... Eger zamani gelince bir takim insan illah ta "ayrilalim" diye tutturursa o zaman size hak veririm ve o zaman gerekeni yapilsin derim ama o zamana kadar sizin "ona ya da buna inanmiyorum" diye soylemlerle bu tartismaya katilmaniz bana anlamsiz geliyor. Kurt Sorunu cozulemelidir. 2 - Kuzey Irak hakkinda soylediklerimi ben de cok iyi biliyorum. O konu ile Turkiye'nin hicbir alakasi yok zaten! Kuzey Irakli Kurtlerin otonomi ya da ozgurlugu ile Turkiye'deki Kutrlerin durumu arasinda da bag olamaz zaten! Biri zaten ayrildi ayrilacak, digeri ise Turkiye sinirlari icinde esit haklarla yasamak istedigini belirtiyor! 3 - Barzani ile hic bir sorununuz olamaz. Adamin zaten Turkiye ile iliskisi yok, onun sorunu Irak'in ve Irak Kurtleri'nin sorunudur. Sizin degil! Ve biraz da kendi tarafinizi elestirin, yani ozelestiri yapabilin! Diyarbakirli... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2009 Öncelikle şunu söyleyeyim sizin türkiyeden ayrılmama samimiyetinize inanmıyorum.Şöyleki; fırsatınız ,gücünüz olsa ilk fırsatta ayrılacak olanların başında sizin gibi . . . . O zaman bende sizin barışınızı destekleyim.(ne barışıysa ,bizim kürtlerle küs olmadıkki barışalım, bizim sorunumuz pkk-dtp-barzani ve katil ile) Evet Istanbul, Ankara ve Adana gibi illere vizesiz giriyoruz ama TURK olarak, zorla kendimize TURK diyerek girebiliyoruz. Allah'tan ne mi istiyoruz? Allah'tan bir sey istedigimiz yok, sizlerden anlayis ve empati istiyoruz. Cunku sorunu yaratan Allah degil sizlersiniz. Allah Kurtlere de dil ve tarih verdi, siz her ne kadar inkar ederseniz edin. Umarim bu sefer anlayabildiniz ne istedigimizi! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2009 Öncelikle şunu söyleyeyim sizin türkiyeden ayrılmama samimiyetinize inanmıyorum.Şöyleki; fırsatınız ,gücünüz olsa ilk fırsatta . . . . O zaman bende sizin barışınızı destekleyim.(ne barışıysa ,bizim kürtlerle küs olmadıkki barışalım, bizim sorunumuz pkk-dtp-barzani ve katil ile) Bizlerde sizin gibi Kurtlerle ilgili herseye ve Kurtlerin her hakkina KARSI olanlarin samimiyetine inanmiyoruz bizleri kardes ilan ettiginizde. O kadar! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.