Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Morbid Angel


seytani_ölüm

Önerilen İletiler

İlk zamanlar sıradan bir Death Metal grubu olarak 1984 yılında ortaya çıktılar.Ritimleri Slayer’i andıran bir tarzda ve kendilerini bu yolda ilerletmek için çaba sarfeden bir gruptu Morbid Angel..

 

Daha sonraları kendi deyimleri ile ’’Genetic Material Death Metal’’ tarzını ortaya koydular. İlerici, karmaşık ritimler ve farklı olduklarını ortaya koydu. İlk albümünü 1984 yılında Slayer’den esinlenerek çıkarttılar.

 

Fakat er ya da geç kendilerinin bişeyler üretmesi gerekiyordu. 1991 yılında çıkardıkları ’’Blessed Are the Sick’’ adlı albümleri kendilerinin tam olarak ne yaptıklarının bilincine varılmasında büyük bir etken oldu.

 

Şeytan Death Metal vokali (Brutal) ile liriklerinde bir farklılık vardı. Dinleyenlerin zihninde ’’Bunlar kim..?’’ sorusunu sordutturuyordu. Ama bu şaşırtıcı değildi... İlk hukuki sözleşmelerini Major Label ile yaptılar. Major Label onların ilerde teknik band ve artistik müzik dalında ileriye gitmelerini sağladı... Resmi olarak ilk albümü ’’Abominations of Desolation’’

 

Tamamen bir hayal kırıklığı yarattı ve bir demodan öteye gidemedi. Erken version değiştirmeleri onların en büyük hatası oldu. Fakat buna rağmen yinede ritimlerde bir farklılık gözlenebiliyordu. İkinci albümleri olan ’’Altars of Madness’’ ile kendilerini bulabildiler.

 

Hızlı ve etkili performansları ve ritimlerdeki canlılık dinleyici tarafından beğeni toplamış ve bir yer edinmesine yol açmıştı. İlk kez bas gitarı yüksek ve sonlu frekans kullanarak açıklarını örmeye çalıştılar. Bu albüm onlar için iyi bir başlangıç sayılabilirdi.

 

Kendi deyimleri ile ’’"Riff Salad" ritmini ortaya sergilediler. Morbid Angel yüksek kalitede sade bir müzik ile vurguladı. Üçüncü albümlerini düzenlerken başarısız olan ’’Blessed Are the Sick’’ adlı ilk albümlerini düzenleyerek yeni ve farklı bir tarzda kullandılar.

 

Temiz, dikkatli ve gitarlardaki zıttlık ölçüsünü iyi ayarladılar. Seslerdeki uğursuz balanslarda dikkat çekiciydi. Fakat bu albümde detaylı bir inceleme yapılırsa ’’Progressive-Rock’’ tazrına kaçtıkları söyelenbilir.

 

Dördüncü albümleri olan ’’Covanent’’ dinleyicileri çıldırtacak kadar haraketli ve seslerin aykırı biçimde olması, onlar için bir süpriz olmadı. Metallica’nın şöhreti kadar olmasa bile ’’Death Metal’’ camiasında büyük ve kalıcı bir yer edinebildiler. Grup elemanlarından Trey Azagthoth gitarı dahice kullanarak olmazsa olmazlardan meydana geldi.David Vincent’in vokalleri tam olarak ’’Death Metal’’ tarzına hitap etmiyordu. Bu yüzden bazı kesimler tarafından farklı bir tarz olarak nitelendirildiler.

 

Gruplarda fazla fonksiyonu olan bateristlere karşın Pete Sandoval vokallere de çıktı. Baterideki hızlılığına karşın "the man with eight arms" lakabı takıldı... Morbid Angel tarzını ’’Entangled in Chaos’’ adlı albümünde biraz daha sertleştirerek tam manası ile ’’Death Metal’’ grubu haline geldi. Bir zamanlar Slayer’i kendilerine örnek alan grup, artık zirvedeydi. Tabiki bu büyük bir emek ve sabır sonucu oluştu. Ama kısa zamanda büyük işler yapabilmesi onların ne kadar iyi olduğunu kanıtlıyordu... ’’Domination’’ adlı albümleri tam bir fiyaskoydu. Ve yozlaşmaması için hiç bir engel yoktu. Liriklerin kötülük dolu olması ve duyguyu yakalaymamaları bu albümün sonunun çizilmesine neden oldu. 1998 yılında çıkardıkları ’’Formulas Fatal to the Flesh’’ daha ağır ve düzelmeye dair hiç bir adım gerçekleşmemiş olması bu albümünde bir fiyasko olmasını engelleyemedi. Bu albüm bizde Trey Azagthoth’un tecrübesinin neden kullanamamasına dair şüpheler yarartıyordu. 2001 yılında çıkardıkları ’’Gateways to Annihilation’’ sayesinde kendilerine yakışan bir albüm yapabildiler. Bunun sayesinde Panthera ile turlara katılabildiler ve kendilerinin aslında ne yaptıklarını tanıtabilme fırsatı bulabildiler. İnişli çıkışlı bir yapı sergileyen Morbid Angel’in aslına baktığımız zaman ’’Death Metal’’ alanında bir çığır açtığını söyleyebiliriz. Anlaşılır Lead Gitar, kesin ve hızlı ritimler, kötülüğü anlatan lirikler, ve tabiki de kendi tarzlarını yaratmaları onların aslında ne olduğunun açıklamasıydı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.