Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ilımlı Çevrecilik", hangi Bilimin adı ? ![/


Önerilen İletiler

"Ilımlı Çevrecilik", hangi Bilimin adı ? !! :excl::excl:

 

 

 

Bugün, Çevrecilik kelimesini, siyasal, ideolojik dürtülerle ve Akçal fonlar yolu ile öne çıkarılmış bir sürü ifadede kullanmak, bu isimlerle öne çıkarılan ‘tüp bebek bilim'den istenildiği kadar üretmek mümkün hale gelmiştir. Özellikle A.B de zamana, şartlara göre sürekli yeni isimler üretiliyor ve 3.Dünya ülkelerine "emin eller" yolu ile ihraç ediliyor.

 

AB nin Ortadoğu'daki hesapları nasıl bir ‘tüp bebek bilim üretmeyi gerektiriyorsa, Ortadoğu'daki ‘BOP Eşbaşkanları' tarafından ona göre bir ‘bilim ' üretilmektedir. Bu sözde bilimin adı, "Çevre bilimi" dir !

 

Ilımlı çevrecilik' isimlendirmesi altında ortaya çıkan son gelişmeler, sadece şaşırtıcı değil, aynı zamanda ürperticidir: Bir başka deyişle,

 

Böyle bir iddiada bulunmak, Ernst Heackle (1866) Ekoloji kuramının devrinin bittiğini varsaymak, onun kabullerini saf dışı etmek anlamına gelmektedir. Bu önermenin, Ekoloji biliminin olmazsa olmazlarıyla bağdaşması mümkün değildir.Domatesin genleriyle oynandığı gibi bilimin genleriyle oynamak çevre bilimcilerinin haddine değildir.Örneğin, "Ilımlı çevrecilik"; halen doğadaki kirlenmenin Serbest piyasa çevreciliği bilimi ve emisyon ticareti ile çözüleceğini ummaktadır.Bu öngörülerinin, Ekolojist bilim gerçekleri ile alakası yoktur. Olsa olsa,tüm bunlar, piyasa çevrebilmcisi olan Andre Gorz'un hezeyanlarıdır.

 

 

 

Ekoloji bilim kuramının oluşum devrinden ve manifestosunun tespit edildiği dönemden, 100-150 yıl sonra, sahte Pozitivistler tarafından bilime transfer edilmiş olan bu savın, yani Ernest Heackle'nin kuramlarında ve toplumsal ekoloji kuramcısı Murray Bookchın sözlerinde yer aldığı iddia edilmektedir. Asıl sorun, asıl facia da zaten buradadır.

 

 

 

 

Özetlersek;

 

Bilim , Ekoloji' nin adında değişiklik yapılmasına izin vermez. Böyle bir yetki kuramcılarına bile verilmemiştir. Bilimde , ne bir eksik ne de bir isim sorunu yoktur..Bilimin (kendi zorunlu güzergahında) kendi getirdiği isme bir başka kelime eklendiği zaman, Ekoloji, Bilimin getirdiği öz kuramlarından sapar. Ekoloji' yi bir anlam takiyesi ile bilim olmaktan çıkartmak isteyen bu kavram sahtecileri ve bezirganları bilimsel gerçekleri sümen altı etmek istiyor. Bilim ve tarih böylesine bir takiye kaydetmemiştir.Şu “çevre avukatı” beyanına,!! şu ‘Kuram hezeyanı' na bakar mısınız!

 

 

 

 

Y.Nuri Öztürk' ün bahsettiği, "Ilımlı islam"! hangi dinin adı ise; ılımlı çevre-bilim-cilik de onun, sözde biliminin adıdır.

 

Sistem, ekolojik sorunları ortadan kaldıracağına “çevrecilik” !!adı altında, Ekolojik gerçekleri saklamaya çalışıyor. Çevre bilimi ise, minarenin kılıfı olarak ortaya atılıyor.

 

Herkesin, geçmiş "çevre"! gününü, ve gelecekteki , özde "Dünya Ekoloji Günü"nü kutlarım.

 

 

DEMİR SONER

 

Ekolojist

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.