Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Cyrano, Lütfen yazdıklarıma bir daha dönelim;Sivas katliamını onaylamıyorum,ama Aziz Nesin şunu yaptı diyerek saldırganlığı haklı kılma çabası, Tranbzon'da ki linç girişimini "toplumsal tepki" ile açıklama çabası veya "bunun gibi" örnekler ile sıralanacak basitlikleri meşrulaştırma çabası değil yazdıklarım. Sivas'ta diri diri insanlar yakıldı.Bu devletin ayıbı,bu müslümanım diye yobazlığı kendince dine dönüştürenlerin günahı. Cehennmemde cayır cayır yanacak birileri varsa,bu da yapanlar ve seyirci kalnlardır,yakılanlar değil."NEDENLER" de Nesin nasıl olabilir ki,insanlığın daniskası varken. Trabzon'da yada Diyarbakır'da,nerede ve kim tarafında yapılırsa yapılsın,linç herşeyden öte basitliktir;basitliğin kendisinde arayacağım şişiren medyadır,""Vatan-Millet" edebiyatı ile ötekileştirenlerdir. Bakınız dostum,az çok yaşayan az çok farkında olan biriyim ülke kaderimin. Gazi Mahallesi ile olan yaklaşımımda burada yazılanlar benim için ölçüt değil ki,siz kim yazmış diye sordunuz! Ben burada birileri yazdı da demedim.Gazi Mahallesinin hemen yanıbaşında çalıştım,orada ki insanları bilirim,oraya bakışların hangi düşüncelerle temellendiğini bilirim. Beni bile sırf Kürt olduğum için o "bölücülerden" sayanların sayısı sadece kendi çalıştığım yerde onlarcaydı. İşte ben bu genellemeye,kendi adıma,sadece burda değil söz konusu olunan heryer de hayır dedim. Bu tamamen paylaşmak istediğimdi. Şiddet ya da linç,sonuçları ile hiçbir şekilde meşrulaştırılanamaz ama edenleri konuşulmadan da halledilemez. Bizim gibi olmayanları,düşünmeyenleri yok etmenin mantığı yoktur.Bu körelmişliktir,hastalıktır. Mantığı olmayan bu hastalığın nedeni yok mudur,tedavisi yok mudur? Vardır,hem de açık açık belli eder kendini tüm mecralarda. Ama işimize gelmiyorsa,görmeyiz. Gazi Mahallesinde yaşananlar sonuç itibari ile doğru değil,insan hedef alınmıştır ve bu da affedilemez. Bunun yanında,nedenleri de es geçilemez. Bunun nedeni saldırganlıktır,"ÖTEKİ" yi yok saymaktır,atanmışların kendini bilmezliği,seçilmişlerin çıkarlarıdır. Hedefi yalnız CHP değil,kendisidir. Dostum,ben CHP ve Gazi Mahallesi ile değil kendimizle yazıyorum. Kendimi aklamıyorum,dün "sözde demokrattik" bugün öyleyiz,yarında öyle olmaya devam edeceğiz. Buna çiftestandart demezler,buna aynaya dön derler. Ve soruyorum yine.... "Bölücüler CHP'ye saldırdı şeklinde ki başlıkta mı tıkanılıp kalınmış,yoksa Gazi Mahallesi ahalisinden yoksa sözde demokratlığımızda mı?" Hangisi? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Devrimci ruhundan uzak olan.. ABD emperyalizminin tetikcileri olan Bölücüler.. ABD emperyalizmine iktisadi ve siyasi olarak kölece bagimli dedikleri ve düzenin partisi diye nitelendirdikleri CHP´ye saldirmakda.. ve saldirilarini hergecen gün artirmakda.. Ayni sekilde AKP de CHP´yi ABD gezisi sirasinda Türkiye'de yaygin olan ABD karşitliginin sorumlusu olarak CHP'yi göstermesi evet bu saldirilarinin gercek yüzü ortada.. Hedef Türkiye.. Türkiye´nin devlet sistemini ve temel taslarini degistirme konusunda ayni görüsü benimseme.. Bazilar su gercegi cok iyi bilmeli Ilimli islamdan baska rüyalar görmeye gerek yok.. Özgürlügümüzü veda ederek ABD emperyalizmine ve onun sermaye cikarlarina dolayli yoldan yapilmak istenen sinirsiz hizmettir... Ülkemize bölmek isteyenlerden istenen talepde budur... Türk toplumunun dokusunu bozmak... Gercek Devrimci ruh bunun farkindadir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Demokrat olmak,sadece birilerinin yanlışını haykırmak değildir.Az önce İzmir'de polis olan bir arkadaşıma hal hatır sordum ki;AKP ile gündemi dolayan CHP ile örneklenen bir gerçeği yine gördüm. Kadınlara verilecek bir yardım,bunun anlaşılması ile red edilen yardım...ve izdiham. Buyrun,demokrat olmaya. Göremiyor muyuz hala AKP ne ise CHP' de o! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Devrimci ruhundan uzak olan.. ABD emperyalizminin tetikcileri olan Bölücüler.. ABD emperyalizmine iktisadi ve siyasi olarak kölece bagimli dedikleri ve düzenin partisi diye nitelendirdikleri CHP´ye saldirmakda.. ve saldirilarini hergecen gün artirmakda.. Ayni sekilde AKP de CHP´yi ABD gezisi sirasinda Türkiye'de yaygin olan ABD karşitliginin sorumlusu olarak CHP'yi göstermesi evet bu saldirilarinin gercek yüzü ortada.. Hedef Türkiye.. Türkiye´nin devlet sistemini ve temel taslarini degistirme konusunda ayni görüsü benimseme.. Bazilar su gercegi cok iyi bilmeli Ilimli islamdan baska rüyalar görmeye gerek yok.. Özgürlügümüzü veda ederek ABD emperyalizmine ve onun sermaye cikarlarina dolayli yoldan yapilmak istenen sinirsiz hizmettir... Ülkemize bölmek isteyenlerden istenen talepde budur... Türk toplumunun dokusunu bozmak... Gercek Devrimci ruh bunun farkindadir. Devrimci ruhundan uzaklasan malesef CHP sn Efendi Türkler. Daha 1980 12 Eylül cuntasina kadar agizlarindan devrimcilik, esitlik ve özgürlük laflarini birakmiyorlardi ve hakli olarak dinci ve millietci eyilimlere karsi duruyorlardi, en azindan öyle gözüküyorlardi. O dönemlere bakarsaniz Türkiye'nin dört bir yerinde devrimci hareketlerin cig gibi büyüdügünü göreceksiniz ve bundan tabiiki CHP'de payini almisti. Oysa 12 eylül sonrasi CHP'ye bakarsaniz tam 180 derece bir dönüs yapmislar ve burada tabiiki 12 Eylül cuntasinin büyük bir önemi var. 12 Eylüs sonrasi yaratilan CHP acilimci, ilerici, özgürlükcü ve cohulcu degil aynen digerleri gibi ssözde milliyetci ve sözde vatansever bir parti egilimi gösteren bir parti. zaten onsanlarin onlara tepkisi bu noktadan kaynaklaniyor. Bir dönemler onlara tas atanlar oylarini veriyordu. Neden acaba simdi tasliyorlar dersiniz? Oylarini alirken bölücü olmuyorda, taslanincami bölücü oluyorlar. Ha sunu diyebiliriz, bir siyasi parti taslami protesto edilmeli? Bence hayir asla, bu noktada tabiiki yapilanlar dogru degil, yani taslamak. Ama CHP'ye tepki dogru ve haklidir. Bu gün CHP dün fasist diye nitelendirdigi partilerle is birligi yaptigi gibi onlarin söylemlerinide üstlendiler. Gecmisle bugün arasinda neler degistide fasit bir parti oldu demokrat? Dolayisiyla benim dedigim halk gercegi varken neden sahteseine ve sonradan olmaya oy versin, bu milliyetcilik konusunda da ayni, dini konuda da. CHP özüne geri dönmeli, ancak döndügü zaman devrimci ruhuna geri kavusur. Yoksa su an CHP,AKP, MHP, ANAP, DY,... arasinda hic bir fark yok. O yüzdende her gecen gün secmen kaybediyor. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Cyrano,. . . Şiddet ya da linç,sonuçları ile hiçbir şekilde meşrulaştırılanamaz ama edenleri konuşulmadan da halledilemez. . . . "Bölücüler CHP'ye saldırdı şeklinde ki başlıkta mı tıkanılıp kalınmış,yoksa Gazi Mahallesi ahalisinden yoksa sözde demokratlığımızda mı?" Hangisi? direk sorayım ; Gazi'de saldiriya ugramasi gayet normal, cünki CHP Gazi halki icin bir dost degil düsman partidir. Gazi mahallesinde yasayanlar gazi halkidir, begeniriz veya begenmeyiz, o ayri bir konu. Illada orada oturanlarin tümümü protesto ettigi zamanmi gazi halkindan bahsedecegiz. Size tavsiyem, secimlerden sonra Gazi halkinin oylarina bakarsaniz, CHP'yi protestoyusadece PKK'li terörüstlermi yoksa genelde Gazi halkinin cogunlugumu yapmis göreceksiniz. Şimdi bu yaklaşımla, Trabzon'daki linç girişimlerini, "Trabzon halkının tepkisi" olarak normalleştirmeye çalışan yaklaşım arasında fark var mıdır ? Varsa ne gibi bir fark vardır ? Trabzon'da gençler linç girişimine maruz kaldığında, linç girişimini tertip edenlerde şunu söylüyordu "Trabzon halkının tepkisidir", "Trabzon halkının düşmanıdır bunlar" Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 direk sorayım ; Şimdi bu yaklaşımla, Trabzon'daki linç girişimlerini, "Trabzon halkının tepkisi" olarak normalleştirmeye çalışan yaklaşım arasında fark var mıdır ? Varsa ne gibi bir fark vardır ? Trabzon'da gençler linç girişimine maruz kaldığında, linç girişimini tertip edenlerde şunu söylüyordu "Trabzon halkının tepkisidir", "Trabzon halkının düşmanıdır bunlar" Aralarinda hic bir iliski yokki kiyaslayalim. Trabzonda yapilan sadece bir insana dininden dolayi bir linc, gazi de olan ise secim dönemlerinde her zaman yasan olaylar ve onlar daha düne kadar sectikleri partiyi taslamislar. Cünki o parti onlari yari yolda birakti. Diger taraftan ben söyledim ve görmediyseniz tekrar okuyun. Protestonun yapilis sekli tartisilir ve ben bu tarzi dogru bulmuyorum. hala siz burada neyi isbatlamaya calisiyorsunuz anlamis degilim. Siz önce bu konuuda benim tüm yazilarimi okuyun ve sonra elestirinizi yapin. Satir aralarinda alinti yaparak degil. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Değerli Cyrano, Sorduğunuz sorunun yanıtı önceki iletimdeydi zaten.Dünyahepimiz forumdaşımızın cevapları ile bana sorular sormuşsunuz,kendi tümceleriniz de bulmak isterdim o soruları. Benim için olayın özü itibari ile pek farkı yok,ikisi de insanı hedef almıştır.Zihniyeti tabi ki tartışılır. Bakınız,bu tür faşizan saldırılar(kendisinde olmayanı yok sayan tüm tanımların ortak adıdır benim için faşizm) "sonucu" itibariyle yanlıştır. Bu konuda daha ne kadar net olabilirim. Benim demek istediklerim "nedenler"di."Nedenler"i konuşmak yok kültürümüzde,çünkü özeleştiri yapacak vicdan yok bizde. Gökhan Özgün'ü takip eder misiniz,bilmiyorum. Ben onun kaleminde demokrasiyi görürdüm bundan 2 yıl önce,sonra yavaş yavaş "demokratim,ama kendime" gerçeği ile acıtmaya başladı vicdanımı. şimdi de "hangi demokrat,hangi demokrasi,nerede vicdan" haykıran bir umutsuzluğu yakalıyorum her tümce de. Neden mi yazdım bunu? Çünkü herşeye rağmen "umut" etmekten vazgeçmeyenler bile artık o karanlıkta kayboldu. Çünkü ben de Özgün gibi düşünenlerdenim. Çünkü "vicdansızlık" ile açıklanan bu sürecin en büyük nedeni,yine kendimiz de aramadığımız "nedenler",yine yok saydığımız "nedenler", yine ısrarla örtmeye çalıştığımız "nedenler"... Fikret Başkaya'nın çok güzel bir tespiti vardır; "Siz bir yaşlıya verdiğiniz reçeteyi bir çocuğa veremezsiniz." Söz konusu olan "nedenler" yanlış reçetelerle "sorunsallaştırılırken",bizler vicdansızlığımızla hastalığı bugüne taşıdık. Evet hastayız.Kimi zaman Trabzon da kimi zaman Diyarbakır da kimi zaman Sivas'ta...yıktık,yaktık.Çünkü biz hastayız. Öyle bir hastalık ki,devletimiz bile aynı hastalıkla faillere ortak oldu,öyle bir hastalık ki DİNK sokak ortasında kurşunladı,öyle bir hastalık ki ENGİN'lerimiz işkenceler de öldürüldü. Hastayız dostum,hemfikiriz burda. Peki,siz ne demek istiyorsunuz. Tüm yazılanların neresin de duruyorsunuz. Demokratlığımımızı mı sorgulayalım,o zaman sınıfta kalırız,hastayız. Bakışımızı mı tarafımımızı mı yoksa Gazi'mizi mi...sınıfta kalırız,hastayız. Ve şunu da unutmayın,sistem nasıl toplum isterse toplum öyle olur. Medya nasıl bir topluma ayna oluyorsa,toplum o aynaya döner. Ve aç insanlar,canı yanmış insanlar,yanan insanlar...samimiyetsizliklere,yalanlara,dolanlara o hastalık ile cevap verirler. Buna demagoji demeyin,aç olmamışsanız,bedel ödemememişseniz anlayamazsanız. "-anne,öğretmenimiz dedi ki herkes aldığı bir kitabı,kütüphanesi olmayan okullara göndermek için getirsin. - kızım,biz de kitap alacak para mı var? tam o sırada TV'de bir manken üzerinde ışıltılı bire elbise, -Kocacığım,bana para bırak,bak şu elbiseyi almasam içimde kalır." işte biz buyuz,işte hastalıklarımızdan sadece bir örnek... Siz,hastalığımızın neresinde duruyorsunuz...saygılar. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Değerli Cyrano,. . . Siz,hastalığımızın neresinde duruyorsunuz...saygılar. Saldırganlar bölücü olmayabilir,sadece bu veya şu nedenden dolayı sadece rahatsız olanlarda olabilir. Aynı şeyler Trabzon'daki linç girişimlerinden sonra, linç girişimini tertipleyenlerle aynı zihniyette olanlar tarafından söylendi. Vatandaş rahatsız olmuş, tepki göstermiş. Saldırı haklılaştırılmamış,yalnız CHP'ye bakışlarla saldırının nedeni kurcalanmış. Siz bir önceki iletimde alıntı yaptığım pasajlardaki zihniyetle, linç kumpanyalarını vatandaş tepkisi, halk tepkisi olarak sunan zihniyet arasında bir fark görüyorsanız. Oturun bunu düşünün. Bu ülkede en basit meşrulaştırma, haklılaştırma girişimi budur. "rahatsız olan, tahrik olan vatandaşın tepkisi" . Ondan sonra efendim işte, şöyle şöyle yapmışlar, vatandaşta tahrik olmuş saldırmış. Bence oturup düşünün, neden aynı şekilde yaklaşamıyorum diye. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Cyrano, Nedenleri konuşmak,asla meşrulaştırmak değildir. Orada taş yığınları ile kendince birşeyler yapmaya çalışanların hepsi de bölücü değildir. O zaman,TAYAD'lıları taş yağmuruna tutanlar da mı bölücü oluyor? Buna ben faşizm derim,saldırganlık derim...ötesinde hastalık. Altınız çiziyorum; "Bu tür saldırılar hiçbir şekilde meşrulaştırılamaz,bu saldırıların nedenlerini irdelemek vicdandır,meşrulaştırmak değil" Buyrun,sizi dinliyorum. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Eski Köye Yeni Adet sevmedigin partiyi taslayacaksin olurmu inanilir gibi degil bizler nereye kosuyoruz.. parti her farkliligin temsilini saglayabilmek icin vardir.. herseyden önce halkı düşünerek yola cikar 70.milyonu temsil eder birilerini degil.. Eger birgün seni artik temsil etmedigini düsünürsen altarnatif partiye yönelirsin.. insan dar kaliplar icinde kalabilir ama.. parti kalamaz partinin kalacagi düsünülemez.. Sonra burda bu parti gazi halkini vede bütün Türkiyeyi temsil ediyor birilerini degil.. Her farkliligin temsilini saglayabilmek icin. Her farkliligin kendisini ifade edebilme, cogunluk haline gelebilme şansini partiler saglar.. CHP de bunun icin vardir.. Eger bizler iscilerin basa gelmesini istiyorsak sendikalar vardir..eger bizler sosyalistler basa gelsin diyorsak sosyaldan öte sosyalist ondan öte kominist partiler mevcuttur.. Ben devrimcileri görmek istiyorum dersen meydanlar vardir cikarsin isteklerini eger hakli taleplerse oda yavas yavas o istekler yerine gelir eger ben daha fazla hizmet istiyorum dersen belediyeler vardir! gider orda örgütlenirsin.. sendikalar vardir orda örgütlenirsin.. Ben ülkeyi yönetmeye adayim dersen gider partide örgütlenirsin.. Ama kalkip sokak aralarinda örgütlenip bu mahalle benim bu mahalle senin dersek.. bu parti taslanir dersek bu örgütlenme degil bunun adi terörizimdir Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Kimse burada herhangi bir saldiriyi ne mesrulastirmaya calisiyor nede dogrulugunu iddaa ediyor. Ben diyorum Mersin ama bazilarimiz inadina yok tersine diyor. Siz konuya ayni sekilde bakmaya devam edin. Amac sadece kendinizi hakli cikartamak. Fasizmi ve bölücülügü 12 Eylül'ün her seye amen diyen yeni nesillerinden ögrenecek degiliz. Onlar önce kendi özverilerini kazansinlar, sonra suna buna neyin dogru neyin yanlis oldugunu anlatsinlar. Önce Gazi'de gecmiste ve günümüzde neler oldugunu irdeleyin ve o insanlarin neler yasadigina bakin. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Eski Köye Yeni Adet sevmedigin partiyi taslayacaksin olurmu inanilir gibi degil bizler nereye kosuyoruz.. parti her farkliligin temsilini saglayabilmek icin vardir.. herseyden önce halkı düşünerek yola cikar 70.milyonu temsil eder birilerini degil.. Eger birgün seni artik temsil etmedigini düsünürsen altarnatif partiye yönelirsin.. insan dar kaliplar icinde kalabilir ama.. parti kalamaz partinin kalacagi düsünülemez.. Sonra burda bu parti gazi halkini vede bütün Türkiyeyi temsil ediyor birilerini degil.. Her farkliligin temsilini saglayabilmek icin. Her farkliligin kendisini ifade edebilme, cogunluk haline gelebilme şansini partiler saglar.. CHP de bunun icin vardir.. Eger bizler iscilerin basa gelmesini istiyorsak sendikalar vardir..eger bizler sosyalistler basa gelsin diyorsak sosyaldan öte sosyalist ondan öte kominist partiler mevcuttur.. Ben devrimcileri görmek istiyorum dersen meydanlar vardir cikarsin isteklerini eger hakli taleplerse oda yavas yavas o istekler yerine gelir eger ben daha fazla hizmet istiyorum dersen belediyeler vardir! gider orda örgütlenirsin.. sendikalar vardir orda örgütlenirsin.. Ben ülkeyi yönetmeye adayim dersen gider partide örgütlenirsin.. Ama kalkip sokak aralarinda örgütlenip bu mahalle benim bu mahalle senin dersek.. bu parti taslanir dersek bu örgütlenme degil bunun adi terörizimdir Umarim neden bahsettigimizin farkindayiz? Belki bu konuda da uzman olmayabiliriz, o acidan sordum. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Kimse burada herhangi bir saldiriyi ne mesrulastirmaya calisiyor nede dogrulugunu iddaa ediyor. Ben diyorum Mersin ama bazilarimiz inadina yok tersine diyor. Siz konuya ayni sekilde bakmaya devam edin. Amac sadece kendinizi hakli cikartamak. Fasizmi ve bölücülügü 12 Eylül'ün her seye amen diyen yeni nesillerinden ögrenecek degiliz. Onlar önce kendi özverilerini kazansinlar, sonra suna buna neyin dogru neyin yanlis oldugunu anlatsinlar. Önce Gazi'de gecmiste ve günümüzde neler oldugunu irdeleyin ve o insanlarin neler yasadigina bakin. Merak ediyorum ne varmis bu gazide gecmisde ne varmis..60.larda gazi mi vardi 70.lerde varmiydi, 80.lerde varmiydi 90.larda varmiydi.. hangi gecmisden bahsediyoruz? ne yapalim illahin devrimcilik mi oynayalim anlasilir olmak icin! Önce Gazi'de gecmiste ve günümüzde neler oldugunu irdeleyin ve o insanlarin neler yasadigina bakin. Bir zahmet anlat bakalim neymis bu gazinin gecmisi bir ögrenelim? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Merak ediyorum ne varmis bu gazide gecmisde ne varmis..60.larda gazi mi vardi 70.lerde varmiydi, 80.lerde varmiydi 90.larda varmiydi.. hangi gecmisden bahsediyoruz? ne yapalim illahin devrimcilik mi oynayalim anlasilir olmak icin! Bir zahmet anlat bakalim neymis bu gazinin gecmisi bir ögrenelim? Size sadece Wikipedia bakisiyla bir Gazi maah. tanitimi. Ama birazda siz arastirin, yazmadan ve görüs bildirmeden önce. Ve göreceksiniz ne zaman Gazi vardi ve göreceksiniz illada devrimci olmanizin gerekmedigini Gazi'yi tanimak icin. Yeterki duyarli olalim ve ne istedigimizi bilelim. Siz daha degisik kaynaklardan da daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz, tabiiki istiyorsaniz. "Gazi Mahallesi olayları Vikipedi, özgür ansiklopedi (Gazi olayları sayfasından yönlendirildi) Git ve: kullan, ara Bu maddenin "Ölenler" kısmının bazı bilgilerin kaynağı belirtilmemiştir. Ayrıntılar için maddenin tartışma sayfasına lütfen bakınız. Maddeye uygun bir biçimde kaynak ekleyerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz. Gazi Mahallesi Olayları, 1995 yılı Mart ayında İstanbul'un Sultangazi ilçesi'ne bağlı Gazi Mahallesi'nde provokatif bir eylem sonucu başlayan ve şehrin diğer bölgelerine yayılan olaylar. 12 Mart 1995 günü akşam saatlerinde İstanbul’da Alevi vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Gazi Mahallesi'ndeki üç kahvehane ve bir işyeri aynı anda kimliği belirsiz kişilerce bir taksiden otomatik silahlarla açılan ateşle tarandı. Saldırılar sonucu Halil Kaya adlı bir vatandaş hayatını kaybederken, beşi ağır yirmi beş kişi yaralandı. Saldırganların olay yerinden uzaklaştıktan sonra gasp ettikleri taksinin şoförünü öldürdükleri ve taksiyi ateşe vererek kaçtıkları anlaşıldı. Olayların ardından çok sayıda Alevi vatandaş, Gazi Mahallesi'nde toplandı, emniyet kuvvetlerinin olaya geç müdahale ettiklerini öne sürerek polis karakoluna yürüdü. Polisler grubun üzerine kurşun yağdırmaya başladı, Mehmet Gündüz adlı bir vatandaş hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. 13 Mart günü olayı protesto etmek için İstanbul'un dört bir yanından gelen yaklaşık 15 bin kişi polis karakoluna tekrar yürüyüşe geçerek, çevik kuvvet ve özel timlerle desteklenen polisle çatışır. Çatışmalar sonunda on beş kişi hayatını kaybederken, aralarında gazetecilerin de bulunduğu birçok kişi yaralandı. Aynı gün İstanbul valiliği Gazi Mahallesi ile iki mahallede daha sokağa çıkma yasağı ilan etti. Gazi mahallesi'ne giriş ve çıkışlar polis kontrolüne alındı. 14 Mart günü, Gazi Mahallesi'nde konan sokağa çıkma yasağına rağmen olayların bir türlü yatıştırılamaması üzerine bölgeye askeri birlikler sevk edildi. Yine aynı gün Gazi Mahallesi'nde çıkan olaylar nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı'nda çıkan olaylarda otuz altı kişi yaralandı. 15 Mart'ta olaylar Ümraniye'ye sıçradı. Mustafa Kemal Mahallesi'nde çıkan olaylarda beş kişinin ölmesi ve yirmiden fazla kişinin yaralanması üzerine bu bölgede de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 16 Mart'ta dönemin İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu olayların yatıştırıldığını söyleyerek bölgedeki sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı. Yargılama [değiştir]Olaylardan sonra yapılan otopsi sonucu ölen 17 kişiden yedisinin polis mermisiyle hayatını kaybettiği belirlendi. Gaziosmanpaşa savcılığı'nın olayla ilgili fezlekesiyle Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 polis hakkında "müdafaa ve zaruret sınırını aşarak faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek" iddiasıyla dava açtı. İstanbul Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eyüp Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan dava kamu güvenliğinin sağlanamayacağı gerekçesiyle Trabzon’a gönderildi. 11 Eylül 1995'te Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılama süreci, beş yıl içinde otuz bir duruşma yapılarak 3 Mart 2000'de karara bağlandı. Yargılanan yirmi polis memurundan Adem Albayrak dört kişiyi öldürmekten altı yıl sekiz ay, Mehmet Gündoğan iki kişiyi öldürmekten üç yıl dokuz ay hapse mahkûm edilirken, (cezalar ertelendi), diğer on sekiz sanık polisin ise beraatine karar verildi. Ancak Yargıtay, Albayrak ve Gündoğdu hakkında verilen kararı “Haklarında adam öldürme ile ilgili net bir açıklığın olmadığı” gerekçesiyle bozdu. Yargıtay, sanıkların Türk Ceza Kanunu 49. maddesine göre yargılanmasını istedi. Bunun üzerine dava Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülmeye başladı. Ancak aileler ve avukatlar Yargıtay kararı ile devletin bir kere daha kendini aklayacağı gerekçesiyle davadan çekildiklerini bildirdiler. Tekrar görülmeye başlanan dava üçüncü celsede karara bağlandı. Mahkeme heyeti Albayrak ve Gündoğdu’ya toplam dört yıl otuz iki ay hapis cezası verdi. Kararın 11 Temmuz 2002'de Yargıtay tarafından onanması üzerine yakınlarını kaybeden 22 kişi AİHM'ne (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) başvurdu. Yargılama sonucunda mahkeme 27 Temmuz 2005'te açıklanan kararda Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 2. maddesinde düzenlenen, Yaşama hakkı ve 13. maddesinde düzenlenen, Milli makamlara başvuru yollarının kapatılması hükümlerine aykırı davrandığı sonucuna vardı. Mahkeme Gazi Mahallesi'nde hayatını kaybeden on iki kişi ile Ümraniye'de ölen beş vatandaşın ailelerine tazminat ödenmesine karar verdi. Olaylarda yaşamını yitiren on yedi kişi için ayrı ayrı otuz bin avro tazminat verilmesine hükmeden mahkeme, böylece Türkiye'yi toplam 510 bin avro tazminat ödemeye mahkûm etti." "Ölenler Halil Kaya Mehmet Gündüz Zeynep Poyraz Fadime Bingöl İsmihan Yüksel Ali Yıldırım Dilek Sevinç Reis Kopal Fevzi Tunç Mümtaz Kaya Genco Demir İsmail Baltacı Hasan Pugan Hasan Sel Sezgin Engin Dinçer Yılmaz Hasan Gürgen Hakan Çubuk ölenleri saygıyla anıyoruz." ""http://tr.wikipedia.org/wiki/Gazi_Mahallesi_olaylar%C4%B1" adresinden alındı." Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 CIA´nin Türkiye’deki bir ayagi diyarbakir da bir ayagini istanbula tasimak istemis cokmu bunda anlasilmayacak ne var bu kadar basit ilk önce bu olaylari cikmasindaki kavrami biraz arastirsan iyi olur? cem evini bile Alevilerin karsi geldigi halde bir kale gibi kullanmak isteyenleri arastir ve göreceksinki bu olaylarin disinda olan Alevileri olaylarin icindeymis gibi göstermek isteyenleri göreceksin.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 CIA´nin Türkiye’deki bir ayagi diyarbakir da bir ayagini istanbula tasimak istemis cokmu bunda anlasilmayacak ne var bu kadar basit ilk önce bu olaylari cikmasindaki kavrami biraz arastirsan iyi olur? cem evini bile Alevilerin karsi geldigi halde bir kale gibi kullanmak isteyenleri arastir ve göreceksinki bu olaylarin disinda olan Alevileri olaylarin icindeymis gibi göstermek isteyenleri göreceksin.. Önce iyi arastiralim ve nelerden bahsettigimizi bilelim. Konuyu saptirmaya gerek yok. Alevi konusu baska bir baslikta orada gerekli bilgiyi istiyorsaniz verirsiniz. Siz Gazi'yi sordunuz bizde cevaplamaya calistik. Simdi ne bu yorum mana cikarmak bayagi zor. Biliyordunuz neden sordunuz? Bilmiyorsaniz cevaba bakin ve ikna olmadiysaniz arastirin. Bazen uzman olmadiginizi söylüyorsunuz ve normal vatandas gibi tartisiyorum diyorsunuz ama CIA'nin iki ayagi oldugunu bildiginize göre herhalde uzmanlik var gibi bu konuda. Madem CIA'nin bir kolu Gazi ve olaylarida o anlamda CIA güdümlü ajan ve bölücüler yaptiysa neden Türkiye cezaya carptirildi dersiniz? Böylemi ülkemize demokrasi getirecegiz? Isimize gelmeyeni CIA'nin güdümü diyecegiz, yok efendim bölücü diyecegiz ve hatta Türkiye'nin bile kabul ettigi AIHM kararlarini tanimayacagiz. Ne güzel bir demokrasi anlayisi. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Önce iyi arastiralim ve nelerden bahsettigimizi bilelim. Konuyu saptirmaya gerek yok. Alevi konusu baska baslikta orada gereklibilgiyi verirsiniz. Siz Gazi'yi sordunuz bizde cevaplamaya calistik. Simdi ne bu yorum mana cikarmak bayagi zor. Biliyordunuz neden sordunuz? Bilmiyorsaniz cevaba bakin ve ikna olmadiysaniz arasirin. bazen uzman olmadiginizi söylüyorsunuz ve normal vatandas gibi tartisiyorum diyorsunuz ama CIA'nin iki ayagi oldugunu bildiginize göre herhalde uzmanlik var gibi bu konuda. ********** Gazinin gecmisini arastirin dediniz bende gecmisi yokki neyini arastirayim demisim.. herhalde gecmisi 12.eylül e dayanmiyor 12.eylül e dayanmayan seyin neyini arastirayim.. 12.eylülden sonra bir devrimci ortada gördünüzmü? ki arastirayim.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Bana özelden yazdiklarini buraya tasima? Neyse hakaretlerinide beraberinde tasimamissin.. Gazinin gecmisini arastirin dediniz bende gecmisi yokki neyini arastirayim demisim.. herhalde gecmisi 12.eylül e dayanmiyor 12.eylül e dayanmayan seyin neyini arastirayim.. 12.eylülden sonra bir devrimci ortada gördünüzmü? ki arastirayim.. **********. Sadece sorulariniza cevap vermeye calisiyoruz. Dünyanin gözü önünde olan olaylari siz görmüyorsaniz ve dolayisiyla gecmisi yok diyorsaniz yapacak bir sey yok. Ama ilginctir gecmisi yok dediginiz semt hakkinda gene gecmisi hakkinda yorum yapanda sizsiniz. Neden 12 Eylül'den sonra bir devrimci ortada göremiyelimki? Niye siz Perincek icin söylüyordunuzya? Yoksa Perincek'temi devrimci degil artik? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gazi'de yaşananlar,siyasi basiretsizliklerin ürünüdür,çıkarların ve kirli hesapların. Devrimci değilim,bu ülkenin herhangi bir vatandaşıyım.Yangından arda kalan küllere suskun kalmak vicdansızlıktır.Bu günahtan dolayı vicdanen rahatsızım. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Orada taş yığınları ile kendince birşeyler yapmaya çalışanların hepsi de bölücü değildir. Sn.Mavi, bir arkadaşımız dışında bunu iddia eden yok zaten. Bu olayı '' Gazi Halkının tepkisi'' diye niteleyen biz değiliz... Daha önce de ifade etmiştim. Bu olayı yorumlamak tamamen bakış açısına, yani nerede durduğumuza bağlı. Cumhuriyet mitinglerini tertip edenlerin gözünde Çağlayan'daki mitinge katılanlar, İstanbul halkının duyarlılığı olur ama AKP'lilerin gözünde toplanan kalabalık İstanbul'u temsil etmez. PKK'nın Güneydoğudaki eylemlerinin, Güneydoğudaki Kürt halkın tepkisi olduğunu iddia etmek gibi bir şey bu bakış. Bunu söyleyenler PKK gözlüğü ile olayları değerlendiriyor demektir. Burada da, kim bu olayı ''Gazi halkının tepkisi'' olarak niteliyorsa, DHKP-C gözlüğü ile bakıyor demektir. Ve bu bakış, şiddete dayanan eylemi meşrulaştırma amacı taşır. Tasvip etmiyorum, kınıyorum ama diye başlayan cümleler aslında şunu söylemek istiyordur : '' Ben de bu tepkiyi hissediyorum ancak bunun şiddetle gösterilmesi doğru değildir, yapanlar cahildir, şeytana uymuştur, bir anlık öfkeye yenik düşmüşlerdir, şiddete başvurmadan tepki gösterme bilincinde değillerdir vs. vs...'' Yani, bu tip bir söylemle, siz bir terör örgütünü masumlaştırabilirsiniz. Uluslararası destekli örgütler bu yolla masum halk tepkileri olarak sunulabilir. Oysa, terör terördür, kim yaparsa yapsın, terörün hiç bir haklı tarafı olamaz diyoruz değil mi ? Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 '' Ben de bu tepkiyi hissediyorum ancak bunun şiddetle gösterilmesi doğru değildir, yapanlar cahildir, şeytana uymuştur, bir anlık öfkeye yenik düşmüşlerdir, şiddete başvurmadan tepki gösterme bilincinde değillerdir vs. vs...''Terör terördür, kim yaparsa yapsın, terörün hiç bir haklı tarafı olamaz diyoruz değil mi ? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 10 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2009 Ve bu bakış, şiddete dayanan eylemi meşrulaştırma amacı taşır. Tasvip etmiyorum, kınıyorum ama diye başlayan cümleler aslında şunu söylemek istiyordur : '' Ben de bu tepkiyi hissediyorum ancak bunun şiddetle gösterilmesi doğru değildir, yapanlar cahildir, şeytana uymuştur, bir anlık öfkeye yenik düşmüşlerdir, şiddete başvurmadan tepki gösterme bilincinde değillerdir vs. vs...'' Dostum,siz gerekçeleri nereye bırakıyorsunuz? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2009 Gazi olaylari,bir provakasyondu,DHKP/C örgütünün provake ettigi bir ayaklanmaydi.Bunu masum göstermenin bir alemi yok.Provakasyona gelen polis belki yanlis yapmis olabilir ama asil suclular günlerce polise karsi barikat kurarak kurtarilmis bölge ilan edenlerdir.Bu tamamen 1980 yillarini andiran bir eylemdi. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2009 CHP önce Gazi katliamini yapanlardan hesap sormak icin orada yasayan halkin yaninda olsun ve onlarin sorunlariyla ilglensin. Sadece secim dönemlerinde oraya gidip oy isteyecegine katilerden hesap sorsun. bakiyorumda bugün CHP oralarda gözükmüyor. Neden gitmedi oraya? Hani CHP'ye karsi gelenler sadece bir kac tane bölücüydü. Halktan oy isteyen bugün de gider onlarin yaninda saf tutardi. "13/03/2009 Gazi Katliamı bir kez daha lanetlendi GAZİ olaylarında yaşamını yitirenler 14. ölüm yıl dönümünde Gazi Mezarlığı’ndaki mezarları başında anıldı. DTP, ESP, Partizan, DHP’nin de aralarında bulunduğu birçok kitle örgütü ve siyasi partinin oluşturduğu Gazi 12 Mart Platformu, Gazi olaylarında yaşamını yitirenleri anmak için Sultangazi Gazi Mezarlığı’nda anma etkinliği düzenledi. GAZİ olaylarında yaşamını yitirenler 14. ölüm yıl dönümünde Gazi Mezarlığı’ndaki mezarları başında anıldı. DTP, ESP, Partizan, DHP’nin de aralarında bulunduğu birçok kitle örgütü ve siyasi partinin oluşturduğu Gazi 12 Mart Platformu, Gazi olaylarında yaşamını yitirenleri anmak için Sultangazi Gazi Mezarlığı’nda anma etkinliği düzenledi. İKİ KOLDAN YÜRÜNDÜ Gazi Mahallesi’nde esnafların büyük bir bölümü kepenk kapattı. Saldırının gerçekleştirildiği kahvenini camlarına karanfiller yapıştırılmıştı. Kurşunların kırdığı cam ise hâlâ yenilenmemeişti. Olayların başladığı Eski Karakol Durağı’nda bir araya gelen binlerce kişi, mezarlığa doğru iki koldan yürüyüşe geçti. Mezarlıkta sona eren yürüyüşün ardından yapılan anmaya DTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal, DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP İstanbul ikinci bölge belediye başkan adayları ve olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık binlerce kişi katıldı. ‘FAİLLER YARGILANSIN’ “Katil devlet hesap verecek”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganlarının atıldığı anmada, platform adına Sevinç Sönmez basın açıklamasını okudu. Sönmez basın açıklamasında “Gazi Katliamının faili bellidir” dedi. Sönmez, sömürünün, baskının ve gözyaşının olduğu her yerde seslerini daha fazla yükselterek katliamlar karşısında susmayacaklarını, katillerden hesap soracaklarını ifade etti. Anmada konuşan Birlikte Başarabiliriz Platformu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal da Gazi katliamının faillerinin yargılanmasını istedi. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise 1990’lı yılların Türkiye’nin karanlık yılları olduğunu, katliamı kimin yaptığı değil yaptıran zihniyetin önemli olduğunu ifade etti. Devlet halktan özür dilemediği sürece aydınlık bir gelecekten söz edilemeyeceğini anlatan Tuncel, yıllardır mücadele ettiklerini katliamlara karşı artık Edi Bese yeter artık dediklerini söyledi. 12 Mart Platformu’ndan sonra Halk Cephesi ayrı bir anma düzenledi. (İSTANBUL)" Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2009 Gazi'de bugün vatandas adalet icin yürüken CHP nedense orada yoktu. Demekki CHP "bölücülerin" oyunu istiyor ama onlarin aci günlerinde yanlarinda olmayi tercih etmiyor. Binlerce "bölücü" bugün Gazi'de adalet talebinde bulundu. " Gazi'de adalet talebi haykırıldı Gazi katliamı, 14. yılında Gazi mahallesinde binlerce kişi tarafından protesto edildi -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 12 Mart 2009 16:23 Gazi katliamı, 14. yılında Gazi mahallesinde 4 bini aşkın kişinin katıldığı eylemle protesto edildi. Gazi halkı, katliamda yaşamını yitirenleri anarken, adalet talebini dile getirdi. Konuşmaların bütününde ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı. 12 Mart Gazi Platformu tarafından düzenlenen etkinliklerin ilki sabah saatlerinde Alibeyköy Mezarlığı'nda yapıldı. Gazi katliamında yaşamını yitirenler, mezarı başında anıldıktan sonra, platform bileşenleri Gazi Mahallesi Eski Karakol durağında bir araya geldi. Platform bileşenleri, "14. yılında Gazi katliamını unutmadık, unutturmayacağız" yazılı ortak pankart arkasında kendi pankart ve dövizleriyle kortejler oluşturdu. Kortejin en önünde Gazi katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri yer aldı. Aileler, Gazi şehitlerinin fotoğraflarını taşıdı. Hasan Ocak yaşıyor, komutana bin selam Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), "Gazi'nin Sivas'ın Maraş'ın hesabını soracağız" yazılı pankart ile Gazi katliamının ardından gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın fotoğrafını taşıdı. ESP, önceki gün yaşanan gözaltılara da sloganlarla tepki gösterdi. ESP'liler sık sık "Hasan Ocak yaşıyor, komutana bin selam", "ESP susmadı susmayacak", "ESP umuttur, umut dimdik ayakta" sloganlarını haykırdı. DTP de yürüyüşe "Maraş, Sivas, Çorum, Lice, Gazi katliamlarının hesabı sorulacak" yazılı pankart ile katıldı. anmaya EMEP de "Bin operasyondan biri Gazi" yazılı pankart taşıdı. 4 bini aşkın kişi, sloganlarla Gazi Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık "Gazi'nin katili kontrgerilla devleti" sloganı atıldı. Gazi Mezarlığı'ndaki anma, devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından 12 Mart Gazi Platformu adına açıklama yapan Sevinç Sönmez, 12 Mart 1995'de bir kahvehanenin taranmasının ardından çıkan olaylarda 17 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Gazi'nin hesabı sorulacak "Gazi katliamının yıldönümünde birarada olmanın önemi büyüktür" diyen Sönmez, Ergenekon davasına da değindi. Gazi katliamının Ergenekon soruşturması kapsamına alınmasını isteyen Sönmez, Gazi, Sivas, Maraş, Çorum katliamlarını unutturmayacaklarını, hesabını soracaklarını vurguladı. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Birlikte Başarabiliriz Platformu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akın Birdal da yaptıkları konuşmalarda Gazi katliamı aydınlatılana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. ESP sözcüsü Ersin Sedefoğlu ise, "Kontrgerilla 12 Mart'ta Alevilerle sunnileri çatıştırmayı hedefliyordu. Komünistlerin müdahalesi ile kitle karakola yöneldi. Asıl hedefi buldu. Bugüne kadar bir çok bedel ödedik, bunlardan birisi de Hasan Ocak'ın kaybedilmesiydi. Hasan'ın yolunda ilerleyerek devrim kararlılığımızı sürdürüyoruz. 8 Eylül de bu kararlılığa yapılmış bir saldırıydı" dedi. Eyleme Bahçelievler Belediye Başkan adayı Ayşe Yumli Yeter de katıldı. Gazi esnafı da katliamı kınamak için kepenk kapattı. 12 Gazi Platformu, ESP, DTP, DHF, Partizan, SDP, SGDF, EMEP'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum tarafından oluşturuldu. 12 Mart Platformu'nun düzenlediği anmanın ardından Halk Cephesi de mezarda bir anma gerçekleştirdi. ESP ve SGD anmaya çağırdı Anma öncesi Sosyalist Gençlik Derneği(SGD) ve Liseli Öğrenci Birliği(LÖ, liselileri Gazi katliamının yıl dönümü nedeniyle yapılacak olan anmaya çağırdı. SGD'li ve LÖB'lü gençler, Şair Abay Kunanbay Lisesi çıkışında kuşlama yaparak liselileri 12 Mart'ta faşizmden hesap sormak için SGD kortejinde yürümeye çağırdı. Lise duvarına "Unutma Unutturma, Faşizmden Hesap Sor" ve "LÖB" yazılamaları yapıldı. 11 Mart günü akşam saatlerinde ise ESP ve SGD'liler, sokaklara çıktı, bugün yapılan anmaya çağırdı. Mahalledeki kahveleri dolaşan ESP ve SGD'liler, alevi halkın yoğun yaşadığı bölgelerde Gazi ayaklanmasına ilişkin konuşmalar yaptı. Mahalle aralarında sloganlar atarak dolaşan ESP ve SGD'lilere mahalle halkı alkışlayarak destek verdi. Gazi katliamı Ergenekon'un 2. iddianamesinde Gazi katliamı Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Osman Gürbüz'ün ifadeleriyle yeniden gündeme geldi. Gürbüz, kahvehanelerin taranması talimatını emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün verdiğini iddia etti. Gazi katliamı, Ergenekon soruşturmasının 2. iddianamesinde de yer alıyor. Mağdurlar müdahillik talebinde bulunacak Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Özlem Gümüştaş, Özgür Gazete'ye yaptığı açıklamada, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı'nın, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu ile birlikte Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'nda biraraya gelerek bu olayları koordine ettiklerini iddia ettiğini hatırlattı. Ancak bu ifadelerin dikkate alınmadığını ve hiçbir yetkilinin yargılanmadığını belirten Gümüştaş, Gazi Olaylarının Ergenekon davasıyla yeniden gündeme geldiğini söyledi. Avukat Gümüştaş, Ergenekon davasına müdahil olmak için başvuruda bulunacaklarını söyledi. Avukat Özlem Gümüştaş, Gazi olayları kapsamında dönemin İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Emniyet Müdürü Nejdet Menzir, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ, Başbakan Tansu Çiller ve Mehmet Ağar'ın da yargılanmasını gerektiğini savundu " Alinti: -http://www.renkhaber.com/haberler/Turkiye.1/Gazi_de_adalet_talebi_haykirildi/8403.html- Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.