Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Başınızdan Geçen İLGİNÇ OLAYLAR...


Radya

Önerilen İletiler

Siz başlayın bi, bende küçükken bizim sokakta olan yatırı ve onla ilgili maceralarımı birara anlatırım... ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben yok falmış, yok medyumlukmuş falan; böyle şeylere inanmam...

Ama lisedeydik, sınıfımızda Şule diye bir arkadaşım vardı.

Birgün rüyamda, onun adının anlamını sordum ve bana "Ateş, Meşale alevi" olduğunu söyledi.

Ama daha önce ne adının anlamına bakmıştım, ne de merak etmiştim.

Ertesi günlerden birgün teneffüs arasında konuşurken

İsimlerimizden konu açıldı...

Bende rüyamı anlattım...

Kız "Doğru, adımın anlamı o" dedi...

Baktık, hakkaten öyleymiş...

İyi ama ben daha önce hiç duymadığım ve bilmediğim halde;

Ve eğer rüyalarımız, yaşantılarımızın bir nevi izdüşümü/yansıması ise

Rüyamda gördüğüm şeyin anlamı nedir?

 

 

 

Diye düşünürken...

Birgün "Gizil Öğrenme" diye bir öğrenme çeşidinin olduğunu öğrendim...

Ben o dönemde çok ansiklopedi okurdum...

Rastgele bir sayfayı açar, rastgele bir maddeyi okur,

O maddede geçen "bkz." yönlendirmelerine ya da metinde geçen bilmediğim bir kelimenin anlamına sıçrar...

Oradan yine başka bir "bkz." yönlendirmesine ya da başka bir bilmediğim kelimenin anlamına geçerdim...

İşte bu geçişler sırasında olacak;

"Şule" adının anlamı gözüme ilişmiş ve ister istemez, bilinç dışı bir biçimde aklımda yer etmiş olmalı.

Rüyamda da bilinç yüzeyine geçmişti...

 

Psikolojinin gözünü seveyim...

Herşeyi bilmem nelere atamamak lazım!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Liseyi bitirdigimde arkadaslarla turkiyeye tatile gelmistik, Ankarada akrabalari ziyaret ettikten sonra gezmeye ciktik hep birlikte ogle vakti hep birlikte once anitkabiri gormeye gitmistik havada cok ama cok sicak ozamanlar hic alisik olmadigimizdan birazda sersemlik uzerimizde konusa konusa gidiyoruz birden kutt diye ses geldi hemen pardon ozur dilerim demeye basladim kafami bir cevirip baktim direkle carpismisiz... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Askerden izne gel. cumartesi günü arkadaşlarla o yıllarda İstiklal'de Aznavur Pasajı'nın en üst katında cafesi bulunan Hilmi Bulunmaz'ın (seni çok seviyoruz abi) cafesine git. Sohbet et. Sonra üç kişi ile cafeden çık. Asansöre bin. Nazım Kültürevi'nin bulunduğu bir alt katta asansör dur. Asansöre kısa boylu kel ülkücü bıyıklı bir adamla Che Guevara'ya benzeyen bir adam bin. Che'ye benziyene uzun uzun bak. Adam farket "hayırdır bilader" manasında gülümseyerek kafa salla. Eve gel. İnternette Che Guevara'nın oğlunun Nazım Kültürevi'nde konferans verdiğini gör. Yanında ki kel ülkücü bıyıklı adamında ona eşlik eden Küba büyükelçisi olduğunu öğren.

 

Pazar günü hemen gidin Nazım Kültürevi'ne, "parti üyelerine dönük bir konferans olduğu" gerekçesi ile konferansa alınmayın. Israrcı ol. Niyetinizin konferans değilde adamı görmek olduğunu anlasınlar. Konferans bitene kadar kütüphanede oturmanızı ve size çay ikram etmeyi teklif etsinler. Kabul et. Konferans bitince çıkışta kalabalığın arasından sıyrıl. Saniyede kolunu omzuna at adamın. Omuza omuza fotoğraf çektir. Odana as.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cocukluk arkadasim turk ve etnik muziklerine oldukca meraklidir "kendisi Turk degil yabanci" evinde hemen hemen her cesit enstruman bulunmakta tabi Darbuka ve Zurnada bu enstrumanlarin icinde bir gun evinde oturuyoruz ve buda eline zurnayi almis yeni yeni ogrenmeye calismakta ... boyle bir yarim saat ugrasti birden kapinin zili caldi arkada kapiyi acti karsimizda polis hakkinizda sikayet var gerekce nedir diye sordugumuzda aldigimiz cevap daha komikti...

Evinde Fil besliyormussun alt komsun bizi arayip sikayette bulundu.. :yuvarlan: arkadas iceri gidip Fili "zurna" getirdiginde polislerde bizde gulmekten kendimizi zor tuttuk ... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Orta okuldayım... Sınıfımızda benimle aynı adda ama benim iki katım bir eleman var... Eleman çok pis; kızlara sarkıyor falan... Akşam karanlığında okuldan çıkıyorduk ve bu eleman lambaları kapatıp, kızlara dalıyordu; bir kaç erkeği de gaza getirip...

Bende o sıralarda ufacık bişeyim; daha işte 12 yaşındayım ama boy kısa yani o dönem... Bu yine bigün lambaları kapattı; kızlar bağırışmaya başladı... İngilizceci Betül Hoca girdi sınıfa:

"-kim kapattı lambayı!"

 

Ya hu insanların soyadları vardır değil mi?

Soyadıyla birlikte söylesenize elemanın adını?

 

Hoca beni en ön sıradan bir tuttu; bir kaldırdı...

Sağ kroşe iniyo, sol kroşe kalkıyo... O iniyo, ötekisi biniyo...

 

Kızlar lambayı bir yaktı; dediler:

"-Hocam o değil, ötekisi söndürmüştü!"

 

Hoca bana bakıyor, dönüyor sınıfa bakıyor, dönüyor bana bakıyor...

Benim kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak;

Boşanır vadilere sırtlara sağanak sağanak...

 

Kadın beni sıraya oturttu tekrar;

Birde özür diliyor habire, eğilmiş de...

Şeytan içimden;

"Çak şunun suratına iki tane, görsün dayak yemek ne demek!" diyor...

 

Ya hu ufacık çocuğum yaaa.

Tek eliyle dövebilirdi beni; iki eliyle girişti ya kadın...

Gaddar kadın yaa...

Hala sinir olurum hatırladıkça...

Ya insan az düşünür;

"-Bu çocuk, bu boyuyla o lambanın düğmesine nasıl yetişsin?"

Yuh be yuh...

Nasıl yumruktu o öyle yaa...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tsunami 2005 yillindami olmustu ? Sanirim Noel gecesi idi neyse arkadasta yatmistim ve ruyamda ilk defa Tsunami'yi gordum ve tanimadigim bir suru kisinin olmesini uyandim arkadasim tam tv'yi acicakti o anda bende ona ruyami anlatiyordum haberleri gorunce o bana bakti ben ona dedi hadi be ordan bunu nasil ruyanda gordun sen ? tabiki ruyamda ulkeyi filan gormedim ama hemen hemen ayniydi baya tuafti. Ben psikoloji ogretmenimede sormustum bunun bir anlami vardir diye ama kadin caz cevaplayamadi o gunden durmadan tuaf tuaf bana bana bakiyordu :lol:

 

ikinci ilginc olay ruh carma ooyunuydu. Ben 12 yasimdayken boyle oyunlari cok severdim. Bir gece arkadasin evinde 4 kisi tek kaliyorduk hadi oynuyalim dedim ve ruh burdamasin sorusunda ben tabiki evete dogru bardagi goturuyordun :lol: Arkadaslar kormaya basladilar dedim biraz daha korkuta bilsem komik olur ama oturdugum yerden bir hareket yapsam gorurlerdi diye dusunuyordum ne yapsam diye... sorumda ruha burdaysan bir ses ver demekti benim dememle odanin kapasi hip hizli kapanmisti ! halen kapi neden kapandi bilmiyorum cunku cam filan acik degildi kis diye ama sonuc herkes korkudan uyuyamadi ben butun gece nobet tutmak zorunda kaldim -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

birinci olayda ilginç geldi bende şüphe ettim şimdi senden de :huh:

 

ikincisinde sabaha kadar nöbet tuttuğun için yapmazsın arkadaşlarına şaka :w00t:

 

sahiden sen düşündün mü bunu tsunami olayını nasıl gördüğünü rüyanda... ?

 

bende anlatayım o zaman bir olay başımdan geçen hani :) 14 yaşında gece sabaha doğru 3 gibi, arkadaşım babasının arabasını çalmış gece bize geldi hadi gezelim die :huh: neyse çıktık alkol falan gezerken hep tenhalardayız, malum ehliyet ve iyi şöförlüğümüz yok.. tren yolunun altından bir geçit var ama dar ve alçak ancak otomobil geçecek kadar. ordan da dere akıyor inceden.. sahile doğru geçecez biraz oturup dönecez evlere. tam geçecez bir ci muabbetidir sürerken araba tünelde istop etti, o sıra önümüzde bir kedi belirdi siyah gözler parlıyor bizim camlar açık kafalar iyi.. başladık senoryalar yazmaya ya bu kedi şeytansa bizi çarparsa diye diye baktıp camlar falan kapandı başladık duaya tırss :islik: neyse kovalamaya çalışıyoruz arabadan kaçmıyorda ama biz nasıl tırsmaya başladık araba neden çalışmıyor hem küfür hem dua hem korku neyse sonra çalıştı çıktık ordan, kedi de normal bir kediymiş anlayacağınız ama unutmam hala o halimizi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gece saat 12de havalaninda marmaris ucagini bekliyorduk gatede bodrum ucaginin hangi perrondan kalkacagi yaziyordu daha vaktimiz vardi birden basimi kaldirip baktigimda yolculari kapiya cagirdiklarini okudum ve kuzenle birlikte hizli adimlarla gatekapisina yurumeye basladik ve ucus kartlarimizi verip tam ucaga girerken kafami kaldirip kapidaki yaziyi okumamla kapidan donmemiz bir oldu kapida bodrum yerine burundi yaziyordu ... :yuvarlan: Az kalsin Burundiye ucuyorduk nasil olurdu acaba ucsaydik... :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

birinci olayda ilginç geldi bende şüphe ettim şimdi senden de :huh:

 

ikincisinde sabaha kadar nöbet tuttuğun için yapmazsın arkadaşlarına şaka :w00t:

 

sahiden sen düşündün mü bunu tsunami olayını nasıl gördüğünü rüyanda... ?

 

Halende bilmiyorum ki neden o ruyayi gordumu :unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Turkiyede ilk okula gittigim yillarda, sinif arkadaslari anlatirlardi nasil kopya cektiklerini bende bir hayli ozenirdim onlar, bendede o zamanlar bo kisa ve en onde oturuyorum tam tahtanin karsisinda. Bir gun yine yazili olacagiz ve tum cesaretimi topladim ve kopya cekmeye karar verdim aksam eve geldigimde ders calismayip kopya hazirlamaya basladim tabi kopyaninda nasil hazirlanacagini bilmedigim icin sayfa sayfa kagit yazmaya basladim sonra dusunmeye basladim bu kagitlari nasil saklayacagim diye butun yazdigim sayfalari bir top yaptim cantaya attim... Sinava girdik tabi ogretmen sorulari yazdirdi simdi cevaplamaya sira geldi ben topu cikardim cantadan masanin altina koydum buseferde masanin altindan ne yazdigimi goremiyorum oyle bir dalmisimki ogretmen gelmis basimda dikilip beni izliyormus bu ne yapiyor diye bende hararetli sekilde yazdiklarimi okumaya koyulmusum kimseyi gormuyorum.. :).. Sonuc olarak hayatimda ilk olarak yarim yamalak bir kopya cektim ve ilk defa ozaman zayif not almistim ve o kopyadan sonrada birdahada kopya cekmedim... :yuvarlan:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anuska diye bir ögretmenimiz vardi? derdiki biz kadinlar dokuz ay sonra dogururuz.. ve doguracagi yeri göstermekten kacinmazdi bes parmaginla birlikte gösterirdi..

 

Tebesir tahtanin önünde Tipki Michael Jackson gibi..gösterirdi :)

 

 

Her seferinde cok mutlu olurduk biyoloji dersiydi zannedersem evet evet.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu bolumu ben Cok tuttum aklima geldikce yazmayada devam edecegim... :yuvarlan: Basimdan ne ilginc olaylar gecmiste haberim yokmus... :)

16 yasindaydim Anne babam kardeslerim Turkiyeye tatile gitmislerdi bende sinavlarim oldugu icin mecburen kalmistim.. Hic sevmedigim ve halende sevemedigim amcamlarda kaliyordum yaz tatilinde, sinavlarin yani sirada calisiyordum hem harcligimi cikariyordum hemde evde fazla kalmiyordum... :) isimde kolayda bir tarlada calisiyorduk.. Is yeri sahibi ile aram oldukca iyiydi yengem habire bana baski yapiyordu ogluda yanimda calissin diye neyse onuda ise aldirdiktan sonra bisikletlerimize binip her sabah ise gidiyorduk bir yandan konusup diger yandan pedal ceviriyorduk yine bir sabah ise gitmek icin sabahin 7de uyandik ve yola koyulduk o onde ben arkadan yavas yavas geliyorum bir yandanda sohbet diyorduk ... Keskin bir viraja geldik donecegiz bir arabanin geldigini gorunce ben yavasladim , hemen hemen durdum benim amca oglu almis basini gidiyor birden bir araba geldi bisikletine carpti tepeden balik gibi yuvarlanmaya basladi ama oyle bir yuvarlaniyorki halen simdi yazarken bile guluyorum herkes cokta ben sofore bakiyorum sofor amcaogluna bakiyor .. Allahtan kimseye birsey olmadi ve yolumuza devam ettik... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben olurumda hic basimdan gecmeyen ilginc bir olay olurmu daha bugun basimdan ilginc olay gecti... almanyadan geliyordum gemiyle karsiya gececektim biletimi aldim Alman polisi durdurdu ehliyet ruhsat dedi bende cikarttim verdim daha sonra bana Soruyor arabanda Silah, eroin esrar varmi diye bende olsa dukkan sizin dedim. guldum. :smile: sonra bana arabayi kontrol edecegiz dediler bende buyrun arayin dedim baktilar birsey cikmadi isimize yaramazsiniz diyip biraktilar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...
  • 10 ay sonra...
  • 6 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.