Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İyi Sahurlaaaar..


Radya

Önerilen İletiler

11040509_10154313155783306_6025794676918

 

Biri bana bunun fotoshop olduğunu söylesin...unsure.png blush.png blink.png 43.gif 

 

İYİ SAHURLAR biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

11665581_10152955146337724_4831717540073 

Ankara’da yeni açılan kadın sığınma evinde kalacak kadınların ve çocukların yeni yaşamlarını kurabilmeleri için aşağıda sıralanan malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu malzeme listesinde bulunanların temini için destek olmak isteyenler hafta içi 10:00 – 18:00 saat aralığında Kadın Dayanışma Vakfı’na malzemeleri bıkabilirler. 

Kadın Dayanışma Vakfı 
Adres: Mithatpaşa Caddesi No: 10/11 Sıhhiye - A
nkara
Telefon: 0 312 432 0782


İhtiyaç Listesi:

*Kullanılabilir durumda olan her türlü kadın ve çocuk kıyafeti ve aksesuarı (Ayakkabı, çanta, elbise, mont, kaban, pantolon vs.)
*Kreşte kullanılmak üzere boyama kitabı, karton, el işi kağıdı, boya vb.
*Oyuncak (şiddet içermeyen)
*Kişisel bakım ürünleri (Kozmetik, ağda, ped vs.)
*Hobi malzemeleri
*Çocuklar için okul malzemeleri (okul çantası, beslenme çantası, matara, defter, kalem vs.)
*Elbise askısı
*Okul öncesi çocuklar için yaş gruplarına göre boyama kitabı
*Yaş gruplarına göre okuma kitabı
*CD’li eğitim setleri
*Okula yardımcı kitaplar (test kitapları vs.)
*Dünya klasikleri
*100 temel eser

 

 

iYİ SAHURLAR..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

‘Reçete yazıldı': 

Stresi azaltmak ve baş ağrılarını önlemek için kedi videosu izleyin

Kedi videoları, aslında birer duygusal düzenleyici

ABD'de yapılan araştırma, internette kedi içerikli video izlemenin ve fotoğraflara bakmanın, zaman öldürmekten çok 

stresi azaltmaya yardım ettiğini ortaya koydu

Indiana Üniversitesi’nden Jessica Gall Myrick’in başını çektiği araştırmada, 

7 bin kedi severe internette kedi içeriklerine bakarken nasıl etkilendikleri soruldu.Myrick,

“Birçok insan kedi videosu izlemenin akademik araştırma için anlamsız olduğunu düşünebilir ancak çok sayıda insan bunu yapıyor” ifadesini kullandı.

Computers in Human Behavior dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, insanlar kedi videoları izlerken negatif his ve düşünceleri azalıyor.

Baş ağrıları ve üzüntüleri azalıyor.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, araştırma, 

internette kedi videolarına en çok tıklayan kedi sahipleri ve insanların ‘çekingen’ ve ‘sıcak kanlı’ kişiler olduklarını öne sürdü.

İnternetin insanlar üzerindeki etkisini ölçmek için kedilerin daha fazla analiz edilmesi gerektiğini savunan Myrick, ‘popüler kültürün en önemli içeriklerinden biri olan kedi videoları sayesinde önemli bilgiler elde edebileceğimizi’ savundu.

Indiana Üniversitesi Tıp Okulu’nun verilerine göre, 

2014’te YouTube’a iki milyondan fazla kedi videosu yüklendi, 

kedi videolarının toplam izlenme oranı ise 26 milyarı geride bıraktı.

 

68119_272735526182396_951253321_n.jpg?oh

 

 

 

 

http://www.turkish-media.com/forum/videos/category-7-hayvanlar-alemi-videolari/

 

 

İYİ SAHURLAR :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsanlar kadir gecesini arayıp durdular, biz kadir gecesinin sahibini aradık.

( İmam-ı Gazali Hazretleri )

 

 

 

 

İYİ SAHURLAR :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

10639410_10152697725839909_1741802512220

Zihninizi boşaltmak için 20 ipucu

Meditasyon, kişinin sessizlik, sakinlik, iç huzur ve farkındalığa ulaşmasını sağlayan deneyimlerin bütünüdür. Hayatla kurulan bağları güçlendiren meditasyon, aynı zamanda bağların koparılmasına da olanak verir. Başka bir deyişle meditasyon, zihninizi boşaltma ve tüm bedeninizle tek bir yere yoğunlaşma sanatıdır.

Konsantrasyonu arttıran, stresi azaltan ve iyi hissetmenize yardımcı olan meditasyon; birçok kişi tarafından hayatının bir bölümünde denenmiş olsa da, uygulama sırasında başarısız olarak yarıda kesen çok kişi vardır.

1. Düzenli olarak zaman ayırın. Meditasyon yapmayı alışkanlık haline getirebilmenin tek yolu, düzenli olarak zaman ayırmak.

2. Nefesinizle başlayın. Derin nefes almak kalp atışınızı yavaşlatarak, kaslarınızın rahatlamasına ve zihninizi odaklayabilmenize yardımcı olur.

3. Esneyin. Esneme hareketleri kasları gevşeterek, daha rahat oturmanızı sağlar. Ayıca esnemek, içinize dönmenize ve sadece kendinize odaklanmanıza yardımcı olur.

4. Amaç edinin. Meditasyonun aktif bir süreç olduğunu kabul edin. Gerçek anlamda meditasyon yapabilmek ve faydasını görebilmek için, süreci sadece araç değil, amaç haline getirin.

5. Vazgeçmeyin. Başaramadığınızı düşündüğünüzde, olumsuz düşüncelerinizden sıyrılarak yeniden başlayın. Nefesinize odaklanarak, kötü duygulardan arının.

6. Deneyin. Meditasyon gözünüzde bacak bacak üstüne atılmış ve yeşillikler arasında yapılıyor gibi canlansa da; önemli olan kendiniz için en uygun pozisyonu bulmak. Farklı oturma şekillerini, gözlerinizi açıp kapamayı deneyin.

7. Vücudunuzu hissedin. Meditasyon süreci başladıktan sonra, tüm dikkatinizi sadece ayaklarınıza verin. Sonrasında, iç organlarınız da dahil olmak üzere, vücudunuzun üst bölümlerine doğru ilerleyin.

8. Belirli bir yer seçin. Meditasyon yapmak için seçtiğiniz yerin, çalıştığınız, egzersiz yaptığınız ya da uyuduğunuz yer olmamasına özen gösterin. Bulunduğunuz yeri, daha spiritüel bir atmosfere dönüştürün.

9.Okuyun. Meditasyon konusunda bir üst kademeye yükselmenize yardımcı olacak ya da meditasyonun faydalarından bahseden kitaplar okuyun. Bu durum motivasyonunuzu arttıracaktır.

10. Uzun vadeli düşünün. Meditasyon, hayat boyu süren bir uygulamadır. Meditasyonun etkilerini her gün kontrol etmek yerine, uzun süreli faydalara odaklanın.

11. Müzik dinleyin. Meditasyon yaparken, sizi havaya sokacak ve zihninizi boşaltmaıza yardımcı olacak müzikler dinleyin.

12. Farkındalık anları geliştirin. Gün içerisinde, sadece nefesinize odaklanmak ve anda var olmak için belirli zamanlar belirleyin.

13. Rahatsız edilmediğinize emin olun. Zihninizi meşgul edecek tüm etkenleri ortadan kaldırın. Telefonunuzun çalması ya da odaya birinin girmesi ihtimali, tamamen odaklanmanıza ve rahatlamanıza engel olacaktır.

14. Değişiklikleri fark edin. Nefes alışverişinizde, odaklanma becerinizde ve ruh halinizdeki olumlu gelişmelerin farkında olun.

15. Mum kullanın. Gözleriniz kapalı meditasyon yapmayı tercih etmiyorsanız, mum yakın ve odak noktası olarak mumu kullanın.

16. Stres yapmayın. Meditasyon yaptığınız süre içerisinde, herhangi bir şeyi dert etmemeyi öğrenin. Meditasyın öncesinde, olumsuz duygularınızı azaltmaya çalışın.

17. Birlikte yapın. Bir arkadaşınızı meditasyon partneriniz olarak seçin. Beraber meditasyon yapmak, uygulamanızı geliştirecektir.

18. Sabahları yapın. Şüphesiz ki, sabahın erken saatleri meditasyon için en uygun zamandır. Meditasyon yapmak için, yarım saat daha erken kalkmayı deneyin.

19. Minnettar olun. Meditasyon süreci sonra erdikten sonra, 2-3 dakika kadar sizi mutlu eden şeylere odaklanarak minnettar olun.

20. İlginizi kaybetmeyin. Meditasyona olan ilginizi kaybetmek, hayatınızın diğer alanlarına olan ilginizi kaybetmekle paraleldir. Böyle bir durum söz konusuysa, meditasyonun faydalarına odaklanarak, kendinizi motive edin.

.

 

İYİ SAHURLAR :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 Dünya'da 137 ülke vatandaşlarına "son 1 ayda sivil toplum kuruluşuna bağış yaptınız mı" sorusu sorulduğunda. 137 ülke ortalaması %28. Yani her 100 insandan 28'i son 1 ay içerisinde bir sivil toplum kuruluşuna bağış yapmış. Türkiye bu sıralamada %10 ile sondan 20. ülke.

 

 

11755877_10152848208751566_7907324562272

 

İYİ SAHURLAR..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...
  • 4 yıl sonra...

Bu gece Sahura kalkıyoruz. Gelirseniz ben buradayım 🙋🏻‍♀️🥰

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Paylaştığın senindir..biriktirdiğin değil.. " demiş Yunus EMRE

Dua ile, hayırla, paylaşma ile, hoşgörü ile dolu bir Ramazan olsun ..

İyi sahurlar 😊💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İyi Sahurlar 💗

Yeni kısmi kapanmamız hayırlı olsun.

Tam kızıma gidecekken şehirlerarası yasak gelmesi 🙄bu da benim şansım.. 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Belki çok klişe bi söz ama ;

nerde o eski ramazanlar 🙄

bazlama yok börek yok davulcu yok. 

Az önce oğlumun odasına girdim. Akşamdan kalan sarımsaklı salatayı odasına götürmüş kalanı da odada bırakmış. o da buram buram sarımsak kokuyor. Ama inanır mısınız o kokuyu duyabildiğim için mutluyum çok şükür 🙏😀

İyi sahurlar 💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş


・・・
Kartala meydan okuyabilecek tek kuş kuzgundur.
Uçuş sırasında gagalamaya,boynuna konmaya,tüylerini koparmaya yeltenir.

Kartal bu esnada onunla herhangi bir savaşa girerek, enerjisini ve zamanını boşa harcamaz.

Kanatlarını açar,göğe doğru yükselir ve yükselir..!

Ne kadar yükseğe uçarsa,kuzgunun nefes alması o kadar zorlaşır ve oksijensiz kaldığında ya oradan uzaklaşır ya da düşer.

Zamanına ve enerjine değer ver ve daha yükseklere,
Uuççççç,,uuçççç,uçççç..🦅

İYİ SAHURLAR 🙏💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İzmir Urla'da bir çiftlik var. Türkiye'nin ilk kurtarılmış hayvan çiftliği. Yöneticileri Sibel hanım ve ekibi öyle güzel insanlar ki. 

Kesimhanelerden kurtarılan boğalar, kümes hayvanları, kediler, köpekler.. Aklınıza gelebilecek daha bir sürü hayvan

Bazen ağlayarak çoğu zaman da umutla izliyorum yaptıkları işleri.. 
 Daha çok hayvan kurtarabilmek için bolca bağışa ihtiyaçları var.. Direk para yardımı ya da çiftlikte ürettikleri ürünlerden satın alarak yardımda bulunabirsiniz.🙏

İnstagram hesapları:

@angelsfarmsanctuary

İYİ SAHURLAR💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

16 saat önce, ERBAY dedi:

İyi sahurlar iyi ramazanlar iyi bayramlar 😇

A aa kimler kimler gelmiş 😀 hoş geldin @ERBAY🙋🏻‍♀️🙏

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün küçük ama çok işinize yarayacak bilgilerle geldim. Ben okuduğumda neden özellikle sabah uyandığımda ayaklarımın ağrıdığını anladım 🙈😀

........
İnsan vücudu ayaklarının altından yaşlanmaya başlar.

Bunu geçiktirmenin yanı sıra huzur duygunuzu korumak ,kan dolaşımını ve iç organlarını rahatlatmak için şamanların pratik ve etkili kullandığı bir kaç yöntem var💫

Öncelikle yalın ayakla daha sık yürümek.

Zemin soğuksa bile 10 dakika kadar günde iki defa..
Sonrasında merdane,boş şişe de olabilir Ayaklarınızı topuktan parmak uçlarına kadar şişenin üstünde yuvarlamak 5 dakika kadar.Ayaklarınız yavaş yavaş ısınmaya başlayacak.
Sonrasında yine bir 5 dakika tahta bir çekiç,kullanmadığınız eski bir tahta kaşıkla minik minik tüm ayak altı ve parmaklara vurmak..

Ayaklarınızı yıkadıktan sonra kök çakraya uygun bir yağ kullanabilirsiniz .
(Gül,ardıç ,sedir,kafur)

..........

İYİ SAHURLAR 💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evvelsi gün babam en yakın arkadaşını covid'den kaybetti. 87 yaşındaydı. Geçen yaz bisikletle geziyordu. Babama söyleyemiyorum, söylersem yaşama sevincini iyice kaybedecek. Bi de şu var; söylesem 3 gün sonra öldüğünü unutacak, hatırlatınca bir daha üzülecek. Yani aynı şoku ve üzüntüyü tekrar tekrar hissedecek.😔

İyi Sahurlar 💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş


・・・
Beş bilge ormanda kayboldu.

Birincisi ”Ben sola gidiyorum.İçgüdülerim öyle söylüyor”dedi.

İkincisi “sağa gidiyorum,orası daha düz bir yol”dedi

Üçüncüsü “geri döneceğim,çünkü oradan geldik.Ve ormandan çıkacağım”dedi.

Dördüncüsü dedi ki: “İlerleyeceğim,devam etmeliyim.Orman nihayetinde bitecek ve yeni şeyler açılacak”

Beşincisi: “Daha iyi bir yol var”dedi.Beni bekleyin”

En uzun ağacı buldu ve tırmanmaya başladı ama etrafındakiler yollarına koyulmuştu bile...

Yukarı çıktığında,ormandan çıkışın en kısa yolunu görebiliyordu.Daha yukarı çıktı ve diğerlerinin orman kenarına ne kadar sürede varabileceğini bile söyleyebilirdi..

Doğru olanı yaptığını biliyordu.Diğerleri onu dinlememişlerdi.İnatçı olduklarını düşündü.

O gerçek bir bilgeydi.

Ama hepsi bu değil çünkü... Yanılıyordu!

Herkes doğru olanı yaptı.

Sola giden ormanda hayatta kalmayı öğrendi.Ormanın bir parçası oldu ve bunu başkalarına öğretti.

Sağa giden haydutlarla karşılaştı.onu kendileriyle birlikte insanları soymaya zorladılar.Fakat bir süre sonra haydutların unuttukları şeyleri yavaş yavaş uyandırmaya  başladı.Sevgi gibi...İçlerinden bazılarının uyanışı öyle bir oldu ki,o öldükten sonra kendileri Bilge oldu.

Geri dönen,kaybolmayı göze almadan ormanın tadını çıkarmak isteyenlere kısa bir yol açtı.
Öne çıkan ilk keşif oldu.
Kimsenin gitmediği yerleri gezdi.Muhteşem iyileştirici bitkiler ve hayvanlar keşfetti.

Ağaca tırmanan ise sorunlarını çözmeye destek isteyenlere hitap ediyordu .

Hepsi doğru olanı yaptı.

Herkesi Bilge olarak tanıyabilir ve yollarına saygı duyabiliriz..

Ve finalin ötesine bakabiliriz.
Her zaman bir devamı vardır🙏

İyi Sahurlar💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
Tarih 19.04.2021 at 20:57 , Radya dedi:

Evvelsi gün babam en yakın arkadaşını covid'den kaybetti. 87 yaşındaydı. Geçen yaz bisikletle geziyordu. Babama söyleyemiyorum, söylersem yaşama sevincini iyice kaybedecek. Bi de şu var; söylesem 3 gün sonra öldüğünü unutacak, hatırlatınca bir daha üzülecek. Yani aynı şoku ve üzüntüyü tekrar tekrar hissedecek.😔

İyi Sahurlar 💗

bence de söyleme :)  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

23 saat önce, Admin dedi:

bence de söyleme :)  

Yazlığa gidene kadar söylemeyeceğiz ama oraya gidince ister istemez öğrenecek. :)

 

İyi sahurlar 💗

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Annem hayatta iken telefonla arayarak sahura uyandırırdı. "Kalktım tamam" demeden de ikna olmazdı. Dün gece alarmı kapatıp uyumaya devam etmişim 🥺

Bu gece 4-5 alarm kurup garantiye aldım kendimi 😀

İyi sahurlar 💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş


・・・
Fiziksel sorunlar ruhsal sorunlar olduğunda ortaya çıkar .

Gerçeği kabul etmek istemediğinde gözler hassaslaşır.

Duymaktan çekindiğin şeylerle kulaklar.

Boğaz; İfade eksikliği

Omurga; Hayatın ve insanların sana bir şey vermediği duygusu.

Omuzlar; Yaşadığın şartların endişe vermesi.

El-Kol; Hayatını kontrol edememe.

Bacak ve kalça ;Kendi potansiyeline inanç ve yapabileceğine dair güven eksikliği .

Dizler Korkularla ilişkilidir .

Ayak bilekleri; Tüm yaşadıklarında ilgili veremediğin veya alamadığın kararlar.

Omuzlarınızı serbest bırakın ve ayak bileklerinizi her gün esnetin

İyi sahurlar💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Geceye güzel bir söz bırakayım;

"Gücüne eşit hayaller için dua etme, hayallerine eşit güç için dua et"

Michael Nolan

Dualarınız ve orucunuz kabul olsun..

İyi sahurlar 🙏💗

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.