Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kerem Görsev Roportaj


KadinlarArasi

Önerilen İletiler

Bestelerim doğanın etkisiyle ortaya çıkar...

 

Kerem GÖRSEV; 28 Haziran 1961'de İstanbul'da doğdu. Müzik eğitimine 1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı'nda başladı ve 1972 yılından sonra İstanbul Devlet Konservatuarı'nda devam etti. Caz tutukusu konservatuar yıllarında başlayan Kerem Görsev çeşitli klüplerde ve konserlerde bir çok Türk ve yabancı müzisyenle çalma imkanına kavuştu. Ed Howard, Rabin Kenyata, Doris Troy, Vinnie Night, Eric Revis, LaVerne Butler, Allan Harris, Clifford Jarvis, Harvey Thompson, Russell Gunn, Steve Kirby, Alvester Garnett ve Marcus Strickland bu sanatçılardan bazılarıdır. Sanatçı , Eskişehir Festivali'ndeki iki konserde Elvin Jones Jazz Machine grubunda çaldı.

 

1994- 2009 yılları arasında bir çok albüme imza attı. Yurtiçinde bir çok şehirde, yurtdışında da Bakü, Kopenhag, Muenster, Coesfeld, Stuttgart , İslamabad olmak üzere üzere bir çok festival, üniversite konserleri ve organizasyonlarda yer aldı.

Kerem Görsev Diskografi: Hands & Lips (1995), I Love May (1996), For Murat (1997), Relaxing (1998), Laid Back (1999) , November in St.Petersbourg (2000), Warm Autumn (2001), Existence (2002), Meeting Point (2004), Orange Juice (2005), Back Again (2007), Diversion (2009).

 

www.KadinlarArasi.com: Müzisyen olmak özellikle jaz tutkusu, bu kararı vermenizde mutlaka bir alt yapı etkisi var. Siz neden ve kimlerden etkilendiniz önce müzisyen olmak, daha sonra Jaz tarafında yer almak için? Sizin yorumunuzla jaz müziğinin tanımı, onu diğer müzik türlerinde n farklı kılan yanlar?

 

Kerem GÖRSEV: Ben 6 yaşında klasik müzik eğitimi alarak büyüdüm. Daha sonra 13-14 yaşlarında öncelikle Stevie Wonder,Antonio Carlos Jobim ve caz şarkılarını dinlemeye başladım ve bu albümler benim cazla tanışmama vesile oldu. Caz müziği bana daha iyi hayaller kurdurduğu için giderek daha fazla ilglilenmeye başladım. Caz müziğinin tek açılımı caz hayal kurma ve kurdurma mekanizmasıdır.

 

www.KadinlarArasi.com: Bestelerinizi oluştururken nelerden etkileniyorsunuz, nasıl bir dönemde oluyorsunuz? Sanatta eserler büyük bir oranda duygularla oluşuyor ve insan yapısının en farklı, en renkli ve aynı zamanda en değişken tarafı duygular. Sahip olduğunuz tüm roller(babalık, insan, eş….) farklı katkılar sağlıyordur mutlaka çalışmalarınıza. Siz bestelerinizi oluştururken tüm bunlar nasıl yansıyor?

 

Kerem GÖRSEV: Bestelerim tabiat olayları, insan ilişkileri ve esasında genelleme yaparsak herşeyin altında olan doğanın etkilerinden ortaya çıkar.

 

www.KadinlarArasi.com: Sizin için ön planda olan eserleriniz var mı? Neden?

 

Kerem GÖRSEV: Her albümümün ayrı bir dönemi, yaşanmışlığı ve ayrı bir hikayesi vardı. Hepsi benim için çok özel.

 

www.KadinlarArasi.com: Türkiye’ de jaza olan ilgi (siz yurtdışında da bulunduğunuz için diğer ülkelerle karşılaştırma imkanınız olabilir) nasıl? Çünkü jaz müziği biraz daha farklı bir bakış açısı olan kitlelerin müziği. Tüm insanlar müzikle az çok ilgili ama konu jaz olduğunda… Siz bu konuda son derece başarılı biri olarak ilginin yeterli olduğunu düşünebiliyor musunuz?

 

Kerem GÖRSEV: Ne ekerseniz onu biçersiniz. Türkiye’de ululararası caz festivalerinin ardarda olması, büyük holdinglerin şirketleri ve özellikle Garanti Bankası ve Akbank’In caza katkıları, radyolar, televizyonlar ve yazılı basında caza iyi yer verilmesi ve Türkiye’deki müzisyenler son yıllarda caz albümlerini çıkartması cazın yayılmasına ve sevilmesine katkı sağlıyor.

 

www.KadinlarArasi.com: Türkiye’ de özellikle konusunda isim olan ve değerli çalışmalar yapan insanlar konu deneyimlerini genç kuşaklarla paylaşıma geldiğinde biraz çekingen kalabiliyorlar. Siz bu konuda nasıl düşünüyorsunuz, deneyimlerinizi aktardığınız, yetiştirdiğiniz arkasında durduğunuz genç yetenekler var mı?

 

Kerem GÖRSEV: Benim son senelerde çaldığımı genç müzisyen arkadaşlarım bana düşrum. üncelerimde ayrı kapılar açıyorlar. Müziğimizi beraberce değişik yerlere götürmeye çalışıyoruz. Ayrıca genç müzisyen arkadaşlarımın albüm çalışmalarına elimden geldiğince destek oluyorum.

 

www.KadinlarArasi.com: Başarılarımızda yaşamımızda bulunan kadınların etkileri kaçınılmaz. Bu kimi zaman annemiz, kimi zaman eş, kimi zaman…olabiliyor. Sizin yaşamınızı etkileyen ve başarılarınızda etkisi olan kadınlar var mı?

 

Kerem GÖRSEV: 95 yılından beri beraber olduğum eşim Pınar müzikal yaşantımda ve kişisel gelişmemde çok büyük etkisi vardır.

 

www.KadinlarArasi.com: Başarılı bir iş kadını olan eşiniz ve siz. Evde herkesin başarılı olması nasıl bir şey? Bu başarılar birbirini nasıl besliyor ve tabii ki çocuğunuzu yetiştirirken bu etkin durum ona nasıl yansıyor?

 

Kerem GÖRSEV: Eşimin farklı bir alanda başarılı olması çok gurur verici. Birbirimizin başarılarında mutlu olan , destekleyen ve rekabet , kavga olmayan ortamın çocuğumuz gelişimi ve mutluluğu için de çok olumlu olduğunu düşünüyorum.

 

www.KadinlarArasi.com: Bir kızınız var, son albümünüzün görselinde imzası olan Anne olan sanatçılarla annelik duygularının sanatlarına ne kattığı üzerinde de konuşuyoruz. Baba olmak sizin sanatınızı nasıl etkiledi? Kimi zaman yeni sorumluluklar çalışmaları kısıtlayıp çıkmaza götürebiliyor özellikle sanat gibi hassas konularda. Kimi zaman da tam tersi verimlilik çıtası en üst seviyeyi görebiliyor. Siz de neler olup bitti?

 

Kerem GÖRSEV: Ben 2002 yılında kızıma Existence adlı bir albüm yapmıştım. Doğduğundan o ana kadar ki aramızdaki maceraların müziğe dönüşümüydü. Kızımın varlığı bana hemen hemen her albümümde bir parça olarak ortaya çıkıyor. Dünyadaki en önemli şeyin mutlulık ve sağlık olduğu baba olduktan sonra bana yerleşti.

 

www.KadinlarArasi.com: Hedefleriniz…

 

Kerem GÖRSEV: Mutlu , sağlıklı yaşantıma devam ederek yeni bestelerim ve albümlerimle hayallerime ve hayal kurdurtmaya devam etmek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

keremgorsevb.jpg

 

İki ay önce İstanbul Aksanatta konserindeydim. Diversion albümünü tamamen canlı çaldı. Müthiş üçlü ne yazık ki bir üyesini askere gönderdi. Bu arada müthiş yakışıklı ve karizmatik bir kişiliğe sahip olan Kerem Görsev'in sahne performansı çok iyi olup kendisi de çok sempatiktir. Hemen tüm eski albümleri var elimde ve çok severek dinliyorum.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.