Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden aldatırız?


meliskoo

Önerilen İletiler

Neden aldatırız?

Bir araştırmaya göre, erkek için sadakatsizliğin temel nedeni "cinsel çekicilik" çıkmıştır. Oysa kadınlar bu maddeyi listenin sonuna koymuşlardır.

 

Irma Kurtz, "Bunalımlar" adlı kitabında sadakatin imkansız bir hayal olup olmadığını sorar. Oysa, evliliklerin büyük çoğunluğunda, eşler birbirlerinden tam bir sadakat beklerler. Eğer biri sadakatsizlik ederse, diğeri kendini ihanete uğramış hisseder ve çok acı çeker. Bu durumda "başa gelen çekilir" deyip pasif bir tutumu mu izlemek doğrudur, yoksa sadakatsizliği, evliliğimizi çok daha olumlu ve mutluluk getirici bir ilişkiye dönüştürebilecek bir etmen olarak değerlendirmek mi? Sadakatsizliğin farkına nasıl vardığımız ve o anda kendimizi nasıl hissettiğimiz, bu soruya ışık tutacaktır?

 

İtiraf rahatlatır mı?

 

Sadakatsizliğin açıkça itiraf edilmesi en dürüst yol gibi gözükür. Ancak, bu kişilerin çoğu bazen bilincinde bile olmadan, eşlerinin durumu anlamasını sağlayacak ipuçları bırakırlar. Suçluluk duygusundan kurtulma isteği dışında, itirafın en yaygın nedenleri, olayları artık bir çözüme ulaştırma kararlılığı, çekilen bu sıkıntıyı eşin de paylaşması beklentisi ve her şeyin iyi gittiği şeklindeki aldatmacaya son vermek düşüncesidir. Sadakatsizlik, cinselliğin çekiciliğine kapılmak değildir. Basına çok yansıyan, şöhretler arasında bozulan evlilik olaylarını da keyfi yaşanan ilişkiler olarak görmemek gerekir. Bu kişilerden biri başarı basamaklarını hızla tırmanırken, eşi onun gerisinde kalmaktadır. Artık tanıştıkları dönemdeki tanıştıkları kişiler olmaktan çıkmışlar, birbirlerini ilgilendiren ortak yönleri azalmıştır. Yaşanan bir sadakatsizlik, aslında çoğu zaman eşe yöneltilmiş bir yardım çağrısıdır. Amaç, bir başkası uğruna evliliği sona erdirmek değil, bazı şeyleri değiştirmektir. Playboy dergisinin bir araştırmasında erkek ve kadınlara, yaşadıkları sadakatsizlikten ne bekledikleri sorulmuştur. Cinsel çeşitlilik erkekler için başta gelen nedeni oluştururken, kadınlar bunu listenini en sonuna koymuşlar, buna karşılık daha iyi bir cinsellik isteğini öne çıkarmışlardır.

 

Angela, üç yıllık evliyken, başka biriyle cinsel ilişkiye girmişti. Aradan altı ay geçtiği halde, bu ilişki sürüyordu. Garip bir rastlantı, sözkonusu kişi, eski sevgilisiydi. Evlenmeden birkaç yıl önce ilişkisini kesmiş olduğu bu arkadaşıyla yeniden görüşmeye başlamıştı. Angela'nın sözleri, bu durumdan hoşnut olduğunu gösteriyor: "Bu benim gözümde evliliğim için bir çeşit can simidiydi; boşanmaya yol açabilecek zorlu sorunlar çıktığında, evliliğimi kurtarıyordu. Kocamın hiç haberi yok bundan, ben de olmaması için ne lazımsa yapıyorum.

 

"Ondan ayrılmayı düşünmüyorum, sadece arada sırada uzaklaşmak istiyorum."

 

Evlilik bağından arada sırada uzaklaşma ihtiyacı, hastalık, işyerinde karşılaşılan zorluklar, parasal sıkıntı gibi kritik dönemlerde sadakatsizlik olaylarının artmasını da açıklayan bir olgudur. Yine de, böyle bir dönemde bu durumun farkına varmak, uğranan ihanetlerin sonuncusu olarak algılanabilir. Ne de olsa, bağlılık ilişkisinin altında yatan düşünce, eşlerin birbirlerine kötü zamanlarda da destek olmalarıdır. Sadakatsizlik farkedildiğinde gösterilen tepkiler, çoğunlukla birbirine benzer. İlk anda duyulan şiddetli öfke, giderek yoğunlaşır, neredeyse öldürme isteğine dönüşür. İşi suç işlemeye vardıranlar çok azdır, ama birçokları, buna çok yakın şeyler hissettiklerini itiraf ederler. Daha sonra suçluluk ve hayal kırıklığı hissedilir. Aldatılan kişi bütün kabahati kendinde bulmaya, eşine ne kadar kötü davranmış olduğunu düşünmeye başlar. Giderek kendini başarısız bir kişi sayar ve hem olanları farkedilmediği hem de evliliğinde neyin bozuk gittiğini kavrayamamış olduğu için kendine kızar. Kabullenmeme duygusunun gelişmesiyle, kendini kurban yerine koymaya başlayabilir. Gururunun kırılması, özgüveninin ve inancının sarsılması, çaresizlik ve umutsuzluğa kapılmasına yol açabilir ki, bu duygular çok tehlikeldir. Böyle bir durumda kişi, başından geçenleri kavrayıp kontrol etmeye çalışmak yerine her şeyden vazgeçip teslim olma eğilimi duyar ve giderek tam bir çöküşe, hatta ciddi bir deprasyona sürüklenebilir.

 

Açıkça konuşmak tartışmanın eşit bir şekilde başlatılabilmesi için, sadakatsizlik eden şeyin durumu ayrıntılı olarak diğerine açıklaması, sözkonusu kişinin kendileri için ne denli önem kazanmış olduğunun belirtilmesi ve evlilik ilişkisini yeniden düzenleme kararlılığının ortaya konması gerekir. Elimizdeki kartları masaya açmanın zamanıdır artık. Eşler arasında iletişim yetersizliği, yanlış anlamalara ve birbirinden soyutlanmaya neden olur. Hele bu cinsellikle ilgili olarak ortaya çıktığında, ilişkinin sonunu getirebilir. Her şeyin iyi olacağına dair körü körüne bir inanç da, bazen apaçık sorunları görmeyi engeller. Eğer eşlerin her ikisi de ilişkilerini yeniden kurmak niyetindeyse, bunun ilk önemli adım, evlilik sorunlarını açıkça ortaya koymaktır. Bu bir kez yapıldıktan sonra, evliliği yaşatmanının yolu mutlaka bulunur. Çoğu durumda "Öteki kişi" bir meslektaş, bir komşu ya da bir arkadaştır; dolayısıyla taşınmak ya da iş değiştirmek çok yararlı olabilir. Kimse aldatmaktan hoşlanmaz. Ama itirafı dinlemek ve durum hakkında olabildiğince bilgi edinmek, uzun vadede sevgi bağlarını aşkı kurtarabilir. Nihai soru şudur; Hangisi daha önemli, yeni ilişki mi, evlilik mi? Çoğu kişi evliliğini seçecek ve onun için savaşacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aldatmak sadece duygusal ilişkelerde olmuyor.İnsan iş ortağını aldatıyor,Abisi kardeşini aldatıyor,Komuşusu diğerini aldatıyor,İnsan insanı sürekli aldatıyor.Sanırım şişman ,pis,kibirli egolarımız var.Bastırdığımız duyguların açığa çıkması için onu tetikleyen birşeylere ihtiyaç duyuyoruz ve uygun zaman uygun mekan bulununca da bommm aldatıyoruz.Kimi para için yapıyor,Kimi yeni ve daha taze bir aşk için yapıyor.Ki sizinki o noktada bayatlamış demektir :D

Kimi kariyerinde ilerlemek için çevresini aldatıyor.Kimisi kendi çıkarı için can dostum dediğini tabiri caizse satıyor.Evet evet bizler şişman egolarımızı doyuramıyoruz.

Aslında insan zamanla herşeye alışıyor satmaya ,satılmaya,aldatmaya,aldatılmaya,Paraya tamah etmeye,güveni yıkmaya,Kısacası bizi insan yapan herşeyden uzaklaşmaya başladık,Hatta fersah fersah yol aldık.

 

Dünyaya bir bakın kimse mutlu değil.Heryerde bir kaos bir alışmışlık.Herşeyi normal artık .Hatta öyleki bazen insani bir davranışla karşı karşıya kalınca şaşıranımız bile çıkıyor.

 

Tatminsiz insanlar sürüsü olduk, her zaman bir eksiklik var gibi geliyor bizlere, yetinmek aradığını bulduğuna inanmak neden bu kadar zor bunuda anlamış değilim. Kimisi sevgi var aşk yok der , kimisi aşk var sevgi yok der,kimiside ikiside var para yok der :D

 

Bu para kısmıyla biz kadınlar daha fazla ilgiliyiz gibi bence.Sakın forumun bayan üyeleri saldırmasın bana ama öyle ben mantık evliliğini her zaman bir kadından duyuyorum walla, erkeklerde de vardır ama tek tük öyle iç güveyini severek benimseyip katlanacak erkek hemen hemen yoktur :D (Varmıdır acep ki :D )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kadınlar intikam almak için aldatıyor

 

Aldatmanın erkeklere mahsus olduğu düşünülür. Oysa kadınlar da eşlerini aldatabiliyor. Nedenleri ise çoğu kez yeterince ilgi görmemek...

 

Aldatmanın varsayımı bile tüylerimizi diken diken yapmaya yetiyor. Ama, bir eşimiz ya da sevgilimiz varken bile, çoğumuzun gözü fıldır fıldır, "ikinci eş"lere kayıyor. Bunun nedeni yıllardır tartışılan, ama yanıtı hala bulunamayan, "İnsan çokeşli mi, yoksa tekeşli mi?" sorusunda gizli. Sorunun yanıtı, kişilere ve yaşadıkları ilişkilere göre değişiyor. Eğer kişi, mükemmel bir ilişki yaşıyorsa, ömür boyu tekeşli kalacağına inanıyor. Ancak ilişkisinde sorunlar varsa, gözü başka birine kayabiliyor.

 

Çokeşlilik, tekeşlilik tartışmaları yapıladursun, biz bir gerçeğe dikkat çekmek istedik. O da, aldatmanın hem erkekler hem de kadınlar için geçerli olduğunu. Genelde erkeklere yakıştırılan aldatmayı, kadınlar da sık sık yapıyor. Ancak kadınların eşlerini aldatma nedenleri, erkeklerinkinden oldukça farklı.

 

İşte, kadınların aldatma nedenleri...

 

* Aslında beni hiç sevmemiş...

 

* Kalbimi bir başkasına kaptırdım, hiç de fena olmadı!

 

* Meğer beni aldatıyormuş!

 

* Son zamanlarda bana kötü davranıyordu.

 

* Sekiz yıllık ilişkimiz boyunca bir kez olsun beni kıskandığını söylemedi.

 

* En yakın kız arkadaşıma kur yaparken yakaladım.

 

* Bana, göğüslerimin küçük olduğunu söylüyordu.

 

* Bir gün olsun bana "Seni seviyorum" demedi, intikamımı böylece aldım.

 

* Her akşam, "Çok işim var, geç gelebilirim" teranelerini dinlemekten bıkmıştım.

 

* Hayatımda ilk kez saçımın rengini değiştirdim ve farketmedi bile...

 

* Benimle ilgilenmiyordu, şimdi belki ilgisini çekerim.

 

* Sevişmeden önce bana iltifatlar yağdırıyor, seviştikten sonra ise beni aşağılıyordu. Bunu çoktan haketmişti.

 

* Gereksiz kıskançlık triplerine dayanamıyordum. "Sağa bakma, sola bakma, o kimdi, yoksa eski sevgilin mi..." İşte, şimdi yeni bir sevgilim var...

 

* Karşılaştırma yapabilme imkanım olsun istedim. Oldu...

 

* Benim evimde, benim odamda, benim yatağımda bir başkasıyla yakaladım ve adam bana hala, "Hayatım inan, seni çok seviyorum" diyor.

 

* Uzun zamandır ondan şüpheleniyordum, gerçeği öğrenmeden zeytinyağı gibi üste çıkayım istedim.

 

* Kendime olan güvenimi yenilemek istedim, birden fazla erkek tarafından arzulanmak hiç de fena sayılmaz.

 

* İkide bir, "Çok şişmanladın" diyerek gerçekleri hatırlatıyordu. Oysa beni böyle de beğenenler var. Bunu ona kanıtladım!

 

* Tipik Türk erkeği triplerinden, onca yontmama rağmen kurtulamamıştı, belki şimdi kurtulur!

 

* Onu özledim ve o çok uzaklardaydı.

 

* Bana acı çektirmekten zevk alıyordu, o da acı çeksin istedim.

 

* İşini bana tercih ediyordu.

 

* Annesinin eteğinden kopamadı, ben de...

 

* Her şeyiyle o kadar mükemmeldi ki... Çok yakışıklı, çok başarılı ve çok zengin... Bu kadarına dayanamadım!

 

* Meğer sevişmelerimizden zevk almıyormuş. Ve bunu bana bugüne kadar bir kere olsun belli etmedi!

 

* Arabasına benden daha çok önem veriyordu. Böyle bir derse ihtiyacı vardı.

 

* Onunla mutsuzum, bencilin tekiydi!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aldatmak sadece duygusal ilişkelerde olmuyor.İnsan iş ortağını aldatıyor,Abisi kardeşini aldatıyor,Komuşusu diğerini aldatıyor,İnsan insanı sürekli aldatıyor.Sanırım şişman ,pis,kibirli egolarımız var.Bastırdığımız duyguların açığa çıkması için onu tetikleyen birşeylere ihtiyaç duyuyoruz ve uygun zaman uygun mekan bulununca da bommm aldatıyoruz.Kimi para için yapıyor,Kimi yeni ve daha taze bir aşk için yapıyor.Ki sizinki o noktada bayatlamış demektir :D

Kimi kariyerinde ilerlemek için çevresini aldatıyor.Kimisi kendi çıkarı için can dostum dediğini tabiri caizse satıyor.Evet evet bizler şişman egolarımızı doyuramıyoruz.

Aslında insan zamanla herşeye alışıyor satmaya ,satılmaya,aldatmaya,aldatılmaya,Paraya tamah etmeye,güveni yıkmaya,Kısacası bizi insan yapan herşeyden uzaklaşmaya başladık,Hatta fersah fersah yol aldık.

 

Dünyaya bir bakın kimse mutlu değil.Heryerde bir kaos bir alışmışlık.Herşeyi normal artık .Hatta öyleki bazen insani bir davranışla karşı karşıya kalınca şaşıranımız bile çıkıyor.

 

Tatminsiz insanlar sürüsü olduk, her zaman bir eksiklik var gibi geliyor bizlere, yetinmek aradığını bulduğuna inanmak neden bu kadar zor bunuda anlamış değilim. Kimisi sevgi var aşk yok der , kimisi aşk var sevgi yok der,kimiside ikiside var para yok der :D

 

Bu para kısmıyla biz kadınlar daha fazla ilgiliyiz gibi bence.Sakın forumun bayan üyeleri saldırmasın bana ama öyle ben mantık evliliğini her zaman bir kadından duyuyorum walla, erkeklerde de vardır ama tek tük öyle iç güveyini severek benimseyip katlanacak erkek hemen hemen yoktur :D (Varmıdır acep ki :D )

cok guzel bir tesbit yapmissin mutsuz kiz butun sorun orada zaten kilit guven duygusu
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.