Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SİVAS MADIMAK'TA DUMAN HALA TÜTÜYOR. 16 yıl önce bugün Sıvas’ta Pir Sultan Abdal’ı anmak için toplanan insanlar diri diri yakılmıştı.


DİPNOT

Önerilen İletiler

Geçmişte, Nato’ya girişimizden itibaren, derin devleti oluşturan Gladyo yada Kontrgerilla denen yapının, Türkiye’de içi boşaltılmış bir Atatürkçülük adı altında, Sovyetlerin yayılmacılığı ve Komünizm tehlikesi bahane edilerek, soğuk savaş döneminde, hükümetlerin ABD çıkarlarına aykırı politikalar geliştirmesine mani olacak şekilde karışıklıklar çıkardığı ve bu yolla darbelere zemin hazırladığı biliniyor.

 

Gladyo denen bu yapı, soğuk savaş sonrasında yani Komünizm tehlikesi bittikten sonra da, yine hükümetlerin ABD çıkarlarına aykırı politikalar geliştirmesine mani olacak şekilde etkisini sürdürmüştür.

 

1989 yerel seçimlerinde % 28,67 oy oranını tutturan ve 1991 genel seçimlerinde % 20,75 oy oranı ile 3.parti olup, DYP ile koalisyon hükümeti kuran SHP’nin oy oranı, 93’deki Sivas olaylarıyla birlikte düşüşe geçip, 1994 yerel seçimlerinde % 13,53’e düşmüştü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Kimden: Mehdi dabbetül-arz 19

Kime: Grup: Mehdî Haber Ajansı

Tarih: 2.7.2011 14:33 (GMT +2:00)

 

 

Konu: %99 İslam:%33'ü Caferi,%33'ü Hanefi,%33'ü Şafidir?

 

 

Gündemmühendisi

@.@.

Psikempatikanalist:

 

euzu-bismillahil-hamd-la-havle-billah-hu:

 

((önce sevindirici bir haberle başlayalım? aytaç @ kalite bir jaferi açılımı yapmıştır.kendilerini kutlarız.nasıl mı? helal gıda raporu veya ruhsatımı derler nedir bilmiyoruz.o belgede beş mezhebe göre helal mührü vardır.bu beş mezhep den biriside jaferi diye vurgulanmıştır.bu birilerinin pek dikkatini çekmemiş olsada işte biz buna dikkat çekerek haberdar ediyoruz.şeytan unutturur mehdi hatırlatır.geçenlerde net.tv'de ilm-i halde mezhepler konusu tartışılıyorduda orayada atıf yapalım orda hala dört mezhep konusu esas alınıyor.yine inat ve kinatla sünni-süfyanice yorumlar yapılıyor.ordaki malum zat ki biz ismini artık anmak bile istemiyoruz yüzünü şeytan görsün mehdi görmesin istiyoruz...mehdi'nin zuhuru yakındır haberiniz olsun))

 

((ömer öngüt sözler ve notlar serisi 5.kitabında erbakandan bahisle bir konuşmasından yola çıkarak haşa alevileri kafir ilan etmektedir.ve orda diyor ki:erbakan demişki:**alevilerde bizim kardeşimizdir? ** şuna bakın kafirlerde bizim kardeşimizdir.diye ömer öngüt yorum getirmektedir.ve sonraki saifelerdede çıkıp elhamdülillah %99'umuz müslümandır diyor.ve şu mantığa bakınız,ehlikıbleye küfür etmek caiz değildir derler ve ehli kıble olmayan alevilere küfür caizdir derler ondan sonra da elhamdülillah %99'umuz müslümandır derler...biz hatırlatırız ki:tasavvuf terminolojisine göre bu ülkenin %66'sı müslüman,%33'ü de mümindir veya müminlik potansiyelindedir:(alevi,bektaşi,şii,nakşidir) ...eee bu günlere gelecektik sonunda pess?))

 

((mustafa cemil kılıç bir kitap yazmıştır.adıda kızılbaş alevilik.çok güzel alevi empatisiyle hal tercimesi yapmıştır.kendisi sünni kökenli bir ilahiyatçı olmasına rağmen en az mehmet yaman kadar bu hak-muhammed-ali yolunu kavramış ve yorumlamaya başlamıştır...ve bu bana muhammed et-ticaninin durumunu hatırlatıyor nerdeyse? oda...ve hidayete erdim? adlı kitabıyla çok güzel empati kurmuş ve hal tercimelerin de görüş ve yorumlarla notlar sunmuştur.mihr haber ajansının bir sözü vardır:sünnilerin şiileşmesi ehlibeyt mücizesindendir? zaten kuran ve ehlibeyt bulmacası çözülmeden...mehdi sahib-i zaman anlaşılmadan biz dört-kapı-kırk-makamı anlatamıyacağız anlaşılan...bağcılar müftüsünü bu yüzden makamında haşlamıştım fikren?))

 

((biz cuma imamlığının seyyidler ait olduğunu söylüyoruz? veysel danişmendoğlunun seyyidnamesi bunu ortaya koyuyor.selçuklu döneminden osmanlıya kadar divriğ ulu camiinde 300 sene 12 imam fıkhına göre hep seyyidler orda imamlık yapmıştır.irandada bu tasdik olunur.mesela şu hadis bunu teyidde eder:bir zaman gelirki:imam dua eder,cemaatte amin der ama @llah dualarını kabul etmez...niçin ya resulallah? ...çünki o imam benim ehlibeytimden değildir...ey sünni-süfyaniler! ! ! şimdi anladınız mı o cemaatle yaptığınız duaların neden indillahta kabul görmediğini...ve yine bir hadiste ümminebi derki:ehlibeytimin önüne geçmeyin helak olursunuz...ve onlara birşey öğretmeye kalkmayın onların ilmi sizlerin ilmini kuşatır...))

 

((bahçelievler müftüsünü ziyaret etmiştim.ne ilginçtirki en son giderken bana ömer öngütün kitabını hediye etti? belki bilerek belkide bilmeyerek @llah bilir.ama ilginç olan şu ki:o müftü imam-ı azamdan bana örnekler verirken şöyle dedi:abbasi halifesi o yüce imama yargıçlık teklif etti? ve imam bunu kabul etmedi.çünki hem halifeliğin hemde yargıçlığın ehlibeyte ait olduğunu söylemiş retetmiş...peki sayın bahçelievler müftüsü demezler mi adama ki sizinde şu anda bulunduğunuz makam ehlibeyte aittir...ne dersiniz...mesela diyanet işleri bakanlığı fermani altuna,cumhurbaşkanlığı izzettin doğana ve başbakanlıkta diyelim kılıçdaroğluna ait değilmi? çünki bu saydıklarım sadat-ı ehlibeyttendir vesselam...ehlibeyt davası yücedir her yargıçın haddinemi?))

 

((ne demiştik:ehlibeytin önüne geçen helak olur.işte uzun vadede emeviler helak olmuştur.çünki ehlibeyte zulmetmiştir...abbasiler helak olmuştur çünki,12 imamlara zulmetmiştir...selçuklular helak olmuştur 12 imamların 60 evladına zulmetmiştir...osmanlılar helak olmuştur oda kavm-i ehlibeyte veya hanedan-ı ehlibeyt olan alevilere,bektaşilere ve kızılbaşlara zulmetmiştir.şimdi diyorlarki aleviler sünnilere neden yezit der? şöyle düşünün...bugün diyelimki izzettin doğan alevilerin reis-i ruhanisi olarak hukuk adamı vasfıyla mücadele ediyor...hakka ve hakkaniyete uygun şekilde ki kısmen öyledir...ve bunuda hak-muhammed-ali yolunda yapıyorsa ve bu açıksa ve illaki birileride anlasın anlamasın buna muhalefet ediyorsa işte bu yezitliktir hatta daniskasıdır...))

 

((trt de bir program vardı.alevilik konusu tartışılıyordu.konuklarıda izzettin doğan,fermani altun,ve ilahiyatçı prof.sönmez kutlu...ve daha başlar başlamaz sn.kutlu dediki:efendim alevilik mezhepler üstü bir yoldur biz bunu anlatamayız...ve bendeniz duygulandım ve dedim ki:ha şunu bileydiniz? şimdi izzettin hoca burdan girer ve halleder? ve ne oldu dersiniz...sanki şeytan geldi bunlara vesvese verdide biri sağa bakıyor biri sola bakıyor hem izzetin hoca hem fermani altun konu karadelik oldu gitti...bakın ülkemizde psikolojik savaştan ziyade parapsikolojik savaş vardır...hem alevilerle emeviler arasında,hemde alevilerle yahudiler arasında mı desem bilmiyorum...bir tarafta şeytan üçkeni stratejisi,bir tarafta da rahman üçkeni stratejisi...))

 

((ümmet-i muhammed önce emevi emperyalizminden kurtulmalıdır ki onun gölgesi olan amerikan emperyalizminden kurtulsun...amerika şeytansa emevilerde nefs-i emmaresidir ümmet-i muhammedin ve aynı zamanda bir truva atıdır emeviler...şeytan üçkeni stratejisinde şeytan deccal ve süfyan vardır...dünyada şeytan,ortadoğuda deccal ve anadoludada süfyan vardır...akl-ı selim-i süfyan vardır? akl-ı ismail-i mehdi vardır...dikkat ediniz sırrı faş ediyoruz...şimdi bu yazılarımızı okuyan parapsikolojik güçler deşifre oluyorlar...çünki bizleri hidayete götüren mehdimiz vardır.onların hidayet-i münafikun mehdisi olan süfyanileri vardır...o kendisini padişah sanır...o kendisini imam sanır...o kendisini ümmet-i muhammedin halifesi sanır? ? ?))

 

((diyanet işleri başkanı erikli baba cemevini ziyarete gitmiş ve daha önce gelmedikleri içinde mahçup olmuşlar mışşş...bakın nerden nereye geldik dostlar...1965-66'da ki DİB başkanı:**alevilik sönmüştür? ** demişti...şimdikisi ise alevilerin inanç ve kültür merkezi olan cemevine ziyarette geç geldiğini ima ediyor...ve hemen benim aklıma ruhi su'nun şu sözleri geliyor:onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizim dediğimize gelecekler...ve yine hz.alimizin şu sözleri geliyor aklıma:alim cahili bilir önce cahil olmuştur...ama cahil alimi bilemez önce alim olamamıştır...ve cümleden uludur yolumuz diyende yine alimizdir bizim...çünki o bizim dindeki imamımızdır...sonra mehdi etrafında bu devam edecektir bekliyoruz? ? ?))

 

((bugün türkiyede alevi olsun sünni olsun gençlerimizin ateistleşmiş olmasının en büyük sorumlusu diyanettir? sonra ilahiyatçılar? sonra imam hatipler ve cami hocalarıdırlar...bakınız ateistler ülkemizin maneviyatına müsyonerlerde daha büyük darbe indirmişlerdir..en büyük darbeyi ne yazıkki aleviler ve bektaşiler yemiştir...resmen ateizm misyonerliği kol gezmiştide bu memlekette diyanet,ilahiyat,imam hatipler hiç mukavemet gösterememişlerdir...ve sanki turan dursunların,ilhan arsellerin,doğu perinçeklerin,erdoğan aydınların alevileri ateistleştirmesine seyirci kamışlar ve belkide bu durumdan memnun olmuşlardır...çünki inançlı bir alevi ateist alevilden daha güçlüdürde ondan...ateizm aleviliğin panzehiridir vesselam :))

 

((iran islam cumhuriyetinde mezhep demokrasisi vardır..anayasasının 12.maddesi her mezhebin kendi fıkhına göre yaşamasını kabul etmiştir.örneğin bir hanefi ve şafi fakülteleri vardır.dedikya bir parapsikolojik savaş var...onun içindirki,iranda olup bitenler buraya doğrudan yansımaz...şeytani,deccal, ve sfüyani kuvvetler ittifakınca sansüre uğrar...bugün alevi gündemide sfüyani kuvvetlerce sansürlenmektedir.aleviler kendi inanç ve kültürlerinin haberleşme özgürlüğünden yararlanamamaktadırlar ve böylecede postmodern bir inanç ve kültür soykırımına uğratılmaktadırlar...mevlana derki:sen fükür ve düşünceden ibaretsin? ve işte bizim inancımız ve kültürümüz katledilmektedir?))

 

SONNOT:

((BU MAKALEMİ BÜTÜN SİVAS VE BAŞBAĞLAR MAZLUMLARINA İTHAF EDİYORUM...HERKİM ÜLKEMİZDE FİTNE VE FESAT ÇIKARTARAK ALEVİ SÜNNİ ÇATIŞMASI İSTİYOR VE BUNDAN MEDET UMUYORSA Kİ:ALEVİ SÜNNİ HATTA Şİİ KARDEŞTİR BU BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZANLARDA KALLEŞŞEYTANDIR...ALLAHIN,MELEKLERİNİN,RESULLERİNİN,NEBİLERİNİN,İMAMLARININ,VELİLERİNİN LANETİ VE İLLENCİ ÜZERLERİNE OLSUN...ŞAHİT OL YARABB HALİMİZE? TANIK OL YARABB AHVALİMİZE? DAHİL OL YARABB DAVAMIZA? ZAFER ALLAH VE RESULLERİNİNDİR? ? ?))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

37 kişinin yanarak can verdiği Madımak Katliamı'yla ilgili çok gizli bir soruşturma yürüten Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı katliamın faillerine ilişkin önemli bir ipucuna ulaştı. Katliama katılan binlerce kişi içinden, sadece birkaç kişiye verilen göstermelik cezalarla geçiştirilen olayda, gerici yobazların yanısıra, PKK ve İşçi Partisi'nin de parmağı bulundu.

 

Sabah Gazetesinin haberine göre, 2009 yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran bir gizli tanığın ifadeleri üzerine yeniden açılan Madımak Katliamı'nda PKK izine rastlandı. Yaklaşık 2 yıldır çok gizli bir soruşturma yürüten savcılık şüpheli 4 kişiyi tespit etti.

 

Yapılan incelemede 4 kişinin de PKK terör örgütü üyesi olduğu ve hiçbirinin şuan hayatta olmadığı belirlendi.

 

SİVAS EMNİYETİ'NE 2009'DA İHBAR GELDİ

Sivas Madımak Otel'de 2 Temmuz 1993 günü yaşanan olayda 37 kişi hayatını kaybetti. Madımak Katliamı'na dair 20 Mayıs 2009'da Sivas Emniyet Müdürlüğüne başvuran bir kişi çok önemli bilgiler verdi.

 

Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı 18 yıllık dosyayı yeniden açtı. Açılan soruşturmayla katliama ilişkin tüm resmi yazışmaların yeniden temini ve o güne ait görüntülerin sil baştan incelenmesi talimatı verildi.

 

Bu talimat üzerine polis ve jandarma 21 ilde 400'den fazla kişinin bilgisine başvurdu. İfade ve teşhis işlemleri yapılırken, konuyla ilgili birçok şahıs "Gizli Tanık" yapıldı. Aylar süren çok kapsamlı çalışmada olayı izleyen gazetecilerin çektikleri ham video görüntüleri, fotoğraflar, çevredeki kameralara ait görüntüler yeniden incelendi. İstihbarat raporları tekrar okundu. 1993 ve sonrasında yayınlanan yazılı basın da yer alan haberler de mercek altına alındı. Deliller incelemeye tabi tutuldu.

 

İncelemeler sırasında Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı 18 yıldır karanlıkta kalan çok gizli bir bilgiye de ulaştı. O bilgi katliamdaki PKK parmağına işaret ediyordu. Görüntüleri izleyen teknik ekip Madımak Oteli'nin yakıldığı sırada kalabalığın arasından seri biçimde ayrılan 4 kişi tespit etti.

 

Hareketleri oldukça şüpheli bulunan bu 4 kişinin peşine düşen savcılık 2 yıl süren çalışmaların ardından şahısları deşifre etti. 4 kişinin o dönem Sivas bölgesi kırsal alanında faaliyet gösteren terör örgütü PKK üyeleri olduğu belirlendi.

 

Bu şahısların; PİRAN (kod) Ahmet Aydın, KÜÇÜK MÜSLÜM (kod) Erdal Yıldırım, CUDİ (kod) Sinan Kaya ve MED (kod) Müslüm Şanlı oldukları tespit edildi. Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları bu tespitin kesinlik derecesinde olduğunu söyledi.

 

İŞÇİ PARTİSİ İLE BAĞLANTILARI TESPİT EDİLDİ

 

İsmi belirlenen bu 4 kişiyi aileleri de teşhis etti. Ancak bu 4 teröristin şu anda hayatta olmadığı belirlendi. Özel Yetkili Savcılık, yaşadıkları dönemde bu dört ismin irtibatlarını mercek altına aldı. 4 kişinin tamamının PKK'nın üst düzey bir ismiyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Adı geçen üst düzey PKK yöneticisinin Sivas merkez olmak üzere Alevi ve Sünni kesime yönelik çapraz eylemlerin organizatörü olduğu iddia edildi.

 

Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, o dönem Sivas'ta aktif olduğu iddia edilen İşçi Partisi'nin faaliyetlerini de soruşturdu. Savcılık, deşifre edilen 4 PKK'lının o dönem İşçi Partisi Sivas sorumlularıyla bağlantılı olduğunu tespit etti.

 

DEVLET'İN İHMALİ DE İNCELEMEDE

 

Madımak Katliamı'yla ilgili olarak dönemin devlet yetkililerinin yeterli önlem almadığı iddiaları da Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma konusu oldu.

Bu iddianın yanı sıra savcılığın cevap aradığı diğer sorular ise şöyle: "Pir Sultan Abdal etkinliklerinin neden o yıl ilk kez Sivas merkezine alındı? Aziz Nesin istekli olmamasına neden ısrarla etkinliğe davet edildi? Aziz Nesin'in o dönem yazmakta olduğu 'Şeytan'ın Ayetleri' yazı dizisine yönelik protestolar neden göz ardı edildi? Katliamda can verenler saatlerce otelde mahsur kalmalarına rağmen neden kurtarılamadı?"

 

Resimleride bu linkten görebilirsiniz...

 

-http://www.sonhabersitesi.com/siyaset/1258-sivas-katliami-nda-pkk-ve-ip-izleri.html-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu uydurma haberde bile görüyoruzki;Madimak katliami bilincli bir katliamdi.Iktidara gelmeden önce ve sonra Laiklik kalkacak Islam gelecek diyenler bugün maalesef iktidarin sahibidir.Bizi halk istiyor diyorlar evet halk istiyor ama hangi halk;Madimakta 38 kisiyi yakarak öldüren halkmi,Laiklige karsi olan halkmi onlari iktidara tasidi bunu aciklasalar aslinda hersey anlasilacaktir.Halkin yüzde 50'si bu iktidara karsi olduguna göre demek ki bu iktidari Laiklige karsit olan ve Madimak'ta tekbir naralari arasinda insanlarin yanmasini seyreden halk secmistir.

 

Bu katliami her kilifa sokmaya calistilar,simdi de Ergenekon kilifina sokmayi deniyorlar.PKK'ya mal etmeye calistilar olmadi,Derin devlete mal etmeye calistilar olmadi simdi Ergenekon yapti diyorlar ve de yüzleri kizarmayan birtakim yargi mensubu tarafindan Madimak katliami davasi düsürülüyor.

 

Bu iktidar,Madimak katliami ile yüzlesmedigi sürece,ne demokratik olabilir ne hukuk yanlisi. Katillleri savunanlarin AKP bünyesinde,milletvekili,il veya ilce baskani genel müdür veya baska bir görev almis olmasi Madimak katliaminin kimlerin eseri oldugunu anlatiyor bizlere.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

E ne beklenir, Anıtkabir'i bombalamak için plan yapan, uçak kiralayan ve planı uygulamak üzereyken yakalananlar nerede? Çoktaaan kuşlar gibi hürler.

 

Peki hani anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek için örgüt kurup eylem planlamak müebbetlik suçtu? Cami bombalayacaklardı, uçak düşüreceklerdi diye uydurmadan suçlamalarla insanlar müebbetle yargılanmıyor mu?

 

Adamlar planı yapmış, uçağı kiralamış, itiraf da ediyorlar, "evet biz bu Kemalist küfür düzenini yıkmak için bu eylemi planladık" dediler! Öyle oluşturulma tarihi özel bilgisayar programları veya Microsoft şifreleri kullanılarak değiştirilmiş, içinde o tarihte daha kurulmamış şirket, göreve o tarihte henüz başlamamış kişi, o ilin trafiğine henüz o tarihte kaydolmamış plakalı araç geçen uyduruk CD ler değil!

 

Alenen yapılmış plan, kiralanmış uçak ve itiraf var!

 

Pekiii, bütün bu işleri yaptıran ABD de "Texas bağımsız olsun" diyen ve kimseyi öldürmeyen McLaren nerede? 99 yıl mahkumiyetle hapis yatıyor!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkede halen daha din allah peygamber de, gel canımı ye mantığı hüküm sürüyor, bu mantık her yamuğu doğru, her doğruyu yamuk gösterir mi, gösterir. Çaldı desen allah için çaldı, dolandırdı, yedi içti desen besmele çekip yedi ya, afiyet bal şeker olsun, yediği hak da olsa, şifrelese de farketmez, allah için olduktan sonra...

 

Ruhunu şeytana satsa yine sakıncası yok, allah sonsuz kudretli değil mi, sonra şeytana höt der, ruhunu geri alır!!!

 

Mantık böyle olduktan sonra ne desek boş...

 

Bir dönem böyle hüküm sürsün bakalım, sonu nereye çıkacak...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mantık böyle olduktan sonra ne desek boş...

 

Hiç boş olurmu? "Hak" razı olmaz! Bizler yararlanıyoruz. Bazan "o mantık"a sempati besleyenler de yararlanıyorlar(razılar) emin ol. "Hak bilgi" olduktan sonra..

 

"konuşsam halk, sussam hak razı değil" diye... (Sakın "hak" kavramını kimse tekelinde görüp patentini almaya kalkışmasın.)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiç boş olurmu? "Hak" razı olmaz! Bizler yararlanıyoruz. Bazan "o mantık"a sempati besleyenler de yararlanıyorlar(razılar) emin ol. "Hak bilgi" olduktan sonra..

Olayın ergenekona bağlantısı değilde PKK terörünün temiz gösterilmesine anlam veremiyorum,pkk terörünü yöneten AB/D kanlı örgütü kullandığını görmek çokmu zor.

 

Madımak olayını BBP ye mal etmeye çalışıyorlar. BBP onlarca insanı yangından kurartardığını ve bunların içinde Türkücü Arif SAĞ'ında olduğunu söylüyorlar. Arif SAĞ çıkıp açıklasın diyorlar...

Olayın içinde pkk teröristleri resimler ve videolar ile belgelenmesine rağmen PKK terörünü masum gösterip Yok efendim BBP yapmış,Dindarlar yapmış,yok efendim Ergenekon yapmış diyerek PKK teröristlerini çaktırmadan hiç kimse masum gösteremez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Olayın ergenekona bağlantısı değilde PKK terörünün temiz gösterilmesine anlam veremiyorum,pkk terörünü yöneten AB/D kanlı örgütü kullandığını görmek çokmu zor.

 

Madımak olayını BBP ye mal etmeye çalışıyorlar. BBP onlarca insanı yangından kurartardığını ve bunların içinde Türkücü Arif SAĞ'ında olduğunu söylüyorlar. Arif SAĞ çıkıp açıklasın diyorlar...

Olayın içinde pkk teröristleri resimler ve videolar ile belgelenmesine rağmen PKK terörünü masum gösterip Yok efendim BBP yapmış,Dindarlar yapmış,yok efendim Ergenekon yapmış diyerek PKK teröristlerini çaktırmadan hiç kimse masum gösteremez.

 

Düzene hizmet eden partilerin ya da örgütlerin, bu tür demokratik faaliyetlere engel olup katliama girişmelerini anlamak ta çok zor olmasa gerek.

 

Bizler halk olarak, BBP'yi, MHP'yi, AKP'yi, BDP'yi vb.(ve benzerlerini) birbirinden hiç farklı görmüyoruz. Zira bu gibi parti yada örgütler faaliyetlerini AB/D için yaptıklarını dafaatlerce kanıtladılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Düzene hizmet eden partilerin ya da örgütlerin, bu tür demokratik faaliyetlere engel olup katliama girişmelerini anlamak ta çok zor olmasa gerek.

 

Bizler halk olarak, BBP'yi, MHP'yi, AKP'yi, BDP'yi vb.(ve benzerlerini) birbirinden hiç farklı görmüyoruz. Zira bu gibi parti yada örgütler faaliyetlerini AB/D için yaptıklarını dafaatlerce kanıtladılar.

 

Ve benzerleri dediğin sanırım TKP-İP(Öcalanın dostu perinçek)-Başkanlık sistemi ve kürt politikası yapan gandi Yeni CHP oluyor.....?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ve benzerleri dediğin sanırım TKP-İP(Öcalanın dostu perinçek)-Başkanlık sistemi ve kürt politikası yapan gandi Yeni CHP oluyor.....?

 

Sayin Kaplan beni sasirtiyorsunuz gercekten.Yani MHP'yi veya AKP'yi savunmak adina veya MHP'nin yaptigini hos görmek adina bazi gercekleri inkar etmekle kalmiyor ayni zamanda gercek disi ve tamamen Basbakan Erdogan'in dilini konusuyorsunuz.

 

Düne kadar MHP meydanlarda ip salliyor,basbakandan hesap sormaktan dem vuruyor ve MHP'ye karsi oynanan oyunun bas aktörünün basbakan oldugunu haykiriyordu.Basbakanda MHP'yi ve CHP'yi cetecilikle sucluyor ve hakaretler ediyordu.MHP kivirarak meclise kapagi atti cünkü birileri onu baraj altina düsmekten kurtardi.Simdi AKP-MHP-bdp isbirligi ile CHP'ye karsi saldirilar baslatildi.Yani sizi gercekten objektif olarak görürdüm lakin yanildigimi saniyorum.

 

Öcalan'in dostlarinin kimler oldugunu,basbakan tarafindan kimlerin görevlendirildigini bile bile hala CHP'ye böyle bir yakistirmna yapmak gercekten cok talihsiz bir düsüncedir.Demek ki kaset skandalinin altinda Bahceli varmis ve amac MHP'yi AKP'nin yörüngesine sokmakmis.Bu nedenle secimden kisa bir süre önce kaset olayi patlatildi.Ve Bahceli inatla istifa etmedi.Bunun nedenini düsünürseniz,aslinda Kürtcülük yapanin MHP oldugunu görürsünüz.MHP'nin AKP'ye her dönemde koltuk degnegi olmasi bosuna degildir.Türkiye'nin bölünmesi AKP-MHP-BDP isbirligi ile gerceklesecektir.Inanmazsaniz bekleyip görelim.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Söylediklerinin tümüne katılıyorum sn. politika. Sn. kaplan için görsel cevap daha somut olacak. Ne yazık ki çabuk unutuluyor herşey. Geniş zaman içerisinde tahlillerde yanılmamak için, kimin nasıl bir ideolojiyi savunduğunu bilmek gerekiyor.

 

3290.jpg

 

Ayrıca zaten resimde de belirtildiği gibi başbakanın ve AB/D nin zihniyeti güçle ASIP KESMEK. Bunu sık sık belirtiyorlar. Yukarda saydığım bilinçsiz politikacılar da bunlara çanak tutuyorlar.

 

Halbuki gerçek demokratik görüşü savunan insanlar, bırakınız %26 yı, %1'in bile demokratik hakkını savunmak zorundadırlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insanlar bazen bilerek fakat ideolojik nedenlerle yanlisi savunuyorlar.Yanlisi savunmak eger bilmedense kabul edilebilir bir hatadir ve düzeltilir ama eger bilerek bir yanlis savunuluyorsa bu artik hata degil, ideolojik ve de kasitlidir.

 

Ülkemizde 9 yildir yasanan hukuku ayaklar altina alma siyaseti artik acemice bir siyaset olmaktan cikmis bilincli bir eylem haline gelmistir.Hangi konuda olursa olsun iktidar ve emniyet gücleri hukuku ayaklar altina almakta ve anayasayi cignemektedirler.

 

Polis Kolejinde mezuniyet töreninde,mezun olan polis akademisi mezunlarinin Erdogan'in önünden gecerken "BERABER YÜRÜDÜK BIZ BU YOLLARDA"sarki/marsini söyledikleri hatirlardadir,ülkenin emniyet gücleri iktidarin degil milletin güvenlik gücleridir.Tarafsiz yani partisiz olmalari gerekir.Ayrica emniyet güclerinin agir silahlarla donatildigini düsününce bunun ne kadar seytanca ve kime karsi oldugu hemen anlasilir.

 

Sivas-Madimak katliaminin bas sorumlusu olan kisi 18 yildir kayipti.(KAYIPMIY DI)ölmeseydi hala kayip olarak görünecekti.Demek ki bu adami koruyan ve yataklik edenler vardi.Peki günde 70 bin kisiyi dinleyen,beraber yürüdük biz bu yollarda sarkisini dillendiren,demokratik haklarini kullanan ögrencilere,iscilere Allah yaratti demeden dayak atan bu anli sanli polisimiz neredeydi 18 yildir.Hrank Dink'in katillerini kisa sürede ele geciren bu azimli polisimiz 18 yildir, 37 aydinin yakilmasinda basrolü oynayan ve resimlerle tespit edilmis olan bu asil katili hemde polis merkezinin hemen yanibasinda yasayan bu caniyi neden bulamadi,yakilan aydinlarin cogunun Alevi olmasi nedeniyle mi?,Ermeni olmadiklari icin mi?Yoksa müslüman!!! oldugu icin mi?Sorular cevaplandirilmazsa süpheler yogunlasir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sivas Katliamı ya da Madımak Olayının apaçık sorumlusu dindir. Islam dini. Din adına yapılan şiddetler, katliamları her ulkede göruyoruz. "Din" bir kelime olarak, "spor" kelimesi gibi tek başına manasızdır. "Muay Thai" bir spordur. Badminton de bir spordur. Ikiside spor olmasına ragmen, nefes almak hariç, biribiriyle alakasiz olup hedefleri çok degişiktir. Islam bir dindir. Jainizm[Cainizm] de bir dindir. Islam dininin toplum için sevgi, sulh, şefkat, merhamet, acıma, sevecenlik olarak tanitilmasi bir hayaldır. Yanılsamadır.

 

Toplum olarak, Islam ideolojisinden o kadar program olmuşturki, bu zehirin etkilerini Muslumanlar farketmez. Islam dini insanlara ölumden sonraki hayata hazirlanmayi ogretir. Bu dunyadaki hayati hor görur. Bu dunyayi "yalanci Dunya" olarak tanitir. Yani ölume seve seve gider. Eger dindar Müslümanlari dinlerseniz, bunlar bu dünyanin sona ermesini sabirsizlikla beklerler. Bu dunyadaki herşeyin mahvolmasinin Allahin emri olarak bilirler. Bu insanlar ölümü çığırirlar. ölum mezhep üyeleridir. Bu insanlar o kadar dinlerinden emindirler ki, kendi hayatlarini veya başkalarinin hayatlarini almaktan çekinmezler.

 

Islam herseyi zehirler. Toplumun doğruluk, dürüstlüğünü bozar ve nefreti besleyerek, insan ahlaklarını altüst ederek topluma biribirlerine, aynı inançta olmayınca, iyi bir komşu olamayacaklarını oğretir.

 

Madımak Olayının, yani bir otel'de kalan yazarların, ozanların, düşünürlerin, aydınların yanarak ölmelerinin başka bir nedeni yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Insanlar bazen bilerek fakat ideolojik nedenlerle yanlisi savunuyorlar.Yanlisi savunmak eger bilmedense kabul edilebilir bir hatadir ve düzeltilir ama eger bilerek bir yanlis savunuluyorsa bu artik hata degil, ideolojik ve de kasitlidir.

 

Ülkemizde 9 yildir yasanan hukuku ayaklar altina alma siyaseti artik acemice bir siyaset olmaktan cikmis bilincli bir eylem haline gelmistir.Hangi konuda olursa olsun iktidar ve emniyet gücleri hukuku ayaklar altina almakta ve anayasayi cignemektedirler.

 

Polis Kolejinde mezuniyet töreninde,mezun olan polis akademisi mezunlarinin Erdogan'in önünden gecerken "BERABER YÜRÜDÜK BIZ BU YOLLARDA"sarki/marsini söyledikleri hatirlardadir,ülkenin emniyet gücleri iktidarin degil milletin güvenlik gücleridir.Tarafsiz yani partisiz olmalari gerekir.Ayrica emniyet güclerinin agir silahlarla donatildigini düsününce bunun ne kadar seytanca ve kime karsi oldugu hemen anlasilir.

 

Sivas-Madimak katliaminin bas sorumlusu olan kisi 18 yildir kayipti.(KAYIPMIY DI)ölmeseydi hala kayip olarak görünecekti.Demek ki bu adami koruyan ve yataklik edenler vardi.Peki günde 70 bin kisiyi dinleyen,beraber yürüdük biz bu yollarda sarkisini dillendiren,demokratik haklarini kullanan ögrencilere,iscilere Allah yaratti demeden dayak atan bu anli sanli polisimiz neredeydi 18 yildir.Hrank Dink'in katillerini kisa sürede ele geciren bu azimli polisimiz 18 yildir, 37 aydinin yakilmasinda basrolü oynayan ve resimlerle tespit edilmis olan bu asil katili hemde polis merkezinin hemen yanibasinda yasayan bu caniyi neden bulamadi,yakilan aydinlarin cogunun Alevi olmasi nedeniyle mi?,Ermeni olmadiklari icin mi?Yoksa müslüman!!! oldugu icin mi?Sorular cevaplandirilmazsa süpheler yogunlasir.

 

Sevgili politika söylediklerinize kısmen katılıyorum fakat bu gün pkk terörünü kullanalar madımak katillerini de sakladılar bu merkez bugünün herşeyini yönetiyor Akp, CHp ,MHP,Dtp İP, vs hepsini bir merkez yönetiyor bunu görmek çok zormu anlamış değilim.

 

CHP ye gelince:

CHP artık yeni gandisi ile ulusal çizgiden çıkmıştır kenileride artık eski chp yok Yeni CHP anlayışı var dediler.

Geçtiğimiz seçimler öncesinde Y- CHP Kürt sorunu çözümü hakkındaki çalışmalarını hatırlayın her seferinde özerklikten, kürt sorunundan(Terör sorunu değil) dem vurdular.

Y-CHP çıktığı tv kanallarında AKP gibi Kürt politikasını uygulamaya çalıştı. Hakkaride özerklik getireceğiz dedi, Ardahanda ise belediyelere değil belediyelerin ekonomisine özerklik getireceğiz deyip alay konusu olmuştu.

Ayrıca CHP içindeki Kürt kökenli milletvekilleri, bu çalışma doğrultusunda, 'Kısmi Af', 'Kürtçe Eğitim' ve 'Kürt Kimliğinin Tanınması' yönünde bir rapor hazırladı. Rapordan haberiniz vardır sanırım.

CHP'nin bu rapor doğrultusunda güneydoğu bölgesinde seçmene Kürtçülük mesajları her fırsatta Binnaz TOPRAK ile sunduğunu hepimiz gördük bunun yanı sıra, TKP zaten parti değil zaten terör örgütü İP Desen Doğu perinçek’in Öcalan dostluğunu bilmeyen yok.

Şimdi Bunların ortak noktalarını özetleyelim.

1-PKK sorununa Kürt sorunu i AKP+CHP+DTP

2-Başkanlık sistemi ve özerklik AKP+CHP+DTP

3-Kürt kimliğinin tanınması AKP+CHP+DTP Vs…

En önemlisi ise Atatürk’ün partisi ulusalcı çizgisi olan CHP bu konular hakkında rapor hazırladı… Şimdi bilmiyorum ya da Yapmazlar yapamazlar diye basit gerekçeler göstermeyin eğer rapordan haberiniz yoksa, bulamasanız tekrar yazarız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP artık yeni gandisi ile ulusal çizgiden çıkmıştır kenileride artık ‘’eski chp yok Yeni CHP anlayışı var ‘’dediler.

Geçtiğimiz seçimler öncesinde Y- CHP Kürt sorunu çözümü hakkındaki çalışmalarını hatırlayın her seferinde özerklikten,kürt sorunundan(Terör sorunu değil) dem vurdular.

Y-CHP çıktığı tv kanallarında AKP gibi Kürt politikasını uygulamaya çalıştı. Hakkaride belediyelere özerklik getireceğiz dedi, Ardahanda ise belediyelere değil belediyelerin ekonomisine özerklik getireceğiz deyip alay konusu olmuştu.

Ayrıca CHP içindeki Kürt kökenli milletvekilleri, bu çalışma doğrultusunda, 'Kısmi Af', 'Kürtçe Eğitim' ve 'Kürt Kimliğinin Tanınması' yönünde bir rapor hazırladı.

CHP'nin bu rapor doğrultusunda güneydoğu bölgesinde seçmene Kürtçülük mesajlarının sunduğunu hepimiz gördük bunun yanı sıra TKP zaten parti değil zaten terör örgütü İP Desen Doğu perinçek’in Öcalan dostluğunu bilmeyen yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Kilicdaroglu'na alevi oldugu icin hakaretler eden basbakanin amaci Türkiye'de yeni Madimaklar yaratmak mi yoksa Alevi-Sünni mezhep catismasini körüklemek mi?

 

ABD stratejisinin Türkiye ayagi olan basbakan Erdogan,ABD'nin sekillendirmeye calistigi Ortadogu ve Kafkaslar'da bir Sii-Sünni catismasi olusturmak icin kollari sivamistir.Sünnilerin ABD karsiti Siilerin ABD yandasi oldugu Irak'ta bu mezhep catismalarini canli canli yasadik.Aynisini Türkiye'de yasatmak icin bazi cevreler ve basbakan calismaktadir.

 

Iran,Irak Siiler,Körfez ülkeleri,Suudi Arabistan'da ki siilerin yerlestigi petrol alanlari ile birlikte bir Sii kusagi olusturuluyor.

Kürt karti Iran,Suriye ve Türkiye'ye karsi kullanilirken Sii-Sünni kamplasmasiyla Iran'dan Misir'a kadar bütün bölgenin dizginleri ele geciriliyor.Kuzey Afrika ve Arap ülkelerindeki kalkismalarda bu Sii-Sünni kamplasmasini görüyoruz.Saddami bu kamplasam götürdü,Mübarek'i bu kamplasma götürdü,Simdi Besir Esad'i götürmeye calisiyorlar ve Türkiye'nin basbakani bu savasin bas aktörü olarak karsimizda duruyor.Yarin Türkiye'de ayni kamplasma baslayacaktir,basbakan alevi düsmanligi ile simdiden bunun öncülügünü yapmaktadir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

alevi değilim ama şunu biliyorum ..başkasının başına gelen herşey gün gelir senin de başına gelir..bugün din uğruna başkalarının canına acımasızca kıyanlar zihniyetleriyle çoğalıyor ve ülkeye hakim oluyor..duyarlı olun ve devlet başkanlarının mezhep ayrılıkcı konuşmalarına tepki gösterin..böyle şeylerin yaşandığı bir ülkede devlet adamaları birlik beraberlik aşımalı..ağızlarından mezheplerin kışkırtıcı lafları değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sivas Katliamı ya da Madımak Olayının apaçık sorumlusu dindir.

 

Herhalde bilmeden ahkam kesmek bu olsa gerek. İslam Dini nin Peygamberi " Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış" der. Adam öldürmek büyük günahlardandır, Allah ın verdiği canı ancak o alır. Dini kullanarak yapılan yanlışları dine mal edemezsiniz. Bizdeki siyasetçiler kötü, o halde demokrasi de kötü diye bir çıkarım yapılabilir mi? İslam dini yardım yapılırken ilk önce en yakın akraba daha sonra komşu der. Mevlana ne olursan ol gel gel der.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1-PKK sorununa Kürt sorunu i AKP+CHP+DTP

2-Başkanlık sistemi ve özerklik AKP+CHP+DTP

3-Kürt kimliğinin tanınması AKP+CHP+DTP Vs…

En önemlisi ise Atatürk’ün partisi ulusalcı çizgisi olan CHP bu konular hakkında rapor hazırladı… Şimdi bilmiyorum ya da Yapmazlar yapamazlar diye basit gerekçeler göstermeyin eğer rapordan haberiniz yoksa, bulamasanız tekrar yazarız.

 

Hiç bir partiyi desteklemiyorum yalnız CHP de fikirlerine değer verdiğim S.Batum gibi bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda insan var. Bu nedenle onlar varken CHP nin bu ükleye zarar verecek bir oluşuma rıza göstereceğini sanmıyorum. CHP nin kesin karşı olduğu iki konunun da sanki CHP destekliyormuş gibi gösterilmesine gönlüm razı olamaz. CHP anadilde öğretime evet dedi ama eğitime kesinlikle karşı. Başkanlık sistemini desteklediğini söyleyen hiç bir CHP li hatırlamıyorum.

Öcalana "sayın" deyip şehitlere kelle diyen Doğu Perinçek değildi. Gladyodan, Jitemden ilk bahseden Doğu Perinçek ti. Tüm bunlara karşı olduğu halde bu oluşuma üye olmaktan içeride yatıyor, bunu bir türlü anlayamıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.