Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Senfoni orkestrası 'köy' konserinde


Radya

Önerilen İletiler

Kaz Dağı eteklerinde köy konseri verecek olan senfoni orkestrası, traktör üzerinde gazlambaları eşliğinde etkinliklerini sunacak.

 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Mehmetalan Köyünde, traktör römorku üzerinde, gaz lambaları eşliğinde çok özel bir konsere imza atmaya hazırlanıyor.

 

İZDSO sanatçılarının, şef İbrahim Yazıcı önderliğinde, dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer'e eşlik edecekleri konseri, Mehmetalan Köyü sakinlerinin yanı sıra, civarda bulunan Çamcı, Tahtakuşlar, Hacıaslanlar, Kavlaklar, Arıtaşı, Doyran, Kızılçukur ve Yaslıçalı köyleri sakinleri de izleyecek.

 

İZDSO'nun sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 17 Haziran akşamı hayata geçireceği ''9 Köy, 1 Konser'' projesinde, İZDSO sanatçılarının yanı sıra, bir bağlama sanatçısı, bir tenor ile resim ve heykel sanatçısı Cahit Koççoban da görev alacak.

 

Koççoban, konser esnasında Kaz Dağı efsanesinin kahramanlarından Sarı Kız'ı tuale resmedecek, resim, konser sonrası bu özel gecenin anısı olarak Köy Muhtarlığına hediye edilecek.

 

Konserde, Mozart'tan Aşık Veysel'e, Vivaldi'den Yunus Emre'ye uzanan geniş bir repertuvar, 9 köyün sakinlerinin beğenisine sunulacak. İZDSO'nun konseri türkülerle, danslarla renklenecek.

 

İZDSO ekibi, konserin ardından geceyi Mehmetalan Köyünde geçirecek. Sanatçılar, ikişerli-üçerli gruplar halinde köy sakinlerinin evlerinde ağırlanacak, sohbet ve müzik keyfi gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek.

 

İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İZDSO olarak köyleri bir araya getirip, her köye en az bir kere ulaşmış olmayı hedeflediklerini belirterek, ''Türkiye'de bir tek İZDSO'nun yaptığı bu konserler, insanlarda yerleşmiş birçok ön yargıyı yıkıyor'' diye konuştu.

 

Konserde farklı bir repertuvar ile izleyicilerin karşısına çıkacaklarını ifade eden Gökkaya, insanların zannedildiği gibi sanata duyarsız kalmadıklarını, köylerinden arabalar, traktörler, at arabalarıyla konseri izlemeye geldiklerini, kendilerinin de sanatçı olarak halkla bu denli kaynaşmalarını sağlayan etkinliklerden büyük bir tatmin duygusuyla ayrıldıklarını söyledi.

 

Global bir dünyada, köyde yaşayanların birçok şeye bilgisayar aracılığıyla kolayca ulaştıklarını dile getiren Gökkaya, şöyle konuştu:

 

''Artık birçok şey, bilgisayarın ucunda. Köylerde pek çok şey var, ama kentte olup da köyde, ilçelerde olmayan tek şey sanat. Köylü üretir ve her zaman ürettiğinin en iyisini kente yollar, yolculuk hep köyden kente olur. Kentin de yılda hiç değilse bir kez köye bir şeyler sunması gerekiyor anlayışıyla yola çıktık. Her sanatçı yılda en az bir kez köylere ulaşmalı.''

 

Köy sakinlerinin geleneksel Türk misafirperverliğiyle kendilerini gece evlerinde ağırlayacağını, bunun da ayrıca heyecan verici olduğunu dile getiren Gökkaya, İZDSO'nun köylere yönelik çalışmalarının aralıksız süreceğini söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.