Φ rakım70dagcı Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2005 KESTANELER BİRADA KABUKLU OLARAK HAŞLANIR, SONRA SOYULUR, SOGUMAYA BIRAKILIR. DAHA SONRA İNCE TÜLBENTLERE SARARAK TEK TEK TENCEREYE OTUTTURULUR. BOL ŞERBETLİ SUDA AGIR ATEŞTE KAYNATILIR 1 SAAT SONRA BURSA KESTANE ŞEKERİNİZ HAZIR Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Popeye Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2005 Kestane şekeri KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 120 dk Malzemeler: # 500 gr iri kestane # 2.5 su bardağı toz şeker # 2.5 su bardağı su # 1 tatlı kaşığı vanilya Hazırlanışı: * Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun. * Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin. * Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 şooooooooookkk şeker yaaa...olsada yesem..... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Haluk Alper Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2012 Paylaş Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2012 Aşağıdaki linkten kestane şekeri tarifine ulaşabilirsiniz. Yemeğin Adı: Kestane Şekeri Tarif:: Kestane Şekerinin yapılış tarifi ve malzemeleri Malzemeler 450 gr.kestane 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker İnce tülbent Yemeğin Yapılışı Kestanelerin kabuklarını çizip 5/10 dakika kaynatın, böylece kestanelerin kabukları rahatlıkla çıkacaktır. Kare şeklinde ince tülbentler kesin, her tülbentte 2 adet kestaneyi sırt sırta gelecek şekilde koyup bohça yapar gibi sıkıca bağlayın.(Tülbent kestanelerin haşlanırken dağılmasını önlüyor)Bu şekilde kestaneleri üzerlerini biraz geçecek kadar suda haşlayın. Piştiklerini anlamak için kürdan batırın, eğer kürdan rahat batıyorsa kestaneler pişmiş demektir. Şerbeti için: 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri kaynatın. Haşlanmış kestaneleri süzüp şerbetin içerisine koyun ve kısık ateşte en az 2 saat kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Kestaneler şerbetlerini iyice çektikten sonra tülbentleri çıkarıp servise sunun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.