Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KESTANE ŞEKERİ TARİFİ


Önerilen İletiler

  • 3 hafta sonra...

Kestane şekeri

KAÇ KİŞİLİK: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: 120 dk

 

Malzemeler:

# 500 gr iri kestane

# 2.5 su bardağı toz şeker

# 2.5 su bardağı su

# 1 tatlı kaşığı vanilya

 

Hazırlanışı:

* Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun.

 

* Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin.

 

* Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...
  • 7 yıl sonra...

Aşağıdaki linkten kestane şekeri tarifine ulaşabilirsiniz.

 

Yemeğin Adı: Kestane Şekeri

 

Tarif:: Kestane Şekerinin yapılış tarifi ve malzemeleri

Malzemeler

  • 450 gr.kestane
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • İnce tülbent

 

Yemeğin Yapılışı

  1. Kestanelerin kabuklarını çizip 5/10 dakika kaynatın, böylece kestanelerin kabukları rahatlıkla çıkacaktır.
  2. Kare şeklinde ince tülbentler kesin, her tülbentte 2 adet kestaneyi sırt sırta gelecek şekilde koyup bohça yapar gibi sıkıca bağlayın.(Tülbent kestanelerin haşlanırken dağılmasını önlüyor)Bu şekilde kestaneleri üzerlerini biraz geçecek kadar suda haşlayın.
  3. Piştiklerini anlamak için kürdan batırın, eğer kürdan rahat batıyorsa kestaneler pişmiş demektir.
  4. Şerbeti için:
  5. 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri kaynatın. Haşlanmış kestaneleri süzüp şerbetin içerisine koyun ve kısık ateşte en az 2 saat kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Kestaneler şerbetlerini iyice çektikten sonra tülbentleri çıkarıp servise sunun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.