Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yatlara "mavi bayrak"


Radya

Önerilen İletiler

Yatlara "mavi bayrak"

 

Temiz deniz ve plajlara verilen "mavi bayrak" şimdi de yatlarda. Bir yatın mavi bayrak alabilmesi için uyması gereken kurallar var.

 

Çevre Eğitim Vakfı Mavi Bayrak Programı Muğla İl Koordinatörü Gürcan Kaya, ''Mavi Bayraklı'' marinalarda demirli bulunan yatlara yönelik olarak ''mavi bayraklı yat'' uygulaması başlattıklarını ve Antalya'da 3, Muğla'da ise 1 yata ''mavi bayraklı yat'' ödülü ve belgesi verildiğini söyledi.

 

TÜRÇEV Mavi Bayrak Programı Muğla İl Koordinatörü Gürcan Kaya,Muğla'da 62 mavi bayraklı plaj ile 7 adet mavi bayraklı marina bulunduğunu belirterek, ''Türkiye genelinde toplam 286 mavi bayraklı plaj, 14 adet ise mavi bayraklı marina bulunuyor. Muğla'daki 62 adet mavi bayraklı plajın 33'ü Bodrum'da, 17'si Marmaris'te, 5'i Fethiye'de, 2'si Ortaca'da, 4'ü Datça'da yer alıyor. Akyaka'da ise bir tane mavi bayraklı plaj var'' dedi.

 

Mavi Bayraklı plajlarda bulunması gereken 27 kriter olduğunu ifade eden Kaya,''Mavi bayraklı plajlar için bu 27 kritere kesinlikle uyulması gerekiyor. Marinalar için ise 22 kriter bulunuyor'' diye konuştu.

 

Mavi Bayraklı Yat Uygulaması

Gürcan Kaya, mavi bayraklı marinalarda demirli bulunan yatlara, 2008 yılından itibaren ''mavi bayrak'' uygulaması başlattıklarını belirterek, yatların ''mavi bayrak'' alabilmesi için gerekli olan kriterlerin bir kısmını şöyle sıraladı:''Yatın denize elverişlilik belgesi'nin bulunması. Sintine ve pis su tanklarının düzenli olarak marina veya başka bir toplama merkezinde çektirilmesi ve bunun belgelenmesi veya yatta arıtma sistemi bulundurulması. Koylarda maksimum 3 knot olan hız limitine uyulması. Koylarda demirli durumdayken ses kirliliğine karşı duyarlı olunması. Denize ve kıyı alanlarına çöp atılmaması. Denize yağ, boya, kullanılmış pil ve temizlik malzemeleri gibi zehirli atıklar atılmaması. Cam, plastik, metal gibi atık malzemelerin geri dönüşümü için ayrıştırma olanaklarının sağlanması. Kirlilik veya çevreyle ilgili kuralların herhangi birinin ihlali ile karşılaşıldığında durumun hemen yetkililere bildirilmesi. Balık avcılığında avlanma sezonu, avlanma bölgeleri ile ilgili konulan yasaklara uyulması ve yasak olan yöntemlerle balık avlanmaması. Denizde yaşayan bitki ve hayvanların korunması ve kuşların ürediği bölgelere dikkat edilmesi. Tehlike altındaki ve korunan alanlara dikkat edilmesi. Deniz dibine zarar verecek şekilde demirleme yapılmaması. Tehlike altındaki ve korunan türlerden veya su altından çıkarılan arkeolojik kalıntılardan yapılmış eşyaların satın alınmaması ve kullanılmaması. Marinalarda yapılan çevre eğitim etkinliklerinden en az birine fiilen katılmak ve katkıda bulunmak.''

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.