Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Karamsarlığa kapılmak için sebep yok"


deniz_kizi

Önerilen İletiler

"Karamsarlığa kapılmak için sebep yok"

Başbakan Erdoğan, "Sıkıntılarımız elbette tümüyle ortadan kalkmamıştır, ama gördük ki en olumsuz şartlarda bile ayakta kalmayı, hızımız azalsa bile ilerleme irademizi kaybetmemeyi artık biliyoruz. Olumsuz düşünmek ve karamsarlığa kapılmak için hiçbir sebep yoktur" dedi.

 

 

Ankara- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyonlardan yayımlanan "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, Temmuz ayı içerisinde dış politika açısından yoğun ve önemli bir trafik içinde bulunduklarını ifade etti.

 

Başbakan Erdoğan, Temmuz ayı ulusa sesleniş konuşmasında Nabucco Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin, kıtaların buluştuğu çok önemli bir coğrafi konuma sahip olduğunu ifade ederek, "Türkiye, bir yandan Orta Doğu ve Hazar Havzası olmak üzere dünyanın ispatlanmış doğal gaz rezervlerinin yaklaşık üçte ikisinin bulunduğu bir bölgenin en stratejik noktasında, diğer yandan Avrupa ülkelerinin tamamının doğuya açılan kapısı konumunda bulunmaktadır" dedi.

 

Erdoğan, Nabucco Projesi'nin, Türkiye'yi bölgenin ve dünyanın enerji haritasında bir merkezi üs, bir enerji koridoru haline getirecek olan bir dizi projenin en önemli ayaklarından biri olduğunu vurguladı. Atılan bu adımların, Türkiye'yi doğalgazda Avrupa'nın dördüncü ana arteri konumuna getireceğini kaydeden Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Enterkonektörü ile başlayan, Nabucco projesinin hayata geçmesiyle devam eden bu sürecin sonunda bu hedefe ulaşmış olacaklarını ifade etti. Bu ilk resmi anlaşmayı bir başlangıç olarak kabul ettiklerini, önümüzdeki süreçte hem ilgili hükümetlerin, hem de projenin bir parçası olan şirketlerin daha pek çok adım atması gerektiğini anlatan Erdoğan, Türkiye olarak bu projenin hem Türkiye'ye, hem de bölgeye getireceği kazanımların farkında olduklarını vurguladı. Nabucco'yu sadece bir enerji projesi olarak değil, farklı devlet ve toplum yapılarını buluşturacak, kaynaştıracak bir barış projesi olarak da gördüklerini ifade eden Erdoğan, ülkelerin ortak menfaatlerinin güçlendireceği bu ticari ittifakın, aynı zamanda birlikte yaşamanın, birlikte gelişmenin, birlikte kazanmanın kapılarını açacağını vurguladı.

 

 

 

"Yol medeniyettir, su medeniyettir"

 

Başbakan Erdoğan, Hükümet olarak göreve geldikleri günden bu yana ulaştırmaya büyük önem verdiklerini kaydetti. Geçmişe bakıldığında bütün büyük medeniyetlerin inşa ettikleri yollarla anıldığını, bu yolların adeta o medeniyetlerin sembolü haline geldiğini ifade eden Erdoğan, "Temmuz ayı içinde ulaştırma alanındaki dev projelerimizden biri olan Konya-Ankara Hattı'nın ilk ray kaynağını törenle gerçekleştirdik. Bu sembolik töreni, altyapı çalışmaları tamamlanan bu hattın en kısa zamanda sizlerin hizmetine sunulacağının bir müjdesi olarak da kabul edebilirsiniz. Bu yılın Mart ayında hizmete açtığımız Ankara -Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Hattı bunun en güzel örneğidir, bugün bu güzergâhta seyahat eden vatandaşlarımız büyük bir memnuniyetle bu imkânı yaşıyor ve kullanıyorlar. Hep söyledim, yol medeniyettir dedim, su medeniyettir dedim" dedi. Erdoğan, yolların sadece ülkeleri ve şehirleri değil, toplumları da birbirine bağlayan medeniyet köprüleri olmaya devam ettiğini belirterek, "Yıllardır bitirilemeyen bazı önemli projeleri tamamladık, Bolu Tüneli, Karadeniz Sahil Yolu buna örnektir. Marmaray'la iki kıtayı denizin altından birbirine bağladık. Böylece Asya ve Avrupa kıtaları kesintisiz biçimde demiryoluyla birbirine bağlanmış oluyor, inşallah bu büyük projeyi tamamladığımızda adeta yeni bir devir açmış olacağız."

 

 

Türkiye-Suriye ilişkileri

 

Erdoğan, Suriye ile ilişkilerdeki tarihi iyileşmenin de devam ettiğini ifade ederek, Halep'te gerçekleşen Suriye ziyaretiyle özellikle Orta Doğu'daki gelişmeleri birlikte değerlendirme fırsatı bulduklarını ve iki ülke arasındaki dostluk, komşuluk ilişkileri yeni açılımlar kazandığını ve daha da güçlendiğini söyledi. Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşar Esat ile Halep'te yaptıkları görüşmede, hem iki ülke arasındaki ilişkileri hem de bölge ve dünya meselelerini detaylarıyla görüşme imkanı bulduklarını belirten Erdoğan, konuşmasında şunlara yer verdi: "Memnuniyetle ifade edeyim ki, Türkiye ile Suriye arasında bütün bu meselelere bakışta önemli bir paralellik ve uyum yaşanmaktadır. İki ülke arasındaki bu güzel yakınlaşmanın bölgemizde ve dünyada, komşular arası ilişkilere örnek teşkil edecek bir seviyeye yükselmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Ortak bir geçmişe ve akrabalık ilişkilerine sahip iki ülkenin böyle sıcak ve dinamik ilişkiler içinde olması, sadece bu iki ülke için değil, yıllar yılı çatışmalarla sarsılan bölgemiz için de çok değerli bir tecrübedir. Suriye ile bu yakınlaşmanın daha da gelişmesi, iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarının zenginleştirilmesi, iki kardeş halk arasındaki bağların daha da güçlenmesi için gerekli her adımı kararlılıkla atmayı bundan sonra da sürdüreceğiz. Suriye'ye bir dost ve komşu ülke olarak değer veriyoruz ve bu hissiyatımızın aynı samimiyetle Suriye tarafında da yaşatıldığından asla şüphe etmiyoruz."

 

G-8 Zirvesi'ne katılmak üzere, 8 Temmuz'da gittiği İtalya'da çok önemli etkinliklere katıldığını ve çok yararlı temaslarda bulunduğunu ifade eden Erdoğan, bütün bu temasların, başta Türkiye'nin AB üyeliği süreci olmak üzere, gündemde yer alan her konuda, kayda değer sonuçlar üreteceği konusunda ümitli olduklarını vurguladı. Başbakan Erdoğan, "Bu vesileyle, AB müzakere sürecinde, zorluklara rağmen ilerlemenin devam ettiği ve vergilendirme başlığının da müzakereye açıldığı bilgisini sizlere vermek istiyorum. Bu sürecin bazı zorlukları beraberinde getireceğini zaten öngörmüştük, şimdi bu bilinçle ve eksilmeyen bir samimiyetle, gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki, her geçen gün, AB ülkeleri nezdinde, bu gayretlerimiz daha iyi anlaşılacak ve yolumuz kısalmaya başlayacaktır. Dünyada yaşanan son gelişmelerle birlikte, Türkiye'nin AB üyeliğinin sadece Türkiye için değil, AB için de ne kadar değerli olduğu daha da açık biçimde ortaya çıkmıştır. Bunun Avrupa kamuoyu tarafından da zaman içinde daha iyi fark edileceğine inanıyoruz" dedi.

 

 

"Karamsarlığa kapılmak için sebep yok"

 

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, bu büyüklüğünün gerektirdiği her adımı da içeride dışarıda atmaya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, "Olumsuz düşünmek ve karamsarlığa kapılmak için hiçbir sebep yoktur, Türkiye hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyor. Türkiye'nin, şu güzel yaz günleriyle birlikte yakaladığı iyimser çizgiyi devam ettireceğine ve her geçen gün global krizin etkilerinden adım adım uzaklaşacağına samimiyetle inanıyoruz. Sıkıntılarımız elbette tümüyle ortadan kalkmamıştır, ama gördük ki en olumsuz şartlarda bile ayakta kalmayı, hızımız azalsa bile ilerleme irademizi kaybetmemeyi artık biliyoruz. Bu ülkenin huzur ve istikrarını asla bozdurmayacağız. Bu ülkede millet iradesinin, demokrasinin, hukukun ve insan onurunun tartışma konusu yapılmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Türkiye'yi hepimizin gurur duyacağı, dünyanın örnek alacağı bir ülke haline getirmek için bütün gücümüz ve enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir güçlükten yılmayacağız, hiçbir engele takılıp kalmayacağız. Mazeret, bahane, problem değil; iş, hizmet ve proje üreteceğiz. Milletimizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak, umudu daima canlı tutacağız. Hepimiz ülkemizi seviyor, bu ülkenin büyük hedeflerine ulaşacağı o mutlu ve müreffeh yarınlara inanıyoruz."

 

30 Temmuz 2009

 

--------------------------------------------------------------------------------

Nasıl yok...A Ke Pe lilerin o koltuklarda oturduğunu, Erdoğan ve Gül ün o makamlarda haaalaaaa oturduğunu bilip de karamsarlığa kapılmamak mümkün mü? Uçuruma sürükleniyoruz bunun neresi iyimser? Madem kötümserliğe kapılmamak gerekiyor neden koruma ordusu ile dolaşıyorsunuz? Neden en ufak yaklaşmada korumalar yaklanaşanı yaka paça uzaklaştırıyor? Bu kadar mı korkuyorsunuz bu halktan? O zaman o koltukta işiniz ne? Karamsarlık nedenlerimiz RTE, Gül ve avanesi, yandaş takımı daha ne olsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.