Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Merhabalar,

Ben yurt disinda dogup buyudum ve 26 yasinda bir universite mezunuyum. Iki sene calistigim sirket ekonomik kiriz nedeniyle gecen sene batti ve ben su an tip doktorluk okuluna basvuru icin hazirlilik durumundayim (amerikada doktorluga yuksek lisans gibi universiteden sonra 4 sene daha okuyarak ulasiliyor). Bu durumda hazir issizken askerligide halledeyim diye dusunmeye basladim. Dovizle yapma hakkim var (isveren olarak - son 4 senedir calismanin yaninda pek para yapmayan bir anonim sirketim var) ama ayni zamanda er yada yedek subay olarak calisabilirim. Ilk once dovizle olsun diye dusunuyordum ama 7000 dolar istiyorlar. amerikada calisip vergi ve kira vs. masraflarindan sonra elimde kalan parayi toplarsam 6 ay calismam lazim demek oluyor. ayrica bir ay askerlik oluyor yani 6 ay. Er olarak yaparsamda 5.5 ay gibi bir sey oluyor. Su an isim yok ve doktor olmak istedigim icinde baska bir iste calismakta kariyerimi ilerletecek bir seyde degil. Son olarak yedek subay olarak yapmakta var. Muhendis diplomam var, tip teknisyen sertifikam var, ve ingilizceyi turkcem kadar iyi konusuyorum. Yedek subay olunca iyi yere koyarlarmi diye sordugumda kimisi olabilir diyor kimisi patates soyarsin bir sene diyor.

Sizce benim durumumda olan birisi icin dovizli/er/yedek subay arasindaki en iyi secenek nedir?

-can

Gönderi tarihi:

can kardeşim..birileri sana şaka yapmış..patates soyma işlerini ahcı er ler yapar..ben yedek subay olarak yapmanı öneririm..

senin mesleki bilgilerinden tsk de yararlanmış olur..sende şerefinle vatanına hizmet etmiş olursun..sonra da çocuklarına anlatacağın çok güzel askerlik anıların olur....

Gönderi tarihi:

can240, benim kardeşimde kısa dönem yaptı askerliğini ve daha geçen hafta teskeresini aldı.''5 sene okudum bu kadar zorlanmadım'' diyor kendisi !! Benim sana tavsiyem 5.5 ay yap ve bir an evvel bitsin askerliğin ;) Ne sen para ver, ne onlar versin: ''Ne Şam'ın şekeri, Ne arabın yüzü'' diye bir laf vardır ya ;) Zaten kısa dönem er olarak yaptığın zaman da yemin töreninden sonra Çavuş rütbesi alıyorsun bildiğim kadarıyla, er olarak kalmıyorsun yani...

Gönderi tarihi:

askerliğin tek tip olarak 12 aya çıkması ne zaman yürürlüğe konulacak..??

hangi yıldan itibaren askere gideceklere uygulanacak bilen var mı ??

bu tek tip askerlik de anladığım kadarıyla üniversite mezunu veya ilkokul mezunu fark etmeden hepsi için aynı biçimde olacak değil mi ??bilenler cevap yazarlarsa sevinirim...

başlığa uygun olması açısından da şöyle sorayım :

"sizce bu durumlara bakılarak askerliğimi ne zaman, ne şekilde yapabilirim ??" :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.