Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

1980 darbesinde Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı hücrede kalan


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Şekil a'da görüldüğü gibimi?

sahi hangileriniz devrimci?

"İNSANLARA DEĞER VERMEK" ..Çok zor değil dostum... Denemeye değer.

Kimlerin devrimci olduğunu arkadaşımız büyük harflerle belirtmiş. Bu eğilim, önce insan sonrada devrimci olmak için genel geçer ilk kural.

Denemeye değer.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 51
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Ve Muhsin Yazıcıoğlu...

 

Ebu Cehil devrinin eylül uzantısında bir gece ânsızın isyanlı sükût işitilmişti: “Katlimize ferman verenler utansın!”

Medrese-i Yusufiye mezunu, kayıp kuşaktandı o da.

Ötelerden bir mektup gelmişti: “Ben seni bu çağda hiç düşünmedim zaten. Hep ötelere söyledim durmadan türkülerimi.”

Üşüyen bedeni işkencehanelerden geçti...

“Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymayı” ülkü edinenlerdendi. Çağın çilesini sırtına saran beşinci mevsim yolcularındandı. “Kavgamız vurguncu düzenedir” diyenlerdendi.

Sonra, çok sonra; birbirini halen daha öteleyenlere ve ötekileştirenlere rağmen, şöyle demişti:

 

 

nasılda düşüyor maskeler görüyormusun :)

sahte "üzgünüz" edebiyatları daha adam gömülmeden ölüler üzerinden siyaset yapılmaya başlanılmış bile,gerçi bu bizim çokta alışık olduğumuz bir durum..

Askere kurşun sıkanları kahraman ilan edenler hiç bir suçu sabit görülmemiş bir cesedi yargılamaya başlamış bile..

 

 

şahsi olarak sorulan sorulan sorulara elimde geldiğince cevap vermeye özen gözen gösteren bir insan olduğum için cevap vereyim.

 

1- ben hakaret etmem. Hakaret içeren bir yazım varsa, rapor edilir yazı silinir bende cezalandırılırım.

 

2- Bu forumda bu güne kadar hakaret ve küfür dışında banlanan kimseye rastlamadım. Hakaret edemeden tartışamayan, fikirlerini savunamayan insanlar bilgisiz insanlardır. Bu genel bir tanımlama. Zira bilgili insanların katıldığı televizyon forumları, açık oturumları, panellerinde hakaret göremezsiniz ama. Sabah programlarında bolca görürsünüz :)

 

3-Hiçkimsenin kişiliğini, etnik kökenini, inancını, mensubu olduğu siyasi parti üzerinden kişiliğini hedef alarak tartışmam. Eleştirdiğim, "sataştığım" herşey sadece yazdıkları ve forumda bizle paylaştığı düşünceleri, iddialarıyla ilgilidir. bu forumda sanırım en sert tartışmaları, suheyla, demirefe, brainslapper, dünyahepimizin, kaplan200 arkadaşlarla yapmışımdır, kendilerine karşı bugüne kadar hiçbir hakaret ifadesi kullanmadığım gibi, kişilikleri , etnik kökenleri vs ile ilgili de hiçbir yorum yapmamışımdır.

 

4- Avukatlık ta yapmam, savcılık ta, zira cepheleşme mantığına temelden karşıyımdır. Haklı olanı haklı gördüğüm yerde fikirlerimle desteklerim, haksız olduğunu düşünürsem fikirlerine fikirlerimle karşı çıkarım. Fikirleri benimle uyuşsun , uyuşmasın hiçbir forumdaşımızın "siz" leştirlmesini doğru bulmam.

 

5- "cüret müret" ? asla ve asla sabah kadın programları tadında tartışmam :)

 

not : ben buraya bir tane "-_- " karakteri bırakıyorum. okuyan "cool" gördüğü cümlelerin sonuna koysun :)

 

:) kendini savunlacak pozisyona düşürmeyeceksin dostum..

 

 

Kimlerin devrimci olduğunu arkadaşımız büyük harflerle belirtmiş. Bu eğilim, önce insan sonrada devrimci olmak için genel geçer ilk kural.

Denemeye değer.

 

sevgili bilimselci benim devrimci olmak gibi bir çabam ve sevdam yok..Ben bulunduğum çizgiden son derece memnun bir insanım her zaman her yerde göğsümü gere gere bir vatanperver,tavizsiz milliyetçi muhafazakar olduğumu belirtmişimdir.

Ben bu fikri sabiteye ulaşabilmek için çok şeyi beyin süzgecinden geçirmiş biriyim,sanıyorum burada bu forumda bunu en iyi bilenlerden biride sensin..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birbirlerine hakaret etmeden tartışmasını biliyorlar . Savundukları görüşleri gizleme ihtiyacı duymadan savunabiliyorlar. Tartışılan konuyu değilde, tartışan kimseleri tartışma konusu yapma eğiliminde de değiller. Bilgi seviyeleri hakaret etmeden tartışmaya yetmediği için forumdan banlanan kimseler de değiller ;)

 

:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn rua ;Bu kazadan sonra bir çok yerde karalama kampanyaları başlatılmıştır bu durumda'da ağzı olan konuşuyor,bilende konuşuyor bilmeyende.

Her zaman söylediğim gibi, insanlarımız kör ideolojinin saplantısından çıkamıyor bir türlü.

 

Elinde hiç bir belge olmadan bilgi sahibi olduğunu sanıyor.

Yok efendim Maraş cinayetini işlemiş,madımak otelini yaktırmış! neye dayanarak söylüyorsun? ...gazetelerde,mahkeme tutanaklarında adı geçmiş !.

 

Hrand dink cinayetini işleyenlerden birİde BBP üyesiymiş.

Bunu biliyor fakat o şahsın daha öncesinden partiden ihraç edildiğini bilmiyor !

 

Siyasi Olaylar sırasında sadece solcuların canı yandı , sadece solcular Öldü sadece solcu masum sevgi pıtırcıkLarı idam edildi ,sağcılara hiçbir şey olmadı !

 

olaylara tek taraflı bakmaya devam edin. Alevi katliamlarının sorumlusu olan ve ergenkondan yargılananların ifadelerini görmezden gelerek ve onları oynatan gizli servisleri göremeyip hala oyuna geliyorsunuz.

Nasıl bir düşünce(sizliktir) anlaşılır gibi değil.

 

Bu söylenenlerin delini gösterbilecekmisiniz?mışları mişleri yazarak insanları yanlış bilgi vermeyin ve vatanına milletine büyüyük bedeller ödemiş insanın arkasından konuşmayın...varsa belgeniz koyun ortaya..mışlarla mişlerle değil.

 

Devlet Muhsin yazıcıoğlunu kullanmış deniliyor,o nedenledir ki, MUHSİN YAZICIOĞLU 5 yılı hücrede olmak üzere 7.5 yıl tutuklu olarak yargılanmış ve yüzünde sigaralar söndürülerek çeşitli işkencelere maruz kalmış.

 

Hadi biz burada yalan söylüyoruz ya sizlerin(lider sayanlar için) dev-yol lideriniz Nasuh Mitap'da

bunu söylüyor odamı yalan söylüyor.

 

Önce bu kör idelojinin etkisinden kurtulalım.elimizi vicdanımıza koyalım ve her iki tarafında gerçeüini ve yanlışını görelim.Nasıl ouna geldiğimizi Rahmetli yazıcı oğlu ile Nasuh Mitap örneğinden görelim ve bu iki uç insanların söylediklerinden birşeyler anlayalım.

 

 

sn kaplan ne yazık ki o kadar basit değil. alperen ocaklarının adı dink cinayetine karıştı. ülkücü kesim bu cinayeti neredeyse alkışlama noktasına geldi, hatta alkışladı. yapmayın artık, bu ülkede yaşıyoruz hepimiz. bunun daha ne kanıtı olacak. zaten ne zaman bir aydın öldürülse bu tür saldırgan kesimler derhal memnuniyetlerini ortaya koyarlar.

 

80 döneminde bazı sağ görüşlü siyasetçiler içeri alınmış olabilir. ama 80 darbesinin amacı solcu temizlemekti. artık bunun da kanıtı istemeyin. neredeyse kesilmedik baş bırakmadılar. o gün bu gündür mit solcu avına düştü. muhtemelen benim gibi sıradan birinin bile bir doyası vardır heralde. istihbarat teşkilatının işi gücü suçlayacak solcu aramak değil miydi yani. 5 yıl hapis yatmaktan bahsediyorsunuz. benim tanıdıklarımın arasında kırmızı süveter giydiği için 5 yıl yatan insanlar var sayın kaplan, sizin 80 li yılların gerçeklerinden haberiniz yok mu?

 

alevi katliamını da solculara fatura etmiş olmanıza hakikaten inanamıyorum. bir de meseleye ergenekon karıştırmışsınız. bu dava kapsamında bir sürü eski ülkücü yargılanıyor. bunlar da solcu değil heralde, insaf... sabahın köründe bazı aydınları apar topr tutuklayıp içeri tıkanlar amacına ulaşıyor anlaşılan. solcular yine suçlu ve ergenekondan yargılanıyorlar. inanılır iddialar değil! karşıdan kanıt istiyorsunuz ama sizin iddialarınızın asıl kanıta ihtiyacı var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kör ölünce badem gözlü oluyor nedense .Hayatın garip bir cilvesi de kahramanmaraşta hayatını kaybetmiş olması bu şahsiyetin. Kahramanmaraş olayları sırasında ortaokul öğrencisiydim. O dönemlerden kalan ve gözümün önünden hiç gitmeyen bir gazete görüntüsü vardır. Hamile bir alevi kadın alevi ****** dünyaya getirmesin diye boydan boya bıçakla karnı deşilmiş ve bebek dışarı akıyordu. Tek suçları alevi olmak.. Bu konuda ceza alan tek bir ülkücü yoktur demek vicdan rahatlatıyor mu? Bu ülkede üstü örtülüp örtbas edilen olay o kadar çok ki.

Yine kör ideolojinin saplantılarından örnek veriyorsunuz Sn gelincik..

 

Siz o dünemde CİEĞİNDEN POMPA İLE ŞİŞİRLİP İŞKENCE İLE OLDÜRÜLEN DURSUN ÖNKUZU'YU duydunuzmu?Yada evlerinde kafasından çivilenen sağcıları duydunuzmu? Sağcı mahallesinde oturuyor bahanesi ile ailesinin yanında linç edilenleri duydunuzmu?belkide duymamışsınızdır çünkü bunları size öğretmezler.

 

Bakın dostum bunların hepsi oyun,sağcısıda solcusuda yapmıştır belki ama bunu yaşayanlarda artık oyuna geldiğini söylüyorlar...yıl 2009 artık bu tohumları serpiştirmenin bir anlamı yok her fırastta ise bu konuları göndeme getrimeye çelışanlar ise art niyetli beyinleri yıkanmış kendi doğrularından başka doğruları görmeyen zihniyettir.

 

eğer sen sağcılar böyle öldürmüş derseniz diğeride solcularda cğerinden pompa ile şşirerek öldürmüş der ve bu örnekler böyle devam eder.

 

O cehalet dönemi artık geride kaldı. kardeş kardeşi vuracağına çatışmasız, mantığın önde gittiği bir düzenin kurulması için birşeyler yapmın.

Çatışmalarla,şiddetle bir yere varılmaz....her iki tarafında kendilerine göre doğruları vardı ve bunu birileri kullandı.

Görüldüğü gibi her iki uç inasnı aynı hücreye bırakıyorlar...ve bu insanların bir birini öldürmesi beklenirken birbirlerine yardım ediyorlar..

 

Bu günde ne alevisiyle nede kürdüyle kimsenin sorunu yok.Sorunu olanlarda bu düzenden

rahatsız olanlardır.

 

Benim anlatmaya çalıştığım asıl olay ise sizin kendi gördüğünüz gerçten başaka gerçeğin olmamasıdır.

 

Bugün sağcı-ülkücü-dindar ne derseniz deyin bu gurubun içerisinde milyonlarca alevi-kürt vatandaşlarımız var.

 

Bu gün ülkücülerin temsilcisi olan ozan Osman OZTUNÇ alevi kökenlidir.Ama adam kendisini ülkücü diye tanımlıyor.

 

Yine bugün kendisini ülkücü diye tanımlayan drej ali kürt kökenlidir.

Yeşil adlı mahmut yıldırım kürt kökenlidir...

 

*******

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayınkaplan-200 burada anlatmaya çalıştığım sizin "hiç bir ülkücü bu olaydan dolayı yargılanıp ceza almamıştır "söyleminizle alakalı. Burada ceza almamış olmaları bu olayda bazı kesimlerin rol almadığı kullanılmadığı anlamına gelmiyor. Bu ülkede sorun olmaya müsait yerler , kimi zaman "din elden gidiyor "diyerek , kimi zaman "vatan elden gidiyor " diyerek sürekli kaşınır . Bunun içinde bu ülkenin evlatları kullanılır ve birbirine kırdırılır. Bu konuda verdiğim örnek çocuk yaşımda hafızama kazınan ve kaybolmayan bir örnektir. Ama bu ülkede ülkücü diye bilinen kesimin uyguladığı vahşeti örtmeye çalışmak en az diğer tarafın yaptıklarını görmezden gelmek kadar kötüdür. Lise çağlarında yaşadığım yer ülkücülerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği bir yerdi.. İstanbul da yaşayanlar bilirler Trabzon öğrenci yurdunun olduğu yer.. Hayatımda onlar kadar vahşisini görmedim. Her kesimden ve görüşten insan tanıdım. İnsanlar kendi evlerine bile gelemez olmuşlardı yaptıkları tehditler yüzünden. O yüzden tercih derseniz eğer ırka değil insana değer verenleri tercih edeceğim müsadenizle.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu gün ülkücülerin temsilcisi olan ozan Osman OZTUNÇ alevi kökenlidir.Ama adam kendisini ülkücü diye tanımlıyor.

 

Yine bugün kendisini ülkücü diye tanımlayan drej ali kürt kökenlidir.

Yeşil adlı mahmut yıldırım kürt kökenlidir...

Insanlari degerlendirirken o insanlarin dini, mezhebi veya irki neden o kadar ön plana cikartiyor anlamis degilim? Din ve irk o kadar önemlimi yani?

 

Ben insanlari degerlendirirken onlarin yaptiklarina ve insanliklarina bakiyorum ve böyle düsünmeyide digerine göre tercih ediyorum.

Bir sahsin Alevi, Kürt, Türk, sunni, ermeni, Arap olup olmamasi önemli degil ve o sahis hakkinda hic bir bilgiyide beraberinde getirmez. O sahis gercekten insanmi? Bu noktaya bakmak gerek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insanlari degerlendirirken o insanlarin dini, mezhebi veya irki neden o kadar ön plana cikartiyor anlamis degilim? Din ve irk o kadar önemlimi yani?

 

Ben insanlari degerlendirirken onlarin yaptiklarina ve insanliklarina bakiyorum ve böyle düsünmeyide digerine göre tercih ediyorum.

Bir sahsin Alevi, Kürt, Türk, sunni, ermeni, Arap olup olmamasi önemli degil ve o sahis hakkinda hic bir bilgiyide beraberinde getirmez. O sahis gercekten insanmi? Bu noktaya bakmak gerek.

Evet haklısınız fakat bunu ben ön plana çıkarmıyorum.Her fırsatta alevileri yaktılar yıktılar-kürtleri yaktılar yıktılar diyenlere sorun.ben her ikisinide seviyorum ve sorunumda yok.

Bende bunlara karşı örnek verdim her fırsatta kendi düşüncelerini o topluluğa mal etmesinler diye.

 

sorunuzu diğerlerine sorun lütfen.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet haklısınız fakat bunu ben ön plana çıkarmıyorum.Her fırsatta alevileri yaktılar yıktılar-kürtleri yaktılar yıktılar diyenlere sorun.ben her ikisinide seviyorum ve sorunumda yok.

Bende bunlara karşı örnek verdim her fırsatta kendi düşüncelerini o topluluğa mal etmesinler diye.

 

sorunuzu diğerlerine sorun lütfen.

Ama Alevi'lerin yakildigi ve katledildigi gercegini nasil red edebilirizki? Lütfen konulari karistirmayalim. Yanan aleviler, biz yaniyoruz demeleri herhangi bir topluluga mal etmekmi oluyor?

Aleviler Türkiye'de yakilmistir ve katlima ugramistir hemde Osmanli'dan günümüze kadar. Kürt'ler konusunda yeterince konusuldu ve su an gene ülke gündeminde. Onlara yapilan katliamlarida unutamayiz. Bir veya daha fazla Kürt vatandasinin ülkücü veya diger sagci partilerden olupta onlarin agziyla konusmalari diger iddaalarin yalan oldugu anlamina gelemez. Bir olayin olup olmadigini sahislara göre degil delil ve kaynaklara göre iddaa edebiliriz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ama Alevi'lerin yakildigi ve katledildigi gercegini nasil red edebilirizki? Lütfen konulari karistirmayalim. Yanan aleviler, biz yaniyoruz demeleri herhangi bir topluluga mal etmekmi oluyor?

Aleviler Türkiye'de yakilmistir ve katlima ugramistir hemde Osmanli'dan günümüze kadar. Kürt'ler konusunda yeterince konusuldu ve su an gene ülke gündeminde. Onlara yapilan katliamlarida unutamayiz. Bir veya daha fazla Kürt vatandasinin ülkücü veya diger sagci partilerden olupta onlarin agziyla konusmalari diger iddaalarin yalan oldugu anlamina gelemez. Bir olayin olup olmadigini sahislara göre degil delil ve kaynaklara göre iddaa edebiliriz.

Size unutmayın diyen yok Sn dunyahepimiz istediğiniz kadar yaşatın fakat bu olayları bilinçsiz olarak yanlış hedef göstermeyin.

 

Muhsin yazıcıoğlu ile ne alakası var ? varmı bir kanıtınız ordan burdan duyduğunuz yalan yanlış haberlerle kendinize düşman yaratıyorsunuz.

 

Eğer siz ısrarla bu yanlışlarla dava güderseniz bir diğeride size ciğerinden pompalanan gönüldaşını gösterir.

 

Siz bir insanın ciğerinden pompalanarak öldürülmesini doğru buluyormusun? sanırım cevabın hayır olacaktır biz yapmadık onlar yaptı diyeceksiniz.

 

Karşı tarafıda kendi gözüyle görürseniz anlarsınız.

 

Yakılan solcularıda,ciğerinden şişirilerek işkenceyle öldürülen sağcıları da kınadığınızı söyleyin ve bunları yapanları lanetleyinki samimiyetinizi görelim.

 

Eğer siz solculara yapılanları görüp diğerini görmezden gelirseniz samimiyetten uzak olursunuz...

 

Bu yapılanların oyun olduğu farkına varın varmasanız eğer bu oyunun parçası olursunuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yakılan solcularıda,ciğerinden şişirilerek işkenceyle öldürülen sağcıları da kınadığınızı söyleyin ve bunları yapanları lanetleyinki samimiyetinizi görelim.

 

Eğer siz solculara yapılanları görüp diğerini görmezden gelirseniz samimiyetten uzak olursunuz...

 

Bu yapılanların oyun olduğu farkına varın varmasanız eğer bu oyunun parçası olursunuz.

kimsenin hiçbir şeyi görmezden geldiği falan yok..

bu ülkede solcular da, sağcılar da, aleviler de, kürtler de, ermeniler de, gayrimüslimler de hedef olmuş, katledilmişlerdir..

ancak bunu orana vurmaya kalkarsak abd güdüml iktidarların desteklediği kontrgerilla hareketleriyle her gün solcuların katledildikleri bir gerçektir..

sorun şurda ki, insanlar bir ermeni öldürüldüğünde ona sahip çıkınca "ermenici,ermeni yandaşı,ermeni bölücüsü" oluyor,

bir kürt öldürüldüğünde ona sahip çıkınca "kürtçü,kürt yandaşı,kürt bölücüsü" oluyor,

bir gayrimüslim öldürüldüğünde ona sahip çıkınca da "dinsiz, imansız, din düşmanı" oluyor..

bütün bunların örneklerini yakın tarihlerde yaşadığımız olaylarda rahatça görebiliriz..

şimdi burada sağcılara değinmiyorsunuz diye sorulabilir ki haklı bir soru olur bu,

ancak ortada öldürülen bir sağçı-milliyetçi-muhafazakar yok..

muhsin yazıcıoğlu bir kazaya kurban gitmiştir ve yapacağımız şey ona Allah'tan rahmet dilemektir..

onun siyasi görüşünü yüceltmek veya eleştirmek onun ölümüyle alakalı değildir..

zira kendisinin Abdullah Çatlı ile olan karanlık ilişkileri ve Hrant Dink'in katledilmesinde Alperen Ocaklarının ve BBP'nin bağlantıları ortaya konulmuştur..bu onu zanlı yapmaz ancak sütten çıkmış ak kaşık olduğunu da söyleyemeyiz..ancak ülkemizde katletmenin,öldürmenin,farklı görüşleri yok etmenin vatan görevi olarak değerlendirilmesine bakarak her ne kadar suça karışmış olma ihtimali olsa da ve bu diyelim ki ispatlansa kendisinin yine de yüceltileceği ve insanlara kahraman olarak lanse edileceği bir gerçektir..bunun örneğini çok gördük ve görmeye de devam edeceğiz gibi gözüküyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cok dogru hakanaytac, sana katiliyorum! Kaldi ki solcularin o tarihlerde silahlanmaya baslamasinin sebebi bizahiti kontrgerillanin kendisidir. Demokratik haklari icin direnen sol görüslü ögrencilerin üstüne önce tas sopayla ardindan polis copuyla en sonunda da silahla gidilmistir... 17 Temmuz 1968'de 6. Filo'yu protesto ettikleri gerekcesiyle kaldiklari yurtlari basilan ITÜ ögrencilerinden Vedat Demircioglu "polis" tarafindan PENCEREDEN ATILMIS ve 24 Temmuzda tedavi gördügü hastanede yasamini yitirmistir... Ve Taylan Özgür... O da 1969'da sirtindan vurularak öldürûldü... Öldürülen ilk devrimciler olduklari icin bu ikisinin adini vermeyi yeterli gördüm

 

Bundan sonra devrimci ögrenciler kendilerini savunmak, Ceza Kanunumuzdaki adiyla mesru müdafaa yapmak icin silahlanmaya basladilar. Kaldi ki mesru müdafaa Ceza Hukuku sistemimizce taninan ve korunan bir haktir!

 

Bu elbette bir karsit görüslü ögrencinin cigerlerine hava basarak öldürülmesinin hakli oldugu anlamina gelmez. Ancak Corum ve K.maras katliamlarinda ve Ziverbey Köskü gibi kontrgerilla iskencehanelerinde kullanilan yöntemler akla geldiginde devede kulak kaliyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cok dogru hakanaytac, sana katiliyorum! Kaldi ki solcularin o tarihlerde silahlanmaya baslamasinin sebebi bizahiti kontrgerillanin kendisidir. Demokratik haklari icin direnen sol görüslü ögrencilerin üstüne önce tas sopayla ardindan polis copuyla en sonunda da silahla gidilmistir... 17 Temmuz 1968'de 6. Filo'yu protesto ettikleri gerekcesiyle kaldiklari yurtlari basilan ITÜ ögrencilerinden Vedat Demircioglu "polis" tarafindan PENCEREDEN ATILMIS ve 24 Temmuzda tedavi gördügü hastanede yasamini yitirmistir... Ve Taylan Özgür... O da 1969'da sirtindan vurularak öldürûldü... Öldürülen ilk devrimciler olduklari icin bu ikisinin adini vermeyi yeterli gördüm

 

Bundan sonra devrimci ögrenciler kendilerini savunmak, Ceza Kanunumuzdaki adiyla mesru müdafaa yapmak icin silahlanmaya basladilar. Kaldi ki mesru müdafaa Ceza Hukuku sistemimizce taninan ve korunan bir haktir!

 

Bu elbette bir karsit görüslü ögrencinin cigerlerine hava basarak öldürülmesinin hakli oldugu anlamina gelmez. Ancak Corum ve K.maras katliamlarinda ve Ziverbey Köskü gibi kontrgerilla iskencehanelerinde kullanilan yöntemler akla geldiginde devede kulak kaliyor

bunlar sizin beninize empoze edilenler..Siz bunları doğru kabul ediyorsunuz araştırma nedeni duymuyorsunuz ve size hedef gösterilenlerden intikam alma ğaeşindesiniz.

 

Adana 1 nolu askeri mahkemesinin 1984/208 K.sayılı kararında kendi zihniyetlerinizin yaptığı açıkça görülmektedir.

 

tabi siz inanmasınız çünkü size öğretilen bu gerçekler değil.

hep sizi öldürmüşler,siz çok masumsunuz vs.

Yahu kardeşim atık bunların bir oyun olduğunu kabul edin. ..Aynı namludan çıkmış mermiler hem sağcıyı hem solcuyu öldürdüğü tespit edilmiştir..

Bu davada sağcısıda kullanılmıştır solcusuda bu gerçeği kabullenmek çokmu zor yoksa işinizemi gelmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunlar sizin beninize empoze edilenler..Siz bunları doğru kabul ediyorsunuz araştırma nedeni duymuyorsunuz ve size hedef gösterilenlerden intikam alma ğaeşindesiniz.

 

Adana 1 nolu askeri mahkemesinin 1984/208 K.sayılı kararında kendi zihniyetlerinizin yaptığı açıkça görülmektedir.

 

tabi siz inanmasınız çünkü size öğretilen bu gerçekler değil.

hep sizi öldürmüşler,siz çok masumsunuz vs.

Yahu kardeşim atık bunların bir oyun olduğunu kabul edin. ..Aynı namludan çıkmış mermiler hem sağcıyı hem solcuyu öldürdüğü tespit edilmiştir..

Bu davada sağcısıda kullanılmıştır solcusuda bu gerçeği kabullenmek çokmu zor yoksa işinizemi gelmiyor.

 

Bence phantom_lord'un iletisi gayet objektif olmuş. Evet ilk bakışta devrimcilerin başlarına gelenlerden bahsetmiş ancak karşı fikirdeki insanlara yapılanları da tasvip etmeyen bir bakışı var.

Bence itirazınız bu yazıyı hangi niyetle okuduğunuzla ilgili.

Üstelik hakanaytac da sizin söylediklerinizden faklı birşey söylememiş. İlave olarak, sol görüşlülerin oranına atıfta bulunmuş.

Siz neye karşı çıkacağınızı bilmiyorsunuz sanırım. Sizinle aynı fikirleri paylaşanlara saydırıp duruyorsunuz.

İyi misiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunlar sizin beninize empoze edilenler..Siz bunları doğru kabul ediyorsunuz araştırma nedeni duymuyorsunuz ve size hedef gösterilenlerden intikam alma ğaeşindesiniz.

 

Adana 1 nolu askeri mahkemesinin 1984/208 K.sayılı kararında kendi zihniyetlerinizin yaptığı açıkça görülmektedir.

 

Ya dostum kusura bakma da, copy-paste yapmışsın, bizle paylaşmadan önce kopyaladığın yazıda yazılanların doğru mu yanlış mı olduğunu kontrol bile etmemişsin. bir de başkalarına "araştırma nedeni duymuyorsunuz" vs diyorsun :)

 

Bu mu araştırmacılık. Maraş katliamı ile ilgili "objektif" fikir olarak, katliamın baş sanığının yazdığı kitapta iddia edilenleri kopyalamış arkadaşımız buraya, adı "araştırma" olmuş.

 

Bak yukarıda. Maraş Katliamı'ndan sonra devletin hazırladığı ve yirmi küsür sene "devlet sırrı" olduğu gerekçesiyle gizli kalan. sonra basına açıklanan raporu vermişim, ansiklopedik kaynak olarak. Bizzat devletin değil basın, değil mahkemeler kendisi için hazırladığı raporu.

 

 

Sen yazsana bize "Adana 1 nolu askeri mahkemesinin 1984/208 K.sayılı kararı" nı. Sen okudun inceledin ya. Bizi de aydınlat.

 

Raporun yayımlanan bölümü şöyledir:

 

1. 18 Aralık 1978 günü, Ülkücü Gençlik Derneği Kahramanmaraş şubesi ikinci başkanı Mustafa Kanlıdere, Ökkeş Kenger ve üçüncü başkan Mustafa Tecirli’ye Halkı kışkırtmak, tahrik etmek ve isyanını sağlamak için solcuların attığı süsü verilmek kaydı ile, tahrip gücü az bir dinamit atılmasını” emretmiştir.

 

2. 15 gün öncesinden itibaren, gelecek program olarak Zeynel ile Veysel filmi gösterilecekken Adana Kahramanmaraş Ülkücü Gençlik Derneği şubesi’ne gelen iki şahsın getirdiği Güneş Ne Zaman Doğacak filmi 16 Aralık’ta aniden gösterime sokulmuştur..

 

3. Olaylardan önce, Ankara ili Bahçelievler, Karşıyaka ve Keçiören semtlerinde oturdukları bilinen Hüseyin Yıldız, Ünal Ağaoğlu, Haluk Kırcı, Mustafa Özmen, Mustafa Dülger, Remzi Çayır, Mustafa Demir, Bünyamin Adanalı, Ahmet Ercüment Gedikli, Mustafa Korkmaz, İsmail Ufuk ve Mehmet Gürses isimli şahısların Kahramanmaraş iline gittikleri öğrenilmiştir.

 

4. 22 Aralık 1978 günü Kahramanmaraş’ta olaylar patlak verdiğinde iki ayrı telefon görüşmesi yapılır. Yapılan araştırmalarda, Adana ilinden bir şahıs, Malatya Özel Doğu Kliniği Doktoru Muhittin Turgut’u telefonla arayarak Kahramanmaraş’tan oraya yaralılar gelecek, dikkatli olun der. Muhittin Turgut ise Orasını bana bırakın. Malatya olaylarında bir açık verdimmiki bunda vereyim. Malatya olaylarında ne şekilde çalıştığımı siz de bilirsiniz karşılığını verir.

 

 

wikipedia

 

Sonra bize, bu "masum suçsuz" adamların. Davanın yeniden görülmesinden neden bu kadar rahatsız olup korktuklarını da bir açıkla hele.

 

12 Eylül mahkemelerinin hangi kararında hukuk var ki ? Bir askeri cunta ne yapacak. Cunta yapabilmek için kullandığı militanlarına mı ceza verecek ? Devletin kendi hazırladığı rapor bile mahkemeye verilmemiş. Sanki adil bir mahkemede görüldü de dava.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Size unutmayın diyen yok Sn dunyahepimiz istediğiniz kadar yaşatın fakat bu olayları bilinçsiz olarak yanlış hedef göstermeyin.

 

Muhsin yazıcıoğlu ile ne alakası var ? varmı bir kanıtınız ordan burdan duyduğunuz yalan yanlış haberlerle kendinize düşman yaratıyorsunuz.

 

Eğer siz ısrarla bu yanlışlarla dava güderseniz bir diğeride size ciğerinden pompalanan gönüldaşını gösterir.

 

Siz bir insanın ciğerinden pompalanarak öldürülmesini doğru buluyormusun? sanırım cevabın hayır olacaktır biz yapmadık onlar yaptı diyeceksiniz.

 

Karşı tarafıda kendi gözüyle görürseniz anlarsınız.

 

Yakılan solcularıda,ciğerinden şişirilerek işkenceyle öldürülen sağcıları da kınadığınızı söyleyin ve bunları yapanları lanetleyinki samimiyetinizi görelim.

 

Eğer siz solculara yapılanları görüp diğerini görmezden gelirseniz samimiyetten uzak olursunuz...

 

Bu yapılanların oyun olduğu farkına varın varmasanız eğer bu oyunun parçası olursunuz.

Sn kaplan, tabiiki sizin söylediginiz gibi hic bir öldürme olaylarini hos göremeyiz, sag veya sol olsun fark etmez. Ama bazi olusumlari göz ardi edemeyiz. Belki siz kabul etmeyeceksiniz ama, 80 öncesi kendilerini ülkücü niteleyen kesmin derin devletin kontrolü altinda bir cok olaylara karsitigi. Birakin solculara karsi yapilan eylemleri. Onlar grev yapan iscilerin bile üzerlerine yollyniyordu. Bir cok is grevleri saldiriya ugradi ve isciler topyekün komunist ilan edilyiorlardi. Diger taraftan solcular ile görüs farklari olmasi gayet normal, ama onlari potantiyel vatan haini gözüyle görüp ve tamda derin devletin istedigi yönde calisip elestirileri fikirde kalmayip saldirilarla bitiyordu. O dönem maras ve Corum olaylari bunun bir örnegidir. Bu olaylar ne kadarda provakasyon olsa ve derin devletin parmagi olsa ülkücüler de malaesef bu provekasyona rahatca gelip derin devletin vermis oldugu görevi cok net sekilde üstleniyorlardi. Sol kesminde bunlara karsi tedbir almalari kacinilmazlasmisti.

Dolayisiyla o dönemin olaylarina parmagini basmis bir kisi olarak taninan Yazicioglunu tanimak iicn illada mahkeme kararlarina gerek yok. Binlerce insan öldürüldü karsilikli nolarak ve büyük cogunlugunun sorumlulari bulunamadi. Simdi kalkip sunu diyebilirmisiz, sorumlular bulunamadigina göre bizler kimseyi suclayamayiz. katiller acik sekilde bilindigi halde bunlar devlet tarafindan korunanlardi. 80 sonrasi mafyalasan ülkücü kesmin o dönemlerde gene devlet adina yaptiklari asikar. Malesef onlar kendilerini devamli belirli dönemlerde derin devletin masasi olarak kullandirdilar. Bu konuda bizim yapacagimiz bir sey yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunlar sizin beninize empoze edilenler..Siz bunları doğru kabul ediyorsunuz araştırma nedeni duymuyorsunuz ve size hedef gösterilenlerden intikam alma ğaeşindesiniz.

 

Adana 1 nolu askeri mahkemesinin 1984/208 K.sayılı kararında kendi zihniyetlerinizin yaptığı açıkça görülmektedir.

 

tabi siz inanmasınız çünkü size öğretilen bu gerçekler değil.

hep sizi öldürmüşler,siz çok masumsunuz vs.

Yahu kardeşim atık bunların bir oyun olduğunu kabul edin. ..Aynı namludan çıkmış mermiler hem sağcıyı hem solcuyu öldürdüğü tespit edilmiştir..

Bu davada sağcısıda kullanılmıştır solcusuda bu gerçeği kabullenmek çokmu zor yoksa işinizemi gelmiyor.

 

 

ya inanamıyorum ya böyle bir şey olamaz...

 

bu nasıl güdümlü bir bakış açısıdır anlayamıyorum...

 

vedat özdemiroğlu'nun taylan özgür'ün nasıl öldürüldüğünden bahsediyorum sol görüşlü gençlerin buna karşılık olarak önceleri tamamen kendilerini korumak için silahlanmaya başladığından bahsediyorum bana beynin yıkanmış diyorsun

 

üstelik ceza hukukundan örnek veriyorum tamamen bilimsel bir örnek veriyorum.. meşru müdafaa diyorum.. çünkü ben bir hukukçuyum ve olayı bir hukukçu gözüyle değerlendiririm

 

solcuların silahlanmaya başlamasının gerekçesini meşru müdafaa olarak göstermenin neresi beyin yıkanmışlığı söyler misin bana?

 

hayret bir oly arkadaş bu kadarına da pes doğrusu

 

bu ülkede kullanılan bir grup varsa o da sağcı gençlik olmuştur...

 

sol görüşlü gençler üzerlerine taş sopa silahla gelinmeden önce üniversitelerde reform için sadece işgaller düzenlemiş türkiye büyük millet meclisine önergeler sunmuştur...

 

ama süleyman demirel gibilerine 1961 anayasası bol gelmiş olacak ki bu haklar ellerinden alındı...

 

zaten üstlerine saldırılan solcular daha ne yapabilirdi ki?

 

6. filo'yu kıble alıp namaz kıldıktan sonra taksim meydanında solcuların üstüne saldırıp taş sopa ve bıçak kullandığınız da mı yalan? burada da mı kullanılan solcu gençlik oldu?

 

bırak bu işler artık gözlerini aç ve gerçekleri gör...

 

evet ciğerlerine pompayla hava basıp bir insanı öldürmek en hafif ifadesiyle zalimliktir bu doğru...

 

ancak ziverbey köşkünde yapılanlar çok mu iyiydi bunu soruyorum... üstelik devlet eliyle yapıldı bütün bunlar... solcuların arkasında ne güç verdı ki kullanılmış olsunlar?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence phantom_lord'un iletisi gayet objektif olmuş. Evet ilk bakışta devrimcilerin başlarına gelenlerden bahsetmiş ancak karşı fikirdeki insanlara yapılanları da tasvip etmeyen bir bakışı var.

Bence itirazınız bu yazıyı hangi niyetle okuduğunuzla ilgili.

Üstelik hakanaytac da sizin söylediklerinizden faklı birşey söylememiş. İlave olarak, sol görüşlülerin oranına atıfta bulunmuş.

Siz neye karşı çıkacağınızı bilmiyorsunuz sanırım. Sizinle aynı fikirleri paylaşanlara saydırıp duruyorsunuz.

İyi misiniz?

Sn Hakan aytaçın yazısını birdaha oku bakalım aynı fikirdemiz,birdaha bak bakalım aynı şeylerimi söylüyormuşuz.

Bukadarında pes artık.Hakan aytaçta benimle aynı şeyleri söylemiş!birdaha oku ondansonra yorum yap.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya dostum kusura bakma da, copy-paste yapmışsın, bizle paylaşmadan önce kopyaladığın yazıda yazılanların doğru mu yanlış mı olduğunu kontrol bile etmemişsin. bir de başkalarına "araştırma nedeni duymuyorsunuz" vs diyorsun :)

 

Bu mu araştırmacılık. Maraş katliamı ile ilgili "objektif" fikir olarak, katliamın baş sanığının yazdığı kitapta iddia edilenleri kopyalamış arkadaşımız buraya, adı "araştırma" olmuş.

 

Bak yukarıda. Maraş Katliamı'ndan sonra devletin hazırladığı ve yirmi küsür sene "devlet sırrı" olduğu gerekçesiyle gizli kalan. sonra basına açıklanan raporu vermişim, ansiklopedik kaynak olarak. Bizzat devletin değil basın, değil mahkemeler kendisi için hazırladığı raporu.

.

.

 

Senin wikipedia dan yaptığın copy-paste kaynak oluyor öylemi. :D

 

Sizin kaynak olarak gösterdiğiniz wikipedia ise Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet kullanıcıları tarafından ortaklaşa hazırlanması nedeniyle değişik bir ansiklopedi olan Vikipedi'nin en büyük özelliğinin, internete bağlı bilgisayarı olan herhangi bir kişiye tüm sayfalara ekleme, çıkarma ve düzeltme yapabilmesi olanağı sunması olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Birçok dilde yayın yapan sitenin en çok ilgi gören İngilizce versiyonunda, soykırım yalanlarıyla ile ilgili bilgi taraması yaptığınızda Vikipedi ilkesine tamamen aykırı bir durumla karşılaşıyorsunuz. Sitede Ermeni meselesinin bütün maddeleri diaspora tezlerini ihtiva ederken, Türk tezlerine hiçbir şekilde yer verilmemiştir. Kaynakça bölümü bile tamamen sözde soykırım savunan uydurma bilgilerden oluşmuş eserlerden ibarettir."

 

Yani bununu kaynak olarak göseremesiniz.

 

 

O dönemde hükümet solcuların elinde nasıl oluyorda devlet ülkücüleri kullanıyor?

 

Yukarıda yazdıklarınmı gerçek kaynak..

 

 

1)1 Nolu As. Mah. 27.09.1984 Tarih ve 1984/208 Gerekçeli Karar:

Olayların çıkmasına sebep olan iki sol görüşlü öğretmenin fraksiyon çatışması sebebi ile DEVRİM SAVAŞÇILARI (DHKP/C DEV-ŞAVAŞ) örgütü tarafından öldürüldüğünü... Örgüt militanlarının Adana 1 Nolu Askeri Mahkemesi tarafından idam cezasına mahkum edilmiştir.

 

 

2)Adana 1 Nolu As. Mah. 21.06.1984 Tarih ve 1984/150 Sayılı Karar:

 

Türkiye Devrimci Komünist Partisi / Halkın Kurtuluşu (TDKP/HK) Kahramanmaraş olaylarında, cenaze töreni ve diğer çatışmalara katıldığı ve etkin rol üstlendiği belirtilmiştir.

 

 

(1) Nolu As. Mahkemesinin 08.08.1980/520 Sayılı Karar:

 

 

İdam talebi ile yargılanan Ökkeş Şendiller'in beraat ettiği.

 

 

Sizi inandırmak için mahkeme,mahkeme dolaşıp dosya talebinde bulunacağımı düşünmüyorsunuz sanırım.

Artık size zahmet olcak ama Adana adliyesine baş vurun ve dosyayı isteyin....wikipedia bu konuları yazmaz bilirsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya inanamıyorum ya böyle bir şey olamaz...

 

bu nasıl güdümlü bir bakış açısıdır anlayamıyorum...

 

vedat özdemiroğlu'nun taylan özgür'ün nasıl öldürüldüğünden bahsediyorum sol görüşlü gençlerin buna karşılık olarak önceleri tamamen kendilerini korumak için silahlanmaya başladığından bahsediyorum bana beynin yıkanmış diyorsun

.

.

 

Bak dostum birazda anlamaya çalışsan ! bende diyorumki her iki tarafında kendine göre haklı tarafları vardır.

 

Biri düzeni yıkacağız kominizmi getireceğiz der bir diğeri ise buna karşı olur.

Sağcısına sorsanız onlarda kendilerini savunmak amacı yaptıklarını söyleyecektir.

 

Ben bu oyunun farkında olalım diyorum.. çok zor anlaşılmaz birşeymi söylüyorum. hukukçu olduğunuzu söylüyorsunuz öldürülen sağcılardan ve solculardan çıkan mermi aynı silaha ait olduğu tesbit ediliyor.Nasıl görmezden geliyorsunuz anlamıyorum.

 

Madem hukuçsunuz olaya objektif bakın o dönemde sol hükümetti, bu saklanan belgelerde bu sebebtendi.

 

solcuların ise düzeni yıkıp kominizmi getireceğiz son nefesinde bile yaşasın Marksizm-Leninizm yaşasın Türk ve Kürt halklarının BAĞIMSIZLIĞI dediğidemi yanlış.

THKPC bugünkü dhkpc-ve pkk uzantısı terör ögütüde yalanmıydı.

Silahlanırken RUS silahlarını kimden ve nasıl ve ne için aldılar.

 

Bakın hukçu dustum ben sağcılar suçsuz demiyorum anlayın lütfen...sağcısıda solcusuda kullanıldı.

 

Allah bu devlete ve millete yardım etsin.siz hukukçu olduğunuzu söylüyorsunuz biraz daha objektif olsanız diyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başkalarının alıntılarını eleştiriken kişi kendi yaptığı alıntı içerisinde şöyle bir detayı "Maraş olayları patlak verdiğinde CHP iktidar, Bülent Ecevit ise başbakan’dı. Olaydan sonra CHP’nin İçişleri bakanı İrfan Özaydınlı yaptığı açıklamada olayların sebebinin sol örgütler olduğunu söylemiş, partisinden büyük tepki almıştır. Sonrasında da İçişleri bakanlığından istifa etmek zorunda bırakılmış, yerine Hasan Fehmi Güneş getirilmiştir."

sevhenmi bilerekmi alıntısına eklememiştir diye düşünmeden edemiyor insan :unsure:

 

Maraş olayları ile ilgili Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş`ten oldukça şok edici iddialar ortaya atılmıştır ama her zaman olduğu gibi işine geleni duyan işine gelmeyeni duymayan kesim tarafında bu iddialar dikkate bile alınmamıştır.

 

Gümüş, o günkü olayları yapanların da şimdi Ergenekon Davası`nda yargılananlar gibi, derin devletin adını, gücünü kullanarak hareket edip ülkeyi kana boğduğunu söyledi.

Ergenekon, buzdağının sadece görünen yüzü. Ergenekon iddianamesindeki çerçeve çok kısıtlı. Bu araştırmalar, 30 yıl öncesine Maraş`a kadar gitmeli. Ergenekon çok önemlidir, ama yeterli değil. Maraş`tan 15 yıl sonra Sivas Madımak`ın önünde ortaya çıkan o karanlık el, eğer yakalayabilirseniz, ta Maraş`a kadar gider.

 

Cevap bekleyen sorular

 

Maraş Katliamı`ndan bir hafta önce CiA ajanı Paul Henze`nin Maraş`ta görüşmeler yaptığı, katliamın bu görüşmelerde planlandığı ve daha sonra uygulandığı iddia edilmektedir. Doğru ise Henze kimlerle görüşmüştür?

 

ABD`li yetkiler `Türkiye`yi komünizmden koruduk, Türkiye bize üç askeri darbe borçludur` açıklamaları yaptı. Buna göre Maraş katliamı ile bu koruma planı arasında bir ilişki var mıdır?

 

Türkiye`de darbe öncesi yapılan pek çok katliam gibi Maraş`ın da darbeye zemin hazırlamak için yapıldığı iddia ediliyor. Bu anlamda darbeci generallerin bu katliamda sorumluğu var mıdır?

 

Maraş Katliamı`nın ardından İçişleri Bakanlığı`nın gönderdiği özel araştırma ekibinin hazırladığı rapor niçin kamuoyuna açıklanmadı?

 

Ecevit arşivinde çıktığı iddia edilen ve Maraş`taki olaylarda yer alan 4 MİT ajanı kimdir?

 

Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu`nu öldüren bombanın bir benzeri Maraş`ta ülkücülerde yakalanmış mıdır? Yakalandı ise kimlerde yakalanmıştır?

 

Maraş katliamının gerçek bilançosu nedir? Kaç insan ölmüştür?

 

Maraş`a çeşitli illerden gelen ve otellerde seyyar milli piyangocular kimliğiyle kalanlar kimlerdir

 

Nedense bugüne kadar hiç bir devlet yetkilisinin cevap veremediği/vermediği bu sorulara bizim herşeyi bilen ahalimiz cevabını vermiştir :) falanca yaptııı...

Birde hep aklıma takılan soru Maraş'ı Sivas'ı hep sıcak tutmaya çalışan bu kesim acaba neden bir kez olsun Başbağlardan yada ölen 5 binin üzerindeki ülkücülerden bahsetmez?Sonrada kalkar kaşısındakini ötekileştirmekle itham eder :)

Düşündürücü değilmi?

Birde Demirel'in meşhur bir söz vardır "bana sagcilar adam olduruyor dedirtemezsiniz"

Demirel bu sözü neye istinaden söylemiştir?Kendisi aşırı bir sağcı olduğu içinmi? -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başkalarının alıntılarını eleştiriken kişi kendi yaptığı alıntı içerisinde şöyle bir detayı "Maraş olayları patlak verdiğinde CHP iktidar, Bülent Ecevit ise başbakan’dı. Olaydan sonra CHP’nin İçişleri bakanı İrfan Özaydınlı yaptığı açıklamada olayların sebebinin sol örgütler olduğunu söylemiş, partisinden büyük tepki almıştır. Sonrasında da İçişleri bakanlığından istifa etmek zorunda bırakılmış, yerine Hasan Fehmi Güneş getirilmiştir."

sevhenmi bilerekmi alıntısına eklememiştir diye düşünmeden edemiyor insan :unsure:

 

.

.

 

Yine anlamazdan geleceklerdir yine işine gelene cevap vereceklerdir Sn suheda.

 

İnanıyorumki bu gerçekleri kendileride biliyor...hani dedimya kör ideoloji..işt o bütün gerçekleri görmesden gelir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bak dostum birazda anlamaya çalışsan ! bende diyorumki her iki tarafında kendine göre haklı tarafları vardır.

.

.

.

Allah bu devlete ve millete yardım etsin.siz hukukçu olduğunuzu söylüyorsunuz biraz daha objektif olsanız diyorum.

 

 

olayları çarptırma yeteneğine hayranım... son nefesinde yaşasın marksizmin yüce ideolojisi demek komünizmi getirmek mi oluyormuş? ilk defa duyuyorum..

 

o devrimciler marksizmin-leninizmin yüce ideolojisi diyenler senden benden daha kemalist senden benden daha ulusalcı daha vatanperverlerdi...

 

sizin ideolojinizin temsilcileri 6. filoyu kıble alıp namaz kılarken (mecazen değil gerçekten söylüyorum, fotorafları bile var) o düzeni yıkmaya çalışmakla pkk'nın kökü olmakla suçladığınız devrimciler kahrolsun abd emperyalizmi diye bağırıyorardı... ve bazılarıda onlara saldırıyordu allahsız komüistler diye...

 

deniz'ler yaşasın türk ve kürt halklarının kardeşliği dediği için mi bugünkü pkk thkp-c'nin bir uzantısı?

 

helal sana...

 

sağcılar da kendini savunuyordu öyle mi?

 

bravo sana...

 

bunları anlamaya çalışmam gerekiyorsa ölürüm de anlamam daha iyi...

 

sen bir şeyi anla dostum...

 

faşistlerin gladio (türkiyedeki adıyla kontrgerilla) gölgesindeki canice saldırıları olmasaydı solcular asla silahlanmazdı...

 

herşeyden önce hümanizme inanır çünkü solcular...

 

insanı ön plana alır... amaç insandır...

 

elbette aralarında yanlış kişiler vardır.. elbette cinayet işleyenler vardır

 

ancak genelden konuşmak gerekirse bu suçlamaların mesnetsiz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunlar sizin beninize empoze edilenler..Siz bunları doğru kabul ediyorsunuz araştırma nedeni duymuyorsunuz ve size hedef gösterilenlerden intikam alma ğaeşindesiniz.

kimin beynine neyin empoze edildiği gayet açık ve ortada..

abd emperyalizmine karşı mücadele eden solcuların "allahsız komunistler, ülkeyi sovyetlere satacaklar,dini yok edecekler" gibi saçma sapan suçlamalarla yok edilmek istendiğini gayet iyi biliyoruz..üstelik devlet eliyle, üstelik abd güdümlü kontrgerilla faaliyetleri kapsamında kullanılan sağcılar tarafından..

bugün hala daha komunizmi en büyük tehlike ve korku unsuru olarak gören beyinlere mi birşeyler empoze edilmiş yoksa hala daha bağımsızlık uğruna savaşan ve ideolojilerini her türlü baskıya ve her türlü emperyalizme(rus-abd) karşı savunan ve kendilerini ******** Denizlerin yeni yoldaşlarının mı ??

iki taraftan da öldürülen olmuştur diyoruz, her iki tarafa da haksızlıklar, işkenceler, idamlar uygulanmıştır diyoruz..ancak dönemin açıkça ortaya koyduğu biçimde sağcılara uygulananın solcular yanında devede kulak kaldığı da bir gerçektir..

bunu görmezden gelmek bence beyinlere empoze edilen "solcular,sosyalistler vatan hainidir" düşüncesinden kaynaklanmaktadır..!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kimin beynine neyin empoze edildiği gayet açık ve ortada..

abd emperyalizmine karşı mücadele eden solcuların "allahsız komunistler, ülkeyi sovyetlere satacaklar,dini yok edecekler" gibi saçma sapan suçlamalarla yok edilmek istendiğini gayet iyi biliyoruz..üstelik devlet eliyle, üstelik abd güdümlü kontrgerilla faaliyetleri kapsamında kullanılan sağcılar tarafından..

bugün hala daha komunizmi en büyük tehlike ve korku unsuru olarak gören beyinlere mi birşeyler empoze edilmiş yoksa hala daha bağımsızlık uğruna savaşan ve ideolojilerini her türlü baskıya ve her türlü emperyalizme(rus-abd) karşı savunan ve kendilerini ******** Denizlerin yeni yoldaşlarının mı ??

iki taraftan da öldürülen olmuştur diyoruz, her iki tarafa da haksızlıklar, işkenceler, idamlar uygulanmıştır diyoruz..ancak dönemin açıkça ortaya koyduğu biçimde sağcılara uygulananın solcular yanında devede kulak kaldığı da bir gerçektir..

bunu görmezden gelmek bence beyinlere empoze edilen "solcular,sosyalistler vatan hainidir" düşüncesinden kaynaklanmaktadır..!!!

Malesef anlamak istemeyen icin istediginizbkadar kanit gösterin ve aciklamalar yapin, onlar gene istediklerini söyleyecekler. Malesef gercek bu, keske yanilsam diyorum ama is öyle degil.

Ülkücü gecinen, bana göre bir cok olayin zanlisi bu derin devlet, devrimcilere karsi kendilerini korumak icin degil güya sözde vatan kurtarmak icin, polise ve güvenlik güclerine yardimci olmak icin saldirilarini düzenlediler. aslinda onlar derin devletin onlara vermis oldugu görevi yerine getirdiler, ama bazi arkadaslarimiz icin bu gercekler bayagi agir oldugu icin dogal olarak inanmak istemiyorlar .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.